Friday, 14 July 2017

JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OO JERAWAT



JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT

Jom kita tambah ilmu mengenai punca jerawat
1. GENETIK


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Genetik
( gambar ihsan acne.org )

Faktor genetik memainkan peranan. Kadang dalam family members kita kalau mak ayah jenis muka pernah berjerawat maka anaknya akan mewarisi jugak. Genetic & inheritance plays it role , well said.
2. Hormon


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Hormon

Bagi wanita, perubahan hormon semasa haid itu perkara biasa. Masa inilah jerawat pun datang menempel kat muka.
3. Bakteria


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Bakteria

Paling senang jerawat menempek kat muka disebabkan sentuhan. Habit suka pegang muka juga penyebab jerawat. Tangan kita antara tempat pengumpulan segala jenis bakteria. Tak caya? Boleh scan tangan korang.
4. Kosmetik


JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Kosmetik
 ( gambar ihsan - acne org )

Salah pakai skincare, tak sesuai dengan kulit, skincare yang tidak mesra kulit pun penyumbang terbesar kepada masalah jerawat. Ditambah pula dengan habit tak suka cuci mekap dengan betul menambahkan lagi parahnya jerawat yang tumbuh.
5. Makanan



JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Makanan

Sesetengah orang ada alergi pada makanan tertentu. Bila termakan atau tak tahu dan makan, maka bertambahlah jerawat kat muka. Siap pakej dengan gatal-gatal lagi. Jadi kenal pasti makanan yang menjadi trigger kemunculan jerawat pada diri kita. Kita lebih mengenali kulit kita kan?
6. Lifestyle


JERAWAT OH JERAWAT

 JERAWAT OH JERAWAT - Lifestyle
( gambar ihsan - acne.org )

Cara hidup dan persekitaran kita juga boleh menyebabkan jerawat tumbuh melata di muka. Tidur tak cukup, tidur lewat, asap rokok, asap kenderaan, habuk dll
Ini antara penyebab jerawat tumbuh di muka. Jom kita tangani agar muka kita flawless macam orang lain jugak . Boleh juga cuba produk Shaklee untuk dapatkan kulit idaman.
JERAWAT OH JERAWAT

JERAWAT OH JERAWAT - Set Jerawat Basic

Untuk info dan order
Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor ( ID 1142943 )
0122043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam



Continue Reading

Thursday, 6 July 2017

Alfafa Shaklee : Info Produk


ALFAFA SHAKLEE



Alfafa Shaklee : Info Produk

Alfafa Shaklee : Info Produk



* Alfalfa bermaksud “raja segala makanan” dan ada sebab gelaran tersebut diberikan – ianya sangat berkhasiat. 
* Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. 
* Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.


Keistimewaan Alfafa Shaklee

  • Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.
  • Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan – semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin.
  • Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.




Cadangan Cara Pengambilan Alfalfa Complex Shaklee : 10 biji sehari (Untuk Orang Dewasa Sahaja)

Untuk info dan order
Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor ( ID 1142943 )
0122043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam
Continue Reading

Saturday, 10 June 2017

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Ok kali ini kak shima nak kongsikan berkenaan pentingnya keperluan kolagen oleh badan kita.

Kalogen merupakan sejenis protein yang paling banyak dalam tubuh badan kita.

Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?


Kolagen ni ada beberapa jenis tau.. bukan sekadar protein bawah kulit muka kita jaa..kita punya tulang rawan .sendi-sendi kat lutut.. rambut kita.. macam-macam laaa.. boleh tengok list kat bawah ni kategori collagen dalam badan kita..

Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?
Kita kalo dengar kolagen ja mesti ingat nak cantik kan.. Sebenarnya kolagen ni sangat penting seawal umur 20 an kita dah kena titik beratkan pengambilan kolagen..

Sebab apa?


Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?




Sebab seawal umur 20-an jumlah penghasilan kolagen dalam badan mula berkurang.



Kalo tak cegah dari awal berlaku la penuaan sebelum usia.


Kolagen ni bukan setakat kulit muka ja, rawan , kandungan dalam tulang, tisu kat breast akak-akak semua..pendek kata nk dkt 80% kolagen terkandung dlm badan kita..

Sebab itu, bila penghasilan kolagen merosot dalam badan kesannya boleh nampak ketara terhadap keanjalan kulit, kesihatan rmbut, fungsi lutut dan sendi dan lain2..

So memang penting laa akak-akak abang semua.. pengambilan kolagen ni.. tambah-tambah mereka yang mengamalkan gaya hidup yang sangat aktif.. bersukan sana sini.. panjat gunung.. masuk hutan.. oudoor sana sini.. Kulit jadi sunburn (rosak kulit kalo tak dirawat segera lama-lama), sendi-sendi lutut makin lama makin merosot. Amalkan pengambilan kolagen sebab badan kita tak dapat menghasilkan kolagen mengikut apa yang diperlukan oleh badan kita.



Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?


Di bawah antara fungsi kalogen terhadap badan kita selain untuk cantik..


Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?


Untuk ibubapa kita yang ada sakit-sakit lutut dan sendi ni pun bagus sangat amalkan kolagen ni tau sebab apa?


Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?



Komposisi utama rawan kita ni adalah kolagen.Ia membantu dari segi elasticity rawan kita.. kalau dah berusia selalunya fungsi rawan ni dah merosot..




Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?



Dengan pengambilan kolagen sedikit sebanyak mengurangkan masalah lutut atau sendi-sendi pada orang tua kita..

Collagen Powder Shaklee saya akui agak mahal jika dibandingkan dengan collagen lain yang berada di pasaran. Namun insyaAllah ianya berbaloi untuk dicuba.Tambah-tambah yang dihasilkan dari Kolagen Ikan.. Kolagen ikan lebih bagus dari kolagen tumbuhan. Sebab tu harganya agak berbeza. Apa istimewanya collagen ikan ni?

Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?
Testimoni pengguna Collagen Powder Shaklee. Memang puashati ❤❤


Kolagen bukan Sekadar cantik..Betul ker?

Kolagen Bukan Sekadar Cantik..Betul ker?

Nak cuba , boleh hubungi saya :
Shima Jelani
0122043275
Fb page : Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam
Ig : vitaminsihatbyshima
Continue Reading

Thursday, 11 May 2017

Demam Denggi : Ikhtiar Dengan Set Cadangan Demam Denggi Shaklee

Assalammualaikum....



Demam Denggi : Ikhtiar Dengan Set Cadangan Demam Denggi Shaklee

Demam Denggi : Nyamuk Aedes penyebab demam denggi

Sekarang ni musim demam denggi kan? Jumlah kes meningkat pada keadaan cuaca yang panas dan lembap.

Demam denggi ni disebabkan oleh sejenis nyamuk harimau betina atau dikenali dengan nama Aedes Aegypti. Di mana nyamuk ni membiak di kawasan yang ada takungan air dan selalunya mengigit pada waktu pagi ataupun waktu senja

SIMPTOM-SIMPTOM DEMAM DENGGI 
Pastikan korang alert simptom-simptom ini terutama pada anak-anak kita
  • demam
  • hidung berair
  • batuk
  • ruam kulit
  • sakit kepala
  • sakit belakang mata
  • sakit sendi bagi orang dewasa
  • Muntah dan kurang selera makan.
Demam Denggi : Ikhtiar Dengan Set Cadangan Demam Denggi Shaklee

Demam Denggi : Sup ketam antara ikhtiar untuk sembuh

CARA RAWATAN DEMAM DENGGI

                        
1. Minum air masak secukupnya iaitu 3-4liter sehari

2.Sup ketam petua orang tua-tua 

3.Jus daun betik-ambil sedikit daun betik yang dah matang,tumbuk sehingga lumat untuk dapatkan jusnya. Ambil 1 sudu teh setiap hari.

4. Jus buah kiwi

5. Jus kurma-ambil 2 kali sehari

6. Jus buah jambu

7. Jus pegaga

8. Jus tembikai

 SET UBAT DEMAM DENGGI SHAKLEE


Demam Denggi : Ikhtiar Dengan Set Cadangan Demam Denggi Shaklee

Demam Denggi : Ikhtiar Dengan Set Cadangan Demam Denggi Shaklee


Performance drink atau PD ni membantu elakkan dehidrasi kerana membantu mengimbangi elektrolit di dalam badan. Ini kerana demam denggi ni menyebabkan suhu meningkat sehingga 40-41'C so ini boleh menyebabkan dehidrasi. That's way kita memerlukan air yang banyak masa ni.

Nutriferon Shaklee ini sebagai immune booster. Ia meningkatkan tahap imunisasi badan untuk melawan penyakit. Jika kita kerap sakit,demam atau selsema memang dicadangkan untuk ambil Nutriferon untuk antibodi korang.






Untuk Info dan Order:

Shima Jelani

Shaklee Independent Distributor [ID: 1142943]
SMS/Whatsapp: 012 2043175

Continue Reading

Wednesday, 26 April 2017


Set Bersalin Shaklee

Apa yang terkandung di dalam Set Bersalin Shaklee?

Shaklee menawarkan 2 jenis set:





1. Vitalea

Multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Ketika bersalin, ibu kehilangan darah. Mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah. 

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan meroyan ketika di dalam tempoh berpantang (bantu elak stress), membantu penghasilan susu ibu.

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vita C

Meningkat imunisasi tubuh ibu. Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu.

180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

4. ESP

Protein soya dari sumber Non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita). Tugas protein ini ialah untuk memperbaharui dan membaiki sel-sel tubuh. Badan akan cepat sembuh. Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu, dan juga sebagai milk-booster.

850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.






5. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi yang sihat. Mengelakkan sakit pinggang dan sembelit ketika berpantang. Mengelakkan kelesuan kerana berjaga malam.

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.

6. Alfalfa (small)

Bantu kecutkan peranakan seperti 'kacip fatimah moden'. Bantu hilangkan keputihan, memperbanyakkan susu ibu.

330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan. 


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET BERSALIN SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. 

3. Set Bersalin Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak :) Sangat jimat!

4. Set Bersalin Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman lah yang amat penting. Dalaman sihat akan dipancar ke luaran :)

5. Ramai yang sudah merasai perbezaan Set Bersalin Shaklee berbanding set bersalin lain.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga!


Untuk Info dan Order:

Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor [ID: 1142943]
SMS/Whatsapp: 012 2043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin UiTM Shah Alam






Continue Reading

Tuesday, 18 April 2017

Cadangan Set Resdung Shaklee


lendir resdung

Pengumpulan lendir yg banyak di bawah lapisan kulit menyebabkan resdung semakin kronik




Tanda-tanda penyakit resdung adalah :

1. Mempunyi nafas berbau2. Selalu bersin3. Muka selalu berjerawat4. Kulit gatal-gatal5. Bengkak pada bahagian hidung, mulut dan telinga6. Bernanah di telinga7. Kecacatan pada hidung serta bahagian rongganya
Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti seseorang. Vitamin C memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan berfungsi dengan baik.

8. alah pada habuk & makanan laut

Adakah supplemen boleh membantu pesakit resdung?

Vitamin yang sesuai ialah Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa Complex

Mengapa?

B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Apabila resdung menyerang, ianya akan menyebabkan kesakitan yang amat di belakang muka, kepala.      B complex yang besifat sebagai penenang semula jadi, akan mengurang kesakitan kepala ini secara beransur-ansur.

Alfalfa Complex – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.



                    Testimoni pengguna yg berjaya mengatasi MASALAH RESDUNG 

Untuk Info dan Order:

Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor [ID: 1142943]
SMS/Whatsapp: 012 2043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin UiTM Shah Alam



Continue Reading

Thursday, 23 February 2017

Vitamin E untuk parut

Ada yang bermasalah dengan parut tak? Untuk atasi masalah parut ini , memang banyak petua atau supplemen yang boleh kita amalkan. Tapi entri kali ini saya sharekan tentang Vitamin E Shaklee

Vitamin E Complex Shaklee antara vitamin yang femes untuk kulit kita. Even saya sendiri amalkan dan rasai kebaikannya.




Kebaikan Vitamin E untuk kulit :

1. Kulit jadi lebih LICIN , LEMBUT dan HALUS
2. Membantu mengatasi KULIT KERING , mengelupas terutamanya pada yang kerap dok dalam aircond
3. Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4. Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5. Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6. Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7. Melindungi kulit dari uv / cahaya matahari & pencemaran alam sekitar
8. Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9. Melambatkan proses PENUAAN dan tanda-tanda penuaan

Vitamin E juga boleh membantu korang yang mempunyai masalah jeragat dengan cara :

~ Mencerahkan tona kulit
~ Menegangkan kulit wajah
~ Melancarkan peredaran darah ke wajah
~ Meningkatkan pemulihan sel - sel rosak
~ Menghalang penghasilan bintik hitam akibat sunburn
~ Meningkatkan proses rejuvenasi kulit

Satu lagi preggy mum yang dah lepas bersalin pun boleh consume Vitamin E ini untuk memudarkan kesan-kesan STRECHMARK dan parut. Boleh dapat bonus kulit makin cantik dan tidak kering.

Jom tengok testimoni Vitamin E Shaklee



Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee
 

Shima Jelani
Shaklee Independent Distributor [ID: 1142943]
SMS/Whatsapp: 012 2043175
www.facebook.com/Kedai Vitamin UiTM Shah Alam


Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.