Monday, 5 September 2022

Promosi Shaklee September 2022

Promosi Shaklee September 2022 | Pejam celik , pejam celik kita dah melangkah masuk bulan September. Cepat betul masa berlalu. 

Bila masuk bulan baru, Shaklee tawarkan pelbagai promosi menarik untuk pengguna setia mereka. 

Promosi ESP

Buat penggemar Esp, ada 2 pilihan promosi yang Shaklee tawarkan:

Pilihan 1 : ESP tong 

  • Beli 2 tong dapat 1 tong FREE 

Promosi Shaklee September 2022

Baca juga : 

7 Fakta Menarik Tentang ESP

Kebaikan Protein ESP Shaklee Untuk Kulit Sihat Dan Cantik

Pilihan 2 : ESP sachet

Buat mereka yang selalu travel dan penggemar ESP, boleh grab promosi ini

  • Beli 1 kotak ESP sachet
  • Dapat FREE 1 kotak ESP sachet

Promosi Shaklee September 2022

Promosi Life Shake Macha

Promosi Shaklee September 2022

Beli 1 tong Life Shake Matcha , dapat FREE 1 tong Life Shake Matcha

Harga runcit RM 206.25

Baca juga :

Promosi Life Shakee Elderberry 

Promosi Shaklee September 2022

Buat mereka yang ingin kurus, boleh amalkan Life Shake Elderberry sebagai minuman protein.
  • Beli 1 tong Life Shake Elderbery
  • Dapat FREE 1 tong Life Shake Elderberry
Harga runcit RM 165

Baca juga :

Promosi Performance Drink

Promosi Shaklee September 2022

  • Beli 1 tong dapat FREE 1 tong
  • Ada 2 perisa - oren & lemon lime

Promosi ResV

Promosi Shaklee September 2022
  • Beli 2 botol dapat FREE 1 botol
  • Dapat FREE membership
  • Dapat FREE postage
Baca juga :

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab promosi September Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)








Continue Reading

Thursday, 18 August 2022

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil

Mengapa Ibu Hamil Wajib Ambil Kalsium? | Apabila disahkan hamil, perkara pertama yang terlintas di fikiran bakal ibu adalah ingin memberikan yang nutrisi terbaik untuk bayi dalam kandungan.

Kalsium antara nutrisi penting yang diperlukan oleh bayi kerana :

  • perkembangan degupan jantung yang normal dan keupayaan pembekuan darah
  • membina tulang dan gigi yang sihat serta kuat.
  • membantu perkembangan sistem saraf
  • membantu membentuk otot-otot bayi
Manakala ibu hamil perlukan kalsium untuk :
  • mengekalkan degupan jantung yang normal
  • mengurangkan risiko obesiti selepas hamil
  • sistem saraf dapat berfungsi dengan baik

Jika kadar kalsium yang diambil oleh ibu tidak mencukupi keperluan, bayi akan mengambil dari tulang ibu sekaligus boleh mempengaruhi kesihatan ibu nanti. 

Biasanya bayi mula menyerap kalsium ibu dalam kuantiti yang banyak apabila masuk trimester ketiga.
  • pada awal kehamilan, janin perlukan 30mg kalsium / hari
  • trimester kedua , janin perlukan 50mg kalsium / hari
  • manakala apabila masuk trimester ketiga, janin perlukan 250mg kalsium / hari 
Berapa banyak kalsium yang ibu hamil perlukan?

Pengambilan kalsium yang dicadangkan oleh KKM adalah :
  • wanita 19  hingga 50 tahun - perlukan 1000mg kalsium sehari sebelum, semasa dan selepas kehamilan
  • wanita 18 tahun dan ke bawah - perlukan 1300mg kalsium sehari sepanjang tempoh kehamilan dan selepas kelahiran bayi

Apa Akan Jadi Bila Tidak Cukup Kalsium Semasa Hamil?

  • Kerap kejang kaki waktu malam atau simpul biawak
  • Kekurangan kalsium menyebabkan ibu berisiko dapat osteoprosis di mana tulang mudah rapuh dan patah
  • Darah tinggi semasa hamil 
  • Kelahiran bayi pra matang
  • Bayi lahir kurang berat

Cadangan Supplemen Dari Shaklee Untuk Cukupkan Keperluan Kalsium Ibu Hamil

ESP

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil

  • Minuman soya berperisa vanilla
  • Bekalkan 500mg kalsium dalam 1 hidangan
  • Harga ESP RM 173.75

OsteNutrix

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil

  • Kalsium dalam bentuk caplet
  • 1 caplet bekalkan 250mg kalsium
  • Harga OsteNutrix RM 68.75

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak kerap kejang kaki masa hamil dan nak cuba set ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)
Continue Reading

Friday, 5 August 2022

Promosi Shaklee Ogos 2022

Promosi Shaklee Ogos 2022 | Bila masuk bulan baru, rasa teruja nak tahu apa promosi bulanan yang Shaklee tawarkan. 

Jom kita tengok promosi Shaklee untuk Ogos 2022

Promosi 1 : Shaklee Daily Health Set

Promosi Shaklee Ogos 2022

Di dalam set ini ada :-
  • SR Vitamin C Plus
  • ESP
  • Omega Guard
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • ESP 1 tong for FREE
  • Penghantaran PERCUMA
Promosi 2 : Hello New Set - Set Kurus Lengkap

Promosi Shaklee Ogos 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Lecithin
  • Cinch Shake
  • Omega Guard
  • Herbalax
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • Life Shake Elderberry
  • Penghantaran PERCUMA
Promosi 3 : Shaklee Prenatal Set

Promosi Shaklee Ogos 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Vitamin B Compleks
  • ESP
  • Vitalea Iron
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • ESP 1 tong for FREE ( worth RM 173.75 )
  • Penghantaran PERCUMA
Promosi 4 : Shaklee Postnatal Set

Promosi Shaklee Ogos 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Alfafa Complex 330biji
  • ESP
  • OsteNutrix
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • ESP 1 tong for FREE ( worth RM 173.75 )
  • Penghantaran PERCUMA
Promosi 5 : Shaklee Healthy Kid's Set

Promosi Shaklee Ogos 2022
Di dalam set ini ada :-
  • Hero Kiddo
  • Vita-Lea For Childrean 
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • MealShakes for FREE
  • Penghantaran PERCUMA

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab promosi Ogos Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)




Continue Reading

Thursday, 28 July 2022

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan | Kalsium antara nutrisi penting yang perlu kita ambil setiap hari. Ianya penting dalam membantu membentuk dan mengekalkan gigi dan tulang dalam badan serta penting untuk proses fisiologi tubuh.

Apa beza OsteMatrik dan OsteNutrix?

Ada 2 perbezaan :

  1. Kandungan vitamin D3 dalam OsteNutrix telah bertambah. Jika sebelum ini OsteMatrix , kandungan vitamin D3 ialah sebanyak 100IU , tetapi di dalam OsteNutrix, ia telah menjadi 120IU
  2. Kandungan Zinc ( iaitu Zinc Gluconate ) telah dikurangkan ke 0.375mg ( di dalam OsteNutrix ) dari 0.4mg di dalam OsteMatrix
Perubahan ini bagi membolehkan penyerapan kalsium yang lebih baik ke dalam tulang

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

10 Manfaat OsteNutrix

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

  • Menenangkan otot
  • Membantu mengimbangi stress
  • Membantu mengurangkan asid perut yang berlebihan
  • Membantu kesihatan sendi
  • Membantu masalah lenguh dan sakit badan
  • Menguatkan tulang dan gigi
  • Mengurangkan risiko Osteoporosis
  • Mengatasi masalah kekejangan otot
  • Membantu tidur yang lebih lena
  • Meringankan simptom PMS

Keistimewaan OsteNutrix Shaklee : 6 Sebab Pilih OsteNutrix Shaklee

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

  • 1 kaplet OsteNutrix bersamaan 1 gelas susu berkalsium tinggi atau 80 biji badam
  • Kos harian pengambilan OsteNutrix ( 3 kaplet sehari ) ini hanya RM 2.30 sahaja. Lebih murah dari harga segelas susu
  • Setiap hidangan OsteNutrix dapat mencukupkan keperluan kalsium harian ( 1000mg ) dalam sehari
  • Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.
  • Direka dengan kaplet ( bentuk ) bersaiz kecil dan mudah ditelan
  • Kadar penyerapan kalsium yang efektif dalam masa 12 jam mengikut kajian klinikal. Selamat diambil untuk semua golongan.

Siapa yang perlu amalkan OSTENUTRIX?

• Tidak amalkan minum susu setiap hari
• Penggemar kopi - kafein boleh mempengaruhi penyerapan kalsium dalam badan
• Perokok - tembakau boleh kurangkan ketumpatan tulang
• Remaja - perlukan kalsium untuk tumbesaran
• Individu aktif - kalsium dan magnesium diperlukan untuk bentuk otot
• Ibu hamil dan menyusu - perlukan kalsium dalam kuantiti yang lebih berbanding individu dewasa lain
• Wanita yang menopause - ketiadaan hormon Estrogen memberi kesan kepada tulang
• Wanita dan lelaki berusia - ketumpatan tulang menurun seiring dengan usia

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak cuba kalsium Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian / sebarang pertanyaan atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Monday, 18 July 2022

Jerawat Naik Semasa Hamil | Testimoni Set Hamil Shaklee

Jerawat Naik Semasa Hamil | Testimoni Set Hamil Shaklee

 " Aaaaaaa... Jerawat naik masa hamil!

Gambar belah kiri : bulan 8/2016

Jerawat yang sangat kronik. Ya, bagi ruby kroniklah sebab sepanjang hidup tak pernah jerawat naik macam ni. Ruby ni jenis susah nak naik jerawat even period pun. 

Pipi kiri kanan dengan jerawat bernanah & berdarah. Kat kawasan dagu pun sama.. sedeyyy. 

Allah, malu sangat nak keluar rumah. Apatah lagi nak COD Shaklee, memang minta husband je pergi hantarkan.

Nak tengok cermin lagilah tak dek mood. Dengan parut hitam sebab suka picit dan pegang2. Geram!

Sampai anak2 tanya, mak sakit ke? Kenapa muka jadi macam tu mak ? Nanti abang bawak mak pergi klinik nak x ?

Alahaii anak.. soalan yang buat mak rasa down sangat. Macam ni rupanya perasaan orang yang ada masalah kulit. 
***
Belah kanan : 08/01/2017

#shakleeEffect

Alhamdulillah, kulit dah makin ok. Dah boleh senyum lebar. Anak2 dan suami pun perasan perubahan demi perubahan. Gembira sangat!

Apa yang Ruby ambil? Ruby ambil Set Hamil Shaklee. Trimester kedua baru Ruby tambah Omega Guard. 

Mungkin mengandung kali ke 4 ni, hormon tunggang terbalik. Jerawat naik dengan suburnya. Hahahaha. Pengalaman ngeri sungguh".

-Kredit to Puan Ruby-

Baca juga 




Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak ada masalah jerawat semasa hamil seperti Puan Ruby ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian / sebarang pertanyaan atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)


Continue Reading

Tuesday, 5 July 2022

Promosi Shaklee Julai 2022

Promosi Shaklee Julai 22 | Bulan Julai ini meriah sungguh promosi dari Shaklee. Ada 6 promosi yang ditawarkan oleh Shaklee bulan ini.

Jom kita tengok promosi Shaklee bulan Julai ini.

1. Promosi Shaklee Prenatal Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Vit B Complex
  • ESP
  • Vitalea Iron
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

2. Promosi Shaklee Postnatal Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Alfafa Complex 330 tablets
  • ESP
  • OsteNutrix
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

3. Promosi Shaklee Daily Health Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • SR Vitamin C 500mg
  • ESP
  • Omega Guard
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

4. Promosi Shaklee Healthy Kid's Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Hero Kiddo
  • Vita-Lea For Childrean x 2
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • MealShakes for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

5 . Promosi ' Hello New You Set '

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Lecithin
  • Cinch Chocolate Shake
  • Omega Guard
  • Herblax
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • Life Shake with Eldeberry for FREE
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • FREE Shaklee Shaker - Green ( 500ml )
  • FREE ESP Sachets x 2
  • FREE membership
  • FREE postage 

6. Promosi PD Lemon Lime Soooo Refreshing

Promosi Shaklee Julai 2022

Untuk promosi ini , beli PD Lemon-lime dapat FREE 1 tong lagi PD Lemon-lime. Yeay! Boleh buat stok sebab expiry date pun lambat lagi.

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab promosi Julai Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)









Continue Reading

Friday, 1 July 2022

Tips Banyakkan Susu Ibu

Ramai ibu yang impikan dapat menyusukan anak sehingga umur 2 tahun. Proses penyusuan merupakan satu kepuasan bagi ibu bila mana mampu memberikan yang terbaik buat buah hati tersayang. Namun ada sesetengah ibu yang mengalami masalah kekurangan susu terutama sekali ibu yang bekerjaya.

Ada banyak faktor yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. Paling penting adalah kenalpasti punca dan selepas itu cara mengatasinya akan lebih mudah.

Tips Banyakkan Susu Ibu


Untuk memperbanyak susu ibu, ada beberapa cara yang boleh dipraktikkan oleh ibu :

1. Bertenang Jangan Panik
Ramai yang tidak sedar bahawa tekanan boleh mempengaruhi penghasilan susu ibu. Cuba amalkan zikir atau dengar alunan ayat-ayat al-quran boleh membuat anda bertenang semasa anda memerah susu. Bila anda bertenang, tindak balas akan meneutralkan hormon dan membantu dalam penghasilan susu.

2. Kerap Direct Feeding Anak
Semasa bersama dengan anak, kerapkan direct feeding anak. Ini akan merangsang kelenjar susu untuk menghasilkan lebih banyak susu memenuhi permintaan


3. Perah Susu 
 Ibu bekerjaya perlu ada jadual memerah yang ringkas agar dapat memerah susu secara berterusan di tempat kerja. Susu yang dihasilkan boleh dibuat stok untuk diberi kepada pengasuh seterusnya membantu penghasilan susu.

4. Kerap Kosongkan Payu Dara
Susukan anak dengan kerap mengikut kehendaknya.

5. Ambil Penggalak Susu
Boleh amalkan makanan penggalak susu seperti kurma, barli, oatmil, badam. Boleh juga ambil supplemen yang telah terbukti membantu ramai ' breastfeeding mum '.


6. Teknik Lekapan Yang Betul
Lekapan yang betul  boleh membantu anak merasa selesa semasa penyusuan. Pastikan keseluruhan aerola masuk ke dalam mulut anak.

7. Elak Susu Formula
Elak beri susu formula kepada anak menggunakan botol. Ini adalah untuk elak anak rasa selesa dan mudah minum susu formula. 

8. Banyak Minum Air Kosong


Ini antara petua paling penting dan wajib diamalkan oleh para ibu. Bila minum banyak air, pasti badan lebih mudah untuk menghasilkan susu ibu dalam kuantiti yang diperlukan.

9. Rehat Secukupnya
Ibu yang dapat rehat yang cukup, minda yang tenang dan sentiasa berfikiran positif juga dapat membantu dalam penyusuan. 

Ini adalah antara tips yang boleh dikongsikan untuk membantu dalam menambah susu ibu. Semoga ianya dapat memberi manfaat kepada anda dalam usaha untuk menyusukan bayi anak sehingga umur 2 tahun. 
Continue Reading

Wednesday, 22 June 2022

Testimoni Vita-C Chewable 250mg Shaklee

Testimoni Vita-C Chewable 250mg Tablet | Vita-C Chewable 250mg ini baru je dilancarkan awal bulan Jun. Namun semua leader Shaklee dapat sample percuma Vita-C chewable untuk mereka merasa sendiri produk baru ini dan rasai manfaatnya.

Jom kita tengok apa kata mereka

Testtimoni Vita-C Chewable 250mg Tablet 

Memang membantu untuk legakan pahit mulut / mual-mual time alahan

Testimoni Vita-C Chewable 250mg Shaklee

 Sedap Vita-C Chewable tu

Testimoni Vita-C Chewable 250mg Shaklee


Testimoni Vita-C Chewable 250mg Shaklee

Anak-anak suka Vita-C Chewable

Testimoni Vita-C Chewable 250mg Shaklee

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab produk baru dari Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Friday, 17 June 2022

Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets

Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets

Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets | Lama juga Vitamin C Chewable Shaklee ini menghilang. Ramai juga yang cari sebab nak kuatkan sistem imun anak-anak. Juga sesuai buat mereka yang susah menelan tablet vitamin c dan tidak dapat consume vitamin c yang cukup dari diet harian


Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets
  • 250mg Vitamin C daripada ekstrak jagung dalam setiap tablet kunyah
  • Sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif
  • 250mg Vitamin C dalam setiap tablet bersamaan dengan kandungan Vitamin C dalam 3.5 biji buah oren
  • Perisa lemon-vanilla yang lazat, masam dan menyegarkan
  • Mudah dibawa di dalam beg anda untuk diambil pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja!
  • Tanpa pewarna tiruan atau pengawet tambahan
10 Manfaat Vita-C Chewable

Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets

  • Mengurangkan risiko diserang selsema, batuk dan demam
  • Membantu menguatkan gusi
  • Membantu mengurangkan kedutan
  • Membantu mengurangkan rasa mual semasa hamil
  • Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan gout
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn

Siapa Yang Perlukan Vita-C Chewable Shaklee?

  • Orang yang ada batuk, sakit tekak
  • Kanak-kanak yang boleh mengunyah
  • Orang yang tidak suka telan ubat tablet
  • Orang yang kerap selsema, bersin
  • Orang yang mudah jatuh sakit
  • Orang yang ingin kuatkan sistem imun badan
  • Ibu hamil yang ada alahan
  • Orang yang ada mabuk laut atau udara


Produk Baru Dari Shaklee Vita-C 250mg Chewable Tablets

Saranan Pengambilan Vitamin C Ikut Umur

Semua peringkat umur boleh ambil Vita-C Chewble 250mg.
  • Kanak-kanak umur 1-3 tahun ~ boleh ambil 1 tablet
  • Kanak-kanak umur 4-8 tahun ~ boleh ambil 2 tablet
  • Kanak-kanak umur 9-13 tahun ~ boleh ambil sehingga 4 tablet
  • Remaja 14-18 tahun ~ boleh ambil sehingga 7 tablet
  • Dewasa 19 tahun ke atas ~ boleh ambil sehingga 8 tablet


Harga sebotol Vita-C Chewable 250mg
  • Harga pasaran RM 56.25
  • Sebotol ada 90 biji
  • Boleh tahan 3 bulan jika diambil 1 biji sehari

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab produk baru dari Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)
Continue Reading

Tuesday, 14 June 2022

Promosi Shaklee Jun 2022

 Promosi Shaklee Jun 2022 | Bulan Jun ini ada promosi yang awesome untuk anda semua grab.

1. Promosi ESP

Promosi Shaklee Jun 2022

Beli Twin Pack ESP , anda dapat FREE 1 kotak ESP sachet bernilai RM 98.75 ( 10 sachets )

2. Promosi Performance Drink  Lemon-Lime

Promosi Shaklee Jun 2022

Beli 1 tong Performance Drink Lemon-Lime , dapat FREE another 1 tong Performance Drink Lemon-Lime .

3. Promosi Life Shake perisa Matcha

Promosi Shaklee Jun 2022

Ada 2 pilihan yang anda boleh pilih :
  • Beli 1 Life Shake perisa Matcha , dapat FREE 2 sachet ESP
  • Atau beli 3 Life Shake perisa Matcha , dapat FREE 6 sachet ESP +1 woven bag ( limited edition )
Promosi Shaklee Jun 2022

4. Promosi Youth BB Cream

Promosi Shaklee Jun 2022

Beli Youth BB Cream Duo Set ( code 3 + 3 ), anda dapat FREE Youth Hexagon Blend Brush ( limited edition )

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab Promosi Shaklee bulan Jun ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)






Continue Reading

Tuesday, 31 May 2022

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022


Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 20222 | Sama ada ianya produk atau perkhidmatan yang ditawarkan, KEPERCAYAAN tinggi terhadap sesuatu produk tersebut menyakinkan kita bahawa kita telah membuat pilihan yang TEPAT , betul tak?

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Tahukah Anda?

Setiap tahun , Readers Digest akan membuat tinjauan di kalangan negara Asians untuk mencari jenama dan produk yang paling DIPERCAYAI yang menawarkan kepuasan hati pelanggan yang sebenar. Tinjauan ini dijalankan oleh agensi penyelidikan bebas yang diiktiraf tinggi , Research Catalyst.

Syarikat Shaklee telah dinobatkan oleh Malaysia's Trusted Brand sebagai Syarikat Kesihatan dan Supplemen (Gold Award Winner) melalui survey yang dilakukan oleh pengguna Malaysia bagi tahun 2021 dan 2022.

Ini menunjukkan bahawa pengguna supplement di Malaysia mempercayai produk Shaklee atas beberapa faktor diantaranya ialah

1. Kreadibiliti Syarikat ( Lebih 65 tahun di pasaran dunia, Lebih 25 tahun di Malaysia)

2. Produk yang dihasilkan selamat digunakan dan berkesan. Ada kelulusan KKM dan sijil Halal yang diiktiraf oleh Jakim.

3. Sistem agen yang bersistematik dan mesra pengguna.

Boleh klik link dibawah untuk ke website trusted brand asia:

Bagaimana Pemenang Anugerah ini dipilih?
  • Diundi oleh 8,000 rakyat Malaysia bagi memastikan ianya benar-benar memenuhi keperluan pengguna
  • Tinjauan yang tidak berat sebelah yang dilakukan oleh agensi penyelidikan bebas yang diiktiraf tinggi
  • Tinjauan adil dengan soal selidik terbuka
Majlis penyampaian anugerah diadakan di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur pada 14 Jun 2022 dan anugerah diterima oleh Presiden Shaklee Malaysia, Ms Helen Lam.

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Tahniah Shaklee Malaysia :)
1

Continue Reading

Thursday, 26 May 2022

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg

 

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg | Ramai yang pening bila berat badan naik lagi-lagi pada bulan Syawal ini. Mana taknya, setiap minggu ada je jemputan open house baik dari jiran setaman mahupun dari rakan taulan.

Kali ini kak shima kongsikan Testimoni Set Kurus Shaklee dari Puan Fizaa Jaafar

Fiza : Assalammualaikum, maaf mencelah . Selamat hari raya semua. Maaf zahir dan batin.
Saja nak share sini hasil konsisten setahun dengan set kurus shaklee.Fiza start consume Shaklee raya tahun lepas betul² seminggu lepas raya. Raya tahun ni ramai tegur dah kurus sikit
Soalan : Fiza share sikit. Ambil apa tu?
Fiza : Omega, lecithin, herblax, Alfalfa, ESP (wajib). Cinch shake.

Jom kurus dan sihat sama2 🙂

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab Set Kurus Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)






















Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.