Thursday, 18 October 2018

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C



Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C
Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Sempena promosi Vita-C Plus bulan ini, meh ler kita tambah ilmu mengenai vitamin yang penting dalam tubuh badan kita.


Vitamin C dikenali juga sebagai Ascorbic Acid adalah vitamin jenis larut air yang mudah musnah pada suhu dan tekanan yang tinggi. Ianya mempunyai pelbagai peranan kepada tubuh dengan fungsi utamanya sebagai antioksidan. Antaranya meningkatkan sistem imun badan , diperlukan dalam penghasilan kolagen , mempercepatkan pemulihan luka, membantu tumbesaran tisu-tisu tubuh dan banyak lagi.

Apakah tanda-tanda kekurangan Vitamin C yang biasa ?

1. Mudah Stress
Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C : Cepat Stress



2. Kulit Mudah Kering

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C :  Kulit Cepat Kering


3. Mudah Selsema

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C : Mudah Selsema


4. Luka Lambat Sembuh

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C : Luka Lambat Sembuh


5. Gusi Mudah Berdarah @ Skurvi

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C : Gusi Mudah Berdarah


6. Wajah Tampak Lebih Tua Dari Usia

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Kekurangan Vitamin C : Wajah Nampak Lebih Berusia dari Usia

Vitamin C Pilihan Kak Shima


Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

SR Vitamin C Plus Shaklee menjadi pilihan Kak Shima


Alhamdulilah kak shima dah amalkan SR Vitamin C Plus Shaklee sejak 2015 lagi. Tiada lagi bersin-bersin waktu pagi , selsema dan mudah demam. Jerawat pun dah jarang nak singgah.

Baca : Semua tentang Vitamin C Shaklee


Berminat nak cuba ?

Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.







Continue Reading

Tuesday, 16 October 2018

Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Alhamdulillah ramai pengguna Youth Skinacare yang berpuas hati dengan kulit mereka selepas menggunakan rangkaian produk penjagaan kulit dari Shaklee ini.

Rangkaian produk penjagaan kulit Youth yang mengambil masa 8 tahun untuk dipasarkan ini direka untuk saling bekerjasama untuk menghasilkan keputusan yang memuaskan hati penggunanya.

Ada 7 produk dalam rangkaian YOUTH Shaklee
Jom kita kenali lebih dekat lagi.


1. YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Luminous Gel Oil Cleanser

Pencuci muka YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER ini bertindak :
  • Membersihkan kulit
  • Menyingkirkan sel-sel kulit yang dah mati
  • Melembapkan kulit
Ianya mempunyai ciri-ciri :
  • 3 dalam 1 ( membersih , melembap dan mencerah )
  • pH seimbang
  • Tidak mengandungi sabun yang kadangkala boleh merengsakan kulit muka
  • Menggabungkan campuran vitamin yang dipaten , polifenol dan alga bagi menyediakan kulit muka untuk langkah seterusnya
Bagi menjamin kebersihan yang berpanjangan , pencuci muka YOUTH ini direka dengan design yang up-to-date : cuma perlu pusing penutupnya bila ingin cuci muka. Senang! Ianya tidak berbuih dan kulit terasa lembut serta bersih kerana di dalamnya ada algae yang bertindak membuang sel-sel kulit yang sudah mati.

2. YOUTH PERFECTING SKIN TONER


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Perfecting Skin Toner

Toner Youth ini bertindak sebagai double cleansing. Ianya membersihkan kotoran yang berbaki selepas cucian pertama tadi. Kesan kotoran akan terlihat pada kapas yang kita gunakan. Ia membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh kulit menerusi bahan-bahan utamanya :
  • Vital Repair+
  • Ekstrak Anggur Muscadine
  • Ekstrak Alga Hijau
  • Ekstrak Yis

3. YOUTH ACTIVATING SERUM


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Activating Serum

Serum Youth ini sangatlah pekat dengan 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal. Didatangkan dengan penutup design up-to-date untuk mengurangkan kebarangkalian serum teroksida bila terdedah pada udara. Serum ini berfungsi :
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada sel
  • Menjadikan kulit tampak lebih muda
Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Activating Serum:
1. YOUTH Complex
2. Apple Cell
3. Lotus Japonicus
4. Encapsulated Vitamin A Retinol

4. YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Age Defense Moisturizer - SPF 50



Krim Youth ini mempunyai pakej yang lengkap iaitu bertindak sebagai pelembap dan pelindung kulit ( sunblock ). Malah ianya boleh juga bertindak sebagai primer make-up. Jadi tak perlu banyak-banyak krim.
  • Dicipta khas untuk orang Asia dengan broad spektrum SPF 50 UVA/UVB
  • Mesra wuduk. Tidak perlu dibuang guna makeup remover
  • Penutup dengan up-to-date..pusing saja untuk buka dan tutup
Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50:
1. SPF 50
2. Vital Repair+® Complex
3. Muscadine Grape Extract


5. YOUTH RADIANCE C+E


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Radiance C + E


Kapsul emas ini berbeza dengan produk yang setara dengannya . Ia mempunyai kepekatan Vitamin C dan E 20% lebih tinggi berbanding produk lain di pasaran. Ia berfungsi menegangkan , mencerahkan , menghaluskan dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Radiance C+E:

1. 20% Vitamin C dan E tulen
2. Ekstrak Raspberi



6. YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM

Krim malam Youth mempunyai 2 jenis rangkaian iaitu LIGHT dan RICH.  Beza antara kedua-dua ini adalah Advanced Renewal Night Cream - Rich mengandungi gabungan bahan Shea Butter dan Jojoba Oil yang memberikan kelembapan yang berpanjangan terutamanya bagi yang tidur bilik berhawa dingin. Krim malam Youth merawat kulit semasa tidur dan membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Advanced Renewal Night Cream - Light

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light):
1. Vital Repair+® Complex
2. Schisandra Chinensis
3. Lotus Japonicus



Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Advanced Renewal Night Cream - Rich


Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich):
1. Vital Repair+® Complex
2. Lotus Japonicus
3. Shea Butter
4. Minyak Jojoba


7.YOUTH RESTORING EYE TREATMENT


Fungsi Setiap Produk Dalam Youth Skincare Shaklee

Youth Restoring Eye Treatment 



Kulit di kawasan mata antara tempat yang sensitif. Ianya perlu dirawat dengan krim yang direka khas untuk mata. Memahami keperluan ini, mulai 1hb Oktober 2018 , Shaklee memperkenalkan krim mata yang dinamakan Youth Restoring Eye Treatment di bawah rangkaian penjagaan kulit Youth. Ianya berfungsi : 

  • Mengurangkan garis halus, kedutan, dan crows feet
  • Mengurangkan sembap mata dan lingkaran gelap
  • Melembapkan sekitar mata dan mata nampak segar
Didatangkan dengan cooling tips di hujungnya, Youth Eye Treatment ini mampu memberi kesan yang positif selepas 28 hari pemakaiannya.

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Restoring Eye Treatment:
1. Peptide Blend
2. Lotus Japonicus
3. Schisandra Chinensis
4. Licorice Extract
5. Hyaluronic Acid
6. Muscadine Grape Polifenol 


Berminat nak cuba Youth ?
Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.




Continue Reading

Wednesday, 10 October 2018

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee



Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee


Assalamualaikum semua

Hari ini kak shima nak share macam mana nak semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee. Kita kan selalu  kita tertanya-tanya sama ada produk Shaklee yang kita consume tiap-tiap hari itu lulus atau tidak piawaian yang telah ditetapkan oleh KKM.

Ada beberapa langkah yang boleh kita gunakan untuk semak.

Langkah 1 

Klik link http://npra.moh.gov.my/. Anda akan tiba ke laman web ini:



Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Langkah 2

Klik pada button QUEST PRODUCTS SEARCH


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee
Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Anda akan dibawa ke laman ini


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee


Langkah 3

Scroll ke bawah sikit anda akan jumpa :

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee



Langkah 4

Pilih search by PRODUCT REGISTRATION NUMBER dan masukkan nombor pendaftaran KKM produk yang anda ingini.

Sebagai contoh , kak shima pilih Vita-C Plus dan masukkan nombor pendaftaran KKM iaitu MAL13085068NC:


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Tadaaa!Maka akan keluar seperti di bawah :

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Itu sahaja langkah-langkahnya. Senang sangat kan !

Untuk melihat senarai nombor pendaftaran KKM produk Shaklee, boleh klik sini

Moga bermanfaat untuk semua















Continue Reading

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee





SENARAI SUPPLEMEN DAN NOMBOR PENDAFTARAN KKM

1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
2. B Complex: MAL12035068NCZ
3. Carotomax: MAL11125035NC
4. DTX Complex: MAL07090948TC
5. Garlic Complex: MAL11080026TC
6. GLA Complex: MAL12035070NC
7. Herb-Lax: MAL10080110TC
8. Lecithin: MAL12015012NC
9. Omega Guard: MAL12015013NC
10. Ostematrix: MAL07081510XC
11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
14.Vita E Complex: MAL12075024NC 
15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
16. Vitalea for Children: MAL13115143NC


Produk supplement berbentuk serbuk dan cecair seperti berikut tidak memerlukan pendaftaran KKM kerana ia di bawah kategori makanan:

1. Collagen Powder
2. ESP
3. Meal Shakes
4. Nutriferon
5. Performance Orange
6. Vivix
7. Cinch Tea Mix
8. Cinch Shake Mix


Bagaimana nak sahkan di KKM? Klik di sini untuk Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee


Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.
Continue Reading

Saturday, 6 October 2018

Promosi Shaklee Oktober 2018

Ada beberapa promosi menarik yang ditawarkan oleh Shaklee untuk Oktober ini.

1. Promosi Vitamin C Shaklee





Harga biasa untuk Vitamin C RM97.00.
Untuk bulan ini , beli 3 botol Vitamin C dengan harga RM277.00 

Keistimewaan Vita-C Plus Shaklee
  • Sustained Vita-C Plus Shaklee mempunyai sistem pelepasan yang berperingkat. Ini adalah untuk memastikan Vita-C Plus dapat digunakan sepenuhnya oleh badan kita
  • Diekstrak dari jagung menjadikannya sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif

2. Promosi Youth Shaklee




Ada 3 set Youth yang boleh anda pilih sempena promosi bulan ini. Paling best ketiga-tiga set ini menawarkan YOUTH TRAVEL BAG secara PERCUMA. 

  1. Starter Set RM850.00
  2. Renew & Maintain Set RM1,262.50
  3. Intensive Treatment & Repair Set RM1,675.00








Ciri-ciri menarik Youth Travel Bag ini :
  • Kalis air
  • Design yang cantik dan rugged
  • Zip di bahagian hadapan untuk simpan toileteries
  • Mudah dibawa kemana-mana
  • Mudah disimpan bila tidak digunakan
3. Promosi Set Lelaki




Bulan ini Shaklee melancarkan semula Zinc Plus setelah lama menyepi. Bulan ini juga Shaklee mengadakan promosi set istimewa untuk lelaki diberi nama Real Men Set supaya kekal cergas , aktif , fokus dan produktif. 

Harga sebotol Zinc Plus RM56.00 dan boleh tahan 4 bulan.

Real Men Set ada :

  • CoQ-Trol Plus
  • Vit E Complex
  • OmegaGuard
  • Zinc Plus
4. Youth Restoring Eye Treatment






YOUTH Restoring Eye Treatment merupakan produk terbaru dari Shaklee. Sesuai untuk yang ada masalah di sekitar mata seperti lingkaran hitam di sekeliling mata , garis halus , mata sembap dan sebagainya



Ada promosi untuk Youth Storing eye cream untuk bulan ini.
Dengan pembelian YOUTH Restoring Eye Treatment, anda akan menikmati 20% diskaun untuk Radiance Set yang mengandungi:
  • YOUTH Activating Serum
  • YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich)
  • YOUTH Radiance C + E

Bagaimana nak dapatkan Promosi Oktober ini?

Hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sini. InsyaAllah kak shima sedia membantu.









Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.