Wednesday, 26 May 2021

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

 Assalamualaikum semua :)

Siapa di sini yang suka makan nasi berlauk masa sarapan pagi? Aisyah anak kak shima boleh dikatakan penggemar nasi berlauk. Hujung minggu menu sarapan pagi dia mesti nasi berlauk di Restoran D'Anjung Timur. 

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Kedudukan restoran ini dekat aje dengan rumah kak shima. So, senanglah kalau Aisyah nak makan nasi berlauk setiap hari pun hehehe. Boleh ibunya gantung kuali :)

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Nasi berlauknya sedap. Sambalnya sedap dan ngam dengan gulai ayam itu. Ada hirisan timun juga pelengkap hidangan. Harganya pun berbaloi RM5

Selain nasi berlauk, restoran ini juga ada jual pelbagai menu orang kelantan seperti nasi kerabu, nasi dagang, nasi lemak, mihun & mee goreng, laksam serta banyak jenis kuih.

Dioarang juga menyediakan masakan nasi campur untuk makan tengah hari. Banyak menu yang boleh anda pilih. Semuanya sedap jugak :)


Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Okay ini lokasi Restoran D'Anjung Timur. Boleh klik pada gambar untuk pautan di Google Maps

Restaurant D' Anjung Timur
013-308 3345
https://maps.app.goo.gl/rYbZPxVMgRb36YuT6

Restaurant D' Anjung Timur 013-308 3345 https://maps.app.goo.gl/rYbZPxVMgRb36YuT6
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Okay. Selamat menjamu selera buat anda yang suka nasi berlauk. Terima kasih :)







Continue Reading

Tuesday, 11 May 2021

Promosi Shaklee Mei 2021


Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Shaklee Mei 2021

Promosi Shaklee Mei 2021 | Hari ini dah 28 Ramadhan 1442H. Lusa kita semua akan menyambut Hari Raya Aidilfitri, hari kemenangan selepas sebulan berpuasa. Walaupun tak boleh menyambutnya bersama keluarga tersayang, namun kita semua masih boleh menyambutnya dengan tenang , betul tak? Alhamdulillah syukur.

Bila nak raya, mesti semuanya nak baru dan cantik. Baju baru, kasut baru diserikan lagi dengan wajah yang cantik pasti hati berbunga sambut hari raya 

K. Kak shima nak share Promosi Shaklee Mei 2021 special untuk anda yang pentingkan penjagaan kulit wajah berasaskan bahan-bahan semulajadi agar tampil berseri, cantik dan awet muda.

Baca juga : 

Promosi Shaklee Mei 2021

Bulan ini Shaklee mempromosikan Youth Skincare Shaklee sesuai dengan tema ' Sama-sama Cantik Beraya'

Beli Youth Starter Pack yang ada 4 produk ini
✅ Youth Cleanser
✅ Youth Toner
✅ Youth Moisturizer SPF 50
✅ Youth Night Cream

Add on mana-mana produk Youth, Shaklee akan beri Beg D'Daun secara PERCUMA. Cantik dan besar beg ini. 

Promosi Shaklee Mei 2021
Cantik dan besar Beg D'Daun ini

Promosi Shaklee Mei 2021
Ciri-ciri Beg D'Daun


Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Clay Mask

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Hydrating Mask

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Restoring Eye Treatment

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Moisture Lock Day Cream

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Night Cream ( Rich )

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Serum

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Radiance C + E

Baca juga : 


Dengan setiap pembelian set promosi, anda layak dapat :

✅ FREE Membership ( worth RM35 )
✅ FREE Postage ( worth RM10 )

Boleh pilih mana-mana set ikut keperluan kulit anda. Nak beli loose pun boleh :)

Nak cuba Youth Skincare Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.




























Continue Reading

Sunday, 9 May 2021

Tuesday, 4 May 2021

Baju Melayu Kanak-Kanak Pilihan Untuk Hari Raya

Minggu-minggu akhir bulan Ramadhan pasti ramai yang mencari baju raya untuk berhari raya. Sana sini buat promosi sampai rambang mata den tak tahu nak pilih mana satu hehehe

Hari itu, ternampak kawan share status pasal baju melayu upin ipin dari Jakel. Kak shima pun suka belikan baju melayu anak kak shima kat situ. 

Baju Melayu Kanak-Kanak Pilihan Saya

Sebenarnya jenuh juga nak cari baju melayu kanak-kanak yang berkenan di hati. Masa memula cari baju melayu untuk abang Shaamel, gigih pusing satu Bazar Aldilfitri di Jalan TAR. 

Masa itu, pandemik covid19 ini takde lagi jadi mudahlah nak 'ukur jalan' dari Jalan TAR ke SOGO pastu ke Maju Junction ke Jalan TAR semula semata-mata cari baju melayu kanak-kanak. Gigih tau kami anak beranak hehehehe.

Sampailah suatu hari kami shopping bersama keluarga di Jakel Segamat untuk beli persiapan hari raya dan first time beli baju melayu Upin & Ipin untuk abang Shaamel kat situ.

Apa yang bestnya Baju Melayu Upin Ipin dari Jakel ini?

✅ Kualiti jahitan - memang kemas dan tak mudah terbuka.

✅ Jenis kain - jenis serap peluh . sesuai untuk kanak-kanak yang sentiasa aktif tak reti dok diam 😅

✅ Mudah gosok dan tak mudah renyuk

✅ Harganya pun berpatutan. kalau tak silap, bawah RM100. memang berbaloi.



Jadi, untuk korang yang masih tercari² baju melayu kanak-kanak untuk hari raya ini, boleh dapatkan baju melayu Upin Ipin di semua cawangan Jakel seluruh Malaysia dan online di www.jakelonline.com hari ini juga




Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.