Thursday, 13 August 2020

Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee


Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee
Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum semua. Pada entry kali ini kak shima ingin berkongsi testimoni masalah kulit berparut.

Cerita gambar 1

Puan Niza Ahmad mengalami kemalangan jatuh motor dan diseret sejauh 3km menyebabkan muka beliau terkena jalan tar. Sakitnya! Boleh bayangkan betapa sakitnya keadaan beliau selepas kemalangan itu.

Kemalangan itu menyebabkan muka beliau berparut. Ikhtiar beliau adalah dengan mengambil ESP, Vitamin C dan Zinc untuk bantu renew sel kulit baru.

Selepas 3 minggu, Puan Niza mengambil Collagen Plus dalam misi mencantikkan semula kulit muka beliau.

Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee
Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee

Cerita gambar 2

Ini pengalaman Puan Niza Ahmad semasa beliau kena chicken pox pada tahun 2018. Beliau consume ESP sahaja untuk bantu hilangkan parut chicken pox yang banyak lebih-lebih lagi di muka. 


Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee
Hilangkan Parut Di Muka Dengan Set Cantik Shaklee

Supplemen yang diamalkan oleh Puan Niza Ahmad adalah :

ESP




Vitamin C




Collagen Plus Powder



Zinc Plus



Jika korang nak cuba Set Kecantikan Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)


Continue Reading

Wednesday, 29 July 2020

Pulihkan Parut Jerawat Dengan Set Kecantikan Shaklee



Pulihkan Parut Jerawat Dengan Set Kecantikan Shaklee



Parut jerawat walaupun tidak menyakitkan namun kewujudannya boleh mempengaruhi penampilan  dan mengurangkan keyakinan diri seseorang.

Kak shima kongsikan testimoni adik manis ini yang berjaya pulihkan masalah parut jerawat yang dialami dengan Set Kecantikan Shaklee

Pulihkan Parut Jerawat Dengan Set Kecantikan Shaklee
Pulihkan Parut Jerawat Dengan Set Kecantikan Shaklee

Cik Marzatul Akma pada awalnya consume Set Kecantikan Asas iaitu ESP dan Vitamin C. Alhamdulillah jerawat di muka makin berkurangan. Selepas itu, dia add on Vitamin E untuk hilangkan parut jerawat pula.

Alhamdulillah selepas mengamalkan set kecantikan Shaklee secara konsisten selama 2 bulan lebih, kulit mukanya makin sihat dan semakin flawless yeay!


Set Kecantikan Shaklee

Di dalam set ini, ada 3 produk yang selalu menjadi kegemaran ramai iaitu :
  • ESP
  • Vitamin C
  • Vitamin E
Pulihkan Parut Jerawat Dengan Set Kecantikan Shaklee
Set Kecantikan Shaklee


Jika korang ada masalah kulit dan ingin mencuba Set Kecantikan Shaklee atau ingin cuba produk Shaklee yang lain atau ingin mendaftar keahlian Shaklee untuk nikmati kelebihan sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)


Continue Reading

Friday, 24 July 2020

Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini


Lelaki masa kini tak kurang hebatnya dalam menjaga imej penampilan berbanding dengan wanita. Ramai yang mula menitik beratkan kebersihan diri dan muka. Set penjagaan muka antara barangan penting dalam regim penjagaan wajah mereka selain set penjagaan rambut.


Namun yang pasti orang lelaki suka guna set penjagaan muka yang simple, basic dan paling penting adalah berkesan.

Untuk makluman semua, kulit lelaki adalah 25% lebih  tebal berbanding kulit wanita dan lebih berminyak disebabkan oleh hormon androgen ( testosteron ).

Pengeluaran sebum pada kulit wajah lelaki juga lebih banyak berbanding wanita. Keadaan ini menyebabkan jerawat pada lelaki mengambil masa yang lama untuk pulih jika dibandingkan dengan wanita.

Apa skincare terbaik untuk lelaki?

Set penjagaan kulit yang mudah dan ringkas adalah memadai bagi lelaki yang tiada masa atau kurang rajin untuk dapat kulit yang sihat. Oleh yang demikian kak shima cadangkan set penjagaan Youth basic dari Shaklee dengan 3 langkah mudah iaitu membersih, menyingkirkan sel-sel mati dan melembap




Langkah 1
Membersih Dengan Youth Luminous Gel Oil Cleanser



Keistimewaan Youth Luminous Gel Oil Cleanser
  • pH seimbang dengan kulit. Kulit lebih sihat dan tidak kering
  • Tidak berbuih jadi kulit terasa lembut dan tidak tegang selepas cuci muka
  • Pencuci muka jenis gel untuk buang kotoran di muka
  • Pencuci muka jenis minyak untuk bersihkan sisa makeup dan minyak di muka
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Penutup jenis 'up to date' iaitu teknologi bebas penutup mudah dibawa kemana-mana
  • Mampu menghilangkan blackhead & whitehead


Langkah 2
Menyingkirkan Sel-sel Mati Dengan Youth Perfecting Toner




Keistimewaan Youth Perfecting Toner
  • Membersihkan sel kulit mati ( ada exfoliating effect )
  • Menyegarkan kulit tanpa rasa ketat dan kering
  • Menghidratkan kulit
  • Membekalkan nutrisi kepada kulit
  • Menghalang kolagen dan elastin daripada rosak
  • Meremajakan dan menyuburkan kulit


Langkah 3
Melembap Dengan Youth Age Defense Moisturizer - SPF 50



Keistimewaan Youth Age Defense Moisturizer - SPF 50
  • 2-in-1: Moisturizer + Sunblock. Mudah. Tidak perlu pakai pelembap + sunblock menggunakan 2 krim yang berbeza 
  • Diformulasi khas untuk orang Asia dengan broad spectrum SPF 50 UVA/UVB
  • Tidak menyumbatkan pori (non-comedogenic)
  • Tidak perlu dibuang menggunakan oil-based makeup remover seperti sunblock lain kerana ianya tidak kalis air (meresap terus ke dalam kulit), menjadikan ianya mesra wuduk 
  • Design yang up-to-date iaitu menggunakan teknologi bebas penutut, , pusing sahaja penutup untuk membuka atau menutup, dan penutup tidak akan hilang!

6 Sebab Untuk Memilih Youth Skincare

Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini
Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini

Testimoni Lelaki Menggunakan Youth Skincare Shaklee

Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini
Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini

Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini
Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini

Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini
Skincare Rutin Untuk Lelaki Masa Kini

Berminat nak cuba Youth Skincare Shaklee atau ingin cuba produk Shaklee yang lain atau ingin mendaftar keahlian Shaklee untuk nikmati kelebihan sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)





Continue Reading

Saturday, 18 July 2020

GLA Complex Shaklee Teman Baik Wanita




Vitamin Evening Primrose Oil ( EPO ) amat popular di kalangan wanita. Ada yang ambil sejak muda, ada juga yang baru mengamalkanya bila usia makin meningkat malah ada yang mula mengamalkannya bila masuk alam perkahwinan bagi mengawal atur hormon.

Pernah juga dengar " kalau taknak pape vitamin pun takpe asalkan amalkan EPO". Nampak tak betapa besarnya impak EPO pada kehidupan seorang wanita.

Kenali GLA Complex Shaklee
  • Di Shaklee, GLA Complex merupakan vitamin yang lebih baik berbanding dengan EPO. 
  • Untuk makluman semua, bahan aktif yang terdapat dalam EPO adalah asid lemak omega-6, asid gamma-linolenik    ( GLA ) dan asid linoleik (asid lemak perlu). Asid lemak perlu adalah penting dalam badan bagi tujuan tumbesaran dan perkembangan.
  • Shaklee memilih bunga Borage sebagai sumber utama GLA disebabkan sumber kandungan GLA dalam bunga Borage 2x ganda berbanding dengan bunga Evening Primrose.
  • GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak bunga Borage dan bahan-bahan berikut :-
                     - Asid Gamma Linolenik (GLA)
                     - Asid Linolenik
                     - Minyak Bunga Matahari
                     - Vitamin E

Kelebihan GLA Complex Shaklee
  • Kebanyakan asid gamma-linolenik ( GLA ) yang berada di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil ( EPO ) manakala GLA Complex Shaklee diekstrak dari bunga Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO
  • Bunga Borage juga adalah tiga kali lebih dari segi bioavailabiliti dan tiga kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengektrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.
  • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
  • Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.
Manfaat GLA Complex Shaklee Sebagai Teman Baik Wanita


GLA Complex Shaklee Teman Baik Wanita
GLA Complex Shaklee Teman Baik Wanita
  •  GLA membantu mengawalatur kitaran haid  - Kitaran haid penting bagi terutama yang ingin hamil dalam menentukan hari subur. GLA adalah bahan penting bagi prostanglanding ( bahan hormon dalam badan untuk fungsi kimia badan )
  • GLA membantu mengurangkan masalah senggugut / period pain  - Berdasarkan kajian, senggugut berlaku apabila tubuh kekurangan GLA seterusnya membawa kepada tanda-tanda senggugut seperti kejang otot rahim dan kawasan sekitarnya
  • GLA membantu mengurangkan simptom menopause - Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan dalam jangka masa panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit yang lebih muda.
  • GLA membantu mendapatkan kulit yang flawless - GLA Complex juga mengandungi Vitamin E ( vitamin penting untuk melembapkan kulit ). Gabungan keduanya menjadikan kulit lebih cantik dan flawless
  • GLA membantu mereka yang inginkan zuriat - GLA dapat membantu menghasilkan mukus serviks yang berkualiti ( dapat membantu pergerakan sperma ke uterus dan berlaku persenyawaan ). Jangka hayat sel sperma dapat hidup lebih lama dalam tiub fallopio sehingga 5 hari sebelum persenyawaan berlaku. GLA juga menguatkan plasenta bagi mengekalkan persekitaran yang baik bagi telur yang telah disenyawakan. 

Baca juga :

Testimoni GLA Complex Shaklee



GLA Complex Shaklee Teman Baik Wanita
Berjaya hamil dengan GLA Complex Shaklee
GLA Complex Shaklee Teman Baik Wanita
Pregnant anak ke 3 asbab GLA Complex
Jika korang ingin GLA Complex Shaklee atau ingin cuba produk Shaklee yang lain atau ingin mendaftar keahlian Shaklee untuk nikmati kelebihan sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)




Continue Reading

Thursday, 16 July 2020

JOM TUKAR LINK BLOG



Dah lama tak join segmen. Alhamdulillah berkesempatan join segmen bloglist Linda sahabat baru blogger. 

" Jika berminat , sila buat satu entri …
  1. Letak header kat atas tu …
  2. Tajuk : JOM TUKAR LINK BLOG dan linkkan banner ke blog ini .
  3. Tinggalkan url entri anda di ruangan komen entri ini ..
  4. Kemudian saya akan masukkan senarai nama anda di bloglist ini "
Continue Reading

Thursday, 9 July 2020

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni




ResV antara produk baru keluaran Shaklee. Sekali imbas nampak serupa macam Vivix kan. ResV mula dipasarkan di Malaysia Mac 2020.

ResV Shaklee

ResV merupakan revolusi hebat dari Shaklee melalui gabungan 7 ramuan botani terpilih oleh saintis terkemuka bersama penyelidikan lebih daripada 10 tahun.

Gabungan botani ini telah dipilih secara teliti dan ia membuatkan kuasa polifenol yang ditawarkan dalam ResV Shaklee lebih 30% berkuasa dari Vivix Shaklee

Kapsul ResV Shaklee

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni
Rupa kapsul ResV yang berbeza dengan kapsul Shaklee yang lain
Untuk pengetahuan anda, Kaspsul ResV agak pejal berbanding supplement kapsul Shaklee yang lain. Fungsinya supanya kandungan ResV tidak teroksidan dan mengekalkan kandungan Polifenol.

Kapsul ResV mengandungi 2 selaput iaitu
  • Selaput bahagian luar - diselaputi dengan bovine
  • Selaput bahagian dalam - diselaputi dengan hampas kulit anggur/biji anggur
Mengikut piawaian KKM, ResV didaftarkan sebagai ubat tradisional walaupun ResV ni bukan ubat. Sebab itu, semua kandungan/ramuan di dalam Res V terpapar pada bahagian luar kotak.

Manfaat ResV Shaklee

ResV Untuk Kulit Sihat
  • Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas.
  • Meningkatkan pengeluaran kolagen dan membantu mencantikkan kulit wajah.

ResV Untuk Membantu Peredaran Yang Sihat
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu menurunkan tekanan darah dan paras kolesterol LDL ( jahat ).
  • Meningkatkan kolesterol HDL ( baik ) yang tinggi.

ResV Untuk Mengekalkan Tahap Gula Darah Yang Sihat
  • Meningkatkan tahap kesihatan hati dengan mengawal tekanan badan dalaman dan mengurangkan kematian sel pada hati.

ResV Untuk Membantu Meningkatkan Fungsi Otak Yang Sihat
  • Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu dapat meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan. 
  • Pengambilan polifenol setiap hari secara konsisten meningkatkan aliran darah ke otak, meningkatkan ingatan dan daya tumpuan

ResV Menyokong Detoks Yang Berkesan
  • Meningkatkan tahap kesihatan hati dengan mengawal tekanan badan dalaman dan mengurangkan kematian sel pada hati.

ResV Untuk Meningkatkan Tenaga Dan Kekuatan Otot
  • Membantu meningkatkan penghasilan tenaga dalam badan

ResV Untuk Perkembangan Sel Yang Sihat
  • Polifenol adalah salah satu daripada sebatian untuk mengurangkan risiko kanser kerana ia dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel-sel kanser.

ResV Untuk Memelihara Dan Menyokong Kesihatan Sendi 
  • Mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi.


Keistimewaan ResV Shaklee


ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni
ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni


Di sokong oleh 6 patent yang dihasilkan khas untuk Shaklee. Proses pengekstrakan yang dipatenkan bagi mengekalkan kadar bioaktif polifenol untuk memberikan kesan optimum pada pengguna. Ianya adalah :
  • Semulajadi
  • Tanpa pewarna tiruan
  • Tanpa pemanis tiruan
  • Tanpa pengawet
  • Tanpa gluten tambahan
6 paten ini menjadi hak ekslusif Shaklee dan sayrikat lain tidak boleh meniru produk ini.


- Pertanian secara berterusan
Shaklee komited kepada piawaian yang tinggi dalam pertanian mesra alam supaya anda boleh menikmati nutrien yang bermanfaat dengan kepekatan tinggi sepanjang tahun.

Tidak Perlu Disimpan Dalam Peti Sejuk
Kapsul lembut ResV tidak perlu disimpan peti sejuk dan mempunyai jangka hayat selama 24 bulan. Ini pastinya memudahkan dari segi penyimpanan bagi mereka yang selalu travel dan dalam masa yang sama, perlu sentiasa bertenaga.



Harga ResV Shaklee
Setiap botol ada 60 kapsul lembut 》RM510 sahaja.

Testimoni ResV Shaklee

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni
Testimoni ResV Shaklee

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni
Testimoni ResV Shaklee

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan & Testimoni
Testimoni ResV Shaklee

Mahu dapatkan produk ini pada harga jimat 15% - 20%? Baca cara jadi ahli Shaklee .
Atau boleh whatsapp kak shima di 0122043175 untuk pertanyaan mengenai produk Shaklee.




Continue Reading

Saturday, 4 July 2020

Sekolah Akan Dibuka Semula Sepenuhnya 15 Julai 2020


Alhamdulillah akhirnya terjawab semua teka-teki ibubapa apabila Menteri Kanan ( Pendidikan ) Dr Radzi Jidin mengumumkannya melalui sidang media beliau pada 1 Julai 2020 lalu. 

Semua sekolah di seluruh negara yang berdaftar dengan Kementerian Pendidikan Malaysia ( KPM ) akan memulakan sesi persekolahan secara berperingkat mulai 15 Julai ini.



Kak shima ' highligtkan' perkara penting yang menjadi intipati teks Menteri Kanan ( Pendidikan ):

1. Murid sekolah rendah Tahun Lima dan Enam, Tingkatan Satu hingga Empat, kelas peralihan dan Tingkatan Enam Semester 1 akan kembali ke sekolah bermula 15 Julai 2020.


2. Pelajar sekolah rendah Tahun Satu hingga Empat pula akan kembali ke sekolah bermula 22 Julai 2020.

3. Pembukaan semula sekolah hanya terhad kepada pengajaran dan pembelajaran. Sebarang aktiviti ko-kurikulum adalah tidak dibenarkan.

4. Tiga model pengoperasian yang dikenal pasti oleh KPM adalah Model Satu Sesi, Model Dua Sesi dan Model Penggiliran.

5. Model Satu Sesi ialah untuk sekolah yang mempunyai bilik darjah atau ruang yang mencukupi bagi menempatkan semua murid dalam satu sesi, setelah mengambil kira penjarakan sosial.

6.Model Dua Sesi ialah untuk sekolah sedia ada yang telah beroperasi secara dua sesi ataupun sekolah satu sesi yang kini perlu beroperasi secara dua sesi kerana tidak mempunyai ruang yang mencukupi bagi menempatkan semua murid dengan mengambil kira penjarakan sosial.   

7. Model Penggiliran ialah untuk sekolah yang tidak mempunyai ruang mencukupi bagi menempatkan semua murid walaupun dengan melaksanakan model dua sesi.

8. Maklumat senarai sekolah mengikut model yang telah ditetapkan akan dimaklumkan oleh KPM selewat-lewatnya seminggu sebelum sekolah dibuka semula sepenuhnya.

9. Bagi Model Penggiliran, kaedah pembelajaran murid adalah secara hibrid, iaitu secara bersemuka di sekolah semasa hari persekolahan dan secara Home-Based Learning di rumah untuk hari-hari yang mereka tidak dijadualkan berada di sekolah.

10.  Pembukaan semula sekolah berasrama akan dilaksanakan mengikut kapasiti asrama sekolah masing-masing. Bagi asrama yang menggunakan katil dua tingkat, semua murid dijangka dapat kembali ke asrama dalam tempoh 28 hingga 42 hari selepas 24 Jun 2020.

11. Kantin sekolah boleh beroperasi namun waktu rehat pelajar perlu dijalankan secara berperingkat dan makanan perlu dibungkus terlebih dahulu. Pelajar digalakkan membawa makanan sendiri

Sudah bersediakah anak-anak kita untuk bersekolah semula selepas lebih 4 bulan cuti? 

Antara perkara yang boleh disemak oleh ibubapa sebelum start sekolah adalah baju uniform sekolah. Muat tak lagi? Maklumlah lama cuti dok rumah. Makan pun 6 kali sehari , sedap pulak tu.😂😂.

Kasut dan stokin sekolah pula perlu diletakkan di satu tempat bagi elak kelam kabut pada hari persekolahan.

Moga entry ini memberi manfaat pada semua 😊

Sumber : Astro Awani




Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.