Saturday, 7 December 2019

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Jimat Untuk Ahli Baru






Bulan Disember ini memang banyak promosi akhir tahun yang ditawarkan oleh pelbagai jenama. Shaklee sendiri menawarkan 2 promosi bulan ini. Promosi Disember 2019 dan Promosi JomShaklee untuk ahli baru.

Promosi Shaklee Disember 2019. Boleh klik sini

Promosi Jom Shaklee ini menawarkan 5 set promosi istimewa untuk anda. Jom kita tengok :)


Promosi Jom Shaklee #1 - Twin Pack Vivix 




Harga runcit RM950
Harga promosi RM684

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah :
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370!

Promosi Jom Shaklee #2 - Youth Starter Pack




Buat yang dah lama ingin cuba YOUTH skincare dari Shaklee, inilah masa yang sesuai untuk anda dapatkan YOUTH lebih murah dari harga ahli.

Harga runcit RM850
Harga promosi RM612

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340!

Apa yang ada dalam set ini?Di dalam set ini ada 4 produk :
  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Promosi Jom Shaklee #3 - Daily Essential




Set ini sesuai untuk yang baru nak cuba supplemen atau mahu memulakan bisnes dengan Shaklee. Ada 6 produk di dalam set ini :
  • ESP
  • Vita C
  • Omega Guard
  • Vitalea Iron Formula
  • Vitamin B Complex with Folic Acid
  • Vivix

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390!

Promosi Jom Shaklee #4 - Prenatal Welcome Set




Set ini sesuai untuk ibu hamil yang mahu berikan yang terbaik untuk bayi yang dikandung sepanjang kehamilan. Di dalam set ini ada :-
  • ESP
  • Ostematrix
  • Vita C
  • Vitalea Iron Formula
  • Omega Guard
  • Vit B Complex with Folic Acid

Kelebihan yang anda dapat dengan Prenatal Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390!

Promosi Jom Shaklee #5 - Postnatal Welcome Set




Set ini boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang tengah berpantang. Ianya sangat membantu dalam memberi tenaga pada ibu dan memudahkan penyusuan bayi. Di dalam set ini ada :
  • Alfafa Complex
  • Ostematrix
  • Vita C
  • VitaLea Iron Formula
  • Omega Guard
  • Vita B Complex with Folic Acid
  • ESP

Kelebihan yang anda dapat dengan Postnatal Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390!


Nak tahu lebih lanjut mengenai produk promosi Jom Shaklee  atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)



Continue Reading

Thursday, 5 December 2019

Promosi Shaklee Disember 2019

Alhamdulillah kita semua dah melangkah ke bulan baru Disember, bulan terakhir buat tahun 2019. Bulan baru bermakna ada promosi baru yang ditawarkan oleh Shaklee buat para penggunanya.


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Shaklee Disember 2019


Jom kita tengok promosi Shaklee untuk Disember 2019.

Promosi #1 - Collagen Plus Powder Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Collagen Plus Powder Shaklee


Ada 2 pilihan :

Pilihan 1
Beli 2 kotak diskaun 5%
Harga pasaran RM596
Harga promosi RM566
Penjimatan RM30

Pilihan 2
Beli 6 kotak free 1 kotak
Harga pasaran RM1788
Harga promosi RM1428
Penjimatan RM350
❤ Dapat PERCUMA keahlian Shaklee RM65
❤ Dapat FREE postage RM10
❤ Dapat CASHBACK RM108


Promosi #2 - Zinc Plus Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Zinc Plus Shaklee


Promosi ini dilanjutkan dari bulan lepas.

Beli 3 botol Zinc dapat FREE 1 botol
Harga promosi RM168.75
Penjimatan RM56.25


Promosi #3 - YOUTH Travel / Trial Set


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi YOUTH Travel / Trial Set

Promosi ini juga dilanjutkan dari bulan lepas bagi memberi peluang anda semua memiliki set travel / trial ini.

Ada 2 pilihan untuk anda miliki YOUTH Trial Set ini

  • Pilihan 1 - Beli YOUTH Trial Set pada harga RM297
  • Pilihan 2 - Beli mana-mana produk YOUTH dan cukupkan 200 point ( RM750 ) dalam satu resit , anda berpeluang memiliki YOUTH Trial Set pada harga RM85. Anda juga dapat             
             - PERCUMA keahlian Shaklee ( RM65 )
             - PERCUMA penghantaran ( RM10 )
             - Dapat CASHBACK

Promosi Shaklee Disember 2019
Youth Travel / Trial Set


Di dalam set ini ada : 
  • Luminous Gel Oil Cleanser 20ml
  • Perfecting Skin Toner 30ml
  • Activating Serum 7ml
  • Night Cream - Rich 10gram


Promosi #4 - Set Kembali Ke Sekolah (Set Vitamin Untuk Kanak-kanak)

Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Set Kembali Ke Sekolah

Set ini merupakan supplemen terbaik untuk anak-anak kita sebagai persiapan mereka kembali ke sekolah. Tubuh yang sihat membolehkan mereka hadir ke sekolah setiap hari dan membesar dengan baik. 

Di dalam set ini ada :-
  • Mealshakes - Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting bagi menyokong tumbesaran anak. Meningkatkan selera anak yang picky eater. Kaya dengan serat jadi ianya membantu dalam masalah sembelit
  • Vitalea For Kids - Dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral. Nutrisi lengkap bagi menyokong keperluan tumbesaran anak anda.
  • Chewable Vitamin C Plus - Direka khas untuk kanak-kanak yang sukar untuk menelan tablet. Meningkatkan sistem imun anak yang kerap demam/selsema. Menyokong kesihatan keseluruhan termasuk gusi, gigi , tulang dan secara umumnya semua yang membentuk tubuh anda.
Menariknya dengan pembelian set ini, anda boleh memiliki Shaker Shaklee yang ekslusif pada harga lebih JIMAT iaitu RM32.50 berbanding harga normal RM43.75 . Ada 2 pilihan warna Black @ Purple.


Promosi #5 - Jom Shaklee

Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Jom Shaklee

Promosi Jom Shaklee - Welcome Set ini didedikasikan khas untuk ahli baru. Ada 5 set yang ditawarkan dengan diskaun 10% dari harga ahli bagi setiap set.


Nak tahu lebih lanjut mengenai produk promosi bulan ini  atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)



Continue Reading

Sunday, 1 December 2019

Planner 2020 Giveaway By Messarah



Syoknya bila tengok Syabab Planner ini. Mesti hati berbunga-bunga dapat tulis aktiviti harian dalam planner yang cute camni kan :)

Anyway, kak shima join giveaway ini tanda sokongan pada rakan blogger





" Happy Belated Birthday Dear Messarah.
Moga sentiasa dalam kasih sayangNya dan juga rahmatNya"

Boleh klik pada gambar untuk join giveaway ini yea
Continue Reading

Friday, 29 November 2019

Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser

Mencari pencuci muka yang 100% dihasilkan dari sumber semulajadi kadang kala boleh buat pening kepala. Lagi memeningkan bila pencuci yang dipilih tidak sesuai pula untuk kulit kita.

Perlu ke kita cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita? Bagi kak shima, untuk dapatkan kulit muka yang flawless bermula dengan pencuci muka. Tanpanya, kulit kita tidak dapat dibersihkan dengan sempurna selepas seharian terdedah kepada pencemaran yang tercemar seperti debu, asap ataupun bakteria.

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser

Sejujurnya, ini entah kali ke berapa kak shima menukar pencuci muka. Dah cuba semua pencuci muka di pasaran ( rasanya hahaha sebab dah tak tahu nak pakai apa ) tapi masih tidak jumpa lagi pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka kak shima yang sensitif.

Bila Shaklee bagitau nak keluarkan set penjagaan kulit yang 100% semulajadi, kak shima tak ambil masa yang lama untuk cuba. 

Alhamdulillah setiap kali cuci muka, kulit terasa segar dan tidak panas. Dah jatuh cinta dengan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser.

Jom kita tengok kelebihannya

Kelebihan Pencuci Muka YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser


Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser
Luminous Gel Oil Cleanser


1. Sesuai untuk semua jenis kulit
Pencuci muka 3 dalam 1 ini sesuai untuk semua jenis kulit. 

  • Gel - kulit normal, kombinasi dan berminyak
  • Oil - kulit kering dan sensitif


2. Boleh jadi makeup remover

3. pH seimbang dan bebas sabun
Formulasinya yang pH seimbang dan bebas sabun buatkan kulit muka terasa lembut dan segar selepas dicuci.

4. 100% dari tumbuhan
Produk YOUTH bebas dari 1,500 bahan merbahaya yang biasa digunakan dalam produk penjagaan muka


Pencuci Muka Bebas Kimia | Luminous Gel Oil Cleanser
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser bebas 1500 bahan kimia berbahaya

5. Kandungan botanikal terbaik dalam YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • Muscadine Grape Ekstrak - mengandungi ekstrak polifenol untuk menjaga, melindungi dan membaiki DNA sekaligus menghalang kolagen dan elastin kulit wajah daripada mengalami kerosakan
  • Alga Hijau - menanggalkan sel-sel kulit mati dan memberi hidrasi pada kulit agar ianya sentiasa lembap.
  • Minyak Avacado - kaya dengan antioksidan. mampu melembapkan kulit semasa mencuci menjadikan kulit lebih halus dan lembap.
  • Ekstrak Yis - Mengurangkan tekanan oksidatif pada kulit dan membuatkan kulit wajah lebih anjal 

6. Menjalani kajian saintifik selama 8 tahun

Semua produk YOUTH telah menjalani R & D selama 8 tahun sebelum dipasarkan dan mempunyai 8 paten. Ia juga telah diuji oleh Pakar Kulit ( Dermatologi ) dan Pakar Mata ( Oftalmologi )


7. Lulus KKM


8. Tahan Lama
Kak shima sendiri menggunakan pencuci muka ini lama 1 tiub boleh tahan 8 bulan.


Berapa harga YOUTH Cleanser?
1 tiub 125ml RM193.75


Nak tahu lebih lanjut mengenai YOUTH Cleanser atau produk Shaklee yang lain?  
Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)





Continue Reading

Tuesday, 26 November 2019

Hilangkan Parut Dan Jerawat Dengan Skincare Natural



Hilangkan Parut Dan Jerawat Skincare Natural

Parut jerawat dan jerawat seringkali boleh buat kita rasa rendah diri. Membuat pemilihan skincare yang sesuai dengan jenis kulit muka pula kadangkala mencabar 'keimanan' kita juga hehehe.

Kali ini kak shima kongsi testimoni dari Puan Shuhada. Beliau mengalami masalah jerawat yang teruk dan telah memilih skincare Youth dari Shaklee. 

Beliau guna skincare Youth nie selama 1 tahun 5 bulan baru dapat kulit muka yang beliau idam-idamkan selama ini. Lamakan! Sebab skincare Youth adalah 100% semulajadi dan ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Beliau juga amalkan Vivix , Vitamin C, Herb Lax, ESP dan Collagen Powder sebagai supplemen untuk rawat dari dalam.



Hilangkan Parut Dan Jerawat Skincare Natural

Apa yang Puan Shuhada gunakan?

1. Luminous Gel Oil Cleanser
Pencuci muka Youth tidak berbuih. Sesuai dengan semua jenis kulit. Bila cuci muka dengan pencuci ini, terasa kulit bersih dan tak kering.

2. Perfecting Skin Toner
Boleh bertindak sebagai 'secondary cleansing'. Membantu mengecilkan liang roma dan boleh mengurangkan 'blackhead' dan 'whitehead'.

3. Age Defense Moisturizer + Suncreen SPF 50
Dicipta khas untuk cuaca di Malaysia yang panas sepanjang tahun. Membantu melembapkan dan melindungi kulit dari sinar matahari.

4. Activating Serum
Serum ini bagus dalam menghilangkan parut jerawat dan mempercepatkan lagi pembaharuan sel-sel kulit yang rosak.

5. Radiance C & E
Radiance C & E berfungsi mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan

6. Advanced Renewal Night Cream
Krim malam ini menggalakkan pembaharuan sel kulit sewaktu kita nyenyak tidur. Ia juga membantu merangsang penghasilan kolagen yang akan membuatkan kulit kelihatan lebih muda dan licin.


Kelebihan Youth Skincare Shaklee

1. Berasaskan tumbuhan premium

Shaklee menggunakan bahan-bahan berasaskan tumbuhan dan ianya premium. Antaranya :

  • Anggur Muscadine
  • Lotus Japonicus
  • Extract Apple Stem Cell
  • Ekstrak Buah Schisandra Chinensis
  • Vital Repair+® Complex
Ini menjadikan YOUTH 100% vegan dan natural

2. Terbukti berkesan 10 tahun lebih muda berdasarkan Indeks Usia Kulit

Indeks Usia Kulit ini memberikan cara berasaskan bukti klinikal dan fakta untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit. Dan keputusan memang luar biasa :
  • Kedutan 
  • Saiz pori
  • Tona kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Keserian
  • Kekenduran

Berdasarkan Indeks Usia Kulit :
  • 100% pengguna YOUTH mempunyai kulit yang lebih muda dengan penambahbaikan hanya 7 hari
  • 2 daripada 3 pengguna mempunyai perubahan kulit sedekad lebih muda dengan penggunaan yang berterusan

3. Bebas Dari 1,500 Bahan Berbahaya

YOUTH Shaklee dihasilkan tanpa menggunakan bahan berbahaya yang biasa digunakan dalam produk penjagaan kulit. 





4. Mempunyai 8 Patent Dan 8 Tahun R & D

Dengan 8 patent dan 8 tahun kajian , setiap produk YOUTH dihasilkan dengan teliti bagi menangani pelbagai faktor penuaan samaada dari gaya hidup kita, pencemaran persekitaran atau penuaan semulajadi.

5. Hipoalergenik Dan Boleh Digunakan Pada Kulit Sensitif

6. Non-Comedogenik

7. Diuji oleh Pakar Dermatologi ( Pakar Kulit ) dan Pakar Oftalmologi ( Pakar Mata )


Nak tahu lebih lanjut mengenai YOUTH atau produk Shaklee yang lain?  
Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)




Continue Reading

Friday, 22 November 2019

Segmen Blogwalking 2019 Mialiana.com



Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 30 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.


** jom support Mia Liana....




Continue Reading

Wednesday, 20 November 2019

Giveaway-03 by Ematunz



Awakk, ohh awak. Ye awak si manis yang sedang skodengg blog saya ni. Jom join giveaway ke-3 oleh Ematunz . Cara nak join pun so simple. Senang mudah terr amatt, just kopipes dah settle. Nak join, klik gambar di bawah ye:


Hadiah:

Topup bernilai RM20

RM5 x 4 pemenang cabutan bertuah.

Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.