Tuesday, 31 May 2022

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022


Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 20222 | Sama ada ianya produk atau perkhidmatan yang ditawarkan, KEPERCAYAAN tinggi terhadap sesuatu produk tersebut menyakinkan kita bahawa kita telah membuat pilihan yang TEPAT , betul tak?

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Tahukah Anda?

Setiap tahun , Readers Digest akan membuat tinjauan di kalangan negara Asians untuk mencari jenama dan produk yang paling DIPERCAYAI yang menawarkan kepuasan hati pelanggan yang sebenar. Tinjauan ini dijalankan oleh agensi penyelidikan bebas yang diiktiraf tinggi , Research Catalyst.

Syarikat Shaklee telah dinobatkan oleh Malaysia's Trusted Brand sebagai Syarikat Kesihatan dan Supplemen (Gold Award Winner) melalui survey yang dilakukan oleh pengguna Malaysia bagi tahun 2021 dan 2022.

Ini menunjukkan bahawa pengguna supplement di Malaysia mempercayai produk Shaklee atas beberapa faktor diantaranya ialah

1. Kreadibiliti Syarikat ( Lebih 65 tahun di pasaran dunia, Lebih 25 tahun di Malaysia)

2. Produk yang dihasilkan selamat digunakan dan berkesan. Ada kelulusan KKM dan sijil Halal yang diiktiraf oleh Jakim.

3. Sistem agen yang bersistematik dan mesra pengguna.

Boleh klik link dibawah untuk ke website trusted brand asia:

Bagaimana Pemenang Anugerah ini dipilih?
  • Diundi oleh 8,000 rakyat Malaysia bagi memastikan ianya benar-benar memenuhi keperluan pengguna
  • Tinjauan yang tidak berat sebelah yang dilakukan oleh agensi penyelidikan bebas yang diiktiraf tinggi
  • Tinjauan adil dengan soal selidik terbuka
Majlis penyampaian anugerah diadakan di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur pada 14 Jun 2022 dan anugerah diterima oleh Presiden Shaklee Malaysia, Ms Helen Lam.

Shaklee Menang Anugerah Trusted Brands 2022

Tahniah Shaklee Malaysia :)
1

Continue Reading

Thursday, 26 May 2022

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg

 

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg

Testimoni Set Kurus Shaklee : Hilang Berat 17kg | Ramai yang pening bila berat badan naik lagi-lagi pada bulan Syawal ini. Mana taknya, setiap minggu ada je jemputan open house baik dari jiran setaman mahupun dari rakan taulan.

Kali ini kak shima kongsikan Testimoni Set Kurus Shaklee dari Puan Fizaa Jaafar

Fiza : Assalammualaikum, maaf mencelah . Selamat hari raya semua. Maaf zahir dan batin.
Saja nak share sini hasil konsisten setahun dengan set kurus shaklee.Fiza start consume Shaklee raya tahun lepas betul² seminggu lepas raya. Raya tahun ni ramai tegur dah kurus sikit
Soalan : Fiza share sikit. Ambil apa tu?
Fiza : Omega, lecithin, herblax, Alfalfa, ESP (wajib). Cinch shake.

Jom kurus dan sihat sama2 🙂

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab Set Kurus Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)






















Continue Reading

Tuesday, 24 May 2022

Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut ( HFMD ) : Kenali dan Langkah-langkah Pencegahan

Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut ( HFMD ) : Kenali dan Langkah-langkah Pencegahan Mengatasinya | Selepas puas beraya awal bulan Mei lalu, kini kita dikejutkan dengan kes penyakit kaki, tangan dan mulut ( HFMD ) di kalangan kanak-kanak bawah tujuh tahun melonjak tinggi hingga banyak taska terpaksa ditutup termasuk taska di UITM Shah Alam ini bagi mengekang penularannya huhuhu

Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ) , sehingga semalam kes HFMD di Selangor sahaja menyumbang sebanyak 13,640 kes peningkatan lebih 20 kali ganda antara Januari hingga  21 Mei 2022 berbanding tempoh sama tahun lalu. 

Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut ( HFMD ) : Kenali dan Langkah-langkah Pencegahan


Kenali HFMD

HFMD adalah singkatan kepada Hand, Foot and Mouth Disease ( Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut ). Ianya berpunca dari virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 ( Cox A16 ) dan Enterovirus 71 ( EV71 )

Bagaimana HFMD Berjangkit?

Penularan penyakit HFMD ini adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh    ( blister ) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan mainan yang tercemar dengan virus HFMD

Tempoh Jangkitan

Tempoh inkubasi adalah antara 3-5 hari dan masa paling berisiko untuk menjangkiti orang lain adalah ketika sebelum dan selepas gejala timbul. Kanak-kanak yang dijangkiti boleh menjadi punca jangkitan sehingga ruamnya kering. 

Majoriti kes alami gejala HFMD yang ringan dan boleh sembuh dalam masa 5-7 hari.

Gejala HFMD

Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut ( HFMD ) : Kenali dan Langkah-langkah Pencegahan

Lazimnya penyakit HFMD dimulai dengan gejala ringan seperti :
  • demam tidak melebihi 38 darjah celcius
  • ruam yang melepuh pada tapak tangan, tapak kaki dan ulcer di dalam mulut
  • jangkitan pada saluran pernafasan 
  • muntah, cirit-birit 
  • kurang selera makan

Siapa Yang Berisiko Mendapat Jangkitan HFMD

HFMD boleh menjangkiti sesiapa saja namun kanak-kanak berusia 10 tahun ke bawah lebih mudah dijangkiti disebabkan sistem imun mereka yang masih lemah. Mereka juga berisiko mendapat jangkitan berulang disebabkan oleh virus yang sama.

Apa Yang Perlu Dilakukan Bila Anak Menunjukkan Simptom HFMD?

  • Berikan ubat seperti syrup paracetamol untuk demam 
  • Sediakan ubat semburan mulut seperti Diffalam Spray atau Aloclair Plus Spray untuk redakan ulcer dalam mulut
  • Banyakkan minum air kosong
  • Beli hidangan sejuk dan lembut seperti aiskrim vanila, yogurt, jeli atau smoothie untuk melegakan ulcer dalam mulut.
  • Boleh sediakan sup atau bubur untuk galak anak makan

Langkah-langkah Pencegahan Yang Perlu Diambil Oleh Ibu Bapa

1. Amalkan mencuci tangan secara konsisten menggunakan air bersih dan sabun sebelum menyediakan makanan, selepas keluar tandas, selepas menukar lampin dan mencuci najis

2. Elakkan berkongsi tuala, pakaian, perkakas makanan dan mainan.

3. Disinfeksi atau nyahkuman alat mainan, kerusi dan meja yang tercemar dengan air liur anak

4. Orang ramai terutama ibubapa dinasihatkan tidak bawa anak kecil ke tempat berisiko penularan HFMD seperti taman permainan awam.

5. Ibu bapa atau penjaga perlu membawa anak yang ada gejala HFMD ke fasiliti kesihatan terdekat untuk mendapatkan rawatan dan elak hantar ke taska atau rumah pengasuh.



Continue Reading

Wednesday, 18 May 2022

Promosi Shaklee Mei 2022

Promosi Shaklee Mei 2022 |  Tahun ini alhamdulillah dapat sakan beraya sampai baru nak hupdate promosi Shaklee bulan Mei di blog hehehe

Promosi Shaklee untuk bulan Mei ini memberi tumpuan untuk mereka yang ingin kuatkan sistem imun , ingin kurus selepas hari raya dan wanita yang ada masalah hormon.

Promosi Untuk Tingkatkan Sistem Imun

Promosi Shaklee Mei 2022

  • SR Vitamin C Plus untuk dewasa
  • Hero Kiddo untuk kanak-kanak

Promosi Untuk Tingkatkan Sistem Imun

Promosi Shaklee Mei 2022

  • PD Lemon Lime bantu kekalkan penghidratan.
  • Elderberry Tea Mix bantu anda yang ingin kurus
Promosi Untuk Sistem Penghadaman Yang Sihat

Promosi Shaklee Mei 2022

  • Alfafa bantu detoks selepas makan macam-macam juadah raya yang sedap-sedap
  • Lecithin bantu singkirkan lemak yang mungkin kita dapat dari makan tidak terkawal di musim raya.
Promosi Untuk Wanita

Promosi Shaklee Mei 2022

Promosi Youth Sempena Hari Raya

Promosi Shaklee Mei 2022

Promosi Shaklee Mei 2022

Promosi Shaklee Mei 2022


Boleh baca detail mengenai Promosi Youth Sempena Raya di sini 

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab Promosi Shaklee bulan Mei ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)











 

Continue Reading

Tuesday, 10 May 2022

Supplemen Perlu Masa Hari Raya

Supplemen Perlu Masa Hari Raya | Macam mana raya tahun ini? Mesti meriah bukan? Banyak juadah raya yang kita suka dapat dinikmati waktu raya ini.

Jangan lupa juga ambil supplement perlu masa hari raya untuk membantu badan kita "membuang" kolestrol yang kita makan.

Omega Guard Shaklee

Supplemen Perlu Masa Hari Raya

  • Membantu membakar lemak dengan dengan pantas selepas makan rendang dan makanan berminyak
  • Dihasilkan dari minyak ikan berkualiti tinggi.
Baca juga :

Lecithin Shaklee

Supplemen Perlu Masa Hari Raya

  • Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi"
  • Memecahkan lemak kepada molekul halus untuk penghadaman
  • Ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran

Alfafa Shaklee

Supplemen Perlu Masa Hari Raya

  • Alfafa membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin
  • Membantu proses pencernaan
 Herblax Shaklee

Supplemen Perlu Masa Hari Raya
  • Membantu melancarkan "pembuangan" setelah makan pelbagai juadah raya
  • Membantu melegakan sembelit ringan.
Ini adalah antara cadangan supplemen yang kak shima suka cadangkan masa Hari Raya. Boleh pilih ikut keperluan masing-masing.

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Berminat nak cuba supplemen perlu masa Hari Raya ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)



Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.