Thursday, 23 January 2020




Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3

Asid lemak omega 3 antara lemak yang diperlukan oleh tubuh kita namun ia tidak boleh dihasilkan sendiri oleh kita. Ianya perlu diambil dari sumber luar bagi membolehkan tubuh kita berfungsi dengan baik.

Pakar kesihatan mencadangkan mengesyorkan minimum pengambilan 250-500mg omega 3 sehari bagi orang dewasa yang sihat.

Di sini kak shima mencadangkan Sumber Makanan Tinggi Omega 3 yang boleh kita amalkan dalam diet harian kita.

1. Ikan Salmon

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Ikan Salmon

Ikan salmon antara makanan yang mengandungi peling banyak omega - 3. Bagi setiap 200g ikan salmon ada 4,023mg omega - 3 di dalamnya.

Ia juga kaya dengan pelbagai nutrisi seperti vitamin D, vitamin B, magnesium, kalium dan selenium. 


2. Ikan Herring ( Ikan Parang )

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Ikan Herring ( Ikan Parang )

Ikan herring adalah antara ikan yang biasa didapati dalam menu masakan di benua Eropah. Ianya biasa dipanggang dan dijadikan saraapn di negara-negara seperti England.

Di dalam industri makanan, ikan herring biasanya diproses secara jeruk atau dimasak, kemudian dijual sebagai makanan dalam tin

Kandungan omega-3 bagi ikan herring adalah 4,023mg bagi setiap 200g hidangan.

3. Ikan Sardin

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Ikan Sardin

Ikan sardin antara ikan yang mudah didapati dan murah di pasaran Malaysia.

Kalau korang nak tau, ikan sardin juga kaya dengan Omega-3, EPA dan juga DHA yang bagus sangat untuk ibu hamil dan kanak-kanak. ketiga-tiga nutrisi ini penting dalam membantu perkembangan minda bayi dan kanak-kanak.

Bukan tu je, kalau kita makan ikan sardin sekali dengan tulangnya, kita boleh dapat kalsium, vitamin D dan fosforus  dari ikan sardin tu sendiri.

Kandungan omega-3 bagi ikan sardin adalah 2,205mg setiap 200g hidangan.





4. Tiram

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Tiram

Tiram biasanya jadi makanan pembuka selera ataupun makanan ringan. Ianya antara makanan yang mengandungi lebih banyak zink berbanding sumber makanan lain.

Kandungan omega-3nya adalah 565mg bagi setiap 6 ekor tiram.

5. Flax Seeds

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Flax Seeds

Flax Seeds adalah biji coklat atau kuning kecil. Biji-bijian ini kaya dengan asid alpha-linolenic omega-3 (ALA ) membuatkan minyak Flax Seeds sering digunakan sebagai supplemen omega-3.

6. Chia Seeds
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Chia Seeds

Chia Seed merupakan biji-bijian yang kaya dengan asid lemak Omega-3. Ia juga penuh dengan mangan, kalsium, fosforus dan juga nutrien lain.

Kandungan omega-3 bagi chia seeds adalah 4,915mg setiap 28g hidangan


7. Kacang Walnut

Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Kacang Walnut

Walnut adalah kacang yang popular dengan sumber terbaik asid lemak omega-3 dan alpha-linolec acid ( ALA ). Ia dipercayai dapat memperbaiki beberapa faktor risiko penyakit jantung. Ini mungkin kerana kandungan ALA yang tinggi dan nutrisi lain.

Semasa memakannya, pastikan korang tidak mengupas kulit coklatnya ( ianya lembut dan boleh dimakan ) kerana sebahagian besar antioksidan phenol walnut yang banyak manfaat pada kesihatan, berada di situ.

Kandungan omega-3 bagi walnut adalah 2,542mg bagi setiap hidangan.


8. Kacang Soya


Sumber Makanan Tinggi Omega - 3
Sumber Makanan Tinggi Omega - 3 - Kacang Soya

Kacang soya antara sumber makanan yang kaya dengan protein dan serat. Ia mengandungi 50% protein bagi setiap 100mg kacang soya, 11 kali ganda daripada susu dan tiga kali ganda lebih daripada telur. Ia juga kaya dengan bahan mineral seperti kalsium, sodium, magnesium, zat besi dan fosforus. 

Kandungan omega-3 bagi kacang soya adalah 1,241mg bagi setiap 86g hidangan.

Sebenarnya kita mudah nak dapatkan khasiat omega-3 dari makanan. Omega-3 memainkan banyak peranan penting kepada tubuh kita misalnya meningkatkan sistem imun, memerangi keradangan, bantu atasi Alzheimer dan juga kanser.

Walau bagaimanapun, ramai yang tidak mampu untuk dapatkan nutrien omega-3 ini dari makanan.  Omega Guard dari Shaklee boleh dijadikan alternatif bagi melengkapkan keperluan seharian omega-3 korang .





Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau boleh klik ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini :)


Continue Reading

Thursday, 16 January 2020

Promosi Twin Pack Januari 2020





Ramai yang sekarang agak risau tentang wabak influenza A yang melanda negara kita ketika ini. Klinik-klinik dipenuhi dengan pesakit yang agak panik untuk mendapatkan vaksin influenza A dan ubat anti viral ini kerana bimbangkan keselamatan ahli keluarga mereka.
Namun kita jangan terlalu panik kerana keadaan masih lagi terkawal oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ). Kita sebagai ahli masyrakat boleh memainkan peranan dalam membendung wabak ini
Disebabkan oleh kekurangan ubat-ubatan dan vaksin di semua fasiliti kesihatan awam ketika ini,pihak Kementerian Kesihatan Malaysia menyarankan :
  • Jangan keluar rumah jika anda sakit demam selsema.
  • Jangan keluar rumah jika ada diantara keluarga anda yang juga menghidapi demam selsema.
  • Amalkan etika kebersihan apabila bersin, batuk dan membuang hingus
  • Gunakan sabun atau cecair sanitizer untuk membersihkan tangan
  • Gunakan topeng muka apabila keluar rumah atau pergi ke tempat yang ramai orang.
  • Elakkan pergi ke tempat yang padat orang ramai berkumpul tanpa sebab yang munasabah terutama kanak-kanak, bayi dan warga emas
  • Tingkatkan sistem pertahanan badan semasa musim influenza ini
  • Banyakkan minum air kosong
  • Dapatkan tidur yang cukup pada waktu malam
Bermula semalam 15 Januari 2020, Shaklee mengadakan satu lagi promosi bagi meningkatkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia dalam menjaga kesihatan diri dan orang yang tersayang pada musim influenza ini.



Promosi Twin Pack Januari 2020


Promosi 1 - Twin Pack Performance Drink 
  • Minuman elektrolit yang sihat tanpa gula tambahan
  • Mengekalkan paras gula dalam darah
  • Memberi tenaga segera dan berterusan
  • Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal
  • Membantu badan lebih cergas dan aktif
  • Mencegah dehidrasi
  • Melembapkan kulit yang kering


Promosi Twin Pack Januari 2020


Promosi 2 - Twin Pack Meal Shakes + Nutriferon

Kebaikan Meal Shakes
  • Mengandungi protein - memberi tenaga dan menyokong tumbesaran kanak-kanak
  • Menambah selera makan - sesuai untuk kanak-kanak picky eater
  • Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral sebagai pelengkap nutrisi
  • Menganduni fiber - membantu masalah sembelit
  • Bantu lebih fokus sewaktu belajar

Kebaikan Nutriferon
  • Menguatkan imun dengan pantas
  • Melindungi badan daripada virus , mikrob - termasuk selsema, flu, alergi dan influenza
  • Meringankan stress dan kelesuan
  • Mengurangkan risiko terkena ulser
  • Dalam bentuk sachet dan mudah dibawa kemana-mana



Promosi Twin Pack Januari 2020



Promosi 3 - Chewable-C Plus 100mg + Vitalea 

Kebaikan Chewable - C Plus
  • Membantu menguatkan tulang dan gigi
  • Bantu beri gusi yang sihat
  • Meningkatkan imun
  • Melindungi kanak-kanak dari risiko selsema, batuk, demam dan resdung
  • Mencerahkan kulit
  • 100mg Vitamin C tanpa gula

Kebaikan Vitalea For Kids
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral untuk menyokong tumbesaran
  • Meningkatkan imun
  • Tablet mudah dikunyah dan sedap dimakan
  • Tanpa bahan pengawet , pemanis dan perisa tiruan
  • Tidak menghakis gigi
  • Bebas gluten

Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk sebarang pertanyaan atau boleh klik ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini :)
Continue Reading

Monday, 13 January 2020

Influenza A : Kenali, Simptom-simptom Dan Cara Mencegahnya







Ketika ini, banyak kes influeza dilaporkan di negara kita. Penularan ini menambahkan lagi kebimbangan hati semua ibu bapa berikutan penutupan sekolah-sekolah di Pulau Pinang, Selangor dan beberapa negeri lain apabila ada di kalangan murid mereka yang disahkan positif Influenza A.

Apa itu virus Infuenza?

Flu ( influeza ) adalah jangkitan hidung, tekak dan paru-paru yang disebabkan oleh virus influenza. Ianya mudah berjangkit.


Simptom atau tanda-tanda influenza:

  • Demam
  • Sakit kepala
  • Rasa letih
  • Batuk tidak berkahak
  • Batuk yang berpanjangan sehingga 2 minggu atau lebih
  • Berhingus atau hidung tersumbat
  • Cirit-birit atau muntah-muntah
  • Sakit otot

Apakah perbezaan selsema biasa dan influenza?

Selsema biasa lazimnya menyebabkan hidung kita tersumbat, berhingus dan selalu bersin-bersin. Ianya adalah disebabkan oleh jangkitan virus pada saluran pernafasan atas yang biasanya tidak berbahaya dan boleh berlaku pada bila-bila masa sepanjang tahun.     
Influenza juga mempunyai simptom yang sama dan menjejaskan saluran pernafasan atas, namun ianya terjadi dengan cepat dan lebih teruk. Virus yang menjadi penyebab influenza juga berbeza daripada virus yang menyebabkan selesema, di samping ia juga berlaku mengikut musim.

Bagaimana ianya bertindak?

Ianya bertindak bilamana kanak-kanak yang dijangkiti boleh memindahkan virus influenza bila batuk atau bersin melalui hidung berhingus yang mengandungi virus influenza. Ianya juga mudah tersebar kepada orang sekeliling pesakit melalui titisan terbabit termasuk ke dalam hidung atau mulut selepas tersentuh permukaan yng tercemar.

Golongan yang mudah dijangkiti influenza:
  • Kanak-kanak yang berumur 5 tahun ke bawah
  • Wanita hamil
  • Warga emas yang berumur 65 tahun ke atas
  • Mereka yang mempunyai sistem imun yang rendah seperti pesakit HIV, pesakit kanser, pesakit yang mempunyai penyakit kronik seperti sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.
Cara-cara untuk mencegah influenza

  • Kurangkan buat aktiviti luar yang melibatkan ramai orang
  • Kerap cuci tangan
  • Elakkan dari tangan menyentuh muka
  • Amalkan tutup mulut dan hidung apabila batuk dan bersin ketika berada di tempat awam
  • Dapatkan rawatan dengan segera bila demam dan selsema
  • Tingkatkan sistem imun dengan mengambil supplemen sebagai langkah pencegahan awal.
Antara supplemen Shaklee yang bagus untuk menguatkan sistem imun badan kita :


Influenza : Kenali, Simptom-simptom Dan Cara Mencegahnya
Set Kuatkan Sistem Imun Shaklee

Vitamin C - Mampu menguatkan sistem imun badan, melegakan demam dan selsema lebih cepat berbanding biasa. SR Vita C untuk dewasa dan Chewable Vita C Plus untuk kanak-kanak

Omega Guard - Mengandungi Omega 3 yang memainkan peranan penting menguatkan sistem imun badan dalam melawan penyakit. Bagus juga untuk kanak-kanak dalam perkembangan otak.

Nutriferon - Menghasilkan interferon untuk melindungi dan menguatkan sistem imun tubuh badan. Ianya berbentuk serbuk alternatif kepada mereka yang susah makan tablet.

Vivix - Kaya dengan polifenol dan resveratrol antioksidan yang sangat bagus dalam menguatkan sistem imun tubuh badan kita. Ianya berbentuk cecair dan rasanya sedap.


Nak cuba Set Kuatkan Sistem Imun Shaklee atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)





Continue Reading

Saturday, 11 January 2020

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni

Supplemen minyak ikan @ fish oil bukan sesuatu yang asing di kalangan masyarakat kita. Malah ianya antara supplemen paling banyak diamalkan oleh masyarakat di seluruh dunia.

Apa yang istimewa sangat tentang minyak ikan ini? Tak lain tak bukan adalah kerana ianya penuh dengan nutrisi asid lemak omega 3

Di Shaklee Omega Guard adalah produk minyak ikan yang kaya dengan asid lemak omega 3 baik untuk kita amalkan setiap hari.


Omega Guard minyak ikan omega 3 Shaklee


Keistimewaan Omega Guard Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
  • OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk.
  •  Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
  • Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. 
Tidak semua pengeluar minyak ikan omega 3 menggunakan kaedah penyulingan 3 peringkat kerana ianya memerlukan kos yang tinggi dan mahal
  • Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
  • Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.


Kebaikan Omega Guard Shaklee

1. Untuk Kurus
  • Meningkatkan kadar metabolisme
  • Meningkatkan kadar pembakaran lemak
  • Mengawal paras lemak yang sihat
  • Meningkatkan rasa kenyang
  • Meningkatkan paras insulin yang sihat
  • Mengurangkan tekanan

2. Untuk Tulang Dan sendi
  • Menangani keradangan 
  • Bertindak sebagai pelincir sendi
  • Membantu mengurangkan kekejangan sendi, bengkak dan sakit
  • Menggalakan pergerakan dan kelenturan sendi

3. Untuk Minda
  • Meningkatkan prestasi mental
  • Memperbaiki mood secara positif
  • Mengekalkan fungsi kognitif yang sihat untuk golongan lanjut usia.
  • Menggalakkan perkembangan otak yang sihat pada bayi semasa tempoh kehamilan dan awal kelahiran. 

4. Untuk Jantung Yang Sihat
  • Mengekalkan profil lipid yang sihat
  • Mengawal tekanan darah yang sihat
  • Memelihara saluran darah daripada tersumbat
  • Memberikan ritma degupan jantung yang sihat 
  • Menyokong peredaran darah yang sihat

5. Untuk Kulit
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Membantu membaiki keradangan kulit seperti jerawat.

6. Untuk Kanak-kanak
  • Anak yang pintar memerlukan pemakanan yang tinggi dengan asid lemak omega 3, DHA, EPA
  • Membantu untuk kanak-kanak fokus dalam pelajaran
  • Baik untuk diamalkan oleh kanak-kanak yang ada masalah ekzema

Testimoni Omega Guard Shaklee


Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
" Saya suka Omega sebab saya hilang 10kg. Anak-anak saya pun suka juga untuk IQ mereka"

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
" Omega Guard membantu apabila anak batuk teruk. Demam pun tak lama"

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
"Anak cepat sembuh apabila musim sejuk. Suami pun amalkan untuk kesihatan jantung dan kolesterol" 



Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
" Anak jarang demam dan selsema selepas cuba amalkan Omega Guard"

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
" Anak memang ada eczema. Lepas amalkan Omega Guard alhamdulillah ada menunjukkan kesan positif"


Nak cuba Omega Guard Shaklee atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)
Continue Reading

Tuesday, 7 January 2020

Sijil HALAL Shaklee 2020



Sijil HALAL Shaklee Yang Dikeluarkan oleh ISA
Setiap kali masuk tahun baru , Shaklee sangat komited setiap tahun mengeluarkan sijil halal bagi setiap produk keluarannya.



Sijil HALAL Shaklee 2020

Ianya dikeluarkan oleh Islamic Services of America ( ISA )  antara Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. 

Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).

ISA antara badan HALAL luar negara yang diiktiraf JAKIM


Jadi anda tak perlu was-was lagi untuk menggunakan produk Shaklee :)

Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk sebarang pertanyaan atau klik ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini :)





Continue Reading

Friday, 3 January 2020

Promosi Shaklee Januari 2020

Alhamdulillah. Kita semua telah melangkah ke tahun baru 2020. Jom kita tengok promosi yang ditawarkan bulan ini.




1. Promosi Omega Guard Shaklee



Buy 1 RM 136 / Buy 2 RM 250 (save RM 22)
Buy 8 FREE 1 = RM 828 (save RM 396)
Get FREE Membership + FREE Postage + Cashback RM 41
Total saving: RM 512


2. Promosi Zinc Shaklee



Buy 1 FREE 1 RM 56 (save RM 56)


3. Promosi Youth Skincare Shaklee



Beli mana-mana produk YOUTH dan cukupkan 200 point ( RM750 ) dalam satu resit , anda berpeluang : 
  • Dapat FREE Youth Radiance C + E ( bernilai RM 330 )
  • Dapat FREE postage
  • Cash Back RM 30++    

4.  Promosi Vivix Set




2 Vivix RM 684 (save RM 266)
Anda dapat : 
  • FREE Membership  
  • FREE Postage  
  • Cashback RM 34
Total saving RM 375

5. Promosi Youth Starter Set





Youth RM612 ( save RM 238 )
Dalam set ini ada :
  • Cleanser + 
  • Toner + 
  • Moisturizer SPF 50 + 
  • Night Cream = RM 612 (save 238)
Anda dapat :
  • FREE Membership 
  • FREE Postage  
  • Cashback RM 29
Total saving RM 342

6. Promosi Prenatal Set




Prenatal Set RM 438.30 ( save RM 246 )

Dalam set ini ada :
  • Vitalea  
  • Vita C  
  • B Complex  
  • ESP  
  • Ostematrix  
  • Omega Guard 
Anda dapat :
  • FREE Membership  
  • FREE Postage
Total saving RM 321

7. Promosi Postnatal Set




Postnatal Set RM 479.70 ( save RM 270 )

Dalam set ini ada :
  • Vitalea  
  • Vita C 
  • B Complex 
  • ESP  
  • Ostematrix 
  • Omega Guard 
  • Alfalfa
Anda dapat :
  • FREE Membership  
  • FREE Postage
Total saving RM 345

8. Promosi Daily Essential Set




Daily Essential Set RM 736.40 ( save RM 414 )
Dalam set ini ada :
  • Vivix
  • Vitalea  
  • Vita C 
  • B Complex 
  • ESP  
  • Omega Guard 
Anda dapat :
  • FREE Membership  
  • FREE Postage
  • Cash Back RM 36
Total saving RM 525


Hubungi kak shima di 012-2043175 untuk sebarang pertanyaan atau boleh klik ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini :)
Continue Reading

Monday, 30 December 2019

Kebaikan Dan Keistimewaan Collagen Plus Shaklee

Apa itu kolagen?





Perkataan kolagen berasal dari bahasa Yunani yang membawa maksud ' bersifat lekat atau menghasilkan pelekat' . Ianya merupakan sejenis protein semulajadi yang banyak terdapat pada haiwan bertulang belakang ( vertebrate ) termasuk manusia. 1/3 daripada tubuh manusia sendiri terdiri daripada kolagen.

Kolagen banyak ditemui pada kulit untuk memberi keanjalan , tisu penghubung seperti tendon dan ligamen untuk memberikan kekuatan tegangan serta tulang rawan untuk memberikan fleksibiliti dan kekuatan.


Kenapa Kolagen Penting Pada Kita?

  • Kolagen memberikan struktur pada KULIT dan saling bekerjasama dengan protein yang dipanggol elastin untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan apabila kulit meregang dan kembali ke kedudukan asal. Kekurangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit tidak meregang dan mudah berkedut
  • Kolagen juga memainkan peranan penting terhadap TULANG. Komponen tulang itu sendiri terdiri dari kolagen dan hydroxyapatite, suatu bahan mineral. Gabungan kedua ini memberikan struktur, fleksibiliti dan kekuatan pada tulang.
  • Dinding SALUR DARAH kita juga terbina daripada kolagen yang mana ianya memberikan struktur, kekuatan dan fleksibiliti dalam menjalankan tugas menyalurkan darah ke seluruh tubuh.
  • OTOT kita yang terbina dari fiber kolagen di mana ianya menyumbang kepada struktur dan kekuatan otot untuk bergerak dan menjalankan fungsinya sepanjang hari.


Kebaikan Collagen Plus Powder Shaklee



  • Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri.
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit.
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
  • Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
Terbukti Berkesan

Menariknya mengenai Collagen Plus Powder Shaklee - ia ada kajian klinikal
Berdasarkan kajian ini, 71% orang mendapati kulit mereka tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Collagen Plus Powder selama 8 minggu berterusan







  • Melembabkan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Melembutkian dan melicinkan kulit sehingga 69%
  • Mengekalkan mekap anda sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Menebalkan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Fakta Nutrisi Collagen Plus Powder Shaklee




Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee
  • Sumber Berkualiti Tinggi: Pemilihan kolagen Shaklee, diekstrak dari Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya kolagen yang tahan lasak dan sumber kolagen yang berkualiti tinggi.
  • Penyerapan yang hebat: Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.
  • Bahan-bahan yang diperkaya: Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas dan Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.
  • Mudah dalam pek: Bungkusan individu untuk penggunaan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Penghasilan kolagen dalam badan kita semakin menurun sama dengan meningkatnya usia kita.

Jadi jika korang inginkan kulit yang lembap dan lembut macam baby, perlu ambil kolagen setiap hari

Nak cuba Collagen Plus Powder Shaklee atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)
Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.