Wednesday, 17 July 2019

Vitamin C Shaklee : Perbezaan Chewable 100mg Dan Sustained Release 500mg




Vitamin C Shaklee : Perbezaan Chewable 100mg Dan Sustained Release 500mg

Vitamin C Shaklee : Perbezaan Chewable 100mg Dan Sustained Release 500mg


Vitamin C memainkan pelbagai peranan penting dalam menyokong kelangsungan fungsi tubuh kita dari sistem imun tubuh hingga  kesihatan gigi dan gusi.

Tahukah Anda ?

Vitamin C secara semulajadi tidak pernah dijumpai sendirian. Makanan yang mengandungi vitamin c juga mempunyai bioflavonoid. Bioflavonoid diperlukan untuk penyerapan vitamin c dan kedua-duanya berfungsi mengekalkan kesihatan.

Vitamin C Shaklee ada 2 jenis :

  • Chewable - C Plus 100mg
  • Sustained Release Vita - C Plus 500mg


Chewable - C Plus 100mg

  • Rasa sitrus yang enak
  • Boleh dihisap seperti gula-gula
  • Sesuai untuk individu yang mengalami kesukaran menelan tablet seperti kanak-kanak dan ibu hamil

Sustained Release Vita - C Plus

  • Dihasilkan dari ekstrak jagung. Jadi ia boleh diambil oleh pesakit gastrik
  • Mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang dipatenkan. 1 biji SR Vita - C Plus akan dilepaskan dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin c sekaligus dapat mengelak dari berlaku pembaziran.
  • Diperkaya dengan 120mg bioflavonoid bagi memaksimumkan keberkesanannya.
Sama ke  kandungan vitamin c kedua-dua produk ini  sama?

Kak shima terangkan secara ringkas

Chewable Vitamin C 100mg

  • ada Vitamin C 100.0mg
  • ada Citrus Bioflavonoids Complex 24.0mg

Vitamin C Shaklee : Perbezaan Chewable 100mg Dan Sustained Release 500mg

Ramuan Chewable Vitamin C 100mg




Manakala SR Vita-C Plus

  • ada Vitamin C 500mg
  • ada Citrus Bioflavonoids Complex 120mg

Vitamin C Shaklee : Perbezaan Chewable 100mg Dan Sustained Release 500mg

Ramuan Sustained Release Vitamin C Plus 500mg



    Jadi kedua-duanya mempunyai kandungan vitamin c yang sama.

   Perbezaannya :

  • Vitamin C 100mg ditambah Rose Hip Powder ( salah datu sumber vitamin c ) yang mempunyai kesan 'stomach tonik' boleh bantu atasi masalah perut seperti cirit-birit, sembelit , ulser perut dan sebagainya


  Kedua-dua Vitamin C ini memberi manfaat yang sama pada tubuh kita

    Apakah KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE?

  •  merangsang penghasilan kolagen yang menjadikan kulit anjal
  •  mencerahkan kulit secara semulajadi
  • melambatkan proses penuaan
  • menghalang pembentukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat
  • meningkatkan sistem imun badan
  • mengurangkan simptom demam dan selsema
  • perlindungan sinar UV
  • tona kulit makin sekata
  • mengurangkan minyak di muka
  • mengurangkan kesan sunburn
  • mengatasi masalah gusi berdarah
  • membantu dalam menurunkan berat badan
  • mengurangkan risiko tekanan darah tinggi

  Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Vitamin C Shaklee, boleh hubungi kak shima     di 0122043175 atau klik sahaja gambar di bawah




   

Continue Reading

Monday, 15 July 2019

Kelebihan Vitamin C Untuk Kulit

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bulan ini bulan cantik untuk semua sempena promosi SR Vita-C Plus dan Collagen Plus Powder.
Dalam entry ini, kak shima ingin war-warkan pada semua mengenai Kelebihan Vitamin C Untuk Kulit.

Vitamin C selalu dikaitkan dengan kecantikan,betul kan ? Tapi bagaimana ianya berfungsi bagi membantu kulit kita tampil cantik dan berseri-seri dari dalam?

1. Vitamin C Mengandungi Kuasa Anti-Oksidan

Jom kita lihat video ini





Boleh kita lihat perubahan yang berlaku pada buah epal yang telah direndam dalam air. Perubahan ini dinamakan proses oksidasi di mana udara dan radikal bebas bertindak balas seperti udara dan air. Proses inilah yang menyebabkan buah epal ini rosak.

Di sini kita boleh nampak kepentingan Vitamin C. Buah epal yang direndam di dalam air yang telah dicampur dengan SR Vitamin C Plus tidak rosak dalam tempoh yang sama iaitu 3 hari.

Vitamin C mempunyai kuasa antioksidan yang tinggi. Ianya membantu membaiki dan memperbaharui kulit yang diperlukan untuk kulit yang sihat.

2. Vitamin C Penting Dalam Penghasilan Kolagen

Menurut portal rasmi MyHealth Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kolagen membantu memberikan struktur kepada kulit dan saling bekerjasama dengan protein yang dipanggil elastin untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan apabila kulit meregang serta kembali kepada kedudukan asal.

Kehilangan kolagen 1% setiap tahun pada usia 20 tahun akan menyebabkan struktur kulit tidak tegang dan berkedut.

Vitamin C yang ada dalam badan akan merangsang agar lebih banyak kolagen dihasilkan. Hasilnya kulit akan terasa anjal dan garis-garis halus makin pudar.

3. Vitamin C Mencerahkan Kulit

Ramai antara kita yang inginkan kulit yang putih dan cerah. Namun , gunalah bahan-bahan semulajadi yang tidak merosakkan kulit.

Pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kecerahan kulit sekaligus membuatkan tona kulit lebih cerah sekata.




Kelebihan Vitamin C Untuk Kulit

Promosi Shaklee Julai 2019


Bulan ini ada promosi SR Vita-C Plus Shaklee

Beli 3 botol SR Vita- C Plus dapat FREE Chewable C Plus. Jimat RM51

Boleh hubungi kak shima di 0122043175 untuk grab promo ini.





Continue Reading

Friday, 12 July 2019

FLASH SALES : Promosi Collagen Shaklee 2019



Bermula hari ini , Shaklee mengadakan jualan kilat @ Flash Sale sehingga 19 hb Julai 2019.

FLASH SALES : Promosi Collagen Shaklee  2019

FLASH SALES : Promosi Collagen Shaklee  2019



Beli 4 kotak Collagen Plus Powder, dapat PERCUMA 1 tong ESP

Anda juga bakal dapat :
  • PERCUMA Keahlian Shaklee (  jimat RM65 )
  • PERCUMA penghantaran ( jimat RM10 )
  • Rebat TUNAI RM46
Harga pasaran untuk 4 kotak Collagen Plus Powder - RM1192
Harga promosi sempena Flash Sale   - RM952
Jimat RM - RM 240
Wow! Penjimatan yang berganda-ganda, kan :)

Apakah Kelebihan Colagen Plus Powder Shaklee ini ?

  • Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan
  • Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal dan rambut lebih berkilau
  • Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara

Promosi Jualan Kilat Shaklee Julai 2019

7 Kelebihan Kolagen




Kelebihan Collagen Plus Powder Shaklee

  • Ia diformulasikan dengan mengandungi 4,000mg proprietari Kolagen Sisik Ikan Laut ( Ikan Merah )
  • Memberi lebih dari kolagen , ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong kulit yang lebih tegang untuk tampil lebih muda dan kekal jelita
  • Berat molekul rendah untuk kadar penyerapan yang tinggi
  • Pek individu 5g untuk pengambilan segera pada bila-bila masa

Kak shima sharekan sekali Testimoni Collagen Plus Powder

Promosi Jualan Kilat Shaklee Julai 2019

Testimoni Collagen Plus Powder



Promosi Jualan Kilat Shaklee Julai 2019

Testimoni Collagen Plus Powder



Promosi Jualan Kilat Shaklee Julai 2019

Testimoni Collagen Plus Powder



Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Collagen Plus Powder Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja gambar di bawah









Continue Reading

Thursday, 11 July 2019

Tips Pemilihan Vitamin C








Vitamin C antara vitamin yang perlu kita ambil setiap hari sama ada melalui diet harian ataupun supplemen tambahan. Fungsinya yang penting pada tubuh kita terutamanya kecantikan menyebabkan lambakan supplemen vitamin c di pasaran menyebabkan kita sebagai pengguna tidak tahu mana yang terbaik untuk diamalkan.

 Di sini kak shima kongsikan tips pemilihan vitamin c bagi membantu korang membuat pilihan.

Q : Saya sudah amalkan makan sayur dan buah-buahan. Perlu ke saya ambil vitamin c tambahan?

Sayur-sayuran dan buah-buahan mempunyai kandungan vitamin c yang berbeza. Dan ianya berkemungkinan hilang semasa proses penyediaan.

Ianya lebih mudah dengan mengambil vitamin c tambahan.  Sebiji Vitamin C Plus 500mg Shaklee bersamaan dengan 7.5 buah oren, 6 cawan brokoli dan 119 biji lobak. Ianya hanya berharga RM0.40 sebiji setiap hari. Murah kan :)



Q :  Boleh tak pesakit gastrik mengambil vitamin c?

Kerap juga kak shima ditanya dengan soalan ini. Untuk pesakit gastrik , boleh amalkan vitamin c cuma perlu lebih selektif. Pilih vitamin c yang bukan dari sumber yang menjadi trigger kepada gastrik contoh sumber buah-buahan citrus

Vitamin Plus Shaklee misalnya dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk diambil oleh pesakit gastrik



Tips Pemilihan Vitamin C

Kelebihan Vitamin C Plus Shaklee


Q. Berapa banyak Vitamin C yang perlu yang saya ambil setiap hari?

Menurut laman web MyHealth Kementerian Kesihatan Malaysia , dos maksimum vitamin c yang disyorkan bagi orang dewasa adalah 1000mg sehari. 

Q : Boleh tak saya mengambil vitamin c dalam dos yang tinggi ?

Vitamin C adalah sejenis vitamin larut air. Ianya tidak disimpan dalam badan pada jumlah yang besar. Sebarang lebihan akan disingkirkan dari badan melalui air kencing. 

Oleh yang demikian, kita tidak digalakkan mengambil vitamin c pada dos tinggi pada satu-satu masa. Sebaliknya pilihlah jenama vitamin c yang mempunyai sistem pelepasan berperingkat seperti Vitamin C Plus Shaklee. Ia melepaskan 100mg vitamin c setiap jam bagi memastikan penyerapan sepenuhnya vitamin c

Q : Penting tak pilih Vitamin C yang ada bioflavonoids?

Bioflavonoids adalah antioksidan yang ada di dalam buah-buahan sitrus dan tumbuhan. Ia berperanan penting dalam meningkatkan penyerapan vitamin c di dalam badan kita. Di samping itu, bioflavonoids juga penting dalam menjaga keanjalan kapilari darah.

Jadi ianya penting untuk kita memilih vitamin c yang mengandungi bioflavonoids bagi memaksimumkan kebaikannya pada tubuh kita

Kalau nak tau bioflavonoids ini boleh kita jumpa di dalam pulpa atau sabut putih di tengah-tengah buah sitrus. Ada orang yang suka makan pulpa buah limau,ada yang tidak :)


Kesihatan yang baik bermula dengan vitamin c. Jadi marilah kita amalkan vitamin c setiap hari.


Tips Pemilihan Vitamin C

Promosi Vitamin C sepanjang Julai 2019



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Vitamin C Plus Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja gambar di bawah











Continue Reading

Wednesday, 10 July 2019

Skin Care Giveaway by Airah Syahirah


Assalamualaikum semua :)


Ini kali pertama kak shima join Give Away ( GA ). Jom kita sama-sama support Give Away ( GA ) rakan blogger kita. Hadiah-hadiah yang ditawarkan menarik juga. Skincare dari Korea :)



Skin Care Giveaway by Airah Syahirah

Hadiah berupa skin care dari Korea Giveaway by Airah Syahirah



Skin Care Giveaway by Airah Syahirah


Klik banner untuk join yea .

Continue Reading

Thursday, 4 July 2019

Promosi Shaklee Julai 2019





Alhamdulillah kita dah melangkah ke bulan baru Julai 2019. Ada 6 promosi best untuk bulan ini.


Promosi 1


Beli 3 SR VitaC Plus 
PERCUMA 1 Chewable Vitamin C 100mg bernilai RM41



Promosi 2

Beli 3 PERCUMA 1 Zinc Plus




Promosi 3


Beli 1 set Youth Mask PERCUMA beg organza dan facial brush
1 set Youth Mask ada 2 mask. Boleh pilih mana-mana 2 jenis mask ikut jenis kulit









Kulit kering - Hydrating Gel Mask 
Kulit berminyak - Purifying Clay Mask
Kulit kombinasi - Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask





Promosi 4

Beli mana - mana 200 uv ( point ) produk Youth
PERCUMA Radiance C + E bernilai RM 412.50




YOUTH ITEMQTTUVRETAIL PRICE    ( RM )
Luminous Gel Oil Cleanser125ml42193.75
Perfecting Skin Toner177ml43200.00
Age Defense Moisturizer SPF 5050ml45206.25
Advanced Renewal Night Ceam - Light50ml54250.00
Advanced Renewal Night Ceam - Rich50ml54250.00
Activating Serum 30ml90412.50
Restoring Eye Treatment15ml53243.75
Hydrating Gel Mask + Purifying Clay Mask Set30ml x 264297.50
Hydrating Gel Mask + Hydrating Gel Mask Set30ml x 264297.50
Purifying Clay Mask + Purifying Clay Mask Set30ml x 264297.50


Beli mana-mana item dalam rangkaian YOUTH dan kumpul 200uv dalam satu resit, korang layak dapat RADIANCE C + E secara PERCUMA.

Bestnya promosi ini, bila korang buat belian 200uv secara automatik korang layak FREE MEMBERSHIP , FREE POSTAGE dan dapat beli produk pada harga ahli.



Promosi 5

Promosi Jom Shaklee

Vivix Twin Pack
YOUTH Starter Pack
Daily Essential Wellness Set

Grab mana-mana set ini layak :
Diskaun 10%
Keahlian percuma
Pengeposan percuma
Cash bonus




Promosi 6

Beli 1 item Shaklee Baby, diskaun 30%
Beli 3 item Shaklee Baby, PERCUMA towel dan toiletry bag






Untuk tahu lebih lanjut mengenai Promosi Julai Shaklee,
boleh hubungi kak shima di 0122043175 



















Continue Reading

Wednesday, 3 July 2019

Testimoni Set Kurus Shaklee






Assalamualaikum semua. Hari ini kak shima teruja nak kongsikan testimoni Puan Shima yang berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 15kg dalam masa 9 bulan. Memang WOW sangat perubahan yang beliau alami.

" Assalamualaikum. Ni sy share testimoni diri sendiri dengan Set Kurus Shaklee.

Vitamin apa yang awak amal?
Sy ambil herblax, alfalfa, lecithin, omega, esp .

Makan macam mana Shima?
Alfalfa : 5bj siang, 5bj malam
Omega : 3biji malam
Lecithin : 3bj siang, 3bj malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4bj setiap kali
ESP : setiap pagi

Berapa lama ambil, boleh turun banyak macam ini ?
Dari oktober mcm tu, sy ambil esp, lecithin dan alfalfa mmg dari awal . Omega sy selang2 ambil, herblax sy mula lmbat sket dlm bulan 12, sbb sy monitor pengambilan herblax sbb anak tga bf . So far ok alhamdulillah .

Pemakanan jaga yea? Senaman?
Sy share skit ye . Sy suka guna basic dlm principle shakee sndri .

1) Exercise regularly
- sy mmg ada exercise cuma agak jarang sbb anak2 kecil lg, cuma dekat rumah kdg2 sy exercise, tak heavy tp uruskan anak pn dh berpeluh. Kdg2 sy jalan kaki je petang2, sy czer jd sy berjaga jaga skit. Yg bagus, praktis lah hari2 ye utk yg mampu.

2) Eat healthy
- Mula2 sy buat IF, tp cuma bertahan 1 mggu . Haha yang ni sape buat keep it up. Sy memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sbb bf anak (slhkan anak lg) . Cuma lepas sy tak continue IF tu, sy still control nafsu makan, sugar sy cut, minyak2 sy kurangkan, kafein sy stop, kdg2 tercheat tu biasa, plg penting lepas dah telan mcm2 sy takkan lupa ambil omega dan herblax .

3) Supplement wisely
- Yang ni, sy mula2 dlm oktober ke november, effect lambat sket, tp sy sgt yakin dgn produk shaklee. 100% yakin, sy takde mix produk lain. Sy konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sgt sgt sgt berkesan dan membantu. Jgn skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong .

- Puan Shima -

Terima kasih Puan Shima sebab sudi berkongsi pengalaman sendiri consume Set Kurus Shaklee

Untuk maklumat lanjut mengenai Set Kurus Shakkee ini, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau boleh klik gambar di bawah









Continue Reading