Thursday, 24 December 2020

Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya

Bagi mereka yang mencari skincare yang organik dan berasaskan tumbuh-tumbuhan, Youth adalah jawapannya.
Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya
Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya 

Youth skincare dari Shaklee 100% vegan ( tumbuh-tumbuhan ) dan bebas kimia. Senarai yang panjang kalau nak senaraikan 1,500 bahan kimia yang biasa ditemui dalam skincare harian kita tapi tidak terdapat dalam YOUTH™ ialah :
  1. Lauryl Sulfates/Laureth Sulfates
  2. Pewangi Sintetik / Synthetic Fragrance
  3. Parabens
  4. Pengawet Formaldehid
  5. Resorsinol
  6. Mineral oil/paraffin/petrolatum
  7. Microbeads (micro plastic)
  8. EDTA
  9. Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
  10. Benzophenone
  11. Phthalates
  12. Cyclosilicone
  13. Quarternary ammonium compounds
  14. Quarternium-15
  15. Hydroquinone
  16. Synthetic colour
  17. Animal derived ingredients
  18. Lanolin
  19. Propylene Glycol
  20. Heavy Metals
  21. Mercuri
  22. Silver & Salts
  23. Barium Salts
  24. Solvents
  25. Toluene
  26. Chlorofluorocarbons propellants
  27. Perfluorinated compounds
  28. Coal tar
  29. Talkum
  30. Gandum (gluten)

Jadi, cuba semak bahan-bahan yang digunakan dalam skincare yang anda tengah pakai. Ada tak bahan-bahan yang disenaraikan di atas?

Sekiranya ada, boleh mulakan langkah dengan menukar skincare yang lebih selamat, berkesan dan terbukti menjadikan anda " Look Younger Longer " sesuai dengan moto Youth



12 comments:

  1. wahhh.. bahan kimia ni la pembawa penyakit kan

    ReplyDelete
  2. Bilalah dapat merasa guna Youth ni? Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah moga ada rezeki @NA nanti untuk guna Youth :)

      Delete
  3. Ooo... baguslah produk macam ni, takde barang terlarang dan tak elok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Memang cari skincare yang camni :)

      Delete
  4. Bestnya Youth Shaklee. Dah lama cari skincare organik. InsyaAllah nnti boleh cuba 😚

    ReplyDelete
  5. lebih confident dgn shaklee takde bahan kimia bahaya

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.