Thursday, 10 June 2021

Tips Elak Kulit Muka Berjerawat

Tips Elakkan Kulit Berjerawat
Tips Elak Kulit Muka Berjerawat

Jerawat oo jerawat. Bila tumbuh jerawat, memang tak lena tidur dibuatnya hahaha. Kalau boleh, nak hilangkan jerawat di muka secepat mungkin. Tapi mana mungkin boleh jadi camtu,kan.

Jadi di sini kak shima kongsikan tips untuk rawat masalah kulit berjerawat.

1. Cuci muka secara rutin
Cuci muka setiap pagi dan malam sebelum tidur antara salah satu cara untuk elak jerawat. Boleh juga cuci muka setiap kali selepas bersenam atau selepas guna makeup.

Pilih pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit

2. Pakai pelembap + sunblock
Sinaran UV antara punca jerawat. Penggunaan pelembap + sunblock melindungi kulit dari bahaya sinar UV ini


3. Jangan stress
Bila stress dapat mempengaruhi pengeluaran sebum @ minyak di muka. Makin stress, makin banyak jerawat tumbuh

4. Buat detoks
Jerawat antara tanda badan banyak toksin. Bila jerawat tumbuh, wajib detoks dulu


5. Tidur yang cukup
Usahakan untuk tidur awal setiap malam. Minima waktu tidur 8jam sehari.Tidur yang cukup buat tubuh cukup rehat dan ini membantu mempercepatkan proses penyembuhan jerawat di muka. Pastikan muka sudah dibersihkan dari make up.
 
6. Minum air putih yang cukup
Tubuh yang kekal terhidrasi bantu melawan lebihan minyak yang menjadi penyebab jerawat. Ia juga bantu tubuh buang toksin melalui air kencing dan peluh

7. Jaga pemakanan
Elak makanan jenis karbohidrat dan makanan tinggi gula. Ia trigger kepada jerawat tumbuh. Boleh banyakkan ambil sayur-sayuran, buah-buahan dan protein sebagai cara menjaga kesihatan kulit

8. Konsisten ambil Vitamin C
Vitamin C antioksidan yang melindungi kulit dari radikal bebas. Ia juga membantu merangsang penghasilan kolagen yang penting untuk kulit yang sihat dan anjal.

9. Jangan picit jerawat
Ada yang suka picit jerawat dengan alasan rimas dengan jerawat yang ada di muka. Picit jerawat akan sebabkan parut jerawat dan radang pada jerawat

10. Jaga kebersihan diri
Sarung bantal dan cadar katil antara tempat banyak bakteria. Ia mesti cuci setiap minggu. Skrin telefon bimbit pun perlu dicuci sentiasa.

Boleh share tips ini dengan kawan-kawan. Moga bermanfaat untuk semua. 
 
****Kak shima nak share sekali supplemen Shaklee untuk masalah jerawat. Set jerawat ini insyaAllah membantu merawat jerawat dari dalam
Testimoni set jerawat Shaklee
Tips Elakkan Kulit Berjerawat
Tips Elak Kulit Muka Berjerawat


" Awal tu ambil Alfafa dengan Vitamin C ja. Pastu sekarang dah tambah ESP dengan Collagen untuk fokus pada parut. Tapi memang alhamdulillah la.

Sekarang dah nak masuk botol ke 3 Alfafa. Makan dah tak perlu pantang. Itulaa alhamdulillah bersyukur sangat2. Kalau tak nak pegang muka pun sakit, sekarang alhamdulillah"

Tips Elakkan Kulit Berjerawat
Tips Elak Kulit Muka Berjerawat

" Saya guna tak sampai sebulan tapi kena konsisten. Sebab lepas bersalin kulit saya agak kusam :) "

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.

Berminat nak cuba Set Jerawat Shaklee ini ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)



 
Continue Reading

Wednesday, 2 June 2021

Promosi Shaklee Jun 2021

Promosi Shaklee Jun 2021 | Promosi Shaklee bulan ini best sebab ianya lengkap dengan vitamin bagi mereka yang baru nak cuba supplemen. Ia juga antara produk-produk Shaklee yang ada permintaan tinggi sebab boleh diambil oleh semua peringkat umur .

Promosi Shaklee Best Sellers Set

Promosi Shaklee Jun 2021
Promosi Shaklee Jun 2021

Shaklee Best Sellers set ini ada :

  • ESP
  • Vitamin C
  • Omega Guard
  • Vit B Complex
  • Ostematrix
Harga asal RM515
Harga promosi RM412

Anda bakal dapat :
  • FREE membership
  • FREE postage
  • FREE Shaklee Shakers - Green (  bernilai RM18.75 )


Promosi Shaklee Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

ESP - kaya dengan sumber protein yang membantu penghasilan sel-sel kulit yang baru dan sihat. Untuk kurus, mencantikkan kulit, memberi tenaga berpanjangan, elak gastrik

Promosi Shaklee Jun 2021
Promosi Shaklee Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

Vitamin C - Antioksidan.Menguatkan sistem imun, mempercepatkan penyembuhan luka, mengawal pertumbuhan jerawat, merangsang penghasilan kolagen

Promosi Shaklee Jun 2021
Promosi Shaklee Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

Omega Guard - Ada DHA dan EPA yang baik untuk perkembangan bayi dalam kandungan, membantu meningkatkan sistem metabolisme

Promosi Shaklee Jun 2021
Promosi Shaklee Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

Vitamin B Complex - Dilengkapi dengan folic acid yang penting untuk saraf, memberi tenaga dan menstabilkan emosi

Promosi Shaklee Jun 2021
Promosi Shaklee Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

Ostematrix - Membekalkan kalsium yang penting untuk cegah osteoprosis, atasi masalah sembelit, mengurangkan simpul biawak atau kejang di kalangan ibu hamil.

Siapa yang sesuai ambil set ini?
  • Untuk kecantikan
  • Untuk kesihatan rambut
  • Untuk kekal sihat
  • Untuk ibu hamil
  • Untuk ibu berpantang
  • Untuk individu yang baru lepas operate
Promosi Shaklee Jun 2021
Shaklee Best Seller Set + Set Hamil

Promosi Shaklee Jun 2021
Shaklee Best Seller + Set Berpantang


Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.

Berminat nak cuba Shaklee Best Sellers Set ini ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)




Continue Reading

Wednesday, 26 May 2021

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

 Assalamualaikum semua :)

Siapa di sini yang suka makan nasi berlauk masa sarapan pagi? Aisyah anak kak shima boleh dikatakan penggemar nasi berlauk. Hujung minggu menu sarapan pagi dia mesti nasi berlauk di Restoran D'Anjung Timur. 

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Kedudukan restoran ini dekat aje dengan rumah kak shima. So, senanglah kalau Aisyah nak makan nasi berlauk setiap hari pun hehehe. Boleh ibunya gantung kuali :)

Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Nasi berlauknya sedap. Sambalnya sedap dan ngam dengan gulai ayam itu. Ada hirisan timun juga pelengkap hidangan. Harganya pun berbaloi RM5

Selain nasi berlauk, restoran ini juga ada jual pelbagai menu orang kelantan seperti nasi kerabu, nasi dagang, nasi lemak, mihun & mee goreng, laksam serta banyak jenis kuih.

Dioarang juga menyediakan masakan nasi campur untuk makan tengah hari. Banyak menu yang boleh anda pilih. Semuanya sedap jugak :)


Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Okay ini lokasi Restoran D'Anjung Timur. Boleh klik pada gambar untuk pautan di Google Maps

Restaurant D' Anjung Timur
013-308 3345
https://maps.app.goo.gl/rYbZPxVMgRb36YuT6

Restaurant D' Anjung Timur 013-308 3345 https://maps.app.goo.gl/rYbZPxVMgRb36YuT6
Nasi Berlauk Sedap Di Batu Tiga Shah Alam

Okay. Selamat menjamu selera buat anda yang suka nasi berlauk. Terima kasih :)







Continue Reading

Tuesday, 11 May 2021

Promosi Shaklee Mei 2021


Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Shaklee Mei 2021

Promosi Shaklee Mei 2021 | Hari ini dah 28 Ramadhan 1442H. Lusa kita semua akan menyambut Hari Raya Aidilfitri, hari kemenangan selepas sebulan berpuasa. Walaupun tak boleh menyambutnya bersama keluarga tersayang, namun kita semua masih boleh menyambutnya dengan tenang , betul tak? Alhamdulillah syukur.

Bila nak raya, mesti semuanya nak baru dan cantik. Baju baru, kasut baru diserikan lagi dengan wajah yang cantik pasti hati berbunga sambut hari raya 

K. Kak shima nak share Promosi Shaklee Mei 2021 special untuk anda yang pentingkan penjagaan kulit wajah berasaskan bahan-bahan semulajadi agar tampil berseri, cantik dan awet muda.

Baca juga : 

Promosi Shaklee Mei 2021

Bulan ini Shaklee mempromosikan Youth Skincare Shaklee sesuai dengan tema ' Sama-sama Cantik Beraya'

Beli Youth Starter Pack yang ada 4 produk ini
✅ Youth Cleanser
✅ Youth Toner
✅ Youth Moisturizer SPF 50
✅ Youth Night Cream

Add on mana-mana produk Youth, Shaklee akan beri Beg D'Daun secara PERCUMA. Cantik dan besar beg ini. 

Promosi Shaklee Mei 2021
Cantik dan besar Beg D'Daun ini

Promosi Shaklee Mei 2021
Ciri-ciri Beg D'Daun


Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Clay Mask

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Hydrating Mask

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Restoring Eye Treatment

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Moisture Lock Day Cream

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Night Cream ( Rich )

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Serum

Promosi Shaklee Mei 2021
Promosi Youth Starter Set + Radiance C + E

Baca juga : 


Dengan setiap pembelian set promosi, anda layak dapat :

✅ FREE Membership ( worth RM35 )
✅ FREE Postage ( worth RM10 )

Boleh pilih mana-mana set ikut keperluan kulit anda. Nak beli loose pun boleh :)

Nak cuba Youth Skincare Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.




























Continue Reading

Sunday, 9 May 2021

Tuesday, 4 May 2021

Baju Melayu Kanak-Kanak Pilihan Untuk Hari Raya

Minggu-minggu akhir bulan Ramadhan pasti ramai yang mencari baju raya untuk berhari raya. Sana sini buat promosi sampai rambang mata den tak tahu nak pilih mana satu hehehe

Hari itu, ternampak kawan share status pasal baju melayu upin ipin dari Jakel. Kak shima pun suka belikan baju melayu anak kak shima kat situ. 

Baju Melayu Kanak-Kanak Pilihan Saya

Sebenarnya jenuh juga nak cari baju melayu kanak-kanak yang berkenan di hati. Masa memula cari baju melayu untuk abang Shaamel, gigih pusing satu Bazar Aldilfitri di Jalan TAR. 

Masa itu, pandemik covid19 ini takde lagi jadi mudahlah nak 'ukur jalan' dari Jalan TAR ke SOGO pastu ke Maju Junction ke Jalan TAR semula semata-mata cari baju melayu kanak-kanak. Gigih tau kami anak beranak hehehehe.

Sampailah suatu hari kami shopping bersama keluarga di Jakel Segamat untuk beli persiapan hari raya dan first time beli baju melayu Upin & Ipin untuk abang Shaamel kat situ.

Apa yang bestnya Baju Melayu Upin Ipin dari Jakel ini?

✅ Kualiti jahitan - memang kemas dan tak mudah terbuka.

✅ Jenis kain - jenis serap peluh . sesuai untuk kanak-kanak yang sentiasa aktif tak reti dok diam 😅

✅ Mudah gosok dan tak mudah renyuk

✅ Harganya pun berpatutan. kalau tak silap, bawah RM100. memang berbaloi.



Jadi, untuk korang yang masih tercari² baju melayu kanak-kanak untuk hari raya ini, boleh dapatkan baju melayu Upin Ipin di semua cawangan Jakel seluruh Malaysia dan online di www.jakelonline.com hari ini juga




Continue Reading

Tuesday, 27 April 2021

Cara Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

Salam 15 Ramadhan 1442H. Kita kini berada di 15 hari terakhir bulan yang penuh keberkatan. Cepatnya masa berlalu.

Dalam entry ini, kak shima ingin kongsi keterujaan dengan anda.  Jom baca entry ini.

Testimoni yang kak shima ingin kongsikan ini adalah testimoni pengguna produk Shaklee. Perubahan yang beliau alami memang berbeza dengan keadaan beliau sebelum cuba consume Shaklee.

My life is getting better with Shaklee

💕
My journey with Shaklee ~

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

1. Permulaan yang cuma niat nak support kakak sendiri
Pengedar Shaklee Selangor/01121620349
padahal masa tu memang langsung tak confident dengan supplement ini. Tapi disebabkan terpikir, takpelah Shaklee ini rasanya dari kecil pernah dengar dah. Maknanya lama dah dalam pasaran, kalau bahaya mesti tidak boleh bertahan lama dalam pasaran. Ok on. Walaupun rasa mahal gila. Takpalah. Cuba. Niat asal memang cuma untuk support, siap terdetik dalam hati, beli sekali ini dahlah kalau tidak berkesan. ( Cewah tak yakin langsung! )

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

2. Selepas sebulan rasa dah kurang sakit2 dekat muka, jerawat baru pun macam kurang tetapi masih bengkak, boleh nampak dengan jelas dalam gambar kedua.

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
3. Selepas 2 bulan pergh ! Betul-betul dah tidak jerawat naik! Happynya :) Dah boleh pegang muka sendiri. Kulit pun rasa mcm makin cerah sikit hehe dah mula confident 😍

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

4. Bila dah confident, Allah uji lagi. Accident on the way nak pergi kerja 23rd January 2021. Allahuakbar. Dah hilang balik confident diri. Dah plan tarikh kahwin pun rasa macam nak tunda
😭
Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

5. Selepas 2 minggu accident. Masa ni my sis (@syazwani ridhwan) suruh ambil Zinc Plus untuk cepatkan pemulihan katanya. So try jelah. Tidak sangka dalam 2 minggu dah getting better.
Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
6. 26th February 2021, first time bersua dengan boyfriend sendiri sekali diikat. Alhamdulillah. Walaupun muka masih senget sikit tapi confident tu dah ada. Luka-luka pun banyak yang dah sembuh.
( Siapa tak nerveous wey tidak pernah jumpa dan that was the first time? )

Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee


7. 3rd April 2021. Hari bahagia yang sangat menyakinkan. Ramai yang tegur nampak kurus dan muka pun dah getting better from both jerawat dan accident.

Apa yang beliau amalkan?


Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

Vitamin C - Kaya dengan antioksidan. Vitamin C berfungsi dalam menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal.


Alfafa - Agen detoks yang membantu buang toksin dalam badan. Toksin dalam badan antara penyebab kepada jerawat

ESP - Bekalkan sumber protein soya berkualiti tinggi untuk kulit yang lebih sihat. Protein merupakan asas penting dalam memperbaharui sel-sel kulit yang rosak.


Collagen Plus Powder - Membantu kulit kita dalam mengekalkan keanjalan dan keremajaan kulit, mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis halus yang kelihatan.

Jadi, mereka yang mengalami masalah kulit breakout, boleh cuba Set Kulit Cantik Shaklee untuk kulit yang sihat dan cantik

Ingin cuba salah Set Kulit Cantik ini?  Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.









Continue Reading

Wednesday, 21 April 2021

Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshakes

Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshakes | Ada yang bertanya pada kak shima apa beza antara ESP & Cinch Shake Shaklee? 

Dalam entry ini , kak shima revealkan perbandingan antara ESP , Cinch Shake & Mealshakes.

Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshakes

1. Apa itu ESP, Cinch Shake dan Mealshakes?

Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake

ESP - Memberi anda tenaga berkekalan dengan protein soya untuk stamina yang lebih tinggi supaya anda boleh melakukan lebih banyak lagi dalam sehari. Didatangkan dalam perisa Vanilla yang sedap.

Cinch Shake - Memberi anda pengganti makanan berkhasiat yang mengandungi leucine untuk mengekalkan otot tanpa lemak bagi mencapai berat badan yang lebih sihat. Didatangkan dalam perisa Coklat, Vanilla dan Caffe Latte.

Mealshakes - Memberi hidangan yang enak dan berkhasiat yang mengandungi protein dan serat makanan untuk membantu dalam pertumbuhan dan perlembangan. Didatangkan dalam perisa Vanilla Perancis.

2. Siapa Yang Memerlukannya?
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake

ESP - Sesiapa yang mahu lebih banyak tenaga, mengekalkan berat badan yang sihat, kulit dan rambut yang lebih baik, otot yang kuat, ibu mengendung dan menyusu dan banyak lagi.

Cinch - Sesiapa yang ingin menurunkan berat badan berlebihan dan menguruskan berat badan secara efektif.

Mealshakes - Kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja yang aktif. Ia juga merupakan makanan yang hebat semasa berpuasa

3. Apakah Isi Kandungannya?
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake

ESP - Membekalkan Tenaga 110kcal , Karbohidrat 10g , Protein 14g , Lemak 1g
Termasuk Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, Fosforus, Kalsium, Natrium, Zat Besi

Cinch Shake - Membekalkan Tenaga 180kcal , Karbohidrat 23g , Protein 16g , Lemak 3g
Termasuk Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D3, E, Kalsium, Besi, Fosforus, Magnesium, Zink, Selenium, Tembaga, Mangan, Natrium, Kalsium.

Mealshakes - Membekalkan Tenaga 125kcal, Karbohidrat 23g, Protein 7g, Lemak 0.5g
Termasuk Serat Pemakanan dan 19 jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D3, Kalsium, Besi, Fosforus, Iodin, Zink, Selenium, Natrium, Kalium

4. Waktu Makan Yang Sesuai
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake

ESP  :
  • Sebagai minuman sarapan pagi yang lazat
  • Minuman pra-latihan - 30 minit sebelum bersenam
  • Minum pasca latihan - sehingga 2 jam selepas bersenam
  • Atau pada bila-bila masa sepanjang hari
Cinch Shake :
  • Sebagai pengganti makanan berkhasiat untuk sarapan, makan tengah hari atau makan malam
  • Altenatif yang hebat untuk makanan ringan yang tidak sihat
Mealshakes :
  • Sebagai minuman sarapan lazat untuk anak-anak anda
  • Alternatif yang hebat untuk makanan ringan yang tidak sihat
5. Petua
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake
Perbandingan Antara ESP , Cinch Shake & Mealshake

ESP - Memiliki ketidakselesaan kerana perut berasid? Cuba ESP untuk berasa lebih baik

Cinch Shake - Tambah sayur-sayuran seperti lobak dan saderi untuk meningkatkan nutrien tambahan

MealShakes - Tambah buah yang berbeza setiap hari dalam MealShakes anda untuk menambah kepelbagaian

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dalam membuat pilihan antara 3 produk Shaklee ini.

Ingin cuba salah satu produk ini?  Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.





 

Continue Reading

Wednesday, 14 April 2021

Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama

Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama | Cinch Shakee Shaklee agak femes bulan Ramadhan tahun ini. Mana taknya selain Cinch Shake ada promosi , ramai yang telah mencuba Cinch Shake memberi feedback berat badan mereka turun dan ada juga yang alami ichloss.

Kak shima kongsikan resepi Cinch Shake untuk anda cuba.

Cinch Shake Smootie Chocolate + Strawberry

Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama
Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama

Bahan-bahan :-
  • 2 scoop Cinch Shake Chocolate
  • 1 cawan buah strawberry segar
  • 1 cawan ( 250ml ) susu segar
  • Sedikit chocolate chip ( hiasan )
Cara-cara penyediaan :-
  • Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus
  • Tuangkan ke dalam gelas
  • Hiaskan dengan chocolate ship

Cinch Shake Smootie Chocolate + Pisang


Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama
Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama

Bahan-bahan :-
  • 2 scoop Cinch Shake Chocolate
  • 3 - 5 biji buah kurma
  • 1 biji pisang
  • 1 cawan ( 250ml ) susu segar
  • Beberapa ketul ais
Cara-cara penyediaan :-
  • Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus
  • Tuangkan ke dalam gelas
  • Sedia dihidang bersama juadah lain
Cinch Shake Smootie Cafe Latte + Kurma

Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama
Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama

Bahan-bahan :-
  • 2 scoop Cinch Shake Cafe Latte
  • 3 - 5 biji buah kurma
  • 1 cawan ( 250ml ) susu segar
  • Beberapa ketul ais
Cara-cara penyediaan :-
  • Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus
  • Tuangkan ke dalam gelas
  • Sedia dihidang bersama juadah lain

Cinch Shake Smootie Cafe Latte + Susu Segar

Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama
Resepi Cinch Shake Shaklee Kenyang Lebih Lama
Bahan-bahan :-
  • 2 scoop Cinch Shake Cafe Latte
  • 1 cawan ( 250ml ) susu segar
  • Beberapa ketul ais
Cara-cara penyediaan :-
  • Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus
  • Tuangkan ke dalam gelas
  • Sedia dihidang bersama juadah lain
Ingin tahu detail mengenai Cinch Shake Shaklee Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.













Continue Reading

Friday, 9 April 2021

Promosi Shaklee April 2021

Ramadhan tiba! Ramahan tiba! Ramadhan tiba! Lagu nanyian Opick ini asyik kedengaran di corong radio. Mana taknya lagi 4 hari kita semua bakal menyambut bulan penuh keberkatan Ramadhan Al Mubarak.

Sempena kedatangan bulan Ramadhan, Shaklee adakan Promosi Shaklee April 2021 dengan tema Jom Berpuasa Bersama Shaklee

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021

Promosi Shaklee April 2021 Jom Berpuasa Bersama Shaklee

Setiap belian mana-mana produk ( poster ) dengan mengumpul 100 point ( uv ) di dalam satu resit , boleh beli Shaker hijau yang ekslusif pada hanya RM8.50 sahaja ( harga runcit RM18.75 ).
  1. Vivix
  2. ResV
  3. Cinch Tea Mix
  4. Omega Guard
  5. Energizing Soy Protein ( ESP )
  6. Performance Drink Orange
  7. Performance Drink Lemon
  8. Cinch Shake Vanilla
  9. Cinch Shake Cafe Latte
  10. Cinch Shake Chocolate
Kombo Ramadhan Promosi Shaklee April 2021

Combo Ramadhan 01

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021

Dalam combo ini ada :
  • ESP
  • Performance Drink Lemon
  • Omega Guard
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Combo Ramadhan 02

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021
Dalam combo ini ada :
  • Cinch ( Vanilla / Chocolate / Cafe Latte )
  • Performance Drink Lemon
  • Omega Guard
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Combo Ramadhan 03

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021

Dalam combo ini ada :
  • Cinch ( Vanilla / Chocolate / Cafe Latte )
  • Performance Drink Orange
  • Cinch Tea Mix
  • Omega Guard
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Combo Ramadhan 04

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021

Dalam combo ini ada :
  • ESP
  • Performance Drink Orange
  • Cinch Tea Mix
  • Omega Guard
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Combo Ramadhan 05

Promosi Shaklee April 2021
Promosi Shaklee April 2021

Dalam combo ini ada :
  • ESP
  • Performance Drink Orange
  • Vivix
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Combo Ramadhan 06


Dalam combo ini ada :
  • ESP
  • Performance Drink Orange
  • ResV
Layak dapat :
  • FREE Membership
  • FREE Postage
  • Shaker hijau pada harga RM8.50 ( harga runcit RM18.75 )
Ingin tahu detail mengenai Combo Ramadhan Shaklee Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar sebagai ahli dengan  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.












Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.