Monday, 18 November 2019

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?



Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Hujung tahun camni ramai orang yang mengambil kesempatan dengan pergi melancong sama ada dalam atau luar negara. Namun ada juga yang dalam dilema ( kak shima lah tu haha )bila memikirkan bagaimana nak kekalkan kecantikan semasa melancong sebab mesti nak ambil gambar banyak-banyak kan semasa berada di tempat orang.

Di sini kak shima kongsikan tips bagaimana nak kekalkan kecantikan ketika melancong. Jom kita tengok ❤

Tips 1 : Pastikan kulit terhidrat (cukup air)

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Udara sejuk dan kering dalam kabin pesawat atau di negara-negara sejuk akan menyerap kelembapan dari kulit kita, menjadikannya kering dan kusam. 

Gunakan pelembap yang betul dengan 100% bahan berasaskan tumbuhan

Ia sangat membantu bagi :-
  • Mengekalkan tahap kelembapan kulit kita, memberi tenaga dan menyokong proses pembaharuan sel semula agar kulit kita kelihatan segar, bila-bila masa, di mana sahaja.
  • Memastikan kulit kita lembut dan anjal. Supaya kulit kita tidak mudah kering di bawah suhu yang extreme.


Tips 2 : Jangan lupakan serum

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Semasa perjalanan jauh, kulit kita tidak biasa dengan persekitaran yang suhu dan keadaan yang berbeza-beza

Gunakan serum untuk :
  • Melindungi kulit kita dan melawan tanda-tanda penuaan yang ketara apabila berjalan jauh
  • Menambah vitamin dan nutrien penting untuk menyokong pengeluaran kolagen dan memperbaharui di peringkat selular, bila-bila masa, di masa sahaja.



Tips 3 : Bersih, bersih, bersih !

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Serlahkan keserian semulajadi wajah setiap hari!

Ia merupakan bahagian penting dalam regimen penjagaan kulit, bersihkan muka setiap hari membantu :
  • Mengeluarkan kotoran dan sisa solekan ketika melakukan perjalanan
  • Perlahan-lahan mengilap, membersihkan dan mneyediakan kulit anda untuk produk penjagaan kulit seterusnya.



Tips 4 : Permulaan yang segar

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Mengembara dengan kapal terbang atau kereta dalam jangka masa yang terlalu lama boleh membuat kita kelihatan letih semasa tiba di destinasi

Gunakan toner untuk :
  • Buat semburan muka sendiri dengan air suling untuk menyegarkan diri.
  • Bebaskan kulit dari sel-sel kudam dan pencemaran alam sekitar untuk mempertingkatkan keadaan kulit


Tips 5 : Tambah perlindungan SFF

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?


Walaupun kita berada di dalam pesawat, bermakna kita berada 10,000 kaki lebih dekat dengan matahari!

Ini meletakkan risiko yang lebih tinggi untuk mendapat sinaran matahari daripada duduk di muka bumi. 

Gunakan SPF kerana ia membantu :
  • Melindungi kulit anda daripada UVA / UVB yang berbahaya semasa berada di dalam pesawat dan di atas muka bumi.
  • Membaikpulih penampilan tona kulit secara keseluruhan dengan menambah vitamin dan ramuan botani berkhasiat kepada kulit.



Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?

Berita baik buat korang. Bulan ini ada promosi Youth Travel / Trial Set yang sesuai untuk dibawa travel. 

Di dalam set ini ada : 
  • Luminous Gel Oil Cleanser 20ml
  • Perfecting Skin Toner 30ml
  • Activating Serum 7ml
  • Night Cream - Rich 10gram 

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?
Travel Case yang boleh memuatkan Youth Travel / Trial Set


Apa yang best   YOUTH Travel / Trial Set ini? :

- mudah dibawa kemana-mana
- ringan, tak perlu bawa whole set
- dapat FREE Travel Case yang keras jadi Travel / TrialSet tak mudah penyek
- didatangkan dalam beg lutsinar
- boleh dibawa masuk dalam penerbangan kerana ianya dalam kuantiti yang kecil kurang dari 100ml


Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong ?
Didatangkan bersama beg lutsinar

Nak tahu lebih lanjut mengenai Youth Travel / Trial Set atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja gambar di bawah ini yea:)


www.wasap.my/60122043175








0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.