Wednesday, 30 December 2020

Resepi Karipap Kentang Rangup Dan Sedap

Cuti PKPP ini banyak momen indah kak shima dengan anak-anak. Antaranya buat karipap dengan 'dibantu' anak-anak hehehe. Ini kiranya kali pertama kak shima buat karipap. Selama ini beli je dengan kakak sendiri yang memang buat karipap dan jual. Resepi ini pun kak shima minta dari dia.

Jom kita cuba buat.

Bahan Inti

Resepi Karipap Kentang Rangup Dan Sedap
Resepi Karipap Kentang Rangup Dan Sedap

1 biji bawang besar ( tambah )
3 biji bawang putih ( tambah )
10 biji kentang ( ikut suka ) - kupas kulit, bersihkan dan potong dadu
2 sudu besar rempah kari
1 sudu besar cili kering
1 kiub ayam Maggi
1/2 sudu kecil garam ( secukup rasa )
4 sudu besar gula
Sedikit minyak untuk menumis

Cara-cara

1. Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan-bahan yang telah diblend hingga naik bau.
2. Bancuh rempah dan cili kering. Masukkan bancuhan rempah dan kacau hingga pecah minyak
3. Masukkan kentang dan gaul sekejap
4. Masukkan air hingga kentang tenggelam. Biarkan mendidih
5. Masukkan kiub ayam Maggi dan perasakan garam secukup rasa.
6. Masakkan inti hingga kentang empuk dan kering

Bahan Kulit Karipap

1/2kg tepung gandum
1/2cawan minyak masak 
1/4 sudu kecil garam 
1 1/2 cawan air 

Cara-cara
1. Uli tepung dengan minyak sampai sebati ( dalam 3 minit )
2. Campur air sikit demi sikit sampai tepung tidak melekat pada tangan ( air itu tambah dengan sikit garam )
3. Last sekali uli doh dengan sikit minyak masak
4. Rehatkan doh tadi selama 15 - 20 minit.
5. Bulatkan doh, canai nipis dan letak inti.
6. Kelim kemas karipap ( kak shima guna acuan )
7. Goreng dalam minyak yang banyak dan panas dengan api yang sederhana.
 
Resepi Karipap Kentang Rangup Dan Sedap
Resepi Karipap Kentang Rangup Dan Sedap

Selamat mencuba


Continue Reading

Tuesday, 29 December 2020

Segmen 24 Jam Bloglist #39 MiaLiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2021 di MiaLiana.com bermula pada 10.00 pagi 29/12/2020 sehingga 10.00 pagi 30/12/2020. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com / Like Fanpage MiaLiana.com / Follow Instagram @mialiana (mana-mana yang ada)
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #39 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog MiaLiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2020.

** jom support Mia Liana....

Continue Reading

Thursday, 24 December 2020

Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya

Bagi mereka yang mencari skincare yang organik dan berasaskan tumbuh-tumbuhan, Youth adalah jawapannya.
Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya
Youth Shaklee Bebas 1500 Bahan Kimia Berbahaya 

Youth skincare dari Shaklee 100% vegan ( tumbuh-tumbuhan ) dan bebas kimia. Senarai yang panjang kalau nak senaraikan 1,500 bahan kimia yang biasa ditemui dalam skincare harian kita tapi tidak terdapat dalam YOUTH™ ialah :
  1. Lauryl Sulfates/Laureth Sulfates
  2. Pewangi Sintetik / Synthetic Fragrance
  3. Parabens
  4. Pengawet Formaldehid
  5. Resorsinol
  6. Mineral oil/paraffin/petrolatum
  7. Microbeads (micro plastic)
  8. EDTA
  9. Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
  10. Benzophenone
  11. Phthalates
  12. Cyclosilicone
  13. Quarternary ammonium compounds
  14. Quarternium-15
  15. Hydroquinone
  16. Synthetic colour
  17. Animal derived ingredients
  18. Lanolin
  19. Propylene Glycol
  20. Heavy Metals
  21. Mercuri
  22. Silver & Salts
  23. Barium Salts
  24. Solvents
  25. Toluene
  26. Chlorofluorocarbons propellants
  27. Perfluorinated compounds
  28. Coal tar
  29. Talkum
  30. Gandum (gluten)

Jadi, cuba semak bahan-bahan yang digunakan dalam skincare yang anda tengah pakai. Ada tak bahan-bahan yang disenaraikan di atas?

Sekiranya ada, boleh mulakan langkah dengan menukar skincare yang lebih selamat, berkesan dan terbukti menjadikan anda " Look Younger Longer " sesuai dengan moto Youth



Continue Reading

Monday, 21 December 2020

Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP

Permohonan dalam talian i-Sinar telah dibuka mulai hari ini 21 Disember 2020  membolehkan mereka yang layak  mengemukakan borang permohonan.

Untuk makluman semua, i-Sinar merupakan kemudahan untuk ahli KWSP yang terjejas dalam tempoh krisis Covid-19 bagi membantu mereka meneruskan kelangsungan hidup.

Seramai 8 juta ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja ( KWSP ) terlibat dalam program ini.

Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP
Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP

Siapa Yang Layak Memohon ?

Ada 2 kategori pekerja yang layak memohon iaitu Kategori 1 & Kategori 2

Kategori 1 

  • Ahli yang sudah lama tidak mencarum, surirumah, bekerja sendiri, bekerja di sektor ekonomi gig, hilang pekerjaan, cuti tanpa gaji dan hilang sumber pendapatan
  • Ahli yang tiada caruman dengan KWSP sekurang-kurangnya selama dua ( 2 ) bulan berturut-turut atau ahli yang masih bekerja tetapi telah mengalami pengurangan gaji pokok sebanyak 30%
  • Tiada dokumen sokongan diperlukan
  • Permohonan boleh dibuat mulai hari ini

Kategori 2

  • Ahli yang mengalami pengurangan pendapatan keseluruhan sebanyak 30% dan ke atas ( jumlah gaji pokok termasuk bayaran lain seperti elaun dan elaun kerja lebih masa ) sejak 1 Mac 2020
  • Dokumen sokongan diperlukan.
  •  KWSP memerlukan dokumen sokongan ahli iaitu penyata gaji sebelum dan selepas pengurangan pendapatan dan notis pemberhentian atau pemotongan elaun atau tuntutan kerja lebih masa
  • Jika tiada, dokumen sokongan lain seperti penyata bank atau surat pengesahan majikan akan diberi pertimbangan
  • Permohonan boleh dibuat mulai 11 Januari 2021
Status permohonan akan dimaklumkan kepada ahli dalam masa 2 - 3 minggu selepas permohonan dibuat dan pembayaran akan dikreditkan ke dalam bank yang dipilih sebelum akhir bulan berikutnya selepas kelulusan diberi.
    Tips Untuk Kelancaran Urusan Permohonan i-Sinar
    • Pastikan anda telah mendaftar i-Akaun
    • Pastikan nombor telefon bimbit anda dikemaskini di kios atau cawangan KWSP
    • Pastikan akaun bank milik anda aktif
    Jumlah Amaun Yang Boleh Di Keluarkan
    • Pengeluaran i-Sinar adalah tertakluk kepada baki simpanan Akaun 1 ahli berdasarkan butiran terkini
    • Ahli yang mempunyai RM100,000 dan ke bawah dalam Akaun 1 boleh membuat pengeluaran sehingga jumlah maksimum RM10,000
    • Pembayaran akan dibuat secara berperingkat dalam tempoh maksimum enam bulan dengan bayaran pertama sehingga jumlah maksimum RM5,000
    • Ahli yang mempunyai baki lebih daripada RM100,000 dalam Akaun 1 boleh membuat pengeluaran maksimum 10 peratus atau RM60,000 ( yang mana lebih rendah ) daripada Akaun 1
    • Pembayaran akan dibuat secara berperingkat dalam tempoh maksimum enam bulan dengan bayaran pertama sehingga RM10,000
    Cara Membuat Permohonan i-Sinar KWSP
    • Log masuk ke https://isinar.kwsp.gov.my
    Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP
    Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP
    • Isikan butiran diri
    Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP
    Permohonan Dan Semakan i-Sinar KWSP

    • No OTP akan diperlukan. Pastikan no telefon bimbit telah didaftar dengan KWSP.
    • Sekiranya no telefon betul, akan terus terpampang jumlah keseluruhan yang boleh anda keluarkan mengikut data KWSP
    • Anda boleh memilih berapa jumlah yang ingin anda perolehi pada bulan pertama sehingga ke bulan terakhir ( bulan keenam ).Sistem i-Sinar akan tentukan berdasarkan apa yang telah masukkan pada bulan pertama .
    • Setelah buat pilihan, seterusnya pembayaran akan dibuat ke akaun persendirian anda sebagaimana yang telah didaftarkan.
    Nota : kak shima tak layak untuk mohon i-Sinar huhuhu

    Untuk maklumat lanjut mengenai i-Sinar KWSP , anda boleh layari https://isinar.kwsp.gov.my.

    Semoga dengan kemudahan yang diberikan oleh KWSP ini boleh membantu kita semua dalam meneruskan hari-hari tahun 2020 dengan lebih ceria dan tabah :)


     

    Continue Reading

    Sunday, 20 December 2020

    Masalah Kulit Berjerawat Tiada Lagi Dengan Shaklee

    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee
    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee

    Bila jerawat singgah di muka,memang tak keruan dibuatnya. Boleh murung seharian dibuatnya 😅

    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee
    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee

    Masalah Kulit Berjerawat Tiada Lagi Dengan Shaklee | Kak shima teruja nak kongsikan transformasi yang berlaku pada diri Puan Fifi Fizah.

    Memang perubahan yang ketara! Kulitnya sihat, jerawat dah berkurangan dan tona kulit makin sekata.

    Beliau amalkan suplemen Shaklee untuk rawat kulit dari dalam dan dalam masa yang sama guna Youth skincare Shaklee untuk penjagaan luaran.

    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee
    Cara Pulihkan Muka Berjerawat Secara Selamat Dengan Shaklee

    Rawatan Kulit Dari Dalam

    ESP - kaya dengan sumber protein yang diperlukan untuk bina sel-sel baru. bantu renew sel-sel kulit yang rosak.

    Vitamin C - sumber antioksidan yang melindungi kulit dari radikal bebas. Ia bantu merangsang penghasilan kolagen yang penting untuk kulit anjal dan flawless

    Vit B Compleks - ianya berperanan dalam melambatkan penuaan, bantu melawan kerosakan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia juga membantu mengurangkan kesan gelap pada kulit.

    Alfafa Complex - berfungsi sebagai agen detox tubuh. Pentingnya detox kerana ia adalah untuk mengeluarkan toksin dan membersihkan kulit dari kotoran.

    Penjagaan Luaran Youth skincare Shaklee

    Youth Luminous Oil Gel CleanserCleanser ini bantu menanggalkan kotoran berasaskan minyak dan juga air. Ia membersihkan kulit wajah dengan lembut dan melembapkannya.

    Youth Perfecting TonerToner ini berfungsi membersih hingga ke liang pori dan menanggalkan sel-sel kulit mati pada wajah. Penggunaan yang berterusan boleh bantu mengecilkan liang pori.

    Youth Age Defense Moisturizer + SPF 50 - Pelembap ini melembapkan kulit dan mampu menghalang kulit dari bahaya sinar UVA & UVB yang merbahaya pada kulit.

    Untuk rawat masalah kulit , kunci utamanya adalah konsisten. Perjalanan untuk mendapatkan kulit yang flawless maybe panjang tapi insyaAllah ianya berbaloi.

    Cara untuk dapatkan produk Shaklee untuk merawat kulit muka yang breakout teruk 👇

    Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

    Boleh juga buat pembelian sendiri di sini secara kad kredit @ debit ( hubungi kak shima jika ada masalah pembelian )








    Continue Reading

    Tuesday, 15 December 2020

    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee

    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee
    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee

     1. Anggur Muscadine

    5 Ramuan Youth Shaklee
    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee

    Polifenol Aggur Muscadine yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel, dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin

    2. Lotus Japonicus

    5 Ramuan Youth Shaklee
    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee

    Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. Youth Complex dihasilkan bersama Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensus Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutruen dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

    3. Ekstrak Epal Steam Cell

    5 Ramuan Youth Shaklee
    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee 

    Kajian menunjukkan bahawa Ekstrak Epal Steam Cell mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

    4. Ekstrak Buah Schisandra Chinensis

    5 Ramuan Youth Shaklee
    5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee 

    Secara tradisionalnya herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai dengan semua jenis kulit, Ekstrak Buah Schisandra Chinesis menyokong struktur kulit muda 

    5. Vital Repair + Complex

    5 Ramuan Youth Shaklee
     5 Ramuan Semulajadi Youth Shaklee 

    Vital Repair Complex+ memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.



    Baca juga : Testimoni Full Set YOUTH Untuk Jeragat 


    Daftar ahli dan beli dengan harga JIMAT 15% - 20% dari harga pasaran, boleh klik sini

    Ingin cuba YOUTH Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)




     




    Continue Reading

    Wednesday, 9 December 2020

    Tips Pemilihan Skincare Yang Sesuai Dan Baik Untuk Kulit

     

    Tips Pemilihan Skincare Yang Sesuai Dan Baik
    Tips Pemilihan Skincare Yang Sesuai Dan Baik

    Tips Pemilihan Skincare Yang Sesuai Dan Baik Untuk Kulit

    1. Kenali Jenis Kulit

    Menurut Pakar Dermatologi Kosmetik Dr Michele Green, jenis kulit merupakan faktor penting dalam menentukan pemilihan produk penjagaan kulit yang sesuai untuk anda. " Tiada produk yang tidak baik cuma kadang-kadang orang yang mempunyai jenis kulit yang berbeza menggunakan produk yang salah bagi jenis kulit mereka." ujarnya.

    Ini adalah bahan di dalam skincare yang di cadangkan oleh Dr Green mengikut jenis kulit :

    • Untuk kulit berminyak - pilih produk yang mengandungi asid hydroxy alfa ,benzyl peroxide dan asid hyaluronik. Bahan-bahan ini berkesan dalam mengawal pengeluaran sebum yang berlebihan manakala asid hyaluronik menghasilkan kelembapan di kawasan yang diperlukan
    • Untuk kulit kering - pilih produk yang mengandungi shea butter dan asid laktik. Bahan-bahan ini memberikan penghidratan dan pengelupsan ringan agar kulit kering sentiasa kelihatan berseri.
    • Untuk kulit sensitif - pilih produk yang mengandungi daun lidah buaya, oatmeal dan shea butter. Kesemua bahan ini merupakan pelembap yang baik dan biasanya tidak menyebabkan muka 'breakout'
    2. Jangan Terikut Trend Terbaru

    Ianya bagus bila kita mengikut trend terbaru supaya orang lain tidak melabelkan kita sebagai ketinggalan zaman. Namun perlu diingat produk trend terbaru tak semestinya sesuai dengan kulit kita

    Kita masih perlu memeriksa setiap bahan yang digunakan di dalam sesuatu produk skincare tak kira berapa banyak ulasan positif yang diterima.

    3. Tetapkan bajet

    Skincare yang mahal tak semestinya sesuai dengan kulit kita. Kadang-kadang skincare yang boleh didapati di Watson mahupun Guardian lebih serasi dengan kulit kita berbanding skincare berjenama.

    4. Mulakan Dengan Yang Basic

    Untuk cuba produk skincare baru, boleh mulakan dengan rutin skincare yang basic
    • Pencuci muka ( cleanser )
    • Toner
    • Pelembap + SPF

    5. Bebas Bahan Kimia Berbahaya

    Pilih skincare yang bebas dari 4 bahan kimia ini :
    • Pewangi Tambahan - mempunyai kebarangkalian yang tingi boleh menyebabkan alergi dan kerengsaan pada kulit terutamanya kulit yang sensitif
    • Sulfate - mudah ditemui dalam pencuci badan dan syampu.ia boleh menyebabkan rambut dan kulit kehilangan minyak semulajadi dan  menyebabkan kerengsaan.
    • Paraben - biasanya digunakan sebagai pengawet kimia untuk mencegah pertumbuhan bakteria.ia boleh menganggu kesimbangan hormon dalam badan dan penggunaan jangka masa lama boleh meningkatkan risiko kanser payudara
    • Formaldehyde - memainkan peranan penting sebagai pengawet bagi mengawal produk daripada rosak akibat tindakan bakteria , yis dan fungi.ia dikaitkan antara bahan yang boleh menyebabkan barah.
    6. Teliti Bahan Yang Digunakan

    Perhatikan 5 bahan utama yang disenaraikan dalam ramuan produk. Kebiasaanya ia mewakili 80% dari keseluruhan bahan-bahan yang digunakan dalam produk tersebut.

    7. Baca Review Pengguna 

    Sebelum membuat keputusan membeli sesuatu produk skincare, boleh baca review pengguna yang boleh didapati di internet atau dengar sendiri pengalaman individu tersebut.

    Terdapat lambakan skincare di pasaran sampai kita tak tahu mana satu yang sesuai dengan kulit kita.

    Kak shima sendiri sering bertukar skincare sebab tidak serasi. Jenis kulit sensitif macam kak shima memang selalu perlu ' try and error '. Alhamdulillah kak shima sekarang guna Youth skincare dari Shaklee.

    Moga entry ini dapat membantu anda semua dalam membuat pemilihan skincare yang sesuai dan baik untuk kulit anda :)


    Continue Reading

    Saturday, 5 December 2020

    Thursday, 3 December 2020

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

     Assalamualaikum dan hai semua :)

    Alhamdulillah kita dah masuk bulan Disember. Ada berita baik bulan ini ada promosi  dari Shaklee iaitu Promosi Youth Shaklee Disember 2020.

    Untuk promosi bulan ini, beli Youth Luminous Gel Oil Cleanser digabungkan dengan mana-mana produk Youth bakal dapat :

    • Free Postage
    • Free Pouch Bag
    Boleh pilih set combo yang mana satu

    1. Youth Cleanser + Moisturizer SPF 50

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    2. Youth Cleanser + Youth Toner
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    3. Youth Cleanser + Youth Night Cream ( Light / Rich )

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    4. 2. Youth Cleanser + Youth Lock Day

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    2. Youth Cleanser + Youth Eye Cream

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    2. Youth Cleanser + Youth Serum

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020

    2. Youth Cleanser + Youth Radiance C + E

    Promosi Youth Shaklee Disember 2020
    Promosi Youth Shaklee Disember 2020


    Baca juga info mengenai Youth Cleanser dan produk Youth yang lain :




    Daftar ahli dan beli dengan harga JIMAT 15% - 20% dari harga pasaran, boleh klik sini
    Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)
















    Continue Reading

    Monday, 23 November 2020

    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    Migrain, sakit kepala yang berulang, tidak merbahaya tetapi ianya boleh menganggu aktiviti harian kita. 

    Menurut Pakar Neurologi Fortis Hospital, Shalimar Bagh di India Dr Jaideep Bansal, migrain antara 2 punca utama sakit kepala yang sering dialami oleh 15% wanita dan 6% lelaki.

    Simptom-simptom Migrain

    • pandangan kabur
    • rasa kebas di lengan atau kaki
    • merasa sakit kepala yang kuat dan berdenyut-denyut pada sebelah kepala
    • loya dan muntah-muntah
    • amat sensitif pada cahaya dan bunyi bising
    Keadaan ini akan mengambil masa 4 hingga 72 jam untuk kembali pulih.

    Cara Merawat Migrain

    Sebuah jurnal perubatan membuktikan bahawa pengambilan supplemen B2, B6, B12 dan folik acid dapat mengurangkan kekerapan dan jangkamasa serangan migrain berlaku.  

    Kajian itu juga menunjukkan pengambilan supplemen itu dapat mengurangkan kekerapan serangan migrain antara 30-50% jika diambil secara berterusan selama 3 bulan hingga 6 bulan.

    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    1. Testimoni B Complex Shaklee - Sakit Kepala Semakin Kurang

    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    " Saya ada migrain. Agak teruk jugak bila kena. Lebih-lebih lagi masa hamil. Pastu saya makan B Complex dan Ostematrix

    Alhamdulillah sakit itu ada tapi tak seteruk dulu " Puan Nor Azlina.

    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    " Alhamdulillah tiada lagi migrain bila start ambil B Complex " 
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    " Macam husband Fiza dulu, ada migrain yang kronik. Setiap hari sakit kepala. Selepas konsisten ambil Ostematrix dan B Complex, now totally bebas migrain. Dia pun tak perasan bila migrain tu hilang, langsung takde dah"
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    " Saya memang ambil B Complex. Sejak ambil B Complex ini dah boleh kawal stress. Migrain pun takde dah. Hilang terus. Best sangat B Complex ini "

     Kandungan B Complex Shaklee

    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
    Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

    B Complex Shaklee diformulasi khas dengan 8 jenis Vitamin B yang memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel.

    Dan ia juga mengandungi semua jenis Vitamin B termasuklah B2, B6, B12 dan folic asid seperti yang disarankan oleh Dr Zubaidi Hj.Ahmad di dalam blog di sini untuk merawat pengidap migrain.

    Tidak hairanlah pengidap migrain boleh kembali menjalani hidup lebih sihat selepas amalkan B Complex Shaklee alhamdulillah :)

    Boleh beli B Complex Shaklee sendiri di sini : Beli dan join ahli
    Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)






    Continue Reading

    Wednesday, 18 November 2020

    23 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee



    23 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee
    23 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee


    Ada prospek yang bertanya pada kak shima Kelebihan Jadi Ahli Shaklee. Yelah alang-alang membeli , biar alah memakai betul tak ☺

    Kak shima suka ingatkan bila jadi ahli Shaklee, tak semestinya perlu buat bisnes. Jadi ahli Shaklee untuk makan sendiri pun boleh, boleh jimat banyak RM tu.😊

    Di sini kak shima senaraikan 23 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee :

      1. Untung runcit sehingga 20%

      2. Bonus Tunai Peribadi sehingga 2%

      3. Bonus Tunai Kumpulan

      4. Bonus Tunai Kepimpinan

      5. Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5%

      6. Bonus Tunai Program Kereta

      7. Program Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan bersama keluarga

      8. Bonus Matching Conference Point ( International / Local Trip Shaklee 

      9. Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut

      10. Trofi Eksklusif di National Conference

      11. Kelas ilmu produk dan ilmu jualan PERCUMA 

      12. Bimbingan dari mentor yang terbukti berjaya secara PERCUMA

      13. Shaklee telah bayar lebih RM26 billion pada ahli Shaklee seluruh dunia

      14. 1000% peningkatan Shaklee di Malaysia sejak 7 tahun lepas ( br 1% rakyat Malaysia 
      join Shaklee )

      15. Perniagaan yang boleh diwarisi kepada keturunan kita

      16. Shaklee adalah #1 Natural Nutrition Company

      17. Shaklee diiktiraf sebagai Best MLM brand in Nutrition
      
      18. Shaklee memastikan produknya Selamat, Berkesan dan Sentiasa Organik

      19. Shaklee mempunyai Landmark Study yang menunjukkan mereka yang mengambil produk    Shaklee mempunyai kesihatan lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin  atau yang tidak ambil langsung

      20. Shaklee merupakan supplemen pilihan NASA dan bahan pencucinya digunakan di White House

      21. Shaklee telah berada di 9 negara yang membolehkan kita juga boleh berbisnes di sana iaitu US,    Canada, Japan, Mexico,India, Indonesia, China dan Taiwan ( setengah penduduk dunia sudah di jelajahi oleh Shaklee )

      22. Shaklee Cares merupakan satu program CSR yang membantu anak-anak kurang berkemampuan mendapat nutrisi Shaklee

      23. Shaklee adalah syarikat pertama mendapat pengiktirafan Climate Neutral yang menyokong pejuangan Shaklee untuk sentiasa GREEN

    Boleh join ahli dan nikmati  sendiri kelebihan yang Shaklee tawarkan di sini : 

    Ingin dapatkan produk Shaklee? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)




    Continue Reading

    Monday, 16 November 2020

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee


    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    1. Simptom Resdung, Gatal Mata & Hidung Berair Hilang

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    "Dulu saya kerap sakit terutama demam dan selsema. Kalau dah demam, sampai tak boleh bangun teruknya. Saya juga ada resdung menyebabkan mata saya selalu gatal, hidung kerap berair.

    Lepas jumpa dengan Shaklee dan konsisten ambil Vitamin C, Alfafa, ESP dan B-Complex, selain kulit semakin cantik, kesihatan saya makin baik. Mata tak lagi gatal bengkak dan hidung dah stop berair. Fuhh aman hidup tak payah asyik nak spare tisu aje dekat tangan."  Ummi Nurhidayah
    2. Resdung Hilang, Muka Pun Dah Tak Kusam

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    " Disebabkan resdung yang teruk, saya mula consume Alfafa dan Vit C. Tak lama nampak perubahan ketara, tiada lagi gatal hidung, tiada lagi pantang dah boleh makan ayam dan seafood.

    Kulit muka pun dah tak kusam, paling best dah susah nak naik jerawat"Pn Siti Amaliahtun Shaleha.
    3. Susu Semakin Bertambah Selepas 3 Hari Consume Alfafa

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    " Thank you Yong, cara makan tu. Info untuk orang baru. Ada perubahan, susu makin banyak. Dulu anak nangis bila menyusu, rasa sikit time menyusu.

    3 hari ni, takde masalah. Anak tak meragam lagi. Excited sangat sebab ingat nak kena makan ubat.

    Bagus Alfafa ni sebab susu nampak putih pekat,lambat betul kenal Shaklee ni.Patut ambil set lepas bersalin ni awal-awal lagi. Alhamdulillah"
    4. Susu Badan Makin Banyak Sebagai Persiapan Nak Ambil Anak Angkat

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    " Alhamdulillah. Bergenang air mata Lynd bila salah seorang customer send gambar ini.

    Rasa sangat tacing dengan semangat akak ini. Beliau dalam usaha dan persiapan untuk menyambut anak angkat dan berazam untuk menyusukan sendiri bayi tersebut.

    2 bulan sebelum ini dia contact Lynd untuk beli Set Menyusu Shaklee dan beliau terus join ahli untuk dapatkan harga ahli.

    Ya Allah, mulia hati beliau yang sanggup berusaha dan ikhtiar untuk menyusukan bakal baby baru nanti. Lynd tahu bukan mudah, tapi Lynd yakin Allah ambil usaha akak sebagai saham di akhirat nanti.

    Bertuah bakal baby nanti dapat ibu yang cekal dan kental. Good luck dan tahniah kak".

     5. Susu Banyak, Rasa Craving Makin Kurang Dan Perut Mudah Lawas

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    " Susu dah ok balik. Tapi ada 1 hari tu terperasan sendiri tghari makan 1 pinggan je. Dah kurang rasa nak mengunyah lepas makan. Rasa kenyang. Dan pembuangan memang lancarlah".
    6. Tiada Gastrik, Badan Bertenaga Dan Angin Dalam Badan Dah Makin Kurang

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    7. Mudah Lawas,Sakit Tumit Dan Kebas Jari Dah Hilang

    Testimoni Alfafa Complex Shaklee
    Testimoni Alfafa Complex Shaklee

    "Ok,pagi-pagi lawas air besar. Sakit tumit dan kebas-kebas jari tu dah hilang. Hari tu 3 hari selepas makan, jadi cirit-birit. Najis jadi warna kuning lembut. Lepas tu dah ok". 
    Boleh beli Alfafa Complex Shaklee sendiri di sini : Beli dan join ahli
    Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)








     

    Continue Reading

    Saturday, 14 November 2020

    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix?


    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?
    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?

    Vivix merupakan salah satu produk premium Shaklee. Disebabkan itu, bahan-bahan yang digunakan dalam produk ini dipilih adalah antara di antara yang terbaik seantero dunia.

    Anggur Muscadine merupakan anggur terbaik di dalam kumpulannya. Anggur liar ini mempunyai lebihan 1 pasang kromsom di dalam DNAnya menjadikan ianya lebih tahan lasak , fungsi imun tinggi dan sifat antioksidan yang kuat.

    Baca juga :


    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?
    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?

    Tumbuh Di Georgia

    Shaklee telah menugaskan Paulk Vineyards di Georgia, kebun muscadine di dunia, untuk menanam anggur muscadine yang berkuasa. Pertama kali ditanam pada tahun 1970, keluarga Paulk telah menanam pokok anggur pertama ke lebih 600 ekar tanah menghasilkan muscadine yang sihat dan segar pada hari ini.

    Hujan atau panas, penjagaan terhebat dan sentuhan lembut telah diberikan kepada muscadine, menjadikannya anggur yang dicari dalam industri ini.


    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?
    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?

    Tradisi Memenuhi Inovasi

    Anggur Muscadine kami diperah "whole-press" dengan menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan untuk mengekalkan rasa dan nutrien yang bermanfaat dengan polienol yang maksimum.

    Dengan tradisi pertanian yang digabungkan dengan teknologi moden Shaklee, anda akan dapat menikmati yang terbaik dari alam semulajadi dan sains dalam bentuk minuman botani yang selamat, terbukti dan berkesan.


    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?
    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?

    Komited Untuk Kualiti

    Untuk mendapatkan polifenol dan kebaikan nutrien yang maksimum, kami mempunyai Pusat Inovasi Forrest C. Shaklee yang menempatkan pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Shaklee yang bekerja siang dan malam untuk mengawasi dan seterusnya menyempurnakan proses tersebut supaya anda mendapat kebaikan nutrisi terbaik dari produk kami

    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?
    Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Ke Vivix ?

    Dari Ladang Anggur Dengan Penjagaan Terbaik Dan Sentuhan Paling Lembut

    Dipetik dengan tangan, Anggur Muscadine yang berharga ini telah melalui penjagaan rapi dengan penuh perhatian oleh petani di Paulk Vineyards. Setiap anggur dijaga rapi, dipilih dan diasingkan untuk memberikan anda kepekatan yang paling tinggi dengan nutrien yang penuh kebaikan

    Boleh beli Vivix Shaklee sendiri di sini : Beli dan join ahli
    Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)







     

    Continue Reading

    Sunday, 8 November 2020

    Sijil Halal Shaklee 2021

    Alhamdulillah belum pun masuk tahun baru 2021, Shaklee telah mengeluarkan sijil HALAL Shaklee yang terbaru.

    Ia menunjukkan betapa Shaklee komited dalam memenuhi keperluan para pengguna muslim di Malaysia.

    Sijil Halal Shaklee 2021
    Sijil Halal Shaklee 2021

    Sijil Halal Shaklee 2021
    Sijil Halal Shaklee 2021

    Kenali Islamic Services of Amerika ( ISA )

    Islamic Services of Amerika ( ISA ) merupakan salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Ia merupakan sebuah Organisasi Pemantauan Sijil  Halal bagi seluruh Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh seluruh dunia termasuk Halal JAKIM.

    Sijil Halal Shaklee 2021
     ISA organisasi halal luar diiktiraf Halal JAKIM

    Boleh terus klik link di sini : Senarai Badan Islam yang diiktiraf JAKIM dan di sini : Halal Accreditaion ( ISA ).

    Jadi anda tak perlu was-was lagi untuk menggunakan produk Shaklee. 

    Boleh hubungi kak shima di 0122043175 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)


    Continue Reading

    Saturday, 7 November 2020

    Promosi Shaklee November 2020

     Alhamdulillah kita dah masuk bulan baru bulan November. Tinggal 2 bulan je lagi nak masuk tahun baru 2021. 

    Bulan ini alhamdulillah ada promosi lagi. Jom kita tengok :)

    1. Promosi Shaklee Best Sellers Set


    Shaklee Best Sellers set ini ada :
    • ESP
    • Vitamin C
    • Omega Guard
    • Vit B Complex
    • Ostematrix
    Beli set ini pada harga RM412, anda bakal dapat :
    • FREE membership
    • FREE postage
    • FREE Zinc Plus ( bernilai RM56 )
    Total penjimatan RM204

    Siapa yang sesuai ambil set ini?
    • Untuk kecantikan
    • Untuk kesihatan rambut
    • Untuk kekal sihat
    • Untuk ibu hamil
    • Untuk ibu berpantang
    • Untuk individu yang baru lepas operate

    2. Promosi Viva Vivix Set


    Pembelian Viva Vivix Set ( 2 botol Vivix ) bakal dapat :
    • FREE Vitamin C ( bernilai RM97 )
    • FREE Membership ( bernilai RM35 )
    • FREE postage ( bernilai RM10 )
    • CASH BACK ( RM38 )
    Total penjimatan RM370

    Siapa yang sesuai ambil set ini?
    • Untuk awet muda
    • Untuk kekal bertenaga
    • Untuk individu yang sentiasa sibuk tapi dalam masa yang sama ingin kekal sihat
    • Untuk kecantikan
    • Untuk ikhtiar hamil
    • Untuk individu yang ingin kurangkan berat badan
    Baca info lanjut mengenai Vivix






    Boleh beli Promosi Shaklee November 2020 sendiri di sini : Beli dan join ahli
    Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)











    Continue Reading

    Penafian

    #Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

    #Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.