Friday, 21 January 2022

Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee | Tiada satu pun perjalanan penyusuan bayi  ( breastfeeding journey ) yang sama dengan yang lain. Ia tidak  semudah yang disangkakan. Namun ianya adalah pengalaman yang unik untuk setiap ibu dan bayi. 

Pakar seperti American Academy Of Pediatrics dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia ( WHO ) mengesyorkan penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk 6 bulan pertama dan teruskan penyusuan sehingga bayi berumur 1 tahun sambil memperkenalkan makanan pepejal.

Keperluan Nutrisi Utama Untuk Ibu Dan Anak Menyusu

Terdapat 7 nutrisi utama yang diperlukan oleh seorang ibu :

1. Zat Besi

  • Menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi
  • Menyokong perkembangan optimum otak & tingkah laku bayi
2. Vitamin C
  • Bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan sel imun
  • Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk melawan penyakit
3. Kalsium
  • Menambah simpanan kalsium untuk mengelakkan tulang rapuh semasa penyusuan
  • Membina tulang & gigi yang kuat bagi bayi
4. Vitamin B
  • Menyokong kesihatan koordinasi di antara otak dan pergerakan bayi
5. Protein
  • Membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi
  • Mengaktifkan sistem imun
6. Alfafa
  • Menyokong penghasilan susu ibu secara semulajadi
7. Omega - 3
  • Menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf

Kepentingan Nutrisi Semasa Penyusuan Bayi

Menurut kajian pakar, diet seseorang ibu penting untuk dapat hasilkan susu ibu yang banyak dan kaya dengan nutrisi. Jadi ambillah nutrien yang mencukupi bagi menjamin pertumbuhan dan perkembangan bayi yang optimum.  

Pengalaman Sendiri

Kak shima sendiri akui tidak berjaya menyusukan sepenuhnya anak pertama Muhammad Arif Shaamel disebabkan kurangkan ilmu penyusuan dan tiada kesungguhan. Alhamdulillah kak shima berjaya menyusukan sepenuhnya anak kedua Nur Aisyah Safiyyah sampai umurnya 2 tahun.

Set Menyusu Basic

Set Menyusu Shaklee

Vitalea Iron Plus
  • Multivitamin pertama di dunia
  • Mengandungi zat besi ( iron ) untuk elak low HB, anemia dan pitam selepas menyusu / pumping session.
  • Sangat seuai untuk ibi-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 2 bulan
Vitamin B Complex
  • Mengandungi 8 jenis vitamin B yang PERLU untuk tubuh
  • Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, penghasilan susu ibu akan terganggu.
  • Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 4 bulan

Set Menyusu Shaklee

Harga Set Menyusu Basic

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50

Jumlah RM 306.25


Set Menyusu Popular

Set Menyusu Shaklee

  • Meningkat imunisasi tubuh ibu menyusu dan akan disalurkan juga kepada bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu.
  • Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi
  • Mengandungi 180 biji
  • Untuk kegunaan 3 - 6 bulan
OsteNutrix
  • Mengandungi kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi
  • Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.
  • Bantu mengelakkan sakit pinggang, sakit badan.
  • Terasa segar bangun pagi walaupun berjaga malam menyusu bayi
  • Mengandungi 120 biji
  • Untuk kegunaan 1 bulan

Set Menyusu Shaklee

Harga Set Menyusu Popular

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50
Ostenutrix RM 68.75

Jumlah RM 375

Set Menyusu Shaklee

  • Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya ( non GMO ). 
  • Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah ( low GI ) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan
  • Protein merupakan antara komposisi utama susu ibu. Bila tubuh ibu cukup dengan protein , secara langsung susu ibu yang dihasilkan pekat dan banyak
  • Untuk kegunaan 1 - 2 bulan
Alfafa Compleks
  • Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi.
  • Terkenal juga sebagai Galactogue ( penggalak susu )
  • Mengandungi 330biji
  • Untuk kegunaan 1 - 2 bulan

Set Menyusu Shaklee


Harga Set Menyusu Optimum

Vitamin C RM 97.50
Vit B Complex RM 57.50
Vitalea Iron Plus RM 93.75
Alfafa Complex RM 57.50
Ostenutrix RM 68.75
ESP RM 161

Jumlah RM 536

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)
Continue Reading

Friday, 14 January 2022

Sijil HALAL Shaklee 2022

 Sijil HALAL Shaklee 2022 | Sebagai seorang muslim , pasti kita tercari-cari logo halal sebelum membeli satu-satu produk. 

Alhamdulillah sempena tahun baru 2022 ini , Shaklee telah mengeluarkan sijil HALAL terbarunya. Ini menunjukkan komitmen Shaklee dalam memenuhi keperluan para pengguna muslim khususnya di Malaysia.

Sijil HALAL Shaklee 2022
Sijil HALAL Shaklee 2022



Sijil HALAL Shaklee 2022
Sijil HALAL Shaklee 2022

Kenali Islamic Services of Amerika ( ISA )

Islamic Services of Amerika ( ISA ) merupakan salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Ia merupakan sebuah Organisasi Pemantauan Sijil  Halal bagi seluruh Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh seluruh dunia termasuk Halal JAKIM.

Sijil HALAL Shaklee 2022

Boleh terus klik link di sini : Senarai Badan Islam yang diiktiraf JAKIM dan di sini : Halal Accreditaion ( ISA ).

Jadi anda tak perlu was-was lagi untuk menggunakan produk Shaklee. 

Boleh hubungi kak shima di 0122043175 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)









Continue Reading

Monday, 10 January 2022

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit |  Vitamin E sinonim dengan manfaat  antioksidannya yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Dengan manfaat antioksidan inilah Vitamin E banyak digunakan untuk menghilangkan parut , merawat jeragat dan mengekalkan keremajaan kulit.

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Muka Sofia jenis kering. Bila makan vitamin E ini sebelum tidur, bangun pagi terasa muka sangat moist. Bukan berminyak dan tidak pula kering seperti selalu.

Jerawat pun dah jarang hinggap. Bila pakai bedak di muka dah tak nampak peta akibat kulit kering. - Puan Tengku Sofia S Aziz

Testimoni Vitamin E Shaklee Untuk Kulit

Akhir bulan January 2014 yang lepas saya perasan kulit muka mengelupas dan kulit kering. Saya cuci muka dengan pencuci muka yang biasa saya guna setiap hari tapi tiada perubahan.Then saya try sapu Vitamin E selama 4 hari, picit dan sapukan kat tempat yang berkenaan tiap malam. Biarkan sampai pagi dan baru cuci.

Alhamdulillah , hasilnya kulit muka dah tak mengelupas dan yang paling best sekali lembap gitu. Setiap masa nak belek muka kat cermin. Tq vitamin E dan Tq Allah. - Puan Fariza
Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Wednesday, 5 January 2022

Promosi Shaklee Januari 2022

Promosi Shaklee Januari 2022 | Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru 2022. Cepat betul masa berlalu.

Bulan ini ada banyak promosi yang Shaklee tawarkan untuk kita semua mulakan tahun baru dengan kesihatan yang baik.

Jom kita lihat detail promosi setiap set.

1. Promosi Best Seller Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 418
Harga asal RM 522

Set ini boleh membantu anda mendapat nutrisi yang diperlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.

2. Promosi Beyond Wellness Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 421
Harga asal RM 526.25

Mulakan tahun baru dengan berikan badan anda sokongan dan perlindungan agar anda dapat tempuhi hidup dengan kesihatan yang baik

3. Promosi Healthy Radiance Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 492
Harga asal RM 615.50

Dengan nutrisi yang baik dan lengkap, wanita boleh jalani kehidupan yang sihat sekaligus dapat menyerlahkan kecantikan dari dalam. 

4. Promosi Youth Starter Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 680
Harga asal RM 850

Set penjagaan kulit berasaskan sumber semulajadi yang membantu menyingkirkan sel kulit mati, menghidrat, melindungi dan melembapkan kulit untuk mengekalkan keremajaan anda. 

5. Promosi New Beginnings Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 493
Harga asal RM 616.25

6. Promosi Joyful Journey Set

Promosi Shaklee Januari 2022

Harga promosi RM 539
Harga asal RM 673.75

Set ini untuk para ibu mulakan breastfeed journey dengan nutrisi yang terbaik untuk ibu dan anak

Setiap pembelian set-set promosi ini, layak dapat :
  • PERCUMA Shaklee Green Shaker
  • PERCUMA Non Woven Bag
  • PERCUMA Keahlian
  • PERCUMA Penghantaran

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)












Continue Reading

Thursday, 30 December 2021

Cuti Sekolah Malaysia Bagi Sesi 2022/2023

Baru-baru ini Kementerian Pendidikan Malaysia ( KPM ) telah mengeluarkan tarikh cuti sekolah dan cuti perayaan bagi sesi 2022/2023.

Cuti Sekolah Malaysia Bagi Sesi 2022/2023

Dengan adanya jadual ini boleh lah kita ibu bapa merancang percutian untuk membawa keluarga melawat tempat-tempat cantik dan bersejarah di dalam negara memandangkan wabak covid 19 masih belum reda.




Continue Reading

Tuesday, 28 December 2021

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee | Vitamin E Shaklee Is Back !Lama ia menghilang hampir 2 tahun tiada dalam pasaran Malaysia. Alhmadulillah Disember 2021 ini ia muncul kembali.

Jom kita tengok Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee.

Info Vitamin E

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

  • Vitamin E dikenali sebagai vitamin larut lemak
  • Ia mempunyai ciri antioksidan yang  melawan radikal bebas di dalam badan
  • Vitamin E merupakan vitamin yang penting dan diperlukan tubuh badan untuk organ-organ tubuh badan berfungsi
  • Ia juga dikenali sebagai vitamin jantung dan mempunyai manfaat-manfaat penting untuk kesihatan
Sumber Makanan Vitamin E

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

  • Minyak sayuran
  • Sayuran berdaun hijau gelap
  • Kekacang
  • Biji-bijian dan semua bijirin
  • Beras perang
  • Jagung
  • Telur
  • Rumpai laut
  • Susu
  • Oat
  • Kacang soya
  • Ubi kentang
  • Gandum
Mengapa anda perlukan Vitamin E?

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

  • Mengekalkan Kulit Berseri : Vitamin E melawan radikal bebas pada kulit
  • Fungsi Otak yang Lebih Baik : Vitamin E membantu menambah baik fungsi kognitif ketika peningkatan usia
  • Menambah Baik Pergerakan Sperma : Vitamin E membantu melindungi sel membran sperma daripada kerosakan
  • Menyokong Kesihatan Penglihatan : Vitamin E dapat mengurangkan risiko pembentukan katarak
  • Menyokong Kesihatan Jantung : Vitamin E dapat menambah baik peredaran darah dan mengekalkan kesihatan jantung
Tips Memilih Supplement Vitamin E yang terbaik

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee


Di bawah ini adalah garis panduan dalam memilih vitamin E terbaik di pasaran ( hasil tulisan Dr Bruce Miller )
  • Pastikan Vitamin E dari sumber semulajadi ( lihat pada label , ada huruf d kecil (d-alfa-tocoferol). Jika ada huruf 'l' atau 'dl' menunjukkan ia daripada seumber kimia atau tiruan.
  • Cari perkataan mixed tocopheral dalam label.
  • Pilih vitamin E yang ada kandungan selenium.

Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

1 kapsul Vita-E Complex Shaklee mengandungi :
  • 400IU Vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol , yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh
  • 65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum
  • 39.4mg ekstrak biji anggur mengandungi proantosianidin , sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.
10 Manfaat Vita-E Complex

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee

  1. Membantu mengurangkan kesan " inflammation "
  2. Membantu mengurangkan risiko penyakit Parkinson
  3. Membantu luka cepat sembuh
  4. Membantu mengurangkan risiko kulit " sunburn "
  5. Membantu meningkatkan fungsi kesihatan mata
  6. Membantu kanak-kanak yang ada masalah beta - thalassemia dan vitamin E deficiency
  7. Membantu mempercepatkan pertumbuhan sel kulit
  8. Membantu meningkatkan fungsi sistem saraf
  9. Membantu meningkatkan fungsi buah pinggang
  10. Membantu merawat luka kecil di dalam tulang dan otak bayi pramatang

Baca juga :

Harga Vitamin E Shaklee

Harga runcit RM 160
Harga ahli RM 128


Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

 







Continue Reading

Thursday, 16 December 2021

Elderberry Tea Mix Produk Terbaru Shaklee

Alhamdulillah bulan ini ada produk baru lagi dari Shaklee. Elderbery Tea Mix. Sebenarnya dah lama dengar info mengenai produk ini dari upline dan sideline di Maestro. 

Namun ianya mula masuk pasaran Malysia bulan Disember ini untuk kita semua dapat nikmati kebaikannya.

4 Bahan Utama Elderberry Tea Mix

1. Teh Hijau Matcha 

Teh Hijau Matcha diperbuat daripada daun pokok renek malar hijau yang berasal dari Asia Timur. Ia digunakan untuk membuat teh hijau matcha

2. Teh putih

Teh putih diperbuat daripada daun pokok renek malar hijau yang berasal dari Asia Timur. Ia dihasilkan dari daun teh yang masih muda dan belum matang

3. Teh Merah Rooibos

Teh Merah Rooibos dibuat daripada tumbuhan teh yang berasal dari wilayah Gunung Cederberg di Afrika Selatan. Ia dihasilkan dari daun dan batang tumbuhan. Daun dan batang dibersihkan , diekstrak dan kemudian pekat dan dikeringkan. Teh merah Rooibos kaya dengan polifenol dan mempunyai rasa buah yang lembut dan manis.

4. Buah Elderberry

Buah Elderberry adalah buah beri hitam yang masak dan tua , pokok renek tinggi yang berasal dari Eropah. Elderbery kaya dengan antioksidan yang menyokong sistem imun.

Manfaat Elderberry Tea Mix

Elderberry Tea Mix Produk Terbaru Shaklee
Manfaat Elderberry Tea Mix
  1. Membantu proses penurunan berat badan
  2. Membantu membakar lemak berlebihan
  3. Mengandungi polifenol yang menghalang sel badan rosak daripada radikal bebas
  4. Membantu proses detox
  5. Membantu proses detox
  6. Membantu membakar kalori dengan lebih cepat ketika bersenam
  7. Membantu memberi tenaga dan kecergasan berpanjangan
  8. Mengandungi antioksidan yang tinggi
  9. Membantu meningkatkan metabolisme

Kelebihan Elderberry Tea Mix

Elderberry Tea Mix Produk Terbaru Shaklee
Kelebihan Elderberry Tea Mix
  1. Bebas gluten, tiada tambahan perisa, pewarna dan pengawet tiruan
  2. Alternatif yang bagus bagi penggemar minuman manis ( hanya 15 kalori sahaja )
  3. Kos rendah , cuma RM4.60 untuk 1 sachet sahaja , mampu memberi kesegaran berpanjangan
  4. Mengandungi ektrak Elderberi yang menyokong kesihatan yang baik
  5. Mengandungi taurina yang dikaji secara meluas untuk meningkatkan ketangkasan fikiran dan tenaga
  6. Mudah - tersedia dalam pek hidangab yang memudahkan.
Perbandingan Elderberry Tea Mix & Cinch Tea Mix

Elderberry Tea Mix Produk Terbaru Shaklee
Perbandingan antara 2 produk Tea Mix Shaklee

Harga Elderberry Tea Mix Shaklee

Harga runcit Elderberry Tea Mix Shaklee RM 131.25

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

 



Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.