5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini


Bila sebut kolagen, kita mesti kaitkan dengan kecantikan. Sebenarnya banyak kebaikan kolagen untuk badan kita. Terdapat 5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini.


5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Adalah Bahan Utama Untuk Kulit Yang Lebih Kukuh

30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama., mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit menjadi lebih kuat.

Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan. Ambil supplemen kolagen dalam menu supplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit melendut dan berkedut!5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong sendi yang lebih fleksibel.

Kolagen kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif.
5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Membantu Menghasilkan Rambut & Kuku Yang Sihat

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk mendapat kekuatan. Ciri-ciri antioksidannya membantu melawan radikal bebas yang boleh membuat rambut beruban dan kuku menjadi rapuh.

Apabila badan mempunyai kolagen yang mencukupi, ia dapat menghantar nutrien di kulit kepala membuatkan rambut berkilat dan membina semula struktur kuku supaya kuku dapat tumbuh dengan sihat dan kuat.5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Oh Tidak!! Kolagen Berkurangan Setiap Tahun

Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit , selepas umur 20 tahun penghasilan kolagen berkurangan sebanyak 1% berbanding tahun sebelumnya.

Pengurangan ini membawa kepada garis halus, kedutan dan kulit yang kering serta kusam. Untuk mengurangkan kesan ini, anda perlu mula mengambil kolagen sekarang.


5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Rosak Setiap Hari

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya, sinar UV dan juga pengambilan makanan mencetuskan radikal bebas di bawah kulit anda menyebabkan kerosakan termasuk kolagen.

Pendedahan berterusan kepada pencemaran ini dalam jangka masa yang panjang memberikan kesan buruk kepada kulit kita. Dan kita tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV. Apa yang boleh kita lakukan ialah dengan mula mengambil kolagen secara harian supaya penghasilan kolagen di tahap optimum.


Berminat nak cuba Collagen Powder Shaklee, boleh hubungi kak shima dengan klik dengan di bawah ini :)


Post a Comment

1 Comments

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)