Friday, 22 March 2019

Keistimewaan YOUTH Activating Serum Shaklee



Keistimewaan YOUTH Activating Serum Shaklee

Keistimewaan YOUTH Activating Serum Shaklee


Sejak kebelakangan ini, serum agak famous di kalangan pengguna produk kosmetik. Ianya sering disyorkan kepada mereka yang berusia 30an ke atas.

Serum dikatakan bertindak lagi hebat berbanding pelembap. Ia biasanya hadir dalam bentuk cecair jernih, bertekstur ringan dan bebas minyak. Serum biasanya mengandungi peratusan tertinggi bahan aktif  dan berfungsi sebagai sistem penghantaran yang direka untuk menembusi jauh ke dalam kulit bagi memberikan nutrien yang bermanfaat kepada kulit.


Keistimewaan YOUTH Serum Shaklee

Kulit yang sihat dan kelihatan muda memang idaman ramai. Ianya mudah dicapai semasa usia kita awal 20an di mana pembaharuan sel kulit berlaku pada kadar yang optimum. Ia akan memperbaharui dan menghasilkan kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut dan gebu

Namun apabila kita meningkat usia, proses ini akan menjadi perlahan dan elastin juga berkurangan.


Dengan teknologi terkini, YOUTH Activating Serum bukan sahaja menangani penuaan pada permukaan kulit bahkan bertindak pada sel kulit.  

YOUTH Activating Serum mengandungi 10 x kali ganda kepekatan bahan aktif berbanding produk lain dalam YOUTH. Ia memperbaharui kulit kita lebih laju dari biasa. 


Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit lebih muda dan berseri

Kandungan botanikal aktif dan powerful dalam YOUTH Activating Serum terdiri dari : 

✳️ YOUTH Complex dengan Apple Cell

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.


✳️Lotus Japonicus

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.


✳️ Vitamin A 
- Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan memerangi tanda-tanda penuaan.

- Vitamin A melindungi kulit kita daripada kerosakan UV dan kesan penuaan
Keistimewaan YOUTH Activating Serum Shaklee

Keistimewaan YOUTH Activating Serum Shaklee

YOUTH Activating Serum sememangnya produk yang patut dicuba oleh semua.



Continue Reading

Thursday, 21 March 2019

Koleksi Testimoni Ostematrix



Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix - Pengganti susu

" Saya pun tak boleh minum susu, tu yang hari-hari ambil Oste. Pernah tak makan Oste 3 - 4 hari, terus rasa sakit lutut bila turun naik tangga, start rasa sakit pinggang. Dah kena macam tu, terus tak tinggal Oste lagi dah. Vitamin wajib telan hari - hari ".


Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix - Senggugut dah berkurangan

Memang ambil Oste, cuma lately ni tak ambil dah. Last ambil bulan 3 ari tu, nanti nak telan jugak, Sebab tengah try yang lain, tak tau yang mana 1 kurangkan period pain. Oste atau Alfafa..hihihi . Dulu senggugut  agak mencabar sikit .. siap MC hari ke-2 sekarang dahkurang dah. Shaklee memang sangat membantu dengan izin Allah jugak.



Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix - Mak tak sakit - sakit lutut dan tiada lagi sembelit

Aritu kan aku beli 2 botol Oste , mak ngadu sakit lutut dan sembelit. Aku bagi kat dia 1 botol , lepas 3 hari dia cakap sembelit dia dah hilang. Kalu dulu nak membuang,  ada je sambungan, kadang - kadang 3 kali masuk toilet baru ok. Sekarang bangun pagi je terus ke toilet. Alhamdulillah sembelit dah hilang, ini dia dok syorkan kat biras dia yang ada masalah sembelit untuk cuba.

Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix - Senang bangun. Rasa Segar

Alhamdulillah baik. Kesan dia pada saya agak bagus. Sebelum ini bangun pagi mesti rasa ngantuk lagi. Lepas guna OsteMatrik , tak malas nak bangun pagi. Rasa segar


Koleksi Testimoni Ostematrix

Koleksi Testimoni Ostematrix - Badan rasa fresh. Mesti ke toilet dulu

Bangun pagi rasa fresh dan mesti ke toilet dulu selepas amalkan OsteMatrix









Continue Reading

Friday, 15 March 2019

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "



6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "


Assalamualaikum dan hai! Terima kasih pada semua yang sudi singgah dan baca blog kak shima. Kali ini kak shima ingin berkongsi dengan semua 6 Cara Alami Hilangkan Mata "Panda"


Mata "Panda" adalah lingkaran di bawah mata yang biasanya disebabkan perubahan hormon, genetik, stress dan banyak lagi. Ia akan membuatkan muka korang kusam dan tampak berusia dari umur sebenar.




Berikut adalah 6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "



1. Kentang mentah



Simpan kentang dalam peti sejuk terlebih dahulu. Potong kentang kepada 2 bahagian. Letak kepingan kentang di atas mata dan biarkan selama 15 - 20 minit.


6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "


2. Timun

Kak shima biasa buat yang ini. Potong 2 keping timun sejuk. Letakkan  pada mata selama 25 minit.

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

3. Beg teh

Basahkan 2 beg teh dengan air sejuk dan biarkan seketika. Kemudian letakkannya di atas mata selama 25 - 30 minit.

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

4. Sudu Keluli

Sejukkan sudu keluli di dalam air berais dan letakkan sudu di atas setiap mata. Tukar sudu sambil membiarkan satu lagi sudu sejuk dalam air ais. Terus gilir-gilirkan sudu sehingga  anda melihat mata anda bertambah baik

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

5. Avacado

Letakkan kepingan avacado masak di bawah setiap mata dan biarkan selama 5 - 10 minit.

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6. Putih Telur

Pukul putih telur dan letakkan di sekitar mata. Biarkan selama 20 minit.

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

Youth Restoring Eye Treatment merupakan produk terbaru dalam rangkaian penjagaan kulit YOUTH. Ianya telah diuji secara klinikal dan ramai pengguna yang berpuashati dengannya.

Testimoni YOUTH Restoring Eye Treatment
6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "
Testimoni Youth Restoring Eye Treatment - Menyegarkan Mata Setiap Masa


6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

Testimoni Youth Restoring eye Treatment - Mata Yang Lebih Tegang dan Cerah


6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

Info ringkas mengenai Youth Restoring Eye Treatment


6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

Keistimewaan Youth Restoring Eye Treatment


6 Cara Tradisional Hilangkan Mata " Panda "

Kelebihan Youth Restoring Eye Treatment


Untuk info lanjut mengenai Youth Restoring Eye Treatment atau produk Shaklee , boleh hubungi 
kak Shima di 012 - 2043175






















Continue Reading

Wednesday, 13 March 2019

Testimoni Vita-Lea Shaklee Untuk Ibu Hamil dan Bersalin



Kak shima kongsikan dengan semua 1 kisah testimoni Vita-Lea dari ibu hamil dan terus mengamalkannya sehinggan habis tempoh berpantang.

Testimoni Vitalea Shaklee Untuk Ibu Hamil dan Bersalin

Testimoni Vitalea Shaklee Untuk Ibu Hamil dan Bersalin


Ibu hamil ini ambil Vita-Lea semasa beliau mengandungkan anak yang kedua.

Sebelum amalkan Vita-Lea

* HB darah paling tinggi antara 11 dan 12 sahaja
* Selalu sembelit sehingga sanggup tahan tak mahu ke tandas sebab takut jahitan terbuka


Selepas amalkan Vita-Lea semasa hamil anak kedua 

* HB darah tinggi 14
* Senang nak membuang lawas je dan tidak pernah sembelit
* Luka cepat baik
* Selepas bersalin, masih bertenaga dan HB darah tinggi je sampai doktor kata masih boleh derma darah lagi 

Alhamdulillah

Kak shima kongsikan juga testimoni bagaimana Vita-Lea bersama supplemen lain membantu dalam menaikkan HB darah


Testimoni Vitalea Shaklee Untuk Ibu Hamil dan Bersalin

Testimoni Vitalea Shaklee Untuk Ibu Hamil dan Bersalin


Berminat nak tau lebih lanjut lagi mengenai Vita-Lea atau produk Shaklee yang lain , boleh hubungi kak shima dengan klik gambar di bawah yea




Continue Reading

Tuesday, 12 March 2019

Testimoni Ostematrix Shaklee - Mudah Tidur Dan Badan Cergas

Kak shima kongsikan testimoni Ostematrix yang ada masalah tidur

Testimoni Ostematrix - Mudah Tidur Dan Badan Cergas

Sebelum mengamalkan Ostematrix Shaklee


  • Susah nak tidur
  • Badan penat tak bertenaga



Testimoni Ostematrix Shaklee - Mudah Tidur Dan Badan Cergas

Testimoni Ostematrix Shaklee - Mudah Tidur Dan Badan Cergas


Selepas mengamalkan Ostematrix Shaklee
  • Alhamdulillah dah boleh tidur
  • Badan pun cergas. Tak mudah penat

Moga korang dapat manfaat dari perkongsian Testimoni Ostematrix Shaklee - Mudah Tidur Dan Badan Cergas ini.

Hubungi kak shima untuk lebih info :









Continue Reading

Friday, 8 March 2019

Promosi Shaklee Mac 2019





Promosi Shaklee Mac 2019

Promosi Shaklee Mac 2019



Sempena Hari Wanita yang bakal disambut pada 8 Mac nanti, Shaklee berbesar hati mengadakan promosi Youth Treament Set bersama dengan 3 produk yang menjadi pilihan wanita. 

❤ Ada 2 set Youth Treatment Set yang Shaklee tawarkan bulan ini.


Promosi Shaklee Mac 2019

Promosi Shaklee Mac 2019

Set A 

Youth Restoring Eye Treatment + Youth Activating Serum
Harga : RM656.25
Korang akan dapat E-Voucher RM50 ( boleh redeem untuk next pembelian min RM100 )

Set B

Youth Restoring Eye Treatment + Youth Radiance C + E
Harga : RM656.25
Korang akan dapat E-Voucher RM50 ( boleh redeem untuk next pembelian min RM100 )


Untuk makluman korang , E-Voucher ini hanya boleh diguna oleh ahli shaklee sahaja. Jadi kak shima syorkan korang untuk register jadi ahli dengan fees RM65.00. Nanti korang boleh guna E-Voucher RM50 dan juga nikmati harga produk lebih murah 15%-20% dari harga pasaran.


3 jenis produk promosi bulan ini

1. Vita-Lea 
Harga set - RM375
Beli 4 botol Vita - Lea akan dapat E - Voucher RM30 
( boleh redeem untuk belian seterusnya dengan min RM100 )



2. GLA 

Harga set - RM375
Beli 4 botol GLA akan dapat E - Voucher RM30 
( boleh redeem untuk belian seterusnya dengan min RM100 )




3. Ostematrix

Harga set - RM306.25
Beli 5 botol Ostematrix akan dapat E - Voucher RM30 
( boleh redeem untuk belian seterusnya dengan min RM100 )





Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee , boleh hubungi kak shima di 0122043175

 Boleh hubungi kak shima







Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.