Wednesday, 26 January 2022

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee | Sejak kebelakangan ini, boleh dikatakan setiap bulan ada saja produk terbaru dari Shaklee. 

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Bulan ini Shaklee keluarkan produk baru berasaskan matcha iaitu Life Shake Matcha. Penggemar matcha pasti suka perisa baru ini. Jom kita berkenalan lebih lanjut mengenai Life Shake Matcha dari Shaklee ini.

Sejarah Matcha

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Baru ku tahu rupanya matcha telah digunakan semasa Dinasti Tang China lagi dan perkataan matcha pula berasal dari bahasa Jepun , " ma " diterjemahkan disapu dan dihancurkan manakala " cha " bermaksud teh.

Secara tradisinya , ia digunakan untuk menggalakkan tenaga yang berterusan dan ketajaman mental. Juga pernah dikenali sebagai penawar yang abadi.

6 Manfaat Utama Matcha

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Di sini kak shima kongsikan 6 Manfaat Utama Matcha :-

1. Meningkatkan Fungsi Kognitif & Kesihatan Otak
  • Menggalakkan ketajaman mental , ketenangan & fokus
  • Mengurangkan inflamasi neuron , menghalang penuaan otak
2. Meningkatkan Tenaga
  • Memberikan tenaga yang bebas daripada rasa gemuruh & meningkatkan kepekaan dengan meningkatkan pengeluaran adrenalin
3. Antioksidan & Agen Anti-Keradangan
  • Kaya dengan antioksidan , bertindak sebagai pemburu radikal bebas
  • Menyekat penghasilan cytokine dan enzim yang berkaitan dengan keradangan
4. Pengurusan Berat & Metabolisme
  • Meningkatkan penggunaan tenaga dan mempercepatkan metabolisme lemak
  • Menghalang penyerapan lemak dan glukosa
5. Jantung Yang Sihat
  • Menghalang pengoksidaan LDL dengan mengurangkan tekanan oksidatif
  • Memperkukuhkan fleksibiliti saluran darah
6. Detoksifikasi
  • Membersihkan dan melancarkan aliran darah , buah pinggang dan hati
  • Menyokong proses detoksifikasi hati

10 Keistimewaan Life Shake Matcha Shaklee

Apa istimewanya Life Shake Matcha dari Shaklee berbanding dengan produk berasaskan matcha yang lain? Jom kita tengok :)

  • 3 jenis protein bukan GMO iaitu protein soya isolate, protein soya pekat dan protein nasi
  • Mengandungi serbuk matcha sebanyak 1120mg setiap hidangan
  • Kandungan antioksida yang tinggi daripada serbuk matcha
  • Mengandungi 6 gram serat dalam setiap hidangan
  • Tidak mengandungi perasa , pemanis , pewarna atau pengawet tambahan
  • Ditambah dengan Prebiotik-fruktoligosakarida rantaian pendek ( FOS )
  • Mempunyai Indeks Glisemik Rendah bagi mengawal gula dalam darah
  • Mengandungi 2500mg leusin iaitu sejenis protein yang membantu pembinaan otot dan mengawal berat badan
  • Mengandungi 20 jenis vitamin dan mineral
  • Mengandungi 16 gram protein bagi setiap hidangan
Masa Terbaik Pengambilan Life Shake Matcha
Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Life Shake Matcha Shaklee boleh diambil pada waktu :

Pagi ( Sarapan )
  • Membantu membekalkan tenaga dan fokus untuk kerja seharian
Sebelum / Selepas Bersenam
  • Membantu memulihkan otot
  • Membantu membina otot
  • Membantu mengekalkan otot
Bila Mengalami Saat Gemuruh
  • Beri ketenangan dan rasa relaks
Malam ( Makan Malam )
  • Sebagai ganti hidangan makanan
  • Membantu kurangkan kalori harian
Harga Life Shake Matcha Shaklee

Life Shake Matcha Produk Terbaru Shaklee

Harga ahli RM 165
Harga runcit RM 206.25

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)





Continue Reading

Friday, 21 January 2022

Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee | Tiada satu pun perjalanan penyusuan bayi  ( breastfeeding journey ) yang sama dengan yang lain. Ia tidak  semudah yang disangkakan. Namun ianya adalah pengalaman yang unik untuk setiap ibu dan bayi. 

Pakar seperti American Academy Of Pediatrics dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia ( WHO ) mengesyorkan penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk 6 bulan pertama dan teruskan penyusuan sehingga bayi berumur 1 tahun sambil memperkenalkan makanan pepejal.

Keperluan Nutrisi Utama Untuk Ibu Dan Anak Menyusu

Terdapat 7 nutrisi utama yang diperlukan oleh seorang ibu :

1. Zat Besi

  • Menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi
  • Menyokong perkembangan optimum otak & tingkah laku bayi
2. Vitamin C
  • Bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan sel imun
  • Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk melawan penyakit
3. Kalsium
  • Menambah simpanan kalsium untuk mengelakkan tulang rapuh semasa penyusuan
  • Membina tulang & gigi yang kuat bagi bayi
4. Vitamin B
  • Menyokong kesihatan koordinasi di antara otak dan pergerakan bayi
5. Protein
  • Membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi
  • Mengaktifkan sistem imun
6. Alfafa
  • Menyokong penghasilan susu ibu secara semulajadi
7. Omega - 3
  • Menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf

Kepentingan Nutrisi Semasa Penyusuan Bayi

Menurut kajian pakar, diet seseorang ibu penting untuk dapat hasilkan susu ibu yang banyak dan kaya dengan nutrisi. Jadi ambillah nutrien yang mencukupi bagi menjamin pertumbuhan dan perkembangan bayi yang optimum.  

Pengalaman Sendiri

Kak shima sendiri akui tidak berjaya menyusukan sepenuhnya anak pertama Muhammad Arif Shaamel disebabkan kurangkan ilmu penyusuan dan tiada kesungguhan. Maklumlah anak pertama. Masa ini tidak berbuka lagi nak ambil apa-apa supplemen nak bantu my bf journey

Namun Alhamdulillah kak shima berjaya menyusukan sepenuhnya anak kedua Nur Aisyah Safiyyah sampai umurnya 2 tahun. Masa ini baru sedar kepentingan nutrisi yang cukup untuk membantu perjalanan penyusuan anak solehah kak shima. Jadi kak shima beli Set Menyusu Shaklee sebelum cuti bersalin dan terus consume sebaik sahaja keluar wad.

Set Menyusu Basic

Set Menyusu Shaklee

Vitalea Iron Plus
  • Multivitamin pertama di dunia
  • Mengandungi zat besi ( iron ) untuk elak low HB, anemia dan pitam selepas menyusu / pumping session.
  • Sangat seuai untuk ibi-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 2 bulan
Vitamin B Complex
  • Mengandungi 8 jenis vitamin B yang PERLU untuk tubuh
  • Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, penghasilan susu ibu akan terganggu.
  • Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 4 bulan

Set Menyusu Shaklee

Harga Set Menyusu Basic

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50

Jumlah RM 306.25


Set Menyusu Popular

Set Menyusu Shaklee

  • Meningkat imunisasi tubuh ibu menyusu dan akan disalurkan juga kepada bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu.
  • Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi
  • Mengandungi 180 biji
  • Untuk kegunaan 3 - 6 bulan
OsteNutrix
  • Mengandungi kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi
  • Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.
  • Bantu mengelakkan sakit pinggang, sakit badan.
  • Terasa segar bangun pagi walaupun berjaga malam menyusu bayi
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 1 bulan

Set Menyusu Shaklee

Harga Set Menyusu Popular

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50
Ostenutrix RM 68.75

Jumlah RM 375

Set Menyusu Shaklee

  • Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya ( non GMO ). 
  • Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah ( low GI ) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan
  • Protein merupakan antara komposisi utama susu ibu. Bila tubuh ibu cukup dengan protein , secara langsung susu ibu yang dihasilkan pekat dan banyak
  • Untuk kegunaan 1 - 2 bulan
Alfafa Compleks
  • Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi.
  • Terkenal juga sebagai Galactogue ( penggalak susu )
  • Mengandungi 330biji
  • Untuk kegunaan 1 - 2 bulan

Set Menyusu Shaklee


Harga Set Menyusu Optimum

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50
Ostenutrix RM 68.75
ESP RM 161

Jumlah RM 536

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)
Continue Reading

Friday, 14 January 2022

Sijil HALAL Shaklee 2022

 Sijil HALAL Shaklee 2022 | Sebagai seorang muslim , pasti kita tercari-cari logo halal sebelum membeli satu-satu produk. 

Alhamdulillah sempena tahun baru 2022 ini , Shaklee telah mengeluarkan sijil HALAL terbarunya. Ini menunjukkan komitmen Shaklee dalam memenuhi keperluan para pengguna muslim khususnya di Malaysia.

Sijil HALAL Shaklee 2022
Sijil HALAL Shaklee 2022



Sijil HALAL Shaklee 2022
Sijil HALAL Shaklee 2022

Kenali Islamic Services of Amerika ( ISA )

Islamic Services of Amerika ( ISA ) merupakan salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Ia merupakan sebuah Organisasi Pemantauan Sijil  Halal bagi seluruh Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh seluruh dunia termasuk Halal JAKIM.

Sijil HALAL Shaklee 2022

Boleh terus klik link di sini : Senarai Badan Islam yang diiktiraf JAKIM dan di sini : Halal Accreditaion ( ISA ).

Jadi anda tak perlu was-was lagi untuk menggunakan produk Shaklee. 

Boleh hubungi kak shima di 0122043175 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)









Continue Reading

Monday, 10 January 2022

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit |  Vitamin E sinonim dengan manfaat  antioksidannya yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Dengan manfaat antioksidan inilah Vitamin E banyak digunakan untuk menghilangkan parut , merawat jeragat dan mengekalkan keremajaan kulit.

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Muka Sofia jenis kering. Bila makan vitamin E ini sebelum tidur, bangun pagi terasa muka sangat moist. Bukan berminyak dan tidak pula kering seperti selalu.

Jerawat pun dah jarang hinggap. Bila pakai bedak di muka dah tak nampak peta akibat kulit kering. - Puan Tengku Sofia S Aziz

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Akhir bulan January 2014 yang lepas saya perasan kulit muka mengelupas dan kulit kering. Saya cuci muka dengan pencuci muka yang biasa saya guna setiap hari tapi tiada perubahan.Then saya try sapu Vitamin E selama 4 hari, picit dan sapukan kat tempat yang berkenaan tiap malam. Biarkan sampai pagi dan baru cuci.

Alhamdulillah , hasilnya kulit muka dah tak mengelupas dan yang paling best sekali lembap gitu. Setiap masa nak belek muka kat cermin. Tq vitamin E dan Tq Allah. - Puan Fariza
Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Wednesday, 5 January 2022

Promosi Shaklee Januari 2022

Promosi Shaklee Januari 2022 | Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru 2022. Cepat betul masa berlalu.

Bulan ini ada banyak promosi yang Shaklee tawarkan untuk kita semua mulakan tahun baru dengan kesihatan yang baik.

Jom kita lihat detail promosi setiap set.

1. Promosi Best Seller Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 418
Harga asal RM 522

Set ini boleh membantu anda mendapat nutrisi yang diperlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.

2. Promosi Beyond Wellness Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 421
Harga asal RM 526.25

Mulakan tahun baru dengan berikan badan anda sokongan dan perlindungan agar anda dapat tempuhi hidup dengan kesihatan yang baik

3. Promosi Healthy Radiance Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 492
Harga asal RM 615.50

Dengan nutrisi yang baik dan lengkap, wanita boleh jalani kehidupan yang sihat sekaligus dapat menyerlahkan kecantikan dari dalam. 

4. Promosi Youth Starter Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 680
Harga asal RM 850

Set penjagaan kulit berasaskan sumber semulajadi yang membantu menyingkirkan sel kulit mati, menghidrat, melindungi dan melembapkan kulit untuk mengekalkan keremajaan anda. 

5. Promosi New Beginnings Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 493
Harga asal RM 616.25

6. Promosi Joyful Journey Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 539
Harga asal RM 673.75

Set ini untuk para ibu mulakan breastfeed journey dengan nutrisi yang terbaik untuk ibu dan anak

Setiap pembelian set-set promosi ini, layak dapat :
  • PERCUMA Shaklee Green Shaker
  • PERCUMA Non Woven Bag
  • PERCUMA Keahlian
  • PERCUMA Penghantaran

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)












Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.