Thursday, 28 July 2022

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan | Kalsium antara nutrisi penting yang perlu kita ambil setiap hari. Ianya penting dalam membantu membentuk dan mengekalkan gigi dan tulang dalam badan serta penting untuk proses fisiologi tubuh.

Apa beza OsteMatrik dan OsteNutrix?

Ada 2 perbezaan :

  1. Kandungan vitamin D3 dalam OsteNutrix telah bertambah. Jika sebelum ini OsteMatrix , kandungan vitamin D3 ialah sebanyak 100IU , tetapi di dalam OsteNutrix, ia telah menjadi 120IU
  2. Kandungan Zinc ( iaitu Zinc Gluconate ) telah dikurangkan ke 0.375mg ( di dalam OsteNutrix ) dari 0.4mg di dalam OsteMatrix
Perubahan ini bagi membolehkan penyerapan kalsium yang lebih baik ke dalam tulang

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

10 Manfaat OsteNutrix

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

  • Menenangkan otot
  • Membantu mengimbangi stress
  • Membantu mengurangkan asid perut yang berlebihan
  • Membantu kesihatan sendi
  • Membantu masalah lenguh dan sakit badan
  • Menguatkan tulang dan gigi
  • Mengurangkan risiko Osteoporosis
  • Mengatasi masalah kekejangan otot
  • Membantu tidur yang lebih lena
  • Meringankan simptom PMS

Keistimewaan OsteNutrix Shaklee : 6 Sebab Pilih OsteNutrix Shaklee

OsteNutrix Shaklee : Keistimewaan, Manfaat Dan Kebaikan

  • 1 kaplet OsteNutrix bersamaan 1 gelas susu berkalsium tinggi atau 80 biji badam
  • Kos harian pengambilan OsteNutrix ( 3 kaplet sehari ) ini hanya RM 2.30 sahaja. Lebih murah dari harga segelas susu
  • Setiap hidangan OsteNutrix dapat mencukupkan keperluan kalsium harian ( 1000mg ) dalam sehari
  • Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.
  • Direka dengan kaplet ( bentuk ) bersaiz kecil dan mudah ditelan
  • Kadar penyerapan kalsium yang efektif dalam masa 12 jam mengikut kajian klinikal. Selamat diambil untuk semua golongan.

Siapa yang perlu amalkan OSTENUTRIX?

• Tidak amalkan minum susu setiap hari
• Penggemar kopi - kafein boleh mempengaruhi penyerapan kalsium dalam badan
• Perokok - tembakau boleh kurangkan ketumpatan tulang
• Remaja - perlukan kalsium untuk tumbesaran
• Individu aktif - kalsium dan magnesium diperlukan untuk bentuk otot
• Ibu hamil dan menyusu - perlukan kalsium dalam kuantiti yang lebih berbanding individu dewasa lain
• Wanita yang menopause - ketiadaan hormon Estrogen memberi kesan kepada tulang
• Wanita dan lelaki berusia - ketumpatan tulang menurun seiring dengan usia

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak cuba kalsium Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian / sebarang pertanyaan atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Monday, 18 July 2022

Jerawat Naik Semasa Hamil | Testimoni Set Hamil Shaklee

Jerawat Naik Semasa Hamil | Testimoni Set Hamil Shaklee

 " Aaaaaaa... Jerawat naik masa hamil!

Gambar belah kiri : bulan 8/2016

Jerawat yang sangat kronik. Ya, bagi ruby kroniklah sebab sepanjang hidup tak pernah jerawat naik macam ni. Ruby ni jenis susah nak naik jerawat even period pun. 

Pipi kiri kanan dengan jerawat bernanah & berdarah. Kat kawasan dagu pun sama.. sedeyyy. 

Allah, malu sangat nak keluar rumah. Apatah lagi nak COD Shaklee, memang minta husband je pergi hantarkan.

Nak tengok cermin lagilah tak dek mood. Dengan parut hitam sebab suka picit dan pegang2. Geram!

Sampai anak2 tanya, mak sakit ke? Kenapa muka jadi macam tu mak ? Nanti abang bawak mak pergi klinik nak x ?

Alahaii anak.. soalan yang buat mak rasa down sangat. Macam ni rupanya perasaan orang yang ada masalah kulit. 
***
Belah kanan : 08/01/2017

#shakleeEffect

Alhamdulillah, kulit dah makin ok. Dah boleh senyum lebar. Anak2 dan suami pun perasan perubahan demi perubahan. Gembira sangat!

Apa yang Ruby ambil? Ruby ambil Set Hamil Shaklee. Trimester kedua baru Ruby tambah Omega Guard. 

Mungkin mengandung kali ke 4 ni, hormon tunggang terbalik. Jerawat naik dengan suburnya. Hahahaha. Pengalaman ngeri sungguh".

-Kredit to Puan Ruby-

Baca juga 




Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak ada masalah jerawat semasa hamil seperti Puan Ruby ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian / sebarang pertanyaan atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)


Continue Reading

Tuesday, 5 July 2022

Promosi Shaklee Julai 2022

Promosi Shaklee Julai 22 | Bulan Julai ini meriah sungguh promosi dari Shaklee. Ada 6 promosi yang ditawarkan oleh Shaklee bulan ini.

Jom kita tengok promosi Shaklee bulan Julai ini.

1. Promosi Shaklee Prenatal Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Vit B Complex
  • ESP
  • Vitalea Iron
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

2. Promosi Shaklee Postnatal Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Alfafa Complex 330 tablets
  • ESP
  • OsteNutrix
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

3. Promosi Shaklee Daily Health Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • SR Vitamin C 500mg
  • ESP
  • Omega Guard
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • PD Oren for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

4. Promosi Shaklee Healthy Kid's Set

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Hero Kiddo
  • Vita-Lea For Childrean x 2
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • MealShakes for FREE
  • Purple Love Paper Bag
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • Shaklee Ceramic Mug with lid 

5 . Promosi ' Hello New You Set '

Promosi Shaklee Julai 2022

Di dalam set ini ada :-
  • Lecithin
  • Cinch Chocolate Shake
  • Omega Guard
  • Herblax
Dengan setiap pembelian set ini, anda layak dapat :-
  • Life Shake with Eldeberry for FREE
Eksklusif untuk ahli baru yang beli set ini, anda dapat EXTRA gift :
  • FREE Shaklee Shaker - Green ( 500ml )
  • FREE ESP Sachets x 2
  • FREE membership
  • FREE postage 

6. Promosi PD Lemon Lime Soooo Refreshing

Promosi Shaklee Julai 2022

Untuk promosi ini , beli PD Lemon-lime dapat FREE 1 tong lagi PD Lemon-lime. Yeay! Boleh buat stok sebab expiry date pun lambat lagi.

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak grab promosi Julai Shaklee ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)









Continue Reading

Friday, 1 July 2022

Tips Banyakkan Susu Ibu

Ramai ibu yang impikan dapat menyusukan anak sehingga umur 2 tahun. Proses penyusuan merupakan satu kepuasan bagi ibu bila mana mampu memberikan yang terbaik buat buah hati tersayang. Namun ada sesetengah ibu yang mengalami masalah kekurangan susu terutama sekali ibu yang bekerjaya.

Ada banyak faktor yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. Paling penting adalah kenalpasti punca dan selepas itu cara mengatasinya akan lebih mudah.

Tips Banyakkan Susu Ibu


Untuk memperbanyak susu ibu, ada beberapa cara yang boleh dipraktikkan oleh ibu :

1. Bertenang Jangan Panik
Ramai yang tidak sedar bahawa tekanan boleh mempengaruhi penghasilan susu ibu. Cuba amalkan zikir atau dengar alunan ayat-ayat al-quran boleh membuat anda bertenang semasa anda memerah susu. Bila anda bertenang, tindak balas akan meneutralkan hormon dan membantu dalam penghasilan susu.

2. Kerap Direct Feeding Anak
Semasa bersama dengan anak, kerapkan direct feeding anak. Ini akan merangsang kelenjar susu untuk menghasilkan lebih banyak susu memenuhi permintaan


3. Perah Susu 
 Ibu bekerjaya perlu ada jadual memerah yang ringkas agar dapat memerah susu secara berterusan di tempat kerja. Susu yang dihasilkan boleh dibuat stok untuk diberi kepada pengasuh seterusnya membantu penghasilan susu.

4. Kerap Kosongkan Payu Dara
Susukan anak dengan kerap mengikut kehendaknya.

5. Ambil Penggalak Susu
Boleh amalkan makanan penggalak susu seperti kurma, barli, oatmil, badam. Boleh juga ambil supplemen yang telah terbukti membantu ramai ' breastfeeding mum '.


6. Teknik Lekapan Yang Betul
Lekapan yang betul  boleh membantu anak merasa selesa semasa penyusuan. Pastikan keseluruhan aerola masuk ke dalam mulut anak.

7. Elak Susu Formula
Elak beri susu formula kepada anak menggunakan botol. Ini adalah untuk elak anak rasa selesa dan mudah minum susu formula. 

8. Banyak Minum Air Kosong


Ini antara petua paling penting dan wajib diamalkan oleh para ibu. Bila minum banyak air, pasti badan lebih mudah untuk menghasilkan susu ibu dalam kuantiti yang diperlukan.

9. Rehat Secukupnya
Ibu yang dapat rehat yang cukup, minda yang tenang dan sentiasa berfikiran positif juga dapat membantu dalam penyusuan. 

Ini adalah antara tips yang boleh dikongsikan untuk membantu dalam menambah susu ibu. Semoga ianya dapat memberi manfaat kepada anda dalam usaha untuk menyusukan bayi anak sehingga umur 2 tahun. 
Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.