Friday, 29 November 2019

Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser

Mencari pencuci muka yang 100% dihasilkan dari sumber semulajadi kadang kala boleh buat pening kepala. Lagi memeningkan bila pencuci yang dipilih tidak sesuai pula untuk kulit kita.

Perlu ke kita cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita? Bagi kak shima, untuk dapatkan kulit muka yang flawless bermula dengan pencuci muka. Tanpanya, kulit kita tidak dapat dibersihkan dengan sempurna selepas seharian terdedah kepada pencemaran yang tercemar seperti debu, asap ataupun bakteria.

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser

Sejujurnya, ini entah kali ke berapa kak shima menukar pencuci muka. Dah cuba semua pencuci muka di pasaran ( rasanya hahaha sebab dah tak tahu nak pakai apa ) tapi masih tidak jumpa lagi pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka kak shima yang sensitif.

Bila Shaklee bagitau nak keluarkan set penjagaan kulit yang 100% semulajadi, kak shima tak ambil masa yang lama untuk cuba. 

Alhamdulillah setiap kali cuci muka, kulit terasa segar dan tidak panas. Dah jatuh cinta dengan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser.

Jom kita tengok kelebihannya

Kelebihan Pencuci Muka YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser


Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser
Luminous Gel Oil Cleanser


1. Sesuai untuk semua jenis kulit
Pencuci muka 3 dalam 1 ini sesuai untuk semua jenis kulit. 

  • Gel - kulit normal, kombinasi dan berminyak
  • Oil - kulit kering dan sensitif


2. Boleh jadi makeup remover

3. pH seimbang dan bebas sabun
Formulasinya yang pH seimbang dan bebas sabun buatkan kulit muka terasa lembut dan segar selepas dicuci.

4. 100% dari tumbuhan
Produk YOUTH bebas dari 1,500 bahan merbahaya yang biasa digunakan dalam produk penjagaan muka


Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser bebas 1500 bahan kimia berbahaya

5. Kandungan botanikal terbaik dalam YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • Muscadine Grape Ekstrak - mengandungi ekstrak polifenol untuk menjaga, melindungi dan membaiki DNA sekaligus menghalang kolagen dan elastin kulit wajah daripada mengalami kerosakan
  • Alga Hijau - menanggalkan sel-sel kulit mati dan memberi hidrasi pada kulit agar ianya sentiasa lembap.
  • Minyak Avacado - kaya dengan antioksidan. mampu melembapkan kulit semasa mencuci menjadikan kulit lebih halus dan lembap.
  • Ekstrak Yis - Mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan membuatkan kulit wajah lebih anjal 

6. Menjalani kajian saintifik selama 8 tahun

Semua produk YOUTH telah menjalani R & D selama 8 tahun sebelum dipasarkan dan mempunyai 8 paten. Ia juga telah diuji oleh Pakar Kulit ( Dermatologi ) dan Pakar Mata ( Oftalmologi )


7. Lulus KKM


8. Tahan Lama
Kak shima sendiri menggunakan pencuci muka ini lama 1 tiub boleh tahan 8 bulan.


Berapa harga YOUTH Cleanser?
1 tiub 125ml RM193.75


Nak tahu lebih lanjut mengenai YOUTH Cleanser atau produk Shaklee yang lain?  
Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)





Continue Reading

Tuesday, 26 November 2019

Hilangkan Parut Dan Jerawat Dengan Skincare Natural



Hilangkan Parut Dan Jerawat Skincare Natural

Parut jerawat dan jerawat seringkali boleh buat kita rasa rendah diri. Membuat pemilihan skincare yang sesuai dengan jenis kulit muka pula kadangkala mencabar 'keimanan' kita juga hehehe.

Kali ini kak shima kongsi testimoni dari Puan Shuhada. Beliau mengalami masalah jerawat yang teruk dan telah memilih skincare Youth dari Shaklee. 

Beliau guna skincare Youth nie selama 1 tahun 5 bulan baru dapat kulit muka yang beliau idam-idamkan selama ini. Lamakan! Sebab skincare Youth adalah 100% semulajadi dan ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Beliau juga amalkan Vivix , Vitamin C, Herb Lax, ESP dan Collagen Powder sebagai supplemen untuk rawat dari dalam.



Hilangkan Parut Dan Jerawat Skincare Natural

Apa yang Puan Shuhada gunakan?

1. Luminous Gel Oil Cleanser
Pencuci muka Youth tidak berbuih. Sesuai dengan semua jenis kulit. Bila cuci muka dengan pencuci ini, terasa kulit bersih dan tak kering.

2. Perfecting Skin Toner
Boleh bertindak sebagai 'secondary cleansing'. Membantu mengecilkan liang roma dan boleh mengurangkan 'blackhead' dan 'whitehead'.

3. Age Defense Moisturizer + Suncreen SPF 50
Dicipta khas untuk cuaca di Malaysia yang panas sepanjang tahun. Membantu melembapkan dan melindungi kulit dari sinar matahari.

4. Activating Serum
Serum ini bagus dalam menghilangkan parut jerawat dan mempercepatkan lagi pembaharuan sel-sel kulit yang rosak.

5. Radiance C & E
Radiance C & E berfungsi mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan

6. Advanced Renewal Night Cream
Krim malam ini menggalakkan pembaharuan sel kulit sewaktu kita nyenyak tidur. Ia juga membantu merangsang penghasilan kolagen yang akan membuatkan kulit kelihatan lebih muda dan licin.


Kelebihan Youth Skincare Shaklee

1. Berasaskan tumbuhan premium

Shaklee menggunakan bahan-bahan berasaskan tumbuhan dan ianya premium. Antaranya :

  • Anggur Muscadine
  • Lotus Japonicus
  • Extract Apple Stem Cell
  • Ekstrak Buah Schisandra Chinensis
  • Vital Repair+® Complex
Ini menjadikan YOUTH 100% vegan dan natural

2. Terbukti berkesan 10 tahun lebih muda berdasarkan Indeks Usia Kulit

Indeks Usia Kulit ini memberikan cara berasaskan bukti klinikal dan fakta untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit. Dan keputusan memang luar biasa :
  • Kedutan 
  • Saiz pori
  • Tona kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Keserian
  • Kekenduran

Berdasarkan Indeks Usia Kulit :
  • 100% pengguna YOUTH mempunyai kulit yang lebih muda dengan penambahbaikan hanya 7 hari
  • 2 daripada 3 pengguna mempunyai perubahan kulit sedekad lebih muda dengan penggunaan yang berterusan

3. Bebas Dari 1,500 Bahan Berbahaya

YOUTH Shaklee dihasilkan tanpa menggunakan bahan berbahaya yang biasa digunakan dalam produk penjagaan kulit. 





4. Mempunyai 8 Patent Dan 8 Tahun R & D

Dengan 8 patent dan 8 tahun kajian , setiap produk YOUTH dihasilkan dengan teliti bagi menangani pelbagai faktor penuaan samaada dari gaya hidup kita, pencemaran persekitaran atau penuaan semulajadi.

5. Hipoalergenik Dan Boleh Digunakan Pada Kulit Sensitif

6. Non-Comedogenik

7. Diuji oleh Pakar Dermatologi ( Pakar Kulit ) dan Pakar Oftalmologi ( Pakar Mata )


Nak tahu lebih lanjut mengenai YOUTH atau produk Shaklee yang lain?  
Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)




Continue Reading

Friday, 22 November 2019

Segmen Blogwalking 2019 Mialiana.com



Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 30 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.


** jom support Mia Liana....




Continue Reading

Wednesday, 20 November 2019

Giveaway-03 by Ematunz



Awakk, ohh awak. Ye awak si manis yang sedang skodengg blog saya ni. Jom join giveaway ke-3 oleh Ematunz . Cara nak join pun so simple. Senang mudah terr amatt, just kopipes dah settle. Nak join, klik gambar di bawah ye:


Hadiah:

Topup bernilai RM20

RM5 x 4 pemenang cabutan bertuah.

Continue Reading

Monday, 18 November 2019

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?



Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Hujung tahun camni ramai orang yang mengambil kesempatan dengan pergi melancong sama ada dalam atau luar negara. Namun ada juga yang dalam dilema ( kak shima lah tu haha )bila memikirkan bagaimana nak kekalkan kecantikan semasa melancong sebab mesti nak ambil gambar banyak-banyak kan semasa berada di tempat orang.

Di sini kak shima kongsikan tips bagaimana nak kekalkan kecantikan ketika melancong. Jom kita tengok ❤

Tips 1 : Pastikan kulit terhidrat (cukup air)

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Udara sejuk dan kering dalam kabin pesawat atau di negara-negara sejuk akan menyerap kelembapan dari kulit kita, menjadikannya kering dan kusam. 

Gunakan pelembap yang betul dengan 100% bahan berasaskan tumbuhan

Ia sangat membantu bagi :-
  • Mengekalkan tahap kelembapan kulit kita, memberi tenaga dan menyokong proses pembaharuan sel semula agar kulit kita kelihatan segar, bila-bila masa, di mana sahaja.
  • Memastikan kulit kita lembut dan anjal. Supaya kulit kita tidak mudah kering di bawah suhu yang extreme.


Tips 2 : Jangan lupakan serum

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Semasa perjalanan jauh, kulit kita tidak biasa dengan persekitaran yang suhu dan keadaan yang berbeza-beza

Gunakan serum untuk :
  • Melindungi kulit kita dan melawan tanda-tanda penuaan yang ketara apabila berjalan jauh
  • Menambah vitamin dan nutrien penting untuk menyokong pengeluaran kolagen dan memperbaharui di peringkat selular, bila-bila masa, di masa sahaja.



Tips 3 : Bersih, bersih, bersih !

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Serlahkan keserian semulajadi wajah setiap hari!

Ia merupakan bahagian penting dalam regimen penjagaan kulit, bersihkan muka setiap hari membantu :
  • Mengeluarkan kotoran dan sisa solekan ketika melakukan perjalanan
  • Perlahan-lahan mengilap, membersihkan dan mneyediakan kulit anda untuk produk penjagaan kulit seterusnya.



Tips 4 : Permulaan yang segar

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Mengembara dengan kapal terbang atau kereta dalam jangka masa yang terlalu lama boleh membuat kita kelihatan letih semasa tiba di destinasi

Gunakan toner untuk :
  • Buat semburan muka sendiri dengan air suling untuk menyegarkan diri.
  • Bebaskan kulit dari sel-sel kudam dan pencemaran alam sekitar untuk mempertingkatkan keadaan kulit


Tips 5 : Tambah perlindungan SFF

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Walaupun kita berada di dalam pesawat, bermakna kita berada 10,000 kaki lebih dekat dengan matahari!

Ini meletakkan risiko yang lebih tinggi untuk mendapat sinaran matahari daripada duduk di muka bumi. 

Gunakan SPF kerana ia membantu :
  • Melindungi kulit anda daripada UVA / UVB yang berbahaya semasa berada di dalam pesawat dan di atas muka bumi.
  • Membaikpulih penampilan tona kulit secara keseluruhan dengan menambah vitamin dan ramuan botani berkhasiat kepada kulit.



Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Berita baik buat korang. Bulan ini ada promosi Youth Travel / Trial Set yang sesuai untuk dibawa travel. 

Di dalam set ini ada : 
  • Luminous Gel Oil Cleanser 20ml
  • Perfecting Skin Toner 30ml
  • Activating Serum 7ml
  • Night Cream - Rich 10gram 

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?
Travel Case yang boleh memuatkan Youth Travel / Trial Set


Apa yang best   YOUTH Travel / Trial Set ini? :

- mudah dibawa kemana-mana
- ringan, tak perlu bawa whole set
- dapat FREE Travel Case yang keras jadi Travel / TrialSet tak mudah penyek
- didatangkan dalam beg lutsinar
- boleh dibawa masuk dalam penerbangan kerana ianya dalam kuantiti yang kecil kurang dari 100ml


Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?
Didatangkan bersama beg lutsinar

Nak tahu lebih lanjut mengenai Youth Travel / Trial Set atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja gambar di bawah ini yea:)


www.wasap.my/60122043175








Continue Reading

Thursday, 14 November 2019

Bagaimana Cara Nak Jadi Ahli Shaklee?


Assalamualaikum dan hi semua :)
Hari ini kak shima nak kongsikan dengan semua cara-cara ingin menjdi ahli Shaklee since ramai juga yang bertanya mengenainya. 






Untuk jadi ahli Shaklee, ada 2 pilihan:

  1. Berbayar
  2. FREE Membership mengikut produk pilihan anda

1. Berbayar


Registration fee RM 65.
Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference
  • Mini Product Guide





2. FREE Membership Melalui Produk Pilihan Anda


Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda sebanyak 200 UV (points) yang berharga sekitar RM 680 untuk mendapatkan keahlian percuma, tak perlu bayar Membership Fee RM 65.

Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:
  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference
  • Mini Product Guide

Kak shima akan uruskan registration anda secara online.



KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE


1. Membeli dengan harga ahli
  • PENJIMATAN 15% hinggq 20% dari harga runcit.
  • Setiap pembelian produk ada points (UV) yang boleh ditukarkan kepada cash bonus* (minimum 150 UV sebulan - lebih kurang pembelian RM 510)

2. Sistem online yang boleh diakses 24 jam!

Login menggunakan ID anda di website www.shaklee2u.com.my untuk
  • Membuat belian
  • Mendaftar ahli baru di bawah anda
  • Check points (UV) semasa anda
  • Check BONUS anda

Semuanya di hujung jari!


JIKA TIDAK MAHU BERNIAGA (MAHU MAKAN SENDIRI)

1. Anda layak dapat cashback (bonus) jika melebihi 150 points (UV) sebelum 1 haribulan berikutnya. Lebih kurang RM 510 belian. Cashback (bonus) tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda!

2. Anda TIDAK wajib membuat belian setiap bulan. Tiada paksaan!


JIKA MAHU MENJANA INCOME 2-3-4-5 ANGKA DENGAN BISNES SHAKLEE

1. Anda boleh bermula bila-bila masa!

2. Sistem dropship - TANPA modal

Tak perlu melabur ribuan ringgit! Tak wajib ada stok di tangan. Apabila customer bayar pada anda, barulah anda beli di online system. Shaklee boleh poskan terus kepada customer. Sangat mudah!

3. Anda layak grab peluang 3C yang ditawarkan oleh Shaklee - CASH, CAR, dan CONVENTION!

4. Training oleh pihak Shaklee disediakan setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST (pakar Nutrisi) Shaklee! (Shaklee bukan calang-calang produk :))


MENGAPA BERDAFTAR DENGAN KAMI?


1. Panduan berbisnes


Anda layak mendapat guide dari kak shima :

- Secara ONLINE (Facebook groups, Whatsapp, dan Telegram)

Facebook secret groups:

- Maestro Shaklee Empire (di bawah Masters Nadiah Suhaidi & Amir Marzhuki)
- Shaklee2U (di bawah Masters Iffah Anuar & Firdhaus)


JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.


MAHU JADI SEBAHAGIAN DARI KAMI?

Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)






Continue Reading

Wednesday, 13 November 2019

Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee


Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Esp Shaklee ini tidak dinafikan banyak memberi manfaat pada penggemarnya. Antara mereka yang suka dengan efek dari Esp adalah ibu menyusu. 

Jom kita tengok kebaikkanya pada golongan ini 😊

ESP Untuk Ibu Menyusu
  • ESP memberi tenaga pada ibu agar lebih cergas dan ceria semasa berpantang
  • ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah iaitu 39. Makanan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah berada lebih lama dalam darah. Ianya akan membuatkan kita rasa kenyang lebih lama dan ini boleh membantu turunkan berat badan ibu
  • ESP merupakan sumber protein yang membantu kulit lebih sihat
  • ESP ada protein yang membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin
  • ESP membantu penghasilan dan susu ibu
  • bayi turut mendapat manfaat protein melalui susu ibu yang membantu tumbesarannya


Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee


Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Puasa penuh , menyusukan & pregnant Anak ke-2



Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Badan bertenaga & susu cukup untuk baby


Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Extra tenaga dan badan tak lembik sewaktu berpuasa

Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Susu jadi pekat & baby mudah kenyang

Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Bertenaga sepanjang kehamilan. Selepas seminggu pantang, laju je berjalan


Testimoni ESP Dalam Set Menyusu Shaklee
Susu meriah dan pekat. Anak tak kerap bangun malam untuk menyusu.

Promosi November 2019

Berita baik untuk semua. Bulan ini ada promosi ESP kegemaran ibu-ibu ini.
Ada 2 pilihan :

  • Beli 2 ESP diskaun 5% atau
  • Beli 6 ESP dapat FREE 1 ESP 


Nak tahu lebih lanjut mengenai ESP atau produk Shaklee yang lain?  
Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)




Continue Reading

Monday, 11 November 2019

ESP : Kelebihan, Kebaikan Dan Testimoni

ESP adalah antara top seller Shaklee sejak sekian lamanya. Kak shima sendiri gemar minum ESP dan ianya selalu jadi breakfast 'on the go' kak shima.

Apa itu ESP?

ESP adalah singkatan dari Energizing Soy Protein. Ia adalah serbuk protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya ( Non - GMO )

Keistimewaan ESP


  • 1 Tong ESP (850gram) dihasilkan daripada 30kg kacang soya Non GMO. Innya diproses menggunakan air (tanpa alkohol) bagi mengekalkan isoflavon dalam kacang soya.
  • Untuk itu, ESP mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini adalah untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  • ESP dihasilkan dari kacang soya Non GMO (genetik tidak diubah)
  • ESP membekalkan 14 gram protein dalam 1 hidangan.
  • ESP mengandungi 9 asid amino yang perlu dalam tubuh badan kita.
  • ESP mengandungi kalsium yang tinggi iaitu 500mg bagi 1 hidangan.
  • ESP mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah dan ia membuatkan anda rasa kenyang yang lebih lama.
  • ESP tidak mengandungi kolestrol kerana ia diperbuat dari kacang soya ( sumber tumbuhan).
  • ESP membantu menurunkan kadar kolesterol. Jumlah protein soya yang diperlukan untuk memberi kesan penurunan kolesterol dalam darah adalah 25gram sehari.

Kebaikan ESP

ESP Untuk Kulit



ESP : Kelebihan, Kebaikan Dan Testimoni
ESP Untuk Kulit



  • memudarkan parut jerawat, kulit berparut dan juga strechmark
  • memudarkan jeragat
  • membantu mengatasi masalah tona tak sekata
  • membantu mengatasi masalh sunburn
  • melambatkan proses penuaan
  • menjadikan kulit terasa lembut dan anjal
ESP Untuk Tubuh Yang Sihat


ESP : Kelebihan, Kebaikan Dan Testimoni
ESP Untuk Tubuh Yang Sihat

  • membantu menurunkan paras kolestrol
  • mencegah osteoporosis disebabkan di dalam ESP ada kalsium juga
  • merendahkan bacaan gula bagi pesakit diabetes dengan menstabilkan paras glucosa dalam darah
ESP untuk Kurangkan Berat Badan


ESP : Kelebihan, Kebaikan Dan Testimoni
ESP  Untik Kurangkan Berat Badan
  • Dengan pengambilan ESP setiap hari dapat memberi anda rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Jadi, ia dapat mengawal nafsu makan seterusnya memudahkan proses menurunkan berat badan anda.
ESP Untuk Ibu Hamil


ESP : Kelebihan, Kebaikan Dan Testimoni
ESP Untuk Ibu Hamil


  • menguatkan rahim ibu
  • memberi tenaga pada ibu agar lebih cergas dan ceria sepanjang kehamilan
  • membantu proses tumbesaran bayi di dalam kandungan
ESP Untuk Ibu Berpantang


  • memberi tenaga pada ibu agar lebih cergas dan ceria semasa berpantang
  • membantu turunkan berat badan ibu
  • kulit lebih sihat
  • mempercepatkan penyembuhan luka bersalin
  • membantu penghasilan susu ibu
  • bayi turut mendapat manfaat protein melalui susu ibu yang membantu tumbesarannya








Promosi November 2019

Ada 2 pilihan :

  • Beli 2 ESP diskaun 5% atau
  • Beli 6 ESP dapat FREE 1 ESP 



Nak tahu lebih lanjut mengenai ESP atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)



Continue Reading

Thursday, 7 November 2019

Youth Travel / Trial Set Shaklee






Excited kak shima bila tahu promosi Shaklee bulan ini. Sebab ada promosi Youth Travel/Trial Set Shaklee.

Youth Travel/Trial Set bersaiz mini ini cute sangat. Dapat FREE pulak bekas berbentuk luggage Youth Travel Case yang tahan lasak.

Bagi mereke yang dah lama nak cuba Youth, inilah masanya untuk dapatkan Youth pada harga JIMAT.

Youth Travel / Trial Set Shaklee
Youth Travel / Trial Set Shaklee yang kiut miut



Apa yang best   YOUTH Travel / Trial Set ini? :

- mudah dibawa kemana-mana
- ringan, tak perlu bawa whole set
- dapat FREE Travel Case yang keras jadi Travel / TrialSet tak mudah penyek
- didatangkan dalam beg lutsinar
- boleh dibawa masuk dalam penerbangan kerana ianya dalam kuantiti yang kecil kurang dari 100ml


Youth Travel / Trial Set Shaklee
Di datangkan bersama beg lutsinar



Di dalam set ini ada : 
  • Luminous Gel Oil Cleanser 20ml
  • Perfecting Skin Toner 30ml
  • Activating Serum 7ml
  • Night Cream - Rich 10gram

Youth Travel / Trial Set Shaklee
Travel Case yang boleh memuatkan Youth Travel / Trial Set


Youth Travel / Trial Set Shaklee
Youth Travel Case yang besar sikit dari tapak tangan


Macam mana nak miliki Youth Travel / Trial Set Shaklee ini?

Ada 2 pilihan untuk miliki Youth Travel / Trial Set ini

Pilihan 1 - Beli Youth Travel / Trial Set pada harga RM297

atau

Pilihan 2 - Beli mana-mana produk Youth dan cukupkan 200 point dalam satu resit , anda berpeluang memiliki Youth Travel / Trial Set pada harga RM85
  • FREE Membership RM65
  • FREE Postage RM10
  • Cash Back


Testimoni YOUTH Shaklee Untuk Kulit Berjerawat


Nak tahu lebih lanjut mengenai Youth Travel / Trial Set atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)






Continue Reading

Wednesday, 6 November 2019

Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?


Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?


Kita semua tahu kepentingan protein dalam sistem tubuh kita. Protein merupakan komponen struktur utama semua sel : kulit, rambut, kuku dan tulang.

Tubuh manusia mengandungi lebih daripada 100,000 protein yang berbeza. Tubuh kita tidak boleh menghasilkan protein justeru ia mesti diambil setiap hari bagi menggantikan protein yang hilang.

Daging, ikan telur, ayam, itik dan produk tenusu adalah antara sumber protein lengkap yang membekalkan asid amino perlu. Kacang soya juga adalah makanan protein yang sangat lazat. Anda boleh makan tempe, tau fu fah atau minum air soya yang biasanya mudah didapati di pasar malam.   

Jom kita tengok Siapa Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?

1. Ibu Mengandung

Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Pertumbuhan janin yang sihat sepanjang kehamilan selalu menjadi keutamaan bakal ibu. Sumber protein yang mencukupi sangat penting terutamanya trimester kedua dan ketiga bagi menyokong pertumbuhan pesat bayi dalam kandungan.
  • ESP diformulasi lengkap dengan kalsium bagi menyokong perkembangan tulang dan gigi yang sihat
  • Protein juga penting dalam pengawalan berat badan bakal ibu sepanjang kehamilan




2 . Ibu Menyusu

Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?

Ibu yang menyusukan bayi memerlukan dua kali ganda lebih protein berbanding ibu yang tidak menyusukan bayi.

Ambil protein untuk :
  1. Mengekalkan kesihatan ibu untuk penghasilan susu ibu.
  2. Pertumbuhan dan perkembangan optimum bayi kerana protein adalah antara komponen penting di dalam susu ibu

3. Ahli Senaman
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?

Otot perlukan sokongan semasa anda melakukan latihan rintangan.
Ambil lebih banyak protein untuk :
  1. Membina semula dan memperbaiki otot
  2. Membina otot tanpa lemak untuk tubuh badan lebih kuat, lebih cergas

Tip : Untuk kesan yang lebih baik, ambil minuman / makanan berprotein sebelum dan selepas senaman


4. Jaga Berat Badan
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian? 

Seseorang yang mengalami kadar metabolisme tinggi membakar lebih banyak lalori berbanding dengan orang yang mempunyai kadar metabolisme yang rendah

Ambil lebih banyak protein untuk :
  1. Meningkatkan rasa kenyang yang lebih lama
  2. Membantu mengawal pengambilan kalori-kalori untuk pengambilan makanan seterusnya
  3. Mengekalkan jisim otot kerana lebih banyak otot anda, lebih tinggi kadar metabolisme anda



5. Penggemar Manisan

Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian? 

Pemakanan yang tinggi dengan gula membawa kepada peningkatan paras gula dalam darah di mana ia akan mempengaruhi fungsi jantung dan menyebabkan keradangan dalam badan.

Ambil lebih protein untuk :
  1. Menstabilkan paras gula dalam darah
  2. Membantu mengurangkan keradangan, paras kolesterol dan kepekaan insulin

6. Pertengahan Usia
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian?
Siapakah Yang Perlu Lebih Protein Dalam Diet Harian? 

Apabila memasuki usia pertengahan , badan mengalami penurunan dalam prestasi termasuk kehilangan otot antara isu yang akan dialami.

Ambil lebih banyak protein untuk :
  1. Melambatkan penuaan dengan menggabungkan pengambilan protein dengan senaman untuk mengekalkan jisim otot dan kecergasan
  2. Risiko yang lebih rendah terhadap masalah kesihatan berkaitan dengan jantung seperti kolesterol tinggi



Fakta Mengenai ESP



  1. Dr Forrest C. Shaklee mencipta protein soya dengan formula pengasingan pertama pada tahun 1961
  2. ESP sumber protein yang kaya dengan kalsium
  3. Protein soya adalah yang terbaik untuk tenaga berpanjangan


Nak tahu lebih lanjut mengenai ESP atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)







Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.