Monday, 16 September 2019

3 Pilihan Menjadi Ahli Shaklee Yang Sangat Jimat

Bulan September ini adalah bulan terakhir untuk anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan harga diskaun 10% dari harga ahli biasa. Ianya boleh dinikmati bila membuat pembelian salah satu set di antara 3 pilihan Welcome Set iaitu : 

  • Vivix Welcome Set
  • YOUTH Welcome Set
  • Daily Essential Welcome Set


Siapa yang boleh grab peluang ini ?

Welcome Set ini ditawarkan kepada :
  • mereka yang daftar untuk jadi ahli dari 1hb - 30hb September 2019
  • mereka yang pernah jadi ahli tetapi keahlian Shaklee telah luput lebih dari 6 bulan ( tanpa pembelian )
  • mereka yang belum pernah jadi ahli

1. Vivix Welcome Set


  • Diskaun 15-20% dari harga pasaran ( jimat RM 190 )
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa ( jimat RM 76 ) 
  • Cash back RM 34
  • FREE Membership ( jimat RM 65 )
  • FREE Postage ( jimat RM 10 )
  • FREE Paper Bag yang ekslusi
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 


2. YOUTH Welcome Set



  • Diskaun 15-20% dari harga pasaran ( jimat RM170 )
  • Diskaun 105 dari harga ahli biasa ( jimat RM 68 )
  • Cash back RM 29
  • FREE Membership ( jimat RM 65 )
  • FREE Postage ( jimat RM 10 )
  • FREE Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340!

3. Daily Essential Welcome Set




Ada 6 produk dalam Daily Essential Welcome Set ini
  • ESP
  • Vivix
  • Omega Guard
  • Vitamin B Complex
  • Vitalea-Iron
  • Vitamin C Plus
Untuk anda yang ingin memulakan bisnes dengan Shaklee, boleh grab set ini. Rasai keberkesanannya dan boleh berkongsi pengalaman tersebut bersama ahli keluarga dan rakan-rakan.


Kelebihan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 202)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 82)
  • Cashback RM 36
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Vivix Paper Bag yang ekslusif
Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi kak shima di sini atau boleh klik gambar di bawah :




Continue Reading

Wednesday, 11 September 2019

Tips Penjagaan Kesihatan Di Musim Jerebu


Tips Penjagaan Kesihatan Di Musim Jerebu

Suasana pagi tadi di opis kak shima
Jerebu datang lagi. Awal dari kebiasaannya. Biasanya jerebu melanda negara kita pada bulan Oktober.
Gambar di atas adalah gambar di kawasan opis kak shima pagi tadi. Matahari kemerah-merahan diselubungi jerebu. 
Tips Penjagaan Kesihatan Di Musim Jerebu

Tindakan yang boleh diambil semasa jerebu

Apa yang kita perlu lakukan semasa musim jerebu ini ?
1. Kurangkan aktiviti di luar rumah dan cuba sentiasa berada di dalam bangunan
2. Pakai penutup muka ( face mask ) yang sesuai seperti P100 dan N95 jika keluar rumah. 
3. Banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
4. Apabila memandu, gunakan penghawa dingin. Pilih mode kitaran udara dalaman.
5. Basuh muka dan tangan dengan air bersih dan sabun setelah melakukan aktiviti luar
6. Pastikan udara di dalam bangunan sentiasa bersih. Kurangkan sumber pencemaran dalaman seperti asap rokok
7. Banyakkan makan buah-buahan yang mengandungi vitamin c, vitamin e dan omega 3. Ketiga-tiga vitamin ini baik untuk meningkatkan sistem imun badan kita. Untuk cadangan boleh ambil set imun Shaklee iaitu Vitamin C, Nutriferon, Omega Guard dan Mealshakes untuk kanak-kanak
8.  Dapatkan rawatan dari fasiliti kesihatan sekiranya anda mempunyai gejala-gejala seperti demam, batuk, sakit tekak, selsema, semput, gatal mata , lesu.

Oh ya! Kerap mandi sekiranya badan terasa nak demam. Elakkan memakai pakaian yang tebal, ketat dan berwarna gelap bagi membantu proses kehilangan haba dari badan. 
Jagalah kesihatan diri kita dan keluarga. Moga kita semua terhindar dari sebarang kejadian yang tidak diingini.
Continue Reading

Tuesday, 10 September 2019

4 Testimoni Nutriferon Shaklee



Nutriferon adalah formulasi istimewa yang hanya didapati di Shaklee. Ia dicipta untuk memperkuatkan sistem imunisasi kita agar sentiasa dalam keadaan baik dan dapat bertindak balas terhadap bendasing yang menyerang tubuh kita.


Boleh baca lebih lanjut mengenai Nutriferon di sini


4 Testimoni Nutriferon Shaklee

Puan Sofia - Ikhtiar Nutriferon untuk dirinya dan anaknya untuk sembuh dari HFMD


4 Testimoni Nutriferon Shaklee

Puan Syida - Ikhtiar Nutriferon semasa kena demam denggi



4 Testimoni Nutriferon Shaklee

Puan Syikin - Ambil Nutriferon untuk sembuh dari diarrhoea



4 Testimoni Nutriferon Shaklee

Puan Mahfuzah - Bawak Nutriferon semasa travel sebagai protection

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi kak shima di sini atau boleh klik gambar di bawah


























Continue Reading

Wednesday, 4 September 2019

Promosi Shaklee September 2019










Alhamdulillah kita berpeluang melangkah ke bulan baru, September. Bulan ini ada 4 promosi yang pasti menarik untuk anda :)

Promosi 1 - Nutriferon 

Ada 2 promosi

#Beli Twin Pack Nutriferon dapat DISKAUN 5%

Harga pasaran RM380
Harga PROMOSI RM361
JIMAT RM19

#Beli 4 Twin Pack Nutrifeon FREE 1 kotak, korang bakal dapat :
DISKAUN 5%
FREE Membership
FREE Postage
CASH BACK RM88

Harga pasaran RM1444.00
Harga PROMOSI RM1,155.20
JIMAT RM599.80

Dengan pembelian ini , korang hanya membayar RM118.55 untuk sekotak Nutriferon

Promosi 2 - YOUTH Perfect Pair ( Moisture Lock Day Cream + Moisturizer SPF 50 )





YOUTH Perfect Pair 
Harga pasaran RM373.75Memperkenalkan item terbaru dalam rangkaian produk YOUTH iaitu YOUTH Moisture Lock Day Cream. Mula berada di pasaran mulai 1 September 2019, krim ini sesuai untuk : 

  • Orang muda - kulit biasanya berminyak dan dehidrasi
  • Orang berusia - kulit kurang minyak dan dehidrasi

Kelebihan YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • 100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewarn tiruan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Paraben
  • Bebas dari 1,500 bahan bahaya
  • Diuji oleh Ophthalmologi ( Pakar Mata )
  • Diuji oleh Dermatologist ( Pakar Kulit )

Promosi 3 - YOUTH Mask



Youth Mask ini dicipta bagi membantu menangani masalah kulit di samping membekalkan nutrient yang diperlukan oleh kulit yang sihat.

Dengan setiap pembelian Youth Mask Set ( mana-mana 2 mask ) , korang layak menerima

  • FREE Youth Facial Brush untuk guna mask ini
  • FREE Youth Organza Bag
  • FREE Kad Cara Penggunaan Youth Mask

Promosi 4 - Shaklee Welcome Set 




Untuk mereka yang dah lama intai-intai nak jadi ahli Shaklee, Shaklee menawarkan 3 set promosi istimewa untuk korang grab.

Semuanya akan dapat FREE MEMBERSHIP. Lagi istimewa , ianya 10% LEBIH MURAH dari harga ahli sedia ada.

Boleh buat pilihan sama Welcome Set Vivix @ Youth @ Daily Essential


Untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee, boleh hubungi kak shima dengan di sini atau klik gambar di bawah 















Continue Reading

Friday, 30 August 2019

Testimoni Omega Guard & Phytocol St - Paras Kolesterol Turun Dalam Masa 10 Hari



Alhamdulillah! Seronok bila dapat testimoni dari Puan ini. Beliau sangat gembira bila paras kolesterol suaminya turun dari 6.5mmol ke 4.5mmol.

Testimoni Omega Guard & Phytocol St - Paras Kolesterol Turun Dalam Masa 10 Hari

Testimoni Omega Guard & Phytocol St - Paras Kolesterol Turun Dalam Masa 10 Hari

Testimoni Omega Guard & Phytocol St - Paras Kolesterol Turun Dalam Masa 10 Hari

Testimoni Omega Guard & Phytocol St - Paras Kolesterol Turun Dalam Masa 10 Hari

Macam beliau dapat keputusan drastik macam itu dalam masa 10hari sahaja?
Beliau amalkan : 
 Pemakanan suku-suku separuh
 Tak ambil gula
 Exercise
 Supplements Omega Guard & Phytocol

Kedua-dua supplemen ini adalah Set Kolesterol Shaklee. 

Untuk ketahui info lanjut mengenai produk Shaklee, boleh hubungi kak shima di
012-2043175 atau klik saja gambar di bawah :)








Continue Reading

Thursday, 29 August 2019

14 FAQ Mengenai Vivix




14 FAQ Mengenai Vivix

14 FAQ Mengenai Vivix
Vivix antara produk premium yang dipatenkan khas untuk Shaklee. Tidak hairanlah pelbagai persoalan yang biasa kak shima terima dari para pengguna  semasa mereka ingin membeli produk ini. Di sini kak shima compilekan soalan-soalan yang biasa kak shima dapat untuk panduan semua, yea . 

14 FAQ Mengenai Vivix
14 FAQ Mengenai Vivix

14 FAQ Mengenai Vivix

1. Soalan : Apa itu Vivix?

Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Soalan : Apa yang membuatkan minuman Vivix ini berbeza dengan produk lain?

Jawapan : Kemajuan sains kami dan campuran proprietari berasaskan anggur muscadine - salah satu daripada buah anggur yang paling jarang didapati dan tahan lasak. Aggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan asid elagik dan elagitanin yang lebih baik , apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang kuat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol. 

3. Soalan : Siapakah yang boleh minum Vivix ini?

Jawapan : Vivi direka khas untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan. Vivix tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

4. Soalan : Berapa banyak Vivix perlu diambil dalam 1 hari?

Jawapan : Satu sudu teh sehari.

14 FAQ Mengenai Vivix

14 FAQ Mengenai Vivix

5. Soalan : Apa yang membuatkan Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain ?

Jawapan : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, anggur yang tahan lasak, dengan profil polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, anggur muscadine mempunyai kepekatan asid allagik dan elagitonin yang tinggi, apabila digabungkan dengan polifenol anngur miscadine yang lain , menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya, profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini.

6. Soalan : Apa itu Polifenol ?

Jawapan : Istilah Polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semulajadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukan bahawa Polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia. 

7. Soalan : Bilakah saya harus mengambil Vivix?

Jawapan : Ambil Vivix setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengahari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

14 FAQ Mengenai Vivix

14 FAQ Mengenai Vivix

8. Soalan : Bolehkan saya ambil lebih 1 sudu teh Vivix sehari?

Jawapan : Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Soalan : Bolehkah saya ambil Vivix bersama supplemen Shaklee yang lain ?

Jawapan : Vivix boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Secara idealnya, Vivix akan diambil dengan Shaklee Vita-Lea Iron Plus, ESP Soy Protein Soy Powder, Sustained Release Vita-C Plus, B-Complex dan Omega Guard untuk melengkapkan keperluan pemakanan harian anda.

10. Soalan : Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?

Jawapan : Tidak ada interaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana ramuannya dan makanan tambahan yang lain.

Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar seseorang yang berada di bawah jagaan doktor dalam keadaan perubatan atau penyakit atau yang mengambil preskripsi ubat, terutama ubat cair darah hendaklah membincangkan penggunaan Vivix dengan penjaga kesihatan profesional mereka.

14 FAQ Mengenai Vivix

14 FAQ Mengenai Vivix

11. Soalan : Adakah Vivix mengandungi alkohol?

Jawapan : Vivix tidak mengandungi alkohol

12. Soalan : Adakah Vivi disahkan halal?

Jawapan : Ya.Vivix diiktiraf Halal oleh Islamic Services of America ( ISA 0, badan pensijilan halal asing yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia ( JAKIM ).

13. Soalan : Adakah Vivix didaftarkan di bawah NPRA ( Badan Pengawalseliaan Farmaseutikal Kebangsaan )?

Jawapan : Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Jabatan Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia ( FSQD )

14. Soalan : Kenapa saya perlu simpan Vivix di dalam peti sejuk selepas dibuka?

Jawapan : Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegara, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Vivix atau produk Shaklee, boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik gambar di bawah 










Continue Reading

Monday, 26 August 2019

Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang



" Nad share cerita ni sebab kawan Nad, seorang doktor perubatan yang suggest dan cadangkan Nad untuk share. Kata dia, "Share lah Nad. Ramai Ibu mengandung ada cyst/fibroid," 

Baiklah Nad akan share dan kongsi. Semoga ada manfaat untuk semua ibu mengandung yang ada masalah macam Nad. 

Sebelum ni, 3 kali mengandung Nad tak ada masalah pun. Tapi yang keempat ni, Allah uji doktor kesan Nad ada cyst. Terkejut juga. Memang berbeza pregnancy kali ni dengan sebelum ni. Allah uji Nad supaya Nad ada pengalaman dan boleh share dengan orang.

Tapi alhamdulillah dalam masa 6 minggu cyst Nad dah kecut! Sebenarnya kalau ikutkan yang normalnya, bila kita ada cyst masa pregnant ni dalam 2 minggu je dah kecut. Tapi kes Nad lain pula. Huhuhu

Ceritanya begini..


Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Masa scan 8 minggu, saiz cyst around 2cm



Masa pregnant 8 minggu, doktor kata saiz cyst Nad around 2 cm. Doktor dengan sonographer sendiri cakap jangan risau sebab cyst ni akan hilang sendiri dalam masa 2 minggu. Jadi, Nad pun okay je la. Teruskan makan Set Hamil Shaklee macam biasa. Pregnant sebelum ni pun memang Nad consume Set Hamil keluaran Shaklee ni je macam biasa.

Lepas tu, next pemeriksaan masa tu kandungan 12 weeks, cyst makin membesar! Dah naik 1 cm kali ni. Hati dah risau tak keruan. Yela awalnya rileks lagi sebab doktor cakap akan kecut sendiri lepas 2 minggu kan. Sekarang makin besar pula. Tapi tetap doktor kata masih ok lagi selama mana belum lebih dari 5 cm. Lega sikit dengarnya.


Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Masa scan 12 minggu, saiz cyst naik 1cm


Esoknya, lepas balik dari pemeriksaan tadi Nad terus amalkan GLA Complex Shaklee yang memang ada fungsi bahan-bahan dia untuk bantu kecutkan masalah cyst kita ni. Set Hamil Shaklee tu tetap Nad teruskan macam biasa. Nad add on GLA Complex 1 biji sehari.

2 minggu lepas tu Nad buat balik pemeriksaan and alhamdulillah dah makin kecil cyst nya! 4 minggu kemudian, check up sekali lagi dah terus tak ada cyst nya

Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Alhamdulillah,  masa scan 12 minggu cyst dah hilang



Ya Allah syukur tak terkata. Alhamdulillah ya Allah. Lega rasa hati. Baby pun perkembangan seperti usianya. 💓 Sejak confirm dah tak ada cyst, Nad stop berhenti makan GLA Complex tadi dan teruskan macam biasa Set Hamil Shaklee macam biasa."


Boleh baca perkongsiannya di FB: Nadiah Suhaidi.


Untuk maklumat lanjut , boleh hubungi kak shima di nombor ini 0122043175






Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.