Friday, 14 July 2017

JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OO JERAWAT



JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT

Jom kita tambah ilmu mengenai punca jerawat
1. GENETIK


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Genetik
( gambar ihsan acne.org )

Faktor genetik memainkan peranan. Kadang dalam family members kita kalau mak ayah jenis muka pernah berjerawat maka anaknya akan mewarisi jugak. Genetic & inheritance plays it role , well said.
2. Hormon


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Hormon

Bagi wanita, perubahan hormon semasa haid itu perkara biasa. Masa inilah jerawat pun datang menempel kat muka.
3. Bakteria


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Bakteria

Paling senang jerawat menempek kat muka disebabkan sentuhan. Habit suka pegang muka juga penyebab jerawat. Tangan kita antara tempat pengumpulan segala jenis bakteria. Tak caya? Boleh scan tangan korang.
4. Kosmetik


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Kosmetik
 ( gambar ihsan - acne org )

Salah pakai skincare, tak sesuai dengan kulit, skincare yang tidak mesra kulit pun penyumbang terbesar kepada masalah jerawat. Ditambah pula dengan habit tak suka cuci mekap dengan betul menambahkan lagi parahnya jerawat yang tumbuh.
5. Makanan



JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Makanan

Sesetengah orang ada alergi pada makanan tertentu. Bila termakan atau tak tahu dan makan, maka bertambahlah jerawat kat muka. Siap pakej dengan gatal-gatal lagi. Jadi kenal pasti makanan yang menjadi trigger kemunculan jerawat pada diri kita. Kita lebih mengenali kulit kita kan?
6. Lifestyle


JERAWAT OH JERAWAT

 JERAWAT OH JERAWAT - Lifestyle
( gambar ihsan - acne.org )

Cara hidup dan persekitaran kita juga boleh menyebabkan jerawat tumbuh melata di muka. Tidur tak cukup, tidur lewat, asap rokok, asap kenderaan, habuk dll
Ini antara penyebab jerawat tumbuh di muka. Jom kita tangani agar muka kita flawless macam orang lain jugak . Boleh juga cuba produk Shaklee untuk dapatkan kulit idaman.
JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Set Jerawat Basic

Untuk info dan order
Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor ( ID 1142943 )
0122043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam



Continue Reading

Thursday, 6 July 2017

Alfafa Shaklee : Info Produk


ALFAFA SHAKLEE



Alfafa Shaklee : Info Produk

Alfafa Shaklee : Info Produk



* Alfalfa bermaksud “raja segala makanan” dan ada sebab gelaran tersebut diberikan – ianya sangat berkhasiat. 
* Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. 
* Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.


Keistimewaan Alfafa Shaklee

  • Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.
  • Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan – semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.
  • Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.




Cadangan Cara Pengambilan Alfalfa Complex Shaklee : 10 biji sehari (Untuk Orang Dewasa Sahaja)

Untuk info dan order
Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor ( ID 1142943 )
0122043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam
Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.