Monday, 23 November 2020

Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

Migrain, sakit kepala yang berulang, tidak merbahaya tetapi ianya boleh menganggu aktiviti harian kita. 

Menurut Pakar Neurologi Fortis Hospital, Shalimar Bagh di India Dr Jaideep Bansal, migrain antara 2 punca utama sakit kepala yang sering dialami oleh 15% wanita dan 6% lelaki.

Simptom-simptom Migrain

  • pandangan kabur
  • rasa kebas di lengan atau kaki
  • merasa sakit kepala yang kuat dan berdenyut-denyut pada sebelah kepala
  • loya dan muntah-muntah
  • amat sensitif pada cahaya dan bunyi bising
Keadaan ini akan mengambil masa 4 hingga 72 jam untuk kembali pulih.

Cara Merawat Migrain

Sebuah jurnal perubatan membuktikan bahawa pengambilan supplemen B2, B6, B12 dan folik acid dapat mengurangkan kekerapan dan jangkamasa serangan migrain berlaku.  

Kajian itu juga menunjukkan pengambilan supplemen itu dapat mengurangkan kekerapan serangan migrain antara 30-50% jika diambil secara berterusan selama 3 bulan hingga 6 bulan.

Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

1. Testimoni B Complex Shaklee - Sakit Kepala Semakin Kurang

Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

" Saya ada migrain. Agak teruk jugak bila kena. Lebih-lebih lagi masa hamil. Pastu saya makan B Complex dan Ostematrix

Alhamdulillah sakit itu ada tapi tak seteruk dulu " Puan Nor Azlina.

Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
" Alhamdulillah tiada lagi migrain bila start ambil B Complex " 
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

" Macam husband Fiza dulu, ada migrain yang kronik. Setiap hari sakit kepala. Selepas konsisten ambil Ostematrix dan B Complex, now totally bebas migrain. Dia pun tak perasan bila migrain tu hilang, langsung takde dah"
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

" Saya memang ambil B Complex. Sejak ambil B Complex ini dah boleh kawal stress. Migrain pun takde dah. Hilang terus. Best sangat B Complex ini "

 Kandungan B Complex Shaklee

Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang
Testimoni B Complex Shaklee - Migrain Semakin Kurang Dan Hilang

B Complex Shaklee diformulasi khas dengan 8 jenis Vitamin B yang memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel.

Dan ia juga mengandungi semua jenis Vitamin B termasuklah B2, B6, B12 dan folic asid seperti yang disarankan oleh Dr Zubaidi Hj.Ahmad di dalam blog di sini untuk merawat pengidap migrain.

Tidak hairanlah pengidap migrain boleh kembali menjalani hidup lebih sihat selepas amalkan B Complex Shaklee alhamdulillah :)

Boleh beli B Complex Shaklee sendiri di sini : Beli dan join ahli
Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)






14 comments:

  1. Good sharing, alhamdulillah dpt membantu sakit ni.. migrain ni sakit ooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Atie. Memang takleh nak buat pape bila kena migrain ini 😊

      Delete
  2. seksa kalau kene migrain ni, semua tak boleh nk buat... kene tidur baru boleh lega, bagusla kalau ada vitamin atau supliment utk kurangkan masalah migrain ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya bila kena migrain ini, perlu rehat & tidur. Baru boleh lega.

      Bila ada supplemen camni, boleh ikhtiar mana tau serasi 😘

      Delete
  3. Dulu saya ada migrain. Tapi sekarang dah tak kena. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. semoga membantu jadi asbab untuk sembuh.. insyallah..

    ReplyDelete
  5. kadang2 migrain tu bila datang rasa sakit kepala sampai nk muntah..bagus ada supplement utk migrain

    ReplyDelete
  6. semoga hilang migrain pada yang menghidapnya, boleh cuba produk ni sebagai ikhtiar kan :)

    ReplyDelete
  7. BCom sangat penting.. mmg amalkan dari dulu..
    culas2 jugak makan hehe tapi adala stanby selalu..

    ReplyDelete
  8. Kena amal selalu baru badan oump

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.