Monday, 30 December 2019

Kebaikan Dan Keistimewaan Collagen Plus Shaklee

Apa itu kolagen?





Perkataan kolagen berasal dari bahasa Yunani yang membawa maksud ' bersifat lekat atau menghasilkan pelekat' . Ianya merupakan sejenis protein semulajadi yang banyak terdapat pada haiwan bertulang belakang ( vertebrate ) termasuk manusia. 1/3 daripada tubuh manusia sendiri terdiri daripada kolagen.

Kolagen banyak ditemui pada kulit untuk memberi keanjalan , tisu penghubung seperti tendon dan ligamen untuk memberikan kekuatan tegangan serta tulang rawan untuk memberikan fleksibiliti dan kekuatan.


Kenapa Kolagen Penting Pada Kita?

  • Kolagen memberikan struktur pada KULIT dan saling bekerjasama dengan protein yang dipanggol elastin untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan apabila kulit meregang dan kembali ke kedudukan asal. Kekurangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit tidak meregang dan mudah berkedut
  • Kolagen juga memainkan peranan penting terhadap TULANG. Komponen tulang itu sendiri terdiri dari kolagen dan hydroxyapatite, suatu bahan mineral. Gabungan kedua ini memberikan struktur, fleksibiliti dan kekuatan pada tulang.
  • Dinding SALUR DARAH kita juga terbina daripada kolagen yang mana ianya memberikan struktur, kekuatan dan fleksibiliti dalam menjalankan tugas menyalurkan darah ke seluruh tubuh.
  • OTOT kita yang terbina dari fiber kolagen di mana ianya menyumbang kepada struktur dan kekuatan otot untuk bergerak dan menjalankan fungsinya sepanjang hari.


Kebaikan Collagen Plus Powder Shaklee



  • Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri.
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit.
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
  • Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
Terbukti Berkesan

Menariknya mengenai Collagen Plus Powder Shaklee - ia ada kajian klinikal
Berdasarkan kajian ini, 71% orang mendapati kulit mereka tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Collagen Plus Powder selama 8 minggu berterusan







  • Melembabkan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Melembutkian dan melicinkan kulit sehingga 69%
  • Mengekalkan mekap anda sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Menebalkan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Fakta Nutrisi Collagen Plus Powder Shaklee




Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee
  • Sumber Berkualiti Tinggi: Pemilihan kolagen Shaklee, diekstrak dari Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya kolagen yang tahan lasak dan sumber kolagen yang berkualiti tinggi.
  • Penyerapan yang hebat: Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.
  • Bahan-bahan yang diperkaya: Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas dan Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.
  • Mudah dalam pek: Bungkusan individu untuk penggunaan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Penghasilan kolagen dalam badan kita semakin menurun sama dengan meningkatnya usia kita.

Jadi jika korang inginkan kulit yang lembap dan lembut macam baby, perlu ambil kolagen setiap hari

Nak cuba Collagen Plus Powder Shaklee atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)
Continue Reading

Tuesday, 24 December 2019

Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran


Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran


Kita selalu disajikan kebaikan kolagen setiap kali menonton iklan kolagen di media sosial. Tidak dinafikan pelbagai jenama yang berada di pasaran. Namun kita sebagai pengguna sering tertanya-tanya yang mana satu yang sesuai dan terbaik untuk diamalkan seterusnya selamat digunakan untuk jangka masa panjang.

Fakta Kolagen

  • Perkataan ' Collagen ' sebenarnya berasal dari perkataan Greek iaitu 'kolla' yang bermaksud gam. Ianya bukan hanya 'gam' untuk buat kulit tegang malah ia juga lekatkan sel-sel seluruh badan kita.
  • Ianya adalah struktur protein yang diperbuat dari asid amino.
  • Kolagen semakin berkurangan sejajar dengan peningkatan usia kita.Ianya boleh dilihat pada kulit yang ada garis halus dan dirasa pada sendi-sendi yang mula sakit @ sengal



Di sini kak shima kongsikan Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran untuk makluman korang.


Tips 1 : Jenis Kolagen

Terdapat 21 jenis kolagen yang wujud dan kebiasaannya Jenis l,ll dan lll digunakan di dalam produk kecantikan.

Menurut kajian bebas dari Kyoto Perfectural University, pengambilan kolagen Jenis l terbukti berkesan dalam membaiki struktur kulit secara keseluruhan


Yang paling best, kolagen Jenis l boleh menjadikan kulit kita mulus dan gebu macam bayi.

  • Kolagen Jenis l menyumbangkan 90% kolagen untuk badan membina kulit, tendon, ligamen, organ dan tulang.


Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran
Jenis-jenis Kolagen Di Pasaran


Tips 2 : Kadar Penyerapan Kolagen

Bila nak ambil supplemen kolagen , perlu ambil kira berat setiap molekul kolagen. 

Untuk tahu sama ada kolagen itu sesuai atau tidak untuk kulit kita, ianya ditentukan oleh berat setiap molekul kolagen yang diwaklili oleh unit Dalton. Kebiasaannya , produk kecantikan menggunakan 3,000 hingga 5,000 Dalton kolagen di dalam produk mereka.

Lagi kecil berat molekul kolagen lagi mudah ianya dihadam, diserap dan dihantar ke lapisan bawah kulit yang dipanggil dermis.

Tips 3 : Lagi Dalam, Lagi Bagus

Ianya bermakna korang perlu memilih sumber kolagen dari ikan laut dalam seperti ikan merah kerana ia mempunyai kebolehan menahan tekanan yang tinggi di dasar laut sekaligus menjadikan ianya tahan lasak dan diakui pakar sumber kolagen yang berkualiti



Tips 4 : Bahan Yang Diperkaya

Kualiti kolagen itu bertambah baik apabila ianya bergabung dengan nutrisi yang lain menjadikan keberkesanannya lebih tip-top
  • Pilih kolagen dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan dapat menghalang kesan akibat radikal bebas
  • Pilih kolagen dengan Vitamin B seperti B2 dan B6 untuk menyokong metabolisme tenaga. Ia diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.


Ok korang. Pastikan korang semak dulu kolagen yang ada ciri-ciri seperti di atas sebelum beli.

Shaklee juga ada produk kolagen iaitu Collagen Plus Powder dan ianya berpadanan dengan  ciri-ciri di atas

Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran
Tips Pemilihan Kolagen Yang Baik Di Pasaran


Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee
  • Sumber Berkualiti Tinggi - Pemilihan kolagen Shaklee, diekstrak dari Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya kolagen yang tahan lasak dan sumber kolagen yang berkualiti tinggi.
  • Penyerapan yang hebat - Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.
  • Bahan-bahan yang diperkaya -  Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas dan Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.
  • Mudah dalam pek: Bungkusan individu untuk penggunaan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.
Kebaikan Collagen Plus Powder



  • Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri.
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit.
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
  • Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Collagen Plus Powder Shaklee atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)







Continue Reading

Friday, 20 December 2019

Lucky Draw Shaklee 2019


Lucky Draw Shaklee 2019
Lucky Draw Shaklee 2019


Hujung tahun camni banyak je company yang buat YES untuk memeriahkan lagi musim perayaan Hari Krismas dan Tahun Baru. Shaklee pun sama.

Lucky Draw Shaklee ini sebenarnya dah bermula dari 28hb November lagi dan cabutan pertama pun dah dibuat pada Jumaat 13hb Disember yang lepas.

Nama pemenang Lucky Draw pun dah diwar-warkan di facebook Shaklee Malaysia

Lucky Draw Shaklee 2019
Senarai Pemenang Minggu 1


Hari ini 20hb Disember merupakan cabutan yang kedua dan ianya boleh ditonton LIVE di facebook Shaklee Malaysia.


Lucky Draw Shaklee 2019
Lucky Draw Minggu 2






Seronok bila tengok kawan-kawan Shaklee kak shima dapat hadiah Lucky Draw ini. Hadiah pulak memang berbaloi bila dapat satu. FREE, kan hehehe.

Macammana nak join Lucky Draw Shaklee ini ?

  • Perlu jadi ahli Shaklee
  • Buat belian mana-mana produk Shaklee minimum 50UV ~ RM 170 sahaja untuk 1 tiket Lucky Draw

Mudah je kan? Berminat nak join boleh hubungi kak shima dengan klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini :)

Atau hubungi kak shima di 0122043175




Lucky Draw Shaklee 2019
Syarat-syarat Lucky Draw Shaklee 2019

Continue Reading

Monday, 16 December 2019

1st Giveaway by YYSELLA



Kak shima join giveaway ini untuk bagi sokongan pada rakan blogger di samping boleh berkenalan dengan rakan2 blogger.

Hadiah-hadiah tuk giveaway ini pun menarik jugak.


HADIAH GIVEAWAY

🎁 1 helai Bawal Chiffon Voile Premium*UPDATE (2 pemenang) *colour random


🎁 1 helai Bawal Cotton *UPDATE (3 Pemenang) *colour random


Jom kita join ramai-ramai. Klik pada banner untuk join yea :)
Continue Reading

Friday, 13 December 2019

Testimoni Vivix Shaklee : Rambut Ayah Tumbuh Kembali

Master Nadiah upline kak shima dalam Shaklee berkongsi pengalaman ayah downline beliau yang dulunya botak dan kini kembali ada rambut selepas amalkan Vivix Shaklee


Kisah ayah beliau bermula pada bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma.
Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!
Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.
Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.
Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...


Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱
Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.
Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜
Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.
Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜"
Nak tahu lebih lanjut mengenai Vivix Shaklee atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)




Continue Reading

Thursday, 12 December 2019

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung



Alhamdulillah awal bulan Disember aritu kak shima sekeluarga berpeluang pulang ke kampung sebelah suami di Kampar, Perak.

Bila balik sebelah sini , memang tak sah kalau tak singgah di Lata Kinjang dan menghabiskan masa seharian mandi manda di sini.

Bahkan abang Shaamel n Aisyah mesti ajak pergi Lata Kinjang bila sebut je nak balik rumah opah diaorang.

Jom kita layan gambar-gambar semasa kitaorg pergi sana.

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Papan Tanda Lata Kinjang dari luar

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Lata Kinjang dari luar

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Lata Kinjang dari tempat parking

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Dua beradik yang tidak sabar nak mandi 

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
" Abang nak main buai nie, ibu" .


Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
" Ibu, amik gambar Aisyah,boleh?"

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Airnya jernih dan sangaaaat sejuk

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Kemudahan yang disediakan

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Asal usul nama Lata Kinjang

Untuk makluman korang, Lata Kinjang diiktiraf antara air terjun yang dikatakan tertinggi di Asia Tenggara. Sedikit info mengenai air terjun ini :
  • 850 meter - ketinggian air terjun
  • 8 tingkat - air terjun
  • ada jambatan gantung di tingkat tiga air terjun. di sini ramai yang berswafoto kerana ianya lokasi yang paling cantik untuk bergambar.

Lata Kinjang : Tempat Wajib Singgah Bila Balik Kampung
Tiket masuk Lata Kinjang

Tiket masuk Lata Kinjang
  • RM2 - dewasa
  • RM1 - kanak-kanak
  • RM1 - tempat parking


Lama juga kitaorang habiskan masa di sini. Masing-masing tak nak naik sehinggalah hujan mula turun. Masa masuk tadi, staf Lata Kinjang dah bagitau cepat-cepat naik jika hujan turun.

Alhamdulillah sampai rumah mak mertua di Kampar dalam pukul 3.30 petang.


















Continue Reading

Saturday, 7 December 2019

Promosi Jom Shaklee 2019 - Harga Jimat Untuk Ahli Baru






Bulan Disember ini memang banyak promosi akhir tahun yang ditawarkan oleh pelbagai jenama. Shaklee sendiri menawarkan 2 promosi bulan ini. Promosi Disember 2019 dan Promosi JomShaklee untuk ahli baru.

Promosi Shaklee Disember 2019. Boleh klik sini

Promosi Jom Shaklee ini menawarkan 5 set promosi istimewa untuk anda. Jom kita tengok :)


Promosi Jom Shaklee #1 - Twin Pack Vivix 




Harga runcit RM950
Harga promosi RM684

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah :
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370!

Promosi Jom Shaklee #2 - Youth Starter Pack




Buat yang dah lama ingin cuba YOUTH skincare dari Shaklee, inilah masa yang sesuai untuk anda dapatkan YOUTH lebih murah dari harga ahli.

Harga runcit RM850
Harga promosi RM612

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340!

Apa yang ada dalam set ini?Di dalam set ini ada 4 produk :
  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Promosi Jom Shaklee #3 - Daily Essential




Set ini sesuai untuk yang baru nak cuba supplemen atau mahu memulakan bisnes dengan Shaklee. Ada 6 produk di dalam set ini :
  • ESP
  • Vita C
  • Omega Guard
  • Vitalea Iron Formula
  • Vitamin B Complex with Folic Acid
  • Vivix

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390!

Promosi Jom Shaklee #4 - Prenatal Welcome Set




Set ini sesuai untuk ibu hamil yang mahu berikan yang terbaik untuk bayi yang dikandung sepanjang kehamilan. Di dalam set ini ada :-
  • ESP
  • Ostematrix
  • Vita C
  • Vitalea Iron Formula
  • Omega Guard
  • Vit B Complex with Folic Acid

Kelebihan yang anda dapat dengan Prenatal Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif

Promosi Jom Shaklee #5 - Postnatal Welcome Set




Set ini boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang tengah berpantang. Ianya sangat membantu dalam memberi tenaga pada ibu dan memudahkan penyusuan bayi. Di dalam set ini ada :
  • Alfafa Complex
  • Ostematrix
  • Vita C
  • VitaLea Iron Formula
  • Omega Guard
  • Vita B Complex with Folic Acid
  • ESP

Kelebihan yang anda dapat dengan Postnatal Welcome Set ini ialah:
  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif


Nak tahu lebih lanjut mengenai produk promosi Jom Shaklee  atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)



Continue Reading

Thursday, 5 December 2019

Promosi Shaklee Disember 2019

Alhamdulillah kita semua dah melangkah ke bulan baru Disember, bulan terakhir buat tahun 2019. Bulan baru bermakna ada promosi baru yang ditawarkan oleh Shaklee buat para penggunanya.


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Shaklee Disember 2019


Jom kita tengok promosi Shaklee untuk Disember 2019.

Promosi #1 - Collagen Plus Powder Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Collagen Plus Powder Shaklee


Ada 2 pilihan :

Pilihan 1
Beli 2 kotak diskaun 5%
Harga pasaran RM596
Harga promosi RM566
Penjimatan RM30

Pilihan 2
Beli 6 kotak free 1 kotak
Harga pasaran RM1788
Harga promosi RM1428
Penjimatan RM350
❤ Dapat PERCUMA keahlian Shaklee RM65
❤ Dapat FREE postage RM10
❤ Dapat CASHBACK RM108


Promosi #2 - Zinc Plus Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Zinc Plus Shaklee


Promosi ini dilanjutkan dari bulan lepas.

Beli 3 botol Zinc dapat FREE 1 botol
Harga promosi RM168.75
Penjimatan RM56.25


Promosi #3 - YOUTH Travel / Trial Set


Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi YOUTH Travel / Trial Set

Promosi ini juga dilanjutkan dari bulan lepas bagi memberi peluang anda semua memiliki set travel / trial ini.

Ada 2 pilihan untuk anda miliki YOUTH Trial Set ini

  • Pilihan 1 - Beli YOUTH Trial Set pada harga RM297
  • Pilihan 2 - Beli mana-mana produk YOUTH dan cukupkan 200 point ( RM750 ) dalam satu resit , anda berpeluang memiliki YOUTH Trial Set pada harga RM85. Anda juga dapat             
             - PERCUMA keahlian Shaklee ( RM65 )
             - PERCUMA penghantaran ( RM10 )
             - Dapat CASHBACK

Promosi Shaklee Disember 2019
Youth Travel / Trial Set


Di dalam set ini ada : 
  • Luminous Gel Oil Cleanser 20ml
  • Perfecting Skin Toner 30ml
  • Activating Serum 7ml
  • Night Cream - Rich 10gram


Promosi #4 - Set Kembali Ke Sekolah (Set Vitamin Untuk Kanak-kanak)

Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Set Kembali Ke Sekolah

Set ini merupakan supplemen terbaik untuk anak-anak kita sebagai persiapan mereka kembali ke sekolah. Tubuh yang sihat membolehkan mereka hadir ke sekolah setiap hari dan membesar dengan baik. 

Di dalam set ini ada :-
  • Mealshakes - Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting bagi menyokong tumbesaran anak. Meningkatkan selera anak yang picky eater. Kaya dengan serat jadi ianya membantu dalam masalah sembelit
  • Vitalea For Kids - Dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral. Nutrisi lengkap bagi menyokong keperluan tumbesaran anak anda.
  • Chewable Vitamin C Plus - Direka khas untuk kanak-kanak yang sukar untuk menelan tablet. Meningkatkan sistem imun anak yang kerap demam/selsema. Menyokong kesihatan keseluruhan termasuk gusi, gigi , tulang dan secara umumnya semua yang membentuk tubuh anda.
Menariknya dengan pembelian set ini, anda boleh memiliki Shaker Shaklee yang ekslusif pada harga lebih JIMAT iaitu RM32.50 berbanding harga normal RM43.75 . Ada 2 pilihan warna Black @ Purple.


Promosi #5 - Jom Shaklee

Promosi Shaklee Disember 2019
Promosi Jom Shaklee

Promosi Jom Shaklee - Welcome Set ini didedikasikan khas untuk ahli baru. Ada 5 set yang ditawarkan dengan diskaun 10% dari harga ahli bagi setiap set.


Nak tahu lebih lanjut mengenai produk promosi bulan ini  atau produk Shaklee yang lain?  Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini yea :)



Continue Reading

Sunday, 1 December 2019

Planner 2020 Giveaway By Messarah



Syoknya bila tengok Syabab Planner ini. Mesti hati berbunga-bunga dapat tulis aktiviti harian dalam planner yang cute camni kan :)

Anyway, kak shima join giveaway ini tanda sokongan pada rakan blogger





" Happy Belated Birthday Dear Messarah.
Moga sentiasa dalam kasih sayangNya dan juga rahmatNya"

Boleh klik pada gambar untuk join giveaway ini yea
Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.