Saturday, 29 December 2018

VIVIX : Segalanya Mengenai Sirap Merah Shaklee

Assalamualaikum semua

Ada yang bertanya kak shima ada tak 1 supplemen Shaklee yang cover semua sebab dia takut makan ubat banyak-banyak. Lagi satu dia takut terlupa nak makan.

Dalam entri ini , kak shima akan bantu anda memahami dengan lebih jelas mengenai Vivix Shaklee yang menjadi kegemaran ramai ini.

1. Apa Vivix Shaklee
2. Bahan utama Vivix dan fungsinya
3. Bagaimana Vivix bertindak
4. Kebaikan Resveratrol dalam Vivix
5. Manfaat Vivix
6. Siapa yang perlu amalkan Vivix
7. Cara consume Vivix
8. Cara penyimpanan Vivix
9. Harga Vivix
10. Testimoni Vivix

Jom kita berkenalan dengan  Vivix aka sirap Shaklee ini.


Apakah Vivix Shaklee?

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ianya mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. v

Vivix merupakan produk anti penuaan yang dikeluarkan oleh Shaklee  dan mempunyai bukan 3 malah 5 hak patent iaitu

a. Semulajadi dan polifenol dalam Vivix  diproses dari 4 bahan utama tanpa bahan pengawet

Vivix adalah sebatian cecair yang stabil yang dihasilkan tanpa bahan pengawet


Jom kita uji sendiri di rumah

Cuba simpan Vivix di tempat simpan sejuk beku @ freezer sekurang-kurangnya 6 jam. Vivix tidak membeku membuktikan ianya tidak dicampur dengan gila ,air dan lain-lain.

b. Vivix merupakan kombinasi Resveratrol dan 15 jenis Polifenol

Resveratrol adalah sejenis antioksidan. Ianya ditulis di dalam 2500 journal saintifik dan mampu melindungi DNA dari dirosakkan oleh radikal bebas.


Polifenal merupakan sebatian fitokimia yang juga merupakan antioksidan yang kuat. Kombinasi kedua-dua antioksidan ini terhasillah Vivix yang berada di dalam kelas yang tersendiri.

c. Cold Filling Extraction Process

Cold Extraction bermakna buah-buahan yang digunaan di dalam Vivix ditekan ( press ) untuk mengeluarkan patinya pada suhu yang rendah.

Shaklee telah mempatenkan proses 'cold filling extraction' ini ekslusif untuk Vivix sahaja.


d.10x Lebih Berkuasa


Gabungan resveratrol dan polifenol menjadikan Vivix 10x lebih berkuasa berbanding resveratrol tunggal. Dan ianya telah dipatent untuk hak mutlak Vivix


e.Anggur Muscadine sebagai bahan utama


Shaklee telah mempatenkan Anggur Muscadine sebagai bahan utama Vivix. Kelebihan Anggur Muscadine adalah kandungan resveratrol yang tinggi dan mampu melawan radiakl bebas.



Bahan utama Vivix dan fungsinya.
1. Anggur Muscadine
- Dikenali juga sebagai anggur muskat, ianya sejenis anggur liar.

Kelebihan Anggur Muscadine :



  • sumber antioksidan terbaik
  • mempunyai ciri-ciri anti-radang
  • mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi dan mampu melawan radikal bebas.

2. Purple Carrot
- Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuklah caroteoids , phenolics

Kelebihan Purple Carrot
  • mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi , yang dapat mengurangkan diabetes
  • anthocyanins yang memberi warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan , anti radang, anti bakteria , anti carcinogen dan dapat membantu pesakit jantung

3. European Elderberries
- senang ditemui di kawasan Eropah, Asia , Amerika Utara dan Benua Eropah.
- ianya telah lama digunakan di kalangan pengamal perubatan.

Kelebihan European Elderberry
  • mengubati penyakit flu ( terutamanya  influenza A )
  • meningkatkan sistem imun badan
  • juga mempunyai anthocyanins ( sama seperti lobak ungu ) yang bertindak sebagai antioksida , menguurangkan sakit otot dan demam selsema
  • merendahkan tahap kolesterol , menghalang kolesterol jahat yang menjadi penyebab penyakit kardiovaskular
  • memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular, jantung , strok , mengurangkan stress , membaiki penghadaman dan pencernaan.

4. Polygonum Cuspidatum
- juga dikenali sebagai Japenese Knotweed 
- berasal dari Asia dan boleh juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Kelebihan Polygonum Cuspidatum
  • merupakan sumber resveratrol
  • resveratrol membantu melambatkan penuaan , mengawal tekanan darah , meningkatkan prestasi atlit dan mengurangkan berat badan.

Bagaimana Vivix Bertindak ?

Vivix sangat bagus untuk membaiki sel , menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA sel

Di dalam kajian menunjukan ramuan botani Vivix telah memberi kesan kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap selular iaitu :

1.Membaiki DNA

Setiap hari , tubuh kita mengalami kerosakan DNA ( salah satu sebabnya adalah radikal bebas ) yang mempercepatkan proses penuaan.

Vivix Shaklee membantu melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.


2.Memperbaiki tenaga sel

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.

Vivix Shaklee membantu menguatkan sel


3. Melambatkan pembentukan protein AGE

Protein AGE ( Advance Glycation End Products ) adalah bendasing yang terhasil akibat daripada lebihan GULA dan PROTEIN. Korang tahu tak lebihan AGE boleh menyebabkan kerosakan sel dan ia akan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel.

Vivix berjaya melambatkan pembentukan protein AGE ini

4. Kawalan genetik

Proses penuaan membawa kemerosotan umur pada tahap selular

Ujian dalam makmal membuktikan Vivix boleh mengaktifkan kawalan genetik utama yang akan membantu memperlahankan proses penuaan.

Kebaikan Resveratrol dalam Vivix

Resveratrol adalah sejenis antioksida yang banyak terdapat dalam tubuh-tumbuhan - buah-buahan , bijian dan kekacang. Kulit anggur merah antara yang paling tinggi ada kandungan Resveratrol. Resveratrol ini bertindak sebagai perisai dalam mempertahankan sel-sel tubuh dari jangkitan virus  dan bakteria.

100 gelas wain = 1 sudu kecil Vivix dengan kandungan Resveratrol 100mg. Menurut Dr Sinclair ( Universti Harvard ) , jumlah Resveratrol dalam wain merah adalah sangat kecil berbanding dengan Vivix. Itulah sebabnya Vivix dicipta untuk menyampaikan tahap Resveratrol daripada 100 gelas wain dengan 1 sudu teh ( setiap hidangan )

Manfaat Resveratrol
  • Anti penuaan
  • Melindungi jantung
  • Menghalang pengoksidaan LDL
  • Melindungi saraf
  • Melindungi dari kerosakan pada bahagian otak
  • Melindungi  dari peparu dari kerosakan DNA dan kematian sel
  • Merencat sel kanser dari semakin merebak
  • Merencat pembiakan H.pylori
Manfaat Vivix

Jom kita lihat manfaat Vivix pulak.

  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Anti depresi
  • Anti inflamasi
  • Mengawal selia insulin
  • Mengawal tekanan darah
  • Membantu dalam menurunkan berat badan
  • Menyokong kesihatan mata
  • Mengurangkan Artritis
  • Menguatkan tulang
  • Meningkatkan daya ingatan
  • Melambatkan simptom Alzheimer
  • Meningkatkan pengeluaran sperma
  • Mencegah masalah prostat
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan halus
  • Mengurangkan bintik penuaan
  • Mengurangkan pigmentasi
  • Memperbaiki tekstur kulit

Secara ringkasnya Vivix sangat baik untuk diamalkan bagi meningkatkan kesihatan keseluruhan.

Siapa yang perlu amalkan Vivix ?

  • Lelaki dan wanita yang berumur 18 tahun ke atas
  • Inginkan kesihatan keseluruhan
  • Aktif bersukan
  • Ada masalah kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi , gout , fibroid , batu karang
  • Ingin berhenti merokok
  • Ingin kurangkan berat badan

Cara consume Vivix

Vivix Shaklee boleh diambil 1 sudu teh sehari selepas makan

Cara penyimpanan Vivix

Vivix Shaklee perlu disimpan dalam peti ais disebabkan ianya tidak mempunyai bahan pengawet.


Testimoni Vivix







Promosi Jom Shaklee
Bermula 15hb Disember 2018 hingga 28hb Februari 2019, Shaklee mengadakan Promosi Jom Shaklee.



Beli Vivix Starter Pack  , anda akan dapat :

  • FREE membership
  • Diskaun lagi 10%
  • FREE postage
  • FREE cooler bag
Dan anda jimat RM375.00 😱😱

Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau 
klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.

Continue Reading

Wednesday, 26 December 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Yeay! Hari ini dan esok Shaklee ada promosi best sempena hujung tahun 2018.

Berlangsung 2 hari 26hb - 27hb Disember , Shaklee menawarkan diskaun 10% untuk produk yang menjadi feveret ramai.

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - Herblax & Lecithin

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - Alfafa

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - DTX Complex & Collagen Powder

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - Youth Serum & Youth Night Cream ( Light )


Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - Youth Serum & Youth Moisturizer

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018

Shaklee Year End Sale 26hb - 27hb Disember 2018 - Shaklee Baby



Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau 

klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.










Continue Reading

Friday, 21 December 2018

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

Terujanya kak shima hari ini nak kongsi dengan korang yang YOUTH skincare Shaklee masuk majalah lagi. Kali ini YOUTH direview oleh majalah kegemaran wanita Majalah NONA edisi Disember 2018.

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA
YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA
YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA
YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

💎 Diana Abd Manaf
"Saya amat menggemari Radiance C + E yang mana ia membekalkan 20% vitamin C tulen yang dipaten dan vitamin E serta ekstrak rasberi yang bertindak untuk menegang dan mengurangkan kehadiran garis halus di wajah. "

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA - Diana Abd Manaf


💎 Azura Zainal.
"Shaklee menggunakan bahan-bahan mesra alam yang sudah pasti akan memberi kebaikan.Saya tertarik dengan pembungkusan Shaklee yang ringkas"

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA - Azura Zainal

💎 Iryana Ibrahim
Produk Shaklee memberikan penekanan yang menyeluruh di dalam produk penjagaan wajah dati segi luaran mahupun dalaman."

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA

YOUTH Skincare Masuk Majalah NONA - Iryana Ibrahim

Bermula 15hb Disember 2018 hingga 28hb Februari 2019 , korang yang dah lama intai-intai nak cuba Youth , boleh grab satu Starter Set time ini.


Beli Youth Starter Set , korang akan dapat  : 
  • FREE membership
  • Dapat DISKAUN lagi 10%
  • FREE postage
  • FREE Magnifying Glass
  • Dapat CASH back 

Dalam Youth Starter Set ini ada :

✔ Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
✔Perfecting Skin Toner (177ml)
✔Age Defense Moisturiser SPF 50
✔Advance Renewal Night Cream (50ml)

🌸 Retail Price = RM850

Apabila anda daftar sebagai Ahli Shaklee ,
🌸 Member Price = RM 680

Apabila anda mendaftar jadi ahli (15 dec - 28 feb) with purchase = Anda akan layak entitle 10% more discount 

🌸 Final Price = RM 612

Total penjimatan lebih RM342

Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.




Continue Reading

Thursday, 20 December 2018

20 Perkara Tentang Facebook





20 Perkara Tentang Facebook

 20 Perkara Tentang Facebook

20 perkara tentang Facebook yang kita semua kena tahu.

1.Sehingga Oktober 2018, jumlah pengguna Facebook seluruh dunia ialah 2.27 Billion, Malaysia 20.5 Juta.

2. 1.74 Billion pengguna aktif pada setiap hari (77%) yang memuat naik 4-6 status sehari, react dengan sekurang-kurangnya 25 status orang lain setiap hari.

3. 76% pengguna Facebook ialah wanita.

4. High traffic user ialah pada 1-3pm, manakala kadar aktif biasa ialah pada 7am-10pm.

5. Khamis dan jumaat adalah hari paling tinggi engagement.

6. 300 juta gambar dimuat naik pada setiap hari.

7. Setiap 60 saat, ada 510,000 komen diberikan naik, 293,000 status dimuat naik, 230,000 butang share dipicit.

8. Posting dalam bentuk content disedut oleh software Facebook melalui ejaan yang ditulis dengan betul, penuh dan sempurna.

9. Posting content terkumpul setakat ini dari 2012 ialah sebanyak 4.75 Billion.

10. Malaysia masih ketinggalan 10 tahun di belakang UK dan USA dalam pembangunan content di Facebook walau duduk di ranking top 10 paling aktif bermain media sosial. Di negara ini, pengguna lebih suka membuat bising dan berbincang perkara tak perlu.

11. 42% pendiri bisnes mengakui yang Facebook adalah sebuah tools penting di dalam bisnes mereka.

12. Jualan tertinggi masih pada Isnin (monday blues) dan Rabu (wordless wednesday).

13. Purata kita melihat Facebook pada 1-1 masa ialah selama 20 minit.

14. 200 juta video ditonton pada setiap hari.

15. Ada 83 juta fake akaun dan double akaun yang masih belum lagi dibuang dari Facebook. Ia sedang giat dilakukan oleh Facebook dari masa ke semasa.

16. Sekiranya seseorang mempunyai 25,000 pengikut (Followers) atau lebih, dia dianggap sudah dikenali.

17. Facebook menganjurkan semua orang untuk memasukkan “Friends” yang sebenar sahaja di ruangan itu. Jika tidak, buka butang follow. Hanya friend sahaja boleh melihat posting yang diset sebagai “Friends only.”

18. Facebook masih paling popular di seluruh dunia,

Facebook - 53%
Whatsapp - 22%
Instagram - 19%
Others - 6%

19. Dari 50 juta page yang dibina setiap tahun untuk tujuan bisnes, ia boleh menjana sekitar 200 Billion USD transaksi pada tahun yang sama.

20. Facebook menjana jualan USD2Billion sehari dari FBAds.

Sumber:

SocialBakers, WordStream, Statistica, Zephoria, Statista, BusinessofApps, SproutSocial.

Penulis Asal : Khairul Hakimin Muhammad,
Continue Reading

Wednesday, 19 December 2018

Promosi Jom Shaklee 2019


Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi Jom Shaklee 2019



Promosi Jom Shaklee 2019 ini khas untuk ahli baru. Untuk yang dah lama amalkan Shaklee dan dah lama intai nak jadi ahli Shaklee, now it's the best time.

Sebab bermula 15 Disember 2018 - 28 Februari 2019 , Shaklee menawarkan Starter Packs yang LEBIH JIMAT dari harga ahli biasa. Serius jimat banyak.

Ada 3 starter packs yang boleh jadi pilihan :

Starter Pack 1 : YOUTH Set



Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi Jom Shaklee 2019 - YOUTH Set


  • Harga less 10% dari harga ahli biasa
  • FREE Membership ( Shaklee waivekan membership walau asalnya tidak layak )
  • FREE Postage ( worth RM10 )
  • FREE Cermin Muka Transparent
  • Dapat Cash Back lagi

Starter Pack 2 : VIVIX Twinpack



Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi Jom Shaklee 2019 - VIVIX Twinpack

  • Harga less 10% dari harga ahli biasa
  • FREE Membership ( worth RM65 )
  • FREE Postage ( worth RM10 )
  • FREE Cooler Bag. Penting cooler bag ini sebab Vivix ini perlu simpan dalam peti ais
  • Dapat Cash Back lagi
Starter Pack 3 : Wellness Set



Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi Jom Shaklee 2019 - Wellness Set

  • Sangat sesuai untuk mulakan bisnes / makan sendiri
  • Sesuai untuk seisi keluarga
  • Harga less 10% dari harga ahli biasa
  • FREE Membership ( worth RM65 )
  • FREE Postage ( worth RM10 )
  • FREE Pillbox untuk bawa supplemen g mana-mana. Senang !
  • Dapat Cash Back lagi

Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau 
klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.





Continue Reading

Saturday, 8 December 2018

Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘


Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘

 Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘



Musim cuti sekolah ramai ibubapa yang merancang untuk khatankan anak masing-masing. Kak shima dan suami tidak terkecuali. Kami mengambil keputusan untuk melaksanakan tanggungjawab mengkhatankan anak di opis kak shima Pusat Kesihatan Universiti Teknologi MARA Shah Alam

Alhamdulillah tarikh yang kami pilih jatuh hari Jumaat iaitu 30/11/2018 mengambil keberkatan penghulu segala hari.

Sebelum hari berkhatan
Kak shima dan en asben selalu bercerita dengan anak iaitu abang Shaamel tentang proses berkhatan. Biasa tunjuk episod upin n ipin bagi memujuk dia dan memberitahunya ianya proses yang singkat dan tidak menyakitkan

Semasa hari berkhatan
Pepagi abang shaamel memang ceria. Siap bagitau semua orang kat opis kak shima yang dia nk berkhatan pada hari tersebut.

Pagi-pagi sebelum prosedur kak shima minta dia sarapan dulu. Selepas itu nurse minta dia buang air kecil sebelum tukar seluar pakai kain pelikat.

Di opis kak shima , doktor menggunakan kaedah ' cut n stich back' untuk proses berkhatan. Ibubapa perlu menandatangani borang keizinan pembedahan sambil disaksikan oleh doktor yang bertugas.

Doktor yang bertugas adalah Doktor Nik Kamaruddin dan beliau menjadi pilihan ramai ibubapa sebab sikapnya yang mudah mesra dengan kanak-kanak.

Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘

Pengalaman anak bersunat : Bilik rawatan tempat prosedur bersunat dijalankan


Drama taknak berkhatan abang shaamel bermula bila dia masuk bilik rawatan. Muka dah start takut bila disuruh naik ke katil tempat prosedur dilakukan dan mula menangis macam nk kena pukul bila doktor nak suntik ubat bius. Apa yang best mengenai Dr Nik Kamaruddin beliau akan menenangkan pesakit terlebih dahulu dengan mengalihkan perhatian pesakit.

Proses berkhatan mengambil masa lebih kurang sejam . Semasa proses, kak shima dan en asben banyak melayan abang shaamel berbual sebab nak tarik perhatian dia. Buka you tube dengar zikir Hafiz Hamidun yang dia suka dengar, tanya apa dia nak selepas selamat bersunat nnti. Haa time nie memang macam-macam request dari dia.

Selepas berkhatan


Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘

Pengalaman anak bersunat : Tersenyum sebab ada ubat bius lagi


Pesakit akan ditempatkan di wad sementara kerana doktor nak monitor dulu. Pesakit perlu buang air kencing terlebih dahulu sebelum dibenarkan balik rumah. Alhamdulillah dalam pukul 11 pagi abang shaamel dibenarkan balik setelah doktor mendapati proses berkhatan berjalan dengan baik

Bekalan semasa discharge.Nurse akan bekalkan ubatan untuk cuci luka berkhatan

  • Normal Saline 
  • Gauze
  • Cotton
Nurse akan ajar ibubapa cara cuci luka sebelum balik. Oh yea! Nurse juga akan bagi lebihan kulit yang dipotong untuk ditanam di rumah.

Selepas bersunat
Hari 1 - 3
Hari pertama memang agak hectic sikit. Abang shaamel mula meragam rasa sakit bila ubat bius hilang. Menangis bila orang tanya tempat sunat. Malamnya kitaorang tak boleh tidur sebab dia menangis sakit. Dia pulak payah sangat nak makan ubat. Selepas puas dipujuk , barulah dia nak makan ubat tahan sakit dan baru boleh tidur.

3 hari pertama memang tidak boleh nak cuci luka sunat. Jenuh dipujuk memang dia tak bagi orang usik luka bersunat tu.
Risau jugak luka itu tidak dibersihkan. Takut infection nanti demam pulak. Alhamdulillah dia tak demam sampailah hari ini hari ke 9 dia bersunat.

Hari 4 - 8
Hari ke 4 baru dia nak mandi. Sebelum ini lap2 je badan dia. Disebabkan luka sunat itu nampak macam ok , kak shima suruh dia berendam lama sikit sebab nak bagi darah beku di tempat sunat itu hilang. Selepas mandi , kak shima keringkan tempat sunat guna hair dryer.

Abang shaamel hari ke 7 baru berani pakai seluar dan g main dengan kawan-kawan walaupun dia still pegang seluar tu 😅😅

Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘

Pengalaman anak bersunat : Dah start main dengan kawan-kawan


Pantang makan tak?
Pantang jugak. Ayam, telur n seafood memang kak shima tak bagi. Takut dia tak tahan n gatal-gatal nanti. Buah-buahan yang kaya Vitamin C memang buat stok sebab Vitamin C bantu cepatkan proses pemulihan luka.

Suppleme Shaklee

Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘😘

Pengalaman anak bersunat : Chewable Vitamin C Shaklee


Dari dalam wad sementara lagi kak shima suruh dia ambil Vitamin C Chewable 100mg Shaklee. Hari pertama memang kak shima doublekan dos Vitamin C nih. 4 biji tuk sehari tu. Dan hari-hari seterusnya ambil 1 biji pagi n malam.

Pengalaman anak bersunat : Abang Shaamel dah besar 😘😘

Pengalaman anak bersunat : Ambil Vitamin C Chewable setiap hari
     

Alhamdulillah abang shaamel dah besar. Boleh selalu solat di surau pasni 😘😘

Terima kasih pada yang sudi membaca. Moga bermanfaat untuk semua.






Continue Reading

Wednesday, 5 December 2018

SET SLIMMING SHAKLEE : BERKESAN DALAM KURANGKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum semua.

Hari ini kak shima nak kongsi dengan semua tentang Set Slimming Shaklee. Dalam Set Slimming Shaklee ini , 3 konsep penting yang membantu anda dalam mencapai berat badan yang diingini secara sihat iaitu Bakar , Buang dan Bina ( 3B )

    Bakar lemak  - Lecithin / Omega
  
    Buang lemak / toksin atau Detox - Alfafa / Herblax

    Bina otot - ESP / Cinch Shake Mix

Di sini kak shima perincikan bagaimana set ini dapat membantu anda yang ingin kuruskan badan dengan cara yang sihat.


SET SLIMMING SHAKLEE


SET SLIMMING SHAKLEE : BERKESAN DALAM KURANGKAN BERAT BADAN

Set Bakar Lemak


1. BAKAR LEMAK / PECAHKAN LEMAK

LECITHIN
- Membantu proses memecahkan lemak supaya mudah dibawa keluar dari tubuh
- Membantu menghalang pembentukan lemak baru dari makanan yang kita ambil
- 1 botol Lecithin ada 180biji RM55.00 untuk kegunaan 1 bulan


OMEGAGUARD
- Membantu memecahkan lemak lama dalam tubuh seperti di bawah kulit ,di dalam salur darah, lemak yang menyelaputi organ
- Mengawal selera makan dengan menghasilkan hormon leptin yang menyekat selera makan
- Membakar lemak untuk tenaga
- Meningkatkan kadar metabolisme
- 1 botol Omegaguard ada 90 biji RM136.25 untuk kegunaan 1 bulan

SET SLIMMING SHAKLEE : BERKESAN DALAM KURANGKAN BERAT BADAN

Set Buang Lemak / Toksin


2. BUANG LEMAK / TOKSIN

ALFAFA
- Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Lecithin dan Omegaguard
- Mencuci hati , darah dan usus yang kotor. Toksin yang banyak dalam badan antara punca berat badan susah nak turun.
- Sesuai diambil oleh ibu menyusu kerana ia juga bertindak sebagai milkbooster
- 1 botol Alfafa 330biji RM57.50 untuk kegunaan 1 bulan atau 700biji RM102.50

HERBLAX
- Kombinasi dari tumbuhan yang terkenal secara tradisional membantu masalah sembelit dan pergerakan usus yang tidak sihat.
- Mengempiskan perut

SET SLIMMING SHAKLEE : BERKESAN DALAM KURANGKAN BERAT BADAN

Set Bina Otot


3. BINA OTOT

CINCH MIX SHAKE
- Mengandungi Leucine yang membantu mengekalkan otot semasa penurunan berat badan untuk elak badan anda dari mengeleber selepas kurus
- Didatangkan dalam 3 perisa coklat, vanila dan cafe latte boleh digunakan sebagai 'meal repalcement'


ESP
- Sumber protein
- Mempunyai indeks glisemik rendah yang memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama
- Boleh mengawal selera makan
- Memberi tenaga supaya anda tidak mudah letih semasa proses diet berjalan
- Rendah lemak, sifar kolesterol
- 1 tong ESP 850g RM161.25

Setiap pembelian Set Slimming Shaklee dengan kak shima, anda layak dapat


  • Konsultasi
  • Cara pengambilan Set Slimming Shaklee yang betul
  • Tips untuk turunkan berat badan
  • Contoh senaman yang mudah




Hubungi kak shima untuk dapatkan info lanjut mengenai Shaklee, harga istimewa dan konsultasi eksklusif Shaklee

Kak Shima Jelani
SMS / Whatsapp : 0122043175
COD Seksyen 7 Shah Alam
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Continue Reading

Sunday, 2 December 2018

Promosi Shaklee Disember 2018

Alhamdulillah kita dah masuk ke bulan Disember. Sedar tak sedar tak lama lagi kita akan masuk tahun baru 2019. Betapa cepatnya masa berlalu kan 😊😊. Disember ini Shaklee mengadakan promosi set penjagaan kulit yang menjadi ' viral' sejak kebelakangan ini iaitu Youth.

         Promosi Shaklee Disember 2018




Terdapat 2 pilihan promosi Youth untuk bulan ini :




1. Beli 1 set "Starter", anda dapat 

  • PERCUMA 1 Cermin Youth bernilai RM43
  • PERCUMA penghantaran
Dalam set ' Starter ' mengandungi :
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream ( Rich @ Light )

Harga Pasaran : RM850.00




2. Beli 1 set Youth "Renew & Maintain",anda dapat :

  • PERCUMA Radiance C&E bernilai RM412.50
  • PERCUMA keahlian bernilai RM65
  • PERCUMA penghantaran bernilai RM10
  • Dapat Cash RM46

Kelebihan set ini adalah anda boleh jimat lebih dari RM700!!

Di dalam set ini mengandungi :-

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream ( Rich @ Light )
  • Activating Serum

Harga pasaran : RM1262.50



Promosi seterusnya adalah Pillbox Shaklee.  Yang best mengenai pill box ini ianya kedap udara dan ianya memastikan vitamin korang tak ' masuk angin '.

Bagaimana cara untuk mendapatkannya ?
Caranya mudah sahaja. Korang perlu membuat pembelian 200uv dalam satu resit. Secara automatik korang layak beli pillbox ini dengan harga RM3.00 ( harga sebenar RM19.80 )


Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.





Continue Reading

Thursday, 29 November 2018

Testimoni Youth Shaklee Untuk Kulit Berjerawat

Testimoni Youth Shaklee Untuk Kulit Berjerawat

Testimoni Youth Shaklee Untuk Kulit Berjerawat - Puan Noor Zawani Suhaimin





Testimoni Pengguna YOUTH Skincare Shaklee
Puan Noor Zawani Suhaimin ( klik sini untuk link FB )

Gambar Sebelum

  • Diambil pada Mac 2018
  • Belum guna Youth Shaklee
  • Kulit muka memang banyak ditumbuhi jerawat
  • Dah jumpa pakar kulit , buat rawatan kulit sampai habis beribu-ribu ringgit tapi hasilnya sama TETAP BANYAK JERAWAT
Masa ini konfiden level memang xde , nak keluar rumah pun malu sebab nanti mesti ada yang tegur dan pandang semacam aje.

Gambar Selepas
  • April 2018 mula berkenalan dengan Youth Shaklee
  • Masa mula-mula pakai terasa juga perubahannya tetapi slow dan steady je

Antara perubahan yang beliau dapat :

🔘 Jerawat yang menimbun dulu alhamdulillah dah hilang
🔘 Kulit kemerah-merahan dulu pun dah lesap
🔘 Parut-parut kesan jerawat yang banyak tu pun dah beransur hilang
🔘 Kulit nampak lebih cerah dari sebelumnya
🔘 Jeragat pun makin pudar
🔘 Pores makin mengecil
🔘 Kulit muka dah kurang berminyak
🔘 Kulit lebih lembut dan licin

Kenapa YOUTH patut jadi pilihan anda?


Testimoni Youth Shaklee Untuk Kulit Berjerawat

Youth Shaklee Untuk Kulit Berjerawat


  • 100% VEGAN berasaskan tumbuhan
  • Diuji oleh Pakar Kulit Dermatologist
  • Diuji oleh Pakar Mata Oftalmologist
  • Non-Comedogenic - tidak menyumbatkan liang pori-pori
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Tidak diuji ke atas haiwan
  • 100% wanita yang menggunakan Youth  telah dibuktikan secara klinikal  memiliki kulit yang kelihatan lebih muda
  • 2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda iaitu 10 tahun lebih muda
  • YOUTH Skincare terbukti SELAMAT , BERKESAN DAN SEMULAJADI


Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.
Continue Reading

Sunday, 25 November 2018

6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee Patut Jadi Pilihan Anda


6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee Patut Jadi Pilihan Anda

6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee Patut Jadi Pilihan Anda


Sekarang ini ada banyak lambakan produk Omega 3 yang terdapat di pasaran sampaikan kita tak tahu nak pilih yang mana.

Kebetulan bulan ini promosi Omega Guard minyak ikan omega 3 Shaklee , jadi kak shima kongsikan dengan semua kenapa Omega Guard patut jadi pilihan anda.

Asid lemak omega 3 tidak dapat dihasilkan oleh badan. Jadi kita perlu mengambilnya dari sumber luar sama ada dari pemakanan kita atau dari supplemen untuk dapatkan kesihatan menyeluruh. Jom kita lihat sebab mengapa kita perlu pilih Omega Guard Shaklee sebagai bekalan omega 3 tubuh kita.

6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee Patut Jadi Pilihan Anda

 6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee            Patut Jadi Pilihan Anda

1. Penyulingan Molekul Tiga Peringkat untuk Ketulenan dan Kepekatan


Proses properitari ini memekatkan asid lemak omega 3 dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa , plumbum , arsenik . kadmium , dioxins dan bahan-bahan tercemar lain.

2.Minyak Ikan Yang Bergred Farmaseutikal

3. Mempunyai DHA dan EPA Yang Tinggi
1 sajian Omega Guard memberikan 990mg asid lemak Omega 3

4. Mengandungi 7 Spektrum Lengkap Omega 3 Tulen
Omega Guard ada DHA , EPA , ALA , HPA , ETA , DPA dan SDA kesemua spektrum omega 3 yang diperlukan oleh badan.

5. Bau Dan Rasa Kesan Hanyir Yang Minimum

6. Diiktiraf Oleh Friends Of The Sea
Ianya pengiktirafan kepada syarikat yang sentiasa memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar

Pengiktirafan ini hanya boleh didapati sekiranya :

  • tangkapan ikan dilakukan pada kawasan yang sesuai
  • tidak menangkap ikan pada musim ikan bertelur


Jadi buatlah keputusan yang bijak dalam memilih minyak ikan omega 3.




Untuk sebarang pertanyaan boleh contact kak shima yer. Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.

Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.