Wednesday, 29 April 2020

Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee


Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee
Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee

Tampil kurus memang jadi idaman setiap orang terutamanya wanita. Malah nak kurus selalu jadi azam tahun baru semua :)

Nak kurus memang tidak mudah namun dengan kemahuan yang kuat insyaAllah ianya boleh dicapai. Set Kurus Shaklee telah membantu ramai dalam dapatkan berat badan yang ideal.

Set Kurus Shaklee ( Basic )

Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee ( Basic )
Dua-dua produk ini adalah yang paling basic dalam turunkan berat badan. Namun ramai yang telah berjaya dengan Set Kurus Shaklee ( Basic ) ini. 

Herblax diformulasi khas bagi melegakan masalah sembelit. Ini adalah kerana kekerapan penyingkiran toksin dari badan boleh mempengaruhi berat badan kita. 

Lecithin pula adalah pengemulsi yang membantu memecahkan lemak semasa proses penghadaman. Lecithin Shaklee menggunakan sumber lesitin yang diekstrak dari kacang soya Non-Gmo

Harga Set Kurus Shaklee ( Basic ) - RM 112.50

Set Kurus Shaklee ( Popular )

Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee ( Popular )

ESP dalam set ini membantu memberikan rasa kenyang yang lama. Ini adalah kerana ia mempunyai Indeks Glisemik yang rendah.
ESP membekalkan tenaga yang berterusan
ESP sumber protein yang membina otot bagi mengelak ianya dari menggeleber

Harga Set Kurus Shaklee ( Popular ) - RM 273.50

Set Kurus Shaklee ( Optimum )

Cara Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee ( Optimum )
Set ini adalah set optimum untuk dapatkan hasil yang terbaik. Ditambah dengan Omega Guard minyak ikan terbaik dan Alfafa pula bertindak sebagai agen detox.

Omega Guard bertindak dengan membakar lemak sekitar organ penting dan juga mengawal paras kolesterol dalam darah

Alfafa pula sebagai agen detok darah dan membuang air berlebihan di dalam badan.

Harga Set Kurus Shaklee ( Optimum ) - RM 374
Dapat FREE Membership

Jika korang ingin mencuba Set Kurus Shaklee atau produk Shaklee yang lain atau proses pendaftaran keahlian Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)

Continue Reading

Tuesday, 28 April 2020

Promosi Welcome Set Berbaki 2 Hari Lagi


Assalamualaikum korang. Bulan April berbaki 2 hari lagi. Ini bermakna promosi Jom Shaklee juga bakal tamat.

Jom kita tengok apa yang Promosi Welcome Set tawarkan :)

1. Promosi Welcome Set - Daily Essential Set




  • Diskaun 10% untuk welcome set - daily essential set
  • Free membership (worth rm35)
  • Free postage (rm10)
  • Cash rebate 

2. Promosi Welcome Set - Postnatal Set 



  • Diskaun 10% dari harga ahli
  • Free membership (worth rm35)
  • Free postage (rm10)

3. Promosi Welcome Set - Prenatal Set




  • Diskaun 10% dari harga ahli
  • Free membership (worth rm35)
  • Free postage (rm10)

Promosi Welcome Set ini hanya boleh dibeli oleh ahli baru sahaja, tiada limit pembelian set. Untuk pengetahuan anda semua, vitamin c, esp, bcomplex sudah kehabisan stok. Namun, anda beruntung kerana vitamin yang habis stok masih ada untuk set-set ini.

Jadi, jom dapatkan vitamin welcome set anda hari ini. Boleh buat belian dengan hubungi kak shima di 012204375 atau klik sahaja ikon whatsapp disebelah kiri blog ini.
Continue Reading

Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga


Alhamdulillah ramai yang suka Performance Drink ( PD ) perisa baru Lemon Lime. Kak shima sendiri suka bancuh PD perisa lemon lime ini disebabkan rasanya yang masam-masam gitu.

Di sini kak shima kongsikan 3 Resepi Performance Drink yang korang boleh cuba di rumah.


Resepi Performance Drink Lemon-lime Ice Blended

Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Bahan-bahan :
3 scoop Performance Lemon-Lime
1/2 cawan air
3 cawan ais

Cara Penyediaan:
Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga hancur

Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Bahan-bahan :
3 scoop Performance Lemon-lime
3-5 buah laici
2-3 helai daun pudina
1 cawan air
1 cawan ais

Cara Penyediaan
Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang

Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Bahan-bahan :
3 scoop Performance Drink
3-5 buah laici
2-3 helai daun pudina
2-3 hiris lemon
1 tangkai serai
1 cawan air
1 cawan ais

Cara Penyediaan :
Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang

Resepi Performance Drink Hilangkan Dahaga
Performance Drink Jadi Minuman Khas Untuk NASA
Untuk makluman korang, ada satu produk Shaklee yang direka khas untuk angkasawan NASA yang mengikut formulasi Performance Drink yang diberi nama Astro Aide.

Astro Aide Shaklee

Astro Aide dicipta bagi membantu mengekalkan kandungan air dalam badan angkasawan sewaktu mereka pulang ke bumi.

Tahukah korang apabila kapal angkasa memasuki ruang atmosfera pada kelajuan yang tinggi, ianya akan menyebabkan angkasawan mudah pengsan kerana terhidrat dek suhu panas. Jadi mereka akan mengambil dulu Astro Aide ini beberapa jam sebelum bertolak balik ke Bumi

Jika korang ingin mencuba Performance Drink Shaklee atau produk Shaklee yang lain atau proses pendaftaran keahlian Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)




Continue Reading

Saturday, 25 April 2020

Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink


Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari ini hari kedua kita berpuasa. Kak shima nak kongsikan dengan korang Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink ( PD ).

Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink

" Memang betul Performance Drink ni sangat best. Dah le rasa sedap. Bila diminum masa puasa memang kurangkan rasa dahaga dan keringkan tekak. Lagi satu yang saya perasan, kurang ke toilet. Jadi kita takkan kekurangan air dalam badan. " Puan Noorhafeza
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
" Saya suka PD masa puasa sebab bila minum PD banyak xperlu kerap ke toilet. Pastu mmng tak letih. Bertenaga je, xder rasa dahaga langsung walaupun cuaca di Chuping ni sangat panas terik." Puan Noriah Ibrahim
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink


" Performance drink memang best. bulan lepas ja beli 2 tong untuk rumah sendiri. Anak p sekolah pon pandai dah bancuh sendiri. 
Time puasa, kalau minum waktu sahur, kurang rasa kering tekak tu. 
Saya cikgu.Relax ja mengajar masa ganti puasa. Arini pon dah ada kawan booking PD 2 tong yang promo tu. Sebab dah bagi dia rasa aritu. Dia kata best." Puan Syikin

Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
" Sekarang dah 34 weeks, biasanya bila dah 3rd trimester ni memang tahap lapar dan dahaga mengigil. Tapi seriusly Aya ambil PD ni, badan cergas sangat, tak rasa lemau dan tak haus sangat. Rileks-rileks je sampai ke petang." Puan Aya

Testimoni Berpuasa Dengan Performance Drink
8 Manfaat Performance Drink

Selamat berpuasa dan beribadah semua:)

Jika korang ingin mencuba Performance Drink Shaklee atau produk Shaklee yang lain atau proses pendaftaran keahlian Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)


Continue Reading

Friday, 24 April 2020

Salam Ramadhan 1441H / 2020


Salam Ramadhan 1441H / 2020
Salam Ramadhan 1441H / 2020

Salam Ramadhan. Alhamdulillah. Kita masih diberi peluang bertemu dengan bulan yang mulia ini walaupun masih dalam tempoh Kawalan Perintah Pergerakan ( PKP ) dalam usaha kerajaan mengekang penularan makhluk bersaiz nanometer Covid-19 . Tiada lagi bazar Ramadhan, solat berjemaah di surau @ masjid. Takpe insyaAllah pasti ada yang indah selepas ujian ini.

Kak shima dengan rasa rendah diri ingin memohon kemaafan atas segala kekhilafan dan kelemahan pada semua kawan-kawan sepanjang perkenalan walau hanya di alam maya.

Salam Ramadhan 1441H / 2020

Semoga Allah melimpahkan segala rahmatNya dan kasih sayangNya pada kita semua.
Dan semoga Allah menerima semua ibadah kita di bulan yang mulia ini.

Selamat menunaikan ibadah puasa :)

Continue Reading

Thursday, 23 April 2020

Boleh Ke Ibu Hamil Berpuasa?



Bulan Ramadhan tiba lagi. Sebagai umat Islam, kita semua pasti mahu berpuasa termasuklah ibu hamil. Tapi bolehkah ibu yang sedang hamil berpuasa?

Dalil
“Sesungguhnya Allah meringankan daripada orang yang musafir dengan separuh solat dan meringankan daripada puasa bagi perempuan hamil dan menyusukan anaknya.”
( Riwayat al-Nasaie (2775) dan Ibn Majah (1667)

Apa maksudnya?
Dari hadis yang umum di atas, mahzab dan ulama bersepakat yang wanita hamil dan wanita menyusukan anak diharuskan untuk tidak berpuasa.
Syeikh Dr. Yusuf al-Qaradhawi dalam Fiqh al-Siyam tidak menukilkan sebarang syarat khas untuk perempuan yang hamil untuk tidak berpuasa kerana tidak terdapat sebarang dalil mengenainya.
Jadi, jika hamil atau menyusukan anak je, harus tak berpuasa.Tak perlu cuba dulu puasa dan tak perlu atas nasihat doktor.Yang penting, niat mommy tu nak bagi baby dapat full zat, bagi sihat.. Saya rasa semua mommy nak baby dapat zat yang sempurna, ye dok.😊
Ni bukan saya kata, ini apa yang Nabi sampaikan dan ulama dah bersepakat.Ianya umpama kita musafir, ada ke kita perlu syarat tambahan untuk jamak dan qasar?Adakah kita perlu cuba solat zohor 4 rakaat dulu, kalau tak larat baru qasar jadi 2 rakaat? Tidak kan. Asal musafir je kita boleh jamak qasar tanpa perlu nasihat doktor 😁
Samalah juga perempuan hamil dan menyusukan anak. Harus tak berpuasa. Harus ni maksudnya dibolehkan.Kalau nak berpuasa jugak, tiada masalah. Umpama musafir yang taknak jamak qasar.Tak berdosa ke apa.Tapi diharuskan untuk jamak qasar.
Kalau nak puasa masa hamil ikutlah, tapi takyah nak push dan berbalah dengan orang lain. Benda sudah disepakati ulama. Kalau ada perbezaan pendapat ulama pun, pada bab perlu ganti puasa atau bayar fidyah. Bukan bab boleh tak puasa ke tak, sebab sudah sepakat harus tidak berpuasa.
Kalau ikut imam Syafie. ganti saja puasa. Kalau dari mengandung sampai menyusukan anak dok tak puasa, ganti dan bayar fidyah. Tu je :)

Pendapat saya? 
Kalau tanya saya, saya jenis orang logik..Kalau wanita hamil berpuasa, for sure zat yang diterima baby akan kurang berbanding masa ibu tu tak puasa.
Contohnya,jika kita biasa bagi baby makan 3 kali sehari, bagi baby cukup makan.Tiba-tiba bagi baby makan 1 kali sehari. Baby boleh je hidup makan 1 kali.Tapi jumlah zat tu tak sama lah.
Sama macam ibu hamil. Ianya bukan pasal ibu larat ke tidak. Bagi saya ianya tentang kesanggupan ibu untuk kurangkan sedikit zat yang diberi pada baby.Banyak ibu yang tak sanggup nak kurangkan zat.Nak bagi full zat.Sebab itu Islam haruskan tak puasa.
Sesungguhnya sains dan Islam itu seiring. Sebab itu Islam agama paling sempurna. Ada penyelesaian segala masalah.

Kesimpulan 
Wanita hamil adalah seseorang yang sedang berjuang. Hamil itu sendiri ibadah yang besar. Mempertaruhkan nyawa untuk mengembangkan umat Islam.Bukan benda kecik.
Mati melahirkan anak tu mati syahid. Nampak tak betapa besar nilai ibadah seorang yang hamil.Sebab itu diharuskan tidak berpuasa untuk wanita hamil dan menyusukan anak. Banyak sumber pahala lain yang boleh dikejar dalam ramadhan..
Hamil dalam bulan ramadhan sahaja sudah berganda pahalanya. BERJUANG untuk beri nutrisi sempurna pada khalifah yang bakal lahir. Lelaki mana dapat kelebihan tu. 
So relax saja.Takyah kutuk atau perli wanita hamil yang tak berpuasa.Kerana hukumnya harus tak puasa untuk menjaga kandungannya.
Nak rujukan? Gi baca penerangan mufti wilayah di >>

Selamat menyambut Ramadhan 😊
Credit : Wan Syafiq
Continue Reading

Sunday, 19 April 2020

Saturday, 18 April 2020

Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee



Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Assalamualaikum korang:)

Hari ini kak shima nak kongsikan dengan korang Set Puasa Shaklee. Kurang seminggu je lagi nak masuk bulan Ramadhan Al-Mubarak.

Ramai yang sukakan Set Puasa Shaklee ESP + Performance Drink ( PD ) + Mealshakes. Kak shima sendiri suka campurkan ESP + PD. Memang sedap dan tak rasa muak.

Kenapa ramai yang sukakan ESP + PD + Mealshakes ?

ESP 

  • ESP tinggi dengan protein yang buatkan kita rasa kenyang untuk tempoh yang lama
  • ESP memiliki indeks glisemik yang rendah iaitu 37. Ia boleh mengekalkan lebih tenaga, kawal paras gula dalam darah dan bantu mereka yang ingin kurangkan berat badan 

Performance Drink ( PD )

  • PD  membekalkan tenaga yang berterusan
  • PD mencegah dehidrasi
  • PD menghilangkan rasa haus selepas seharian berpuasa
Mealshakes
  • Mealshakes membekalkan tenaga
  • Mealshakes memberikan kulit yang sihat
  • Mealshakes membantu mereka yang mempunyai masalah kurang berat badan


Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee

Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee
Kebaikan Dan Testimoni Set Puasa Shaklee


Jika korang ingin mencuba Set Puasa Shaklee atau produk Shaklee yang lain atau proses pendaftaran keahlian Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)

Continue Reading

Thursday, 16 April 2020

Apa Yang Anda Perlu Untuk Kehamilan Sihat?


Apa Yang Anda Perlu Untuk Kehamilan Sihat?
Apa Yang Anda Perlu Untuk Kehamilan Sihat?

Saat disahkan hamil merupakan detik yang tidak dapat dilupakan bagi seorang wanita. Pastinya setiap pasangan yang bakal bergelar ibubapa mahukan yang terbaik untuk bayi yang dikandung sihat fizikal dan mental. 

Apa Yang Anda Perlu Untuk Kehamilan Sihat?
Apa Yang Anda Perlu Untuk Kehamilan Sihat?

Bagi memastikan kesihatan bayi terjamin, penjagaan dan pemakanan yang sempurna perlu dimulakan sebaik sahaja ibu disahkan positif. Menurut pakar, ibu hamil memerlukan lebih 300kalori sehari bagi memenuhi keperluan diri dan bayi.

Bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengamalkan pemakanan yang sihat akan mempunyai tahap kesihatan yang baik bukan sahaja pada awal kelahirannya malah pada tahun seterusnya. 

Antara nutrien yang penting adalah : 

Omega 3 - Penting dalam membantu perkembangan otak bayi

Vitamin C - Menyokong kesihatan imun menyeluruh

Protein - Menyokong pertumbuhan dan perkembangan bayi

Vitamin B - Menyokng perkembangan saraf dan mengurangkan risiko kecacatan tiub neural 

Zat Besi - Membantu penghasilan sel darah merah

Kalsium - Tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi


Set Hamil Shaklee

Set Hamil Shaklee menyediakan semua nutrien yang diperlukan oleh ibu hamil sepanjang kehamilan yang mencabar bermula dari trimester pertama hinggalah trimester ketiga.

Omega Guard 

  • Kajian menunjukkan ibu yang mengamalkan Omega 3 sepanjang kehamilan berupaya melahirkan anak yang bijak berbandinga bayi yang seusianya.
  • Untuk kawal berat badan ibu

Vitamin C 

  • Penting untuk sistem imun ibu dan anak
  • Ibu tidak mudah jatuh sakit
ESP
  • Protein diperlukan untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel-sel baru pada janin
  • Protein bekalkan tenaga dan baiki sel-sel yang rosak
Vitamin B Complex
  • Kandungan Folic Acid penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi.
  • Vit B Complex juga bagus untuk kawal stress ibu
Vitalea Iron
  • Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah.
  • Ibu yang ada masalah HB LOW, sangat digalakkan mengambil Vitalea Iron ini
  • Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.

Ostematrix
  • Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby. 
  • Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Tidur yang lebih lena
  • Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak.
  • Yang paling utama semasa bersalin, proses meneran memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sehingga memberi kesan kepada saraf dan tulang ibu. Jadi pengambilan awal kalsium boleh mengelak dari tulang cepat reput.

Jika korang ingin mencuba Set Hamil Shaklee atau produk Shaklee yang lain, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)









Continue Reading

Tuesday, 14 April 2020

Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee
Set Hamil Shaklee

Tahniah kak shima ucapkan atas kehamilan anda. Tak kiralah kehamilan yang ke berapa, pastinya momen ini menjadi kenangan manis buat anda.

Set Hamil Shaklee menjadi pilihan ramai ibu-ibu sama ada semasa hamil, berpantang mahupun semasa menyusu kerana ianya menyokong sepenuhnya nutrisi yang diperlukan sepanjang tempoh ini.

Kenapa nutrisi yang lengkap penting?

  • Untuk kesihatan ibu yang hamil hinggalah bayi lahir
  • Tumbesaran bayi yang sihat
  • Kelahiran tanpa komplikasi
  • Ibu dan bayi sihat semasa tempoh berpantang

Jom kita lihat apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee.

Vitalea Iron 

  • Multivitamin lengkap yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk
  • Diperkaya dengan Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia
  • Low HB boleh menyebabkan komplikasi semasa melahirkan bayi
Untuk Kegunaan : 2 bulan

Vitamin B Complex
  • Sumber Folic Acid yang baik untuk perkembangan saraf baik
  • Menukarkan makanan kepada tenaga
  • Mengelakkan stress
  • Bantu mencegah diabetes semasa hamil
Untuk Kegunaan : 4 bulan

SR Vita Plus
  • Membantu menguatkan sistem imun ibu
  • Membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang
  • Membantu penghasilan kolagen untuk ibu kekal cantik
Untuk Kegunaan : 6 bulan

Ostematrik
  • Mengandungi kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi
  • Kekurangan kalsium boleh sebabkan sakit pinggang, cramp dan sembelit
  • Vitamin D dalam Ostematrix bantu ibu tidur lena
Untuk Kegunaan : 1 bulan lebih

ESP
  • Protein soya yang tidak diubah genetiknya ( Non-GMO )
  • Sumber protein mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid amino perlu. Membantu penghasilan susu ibu
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan buat ibu
  • Bebas kolesterol secara semulajadi
  • Sumber protein penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan
Untuk Kegunaan : 1 - 2 bulan

Omega Guard
  • Mengandungi %EPA dan DHA tinggi yang penting kepada perkembangan kognitif dan visual kepada bayi dalam kandungan.
  • Bantu ibu untuk kawal berat badan sepanjang kehamilan
Untuk Kegunaan : 1 - 3 bulan

Kenapa anda perlu pilih Set Hamil Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang sentiasa pentingkan  kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:
  • Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
  • Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
  • Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?
  • Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik
  • Mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.
3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. 

Owh yea! Bulan ada promosi Jom Shaklee Set Prenatal ( Hamil ) dan Jom Shaklee Set Postnatal ( Berpantang ). Boleh pilih untuk LEBIH JIMAT.


Promosi Jom Shaklee - Set Prenatal


Set Hamil Shaklee
Jom Shaklee Set Prenatal 



Set terdiri daripada 6 produk iaitu :
  • Vitalea
  • B Complex
  • SR Vita C
  • Omega Guard
  • Ostematrix
  • ESP
Harga selepas diskaun 10% - RM 438.30

  • Percuma keahlian Shaklee

  • Percuma penghantaran

  • Percuma beg kertas eksklusif

Promosi Jom Shaklee - Set Postnatal


Set Hamil Shaklee
Jom Shaklee  Set Postnatal

Set terdiri daripada 7 produk iaitu ;
  • Vitalea
  • B Complex
  • SR Vita C
  • Omega Guard
  • Ostematrix
  • Alfafa Complex
  • ESP
Harga selepas diskaun 10% - RM 479.70
  • Percuma keahlian Shaklee

  • Percuma penghantaran

  • Percuma beg kertas eksklusif


Jika korang ingin mencuba Set Hamil Shaklee atau produk Shaklee yang lain, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)


Continue Reading

Sunday, 12 April 2020

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni


Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni

Bila sebut omega 3, pasti kita tahu ianya banyak manfaat pada tubuh kita. Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Apa itu Omega Guard Shaklee ?

Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang mengandungi asid lemak omega 3 yang tulen. Asid lemak omega 3 adalah lemak baik  yang diperlukan oleh  badan kita namun ianya tidak boleh dihasilkan. Dua jenis asid lemak omega 3 yang penting adalah DHA dan EPA.

Keistimewaan Omega Guard Shaklee

Ada pelbagai supplemen minyak ikan di pasaran. Namun kebanyakan pengeluar hanya menggunakan kaedah penyulingan bertekanan tinggi untuk mengekstrak keluar minyak ini. Kaedah ini sebenarnya boleh memusnahkan sesetengah nutrien dan tidak mampu menapis sepenuhnya bahan logam berbahaya untuk kesihatan.

1. Minyak Ikan Berkepekatan Tinggi
  • Omega Guard mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega 3 tulen yang terhasil semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.
  • Omega 3 tulen ditemui secara semulajadi dalam ikan kecil di habitat laut dalam air sejuk.
  • 1 hidangan Omega Guard Shaklee mempunyai kepekatan 999mg omega 3*
*  546mg EPA  penting untuk kesihatan dan 360mg DHA digunakan untuk perkembangan dan fungsi tubuh

2. Penyulingan Molekul Berganda

Bagi memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam Omega Guard telah menjalani proses moden Penyulingan Tiga Peringkat.

Proses proprietari ini bermanfaat kerana :-
  • Memekatkan asid lemak omega 3
  • Menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmiun, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar
  • Mengurangkan bau dan rasa hanyir.
3. Sahabat Laut

Diiktiraf oleh Friend Of Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil tanpa menjejaskan alam sekitar.

Kebaikan Omega Guard Shaklee  

Omega 3 Untuk Kesihatan Jantung
  • Paras asid lemak omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular
  • Mengekalkan kadar LDL ( kolesterol baik ) dan membaiki HDL ( kolesterol jahat )
  • Membantu memelihara tekanan darah
Omega 3 Untuk Kesihatan Otak
  • DHA dan EPA dapat membantu menggalakkan signal saraf otak untuk mengoptimumkan keupayaan otak
  • Dapat membaiki fungsi kognitif dan perasaan
  • Mengekalkan kesihatan minda
  • Meningkatkan daya fokus
Omega 3 Untuk Fleksibiliti Sendi
  • Menghalang keradangan/ inflamasi
  • Sebagai pelincir semulajadi untuk memudahkan pergerakan
  • Mengurangkan sakit sendi
Omega 3 Untuk Ibu Hamil, Menyusu Dan Berpantang
  • Penting untuk perkembangan otak dan mata bayi
  • Kajian terbaru menunjukkan bahawa pengambilan Omega 3 pada trimester ke 3 dapat meningkatkan perkembangan sensori, kognitif dan motor bayi.
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
  • Mengurangkan risiko kemurungan postpartum
Omega 3 Untuk Kesihatan kulit
  • Mengurangkan kekeringan kulit
  • Mengurangkan keradangan kulit yang menyebabkan jerawat
Omega 3 Untuk Sistem Imun
  • Meningkatkan fungsi sel B
Omega 3 Untuk Sperma
  • Memainkan peranan penting dalam badan sebagai komponen fosfolid yang membentuk struktur membran sel termasuk sel sperma
Omega 3 Untuk Kurangkan Berat Badan
  • Mengawal selera makan
  • Beri rasa kenyang untuk tempoh yang lama
Omega 3 Untuk Kanak-kanak
  • Tumbesaran yang sihat
  • Memperkuatkan sistem imun
  • Membantu fokus dalam pembelajaran
Testimoni Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Omega Guard Shaklee : Keistimewaan, Kebaikan Dan Testimoni
Testimoni Omega Guard Shaklee 
Jika korang ada pertanyaan mengenai Omega Guard Shaklee atau produk Shaklee yang lain, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)






Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.