Monday, 24 September 2018

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?

Assalamualaikum semua.

Sempena dengan bulan promosi Ostematrix ini , kak shima kongsikan dengan serba sedikit fakta-fakta menarik mengenai Ostematrix aka pill kalsium feveret kak shima.

Ada yang bertanya adakah mereka perlukan amalkan Ostematrix ini? Bagi memudahkan mereka, di sini kak shima senaraikan Siapa Yang Perlukan Ostematrix  ini.

1. INSOMNIA

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Insomnia


Kalau anda mengalami masalah susah nak tidur , mungkin anda termasuk dalam golongan kekurangan kalsium. Salah satu manfaat yang anda boleh dapat dari kalsium adalah ianya meningkatkan fungsi saraf supaya tubuh anda boleh mendapat rehat yang secukupnya.

2. SEMBELIT

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Sembelit


Siapa yang mengalami masalah sembelit atau susah nak membuang sangat sesuai untuk amalkan Ostematrix ini kerana ianya mengandungi magnesium. Ianya berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu mewujudkan pergerakan yang lebih lancar dan baik. Ia juga berfungsi menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan.

3. IBU MENYUSU

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Ibu Menyusu

Ibu yang menyusukan anak memang memerlukan lebih sumber kalsium berbanding biasa. Ianya adalah untuk menampung keperluan anak yang tengah membesar.

4.SENGUGUT

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Sengugut

Kalsium dan magnesium membantu dalam memperbaiki haid , meringankan sakit semasa haid , memperbaiki depressi , mood swing , sakit kepala dan pitam.

5. UNTUK TULANG YANG SIHAT DAN KUAT

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Tulang Kuat & Sihat



Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang, Ostematrik direka bersaiz kecil supaya ianya mudah ditelan .

6. IBU HAMIL

Siapa Yang Perlukan Ostematrix ?
Ibu Hamil


Semasa hamil, bayi dalam kandungan akan mengambil sedikit kalsium dari ibu bagi tumbesarannya. Ini menyebabkan kalsium dalam badan ibu berkurangan dan ianya perlu ditambah dalam diet harian ibu.



Di atas adalah jadual keperluan kalsium mengikut recommended nutrien intakes for Malaysia 2017

Berita baik untuk semua. Bulan ini Shaklee ada buat promosi . Buat belian Ostematrix 3 botol dapat diskaun 5% dengan harga RM174.56



Hubungi kak shima untuk dapatkan info lanjut mengenai Shaklee, harga istimewa dan konsultasi eksklusif Shaklee

Kak Shima Jelani
SMS / Whatsapp : 0122043175
COD Seksyen 7 Shah Alam
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Continue Reading

Friday, 21 September 2018

Promosi Satu Hari 22 Ogos 2018




Yeay! Esok Shaklee akan adakan satu hari promosi sempena sambutan Hari Malaysia di semua cawangan Shaklee.

1. Daftar ahli
Setiap pendaftaran ahli baru esok dengan belian min 200uv bersamaan RM800.00 , anda layak dapat :
  • Payung Youth yang sangat eksklusif
  • Free membership 
  • Free postage
  • 1 Lucky Dip


2. Promosi Vivix
Ada dua pilihan untuk promosi ini

- Beli 2 botol Vivix

  • Dapat diskaun 5%
  • Free membership
  • Free postage
  • 1 Lucky Dip
- Beli 6 botol Vivix
  • Percuma 1 botol Vivix
  • Free membership
  • Free postage
  • 3 Lucky Dip

3. Lucky Dip
Hadiah yang ditawarkan memang best
  • Vivix
  • Youth
  • Vitamin C
  • Lecithin
  • Youth Wrislet
  • Salad Container Shaklee



Poster penuh mengenai promosi esok.




Kalau anda berminat nak beli product Shaklee esok, boleh saja hubungi kak shima di 0122043175


Continue Reading

Monday, 17 September 2018

JERAGAT DAN CARA MENGATASINYA.



Sejak kebelakangan ini, ramai yang tanya kak shima sering ditanya produk Shaklee yang sesuai untuk mengatasi masalah jeragat. Sebelum itu , jom kita kenali dulu apa itu jeragat

Apa itu JERAGAT?

Jeragat atau ‘melasma’ di muka adalah salah satu daripada masalah kulit yang biasa terjadi di kalangan penduduk Asia umumnya.
Ia merupakan  di antara 10 masalah kulit yang kerap dihadapi oleh kaum wanita yang berumur di antara  20 hingga 50 tahun. Jeragat kerap muncul di kawasan muka seperti di bahagian pipi. Namun, terdapat juga yang mengalaminya di bahagian hidung dan dahi.
Melasma boleh di bahagikan kepada Melasma Epidermal  yang berada di lapisan kulit dan Melasma Dermal berbentuk seperti tahi lalat kecil yang timbul. Kebiasaannya, kedua-dua jenis jeragat ini akan muncul serentak. Jeragat di muka tidak merbahaya tetapi jika dibiarkan ia akan membawa kepada kanser kulit.
Punca-punca JERAGAT

1.Punca utama yang menyebabkan jeragat adalah penghasilan melanin secara berlebihan di dalam badan. Melaninlah yang memberi warna pada kulit.

2. Sinaran matahari
Ultraviolet ( UV ) dari matahari boleh merangsang tahap 'melanoctes'. Malah jeragat yang telah pulih boleh kembali dengan hanya pendedahan yang sedikit kepada cahaya matahari.

3.Perubahan hormon
Wanita hamil sering mendapat jeragat. Apabila jeragat muncul di kalangan wanita hamil, ianya dipanggil chloasma atau topeng kehamilan. Pil perancang kehamilan dan pil hormon juga boleh menyebabkan jeragat.

4.Kosmetik
Produk penjagaan kulit dan alat make-up yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya boleh merangsang kulit dan memburukkan lagi jeragat di muka.


Cara Merawat Jeragat Di Muka
Dari punca-punca di atas boleh kita simpulkan ianya menyebabkan sistem pertahanan badan kita lemah. Bila ianya lemah, sel-sel kulit kita mudah mati. Apabila ianya dibiarkan tanpa rawatan mengakibatkan semakin banyak dan menjadi tompokan jeragat.

Cara yang berkesan untuk merawat jeragat adalah dengan mengambil makanan atau vitamin yang tinggi kandungan antioksidannya.

Antara supplemen yang boleh membantu merawat jeragat adalah:


1. Vitamin C
2. Gla Complex
3. ESP
4.Vivix

1. Vitamin C


JERAGAT DAN CARA MENGATASINYA.

SR Vita-C Plus



Vitamin C secara semulajadi terdapat banyak di dalam lapisan dermis dan epidermis kulit. Terdapat kajian yang mengatakan Vitamin C mampu mengelak dan merawat kerosakan yang disebabkan oleh Sinaran UV. Pengambilan Vitamin C secara oral, mampu meningkatkan vitamin c di dalam kulit.


2. Gla Complex


JERAGAT DAN CARA MENGATASINYA.

Gla Complex


Ia berfungsi untuk menstabilkan hormon untuk mengalakkan melanin dihasilkan dengan terkawal. Melanin yang berlebihan akan menyebabkan muncul tompok-tompok hitam pada kulit kan? Jadi bila kita lihat punca jeragat, ia banyak dipengaruhi oleh hormon. Amalkan GLA agar kadar hormon seimbang.


3. ESP


JERAGAT DAN CARA MENGATASINYA.

Energising Soy Protein ( ESP )


Merupakan supplemen protein yang berasaskan protein berasaskan soya non-gmo. Ia bekalkan kesemua asid amino perlu yang tidak dihasilkan oleh badan. Apabila kita mengambil protein, ia akan masuk ke dalam tubuh dan dipecahkan kepada asid amino untuk dihantar ke seluruh tubuh.
Protein mempunyai sangat banyak manfaat kepada tubuh badan termasuklah kulit. Asid amino daripada protein merupakan bahan asas untuk sel membina tisu, hormon, antibodi, enzim dan sel darah. Protein sangat diperlukan untuk membaiki tisu dan membina tisu baru. Protein juga merupakan bahan utama untuk menggantikan sel mati.


4. Vivix


JERAGAT DAN CARA MENGATASINYA.

Vivix


Vivix kaya dengan resveratrol sejenis antioksidan yang dikatakan lebih tinggi berbanding Vitamin C. Oleh sebab itu Resveratrol dikatakan sangat hebat dalam menghalang dan memperbaiki kerosakan sel yang berlaku setiap hari.


Rajin amalkan makanan atau supplemen yang kaya dengan antioksidan insyaAllah boleh membantu atasi masalah jeragat di muka. Say BYE BYE to PIGMENTATION .




Hubungi kak shima untuk dapatkan info lanjut mengenai Shaklee, harga istimewa dan konsultasi eksklusif Shaklee

Kak Shima Jelani
SMS / Whatsapp : 0122043175
COD Seksyen 7 Shah Alam
Pengeposan ke seluruh Malaysia







Continue Reading

Wednesday, 5 September 2018

PROMOSI SEPTEMBER 2018

Assalamualaikum semua



Alhamdulillah kita telah melangkah ke bulan yang baru iaitu September. Jom kita tengok apa yang promosi untuk bulan ini.


1. Set Kecantikan Youth



Promosi Youth dilanjutkan lagi disebabkan sambutan luar biasa dari semua. Bulan ini korang berpeluang miliki secara PERCUMA YOUTH Facial Cleanse and Firm Device. Limited Edition punya tau. Kalau beli di luar, mau RM900++ jugak ini.


Setiap belian Set Youth ini korang akan dapat FREE MEMBERSHIP. Lepas ini boleh beli produk Shaklee dengan harga lebih jimat 15%-20% dari harga pasaran.


2. Promosi Ostematrix

Yeay! Bulan ini ada promosi Ostematrix feveret kak shima. Beli 3 botol Ostematrix bulan ini boleh dapat diskaun 5%.

Siapa yang perlu amalkan Ostematrix ?




3. Promosi Shaklee Baby


Jualan Penghabisan stok untuk Shaklee Baby. Beli 1 dapat FREE 1. Di dalam set ini ada :

  • Gentle Wash atau Mandian Bayi
  • Massage Oil atau minyak urutan bayi
  • Baby Soothing Lotion

4. Promosi Set Kehamilan Shaklee ( Full Set )


Ramai tak yang tengah hamil sekarang ini? Mesti tercari-cari Set Hamil yang boleh menyokong perjalanan kehamilan kan? Set Kehamilan Shaklee antara yang menjadi pilihan ramai ibu-ibu moden masa kini.

Di dalam set ini, ada beberapa produk yang membantu ibu hamil tampil segar dan bertenaga sepanjang kehamilan.

  • Vitamin C Plus ( 180 biji )
  • Vitalea Iron ( 120 biji )
  • Vitamin B Complex ( 120 biji )
  • Energizing Soy Protein ( ESP )
  • Omega Guard ( 90 biji )
  • Ostematrix ( 120 biji )
Kepada para pembaca yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai promosi bulan ini , boleh hubungi kak shima di :

012-2043175

Page FB : Kedai Vitamin Seksyen 7 Shah Alam

COD sekitar Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia





Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.