Wednesday, 3 July 2019

Testimoni Set Kurus Shaklee






Assalamualaikum semua. Hari ini kak shima teruja nak kongsikan testimoni Puan Shima yang berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 15kg dalam masa 9 bulan. Memang WOW sangat perubahan yang beliau alami.

" Assalamualaikum. Ni sy share testimoni diri sendiri dengan Set Kurus Shaklee.

Vitamin apa yang awak amal?
Sy ambil herblax, alfalfa, lecithin, omega, esp .

Makan macam mana Shima?
Alfalfa : 5bj siang, 5bj malam
Omega : 3biji malam
Lecithin : 3bj siang, 3bj malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4bj setiap kali
ESP : setiap pagi

Berapa lama ambil, boleh turun banyak macam ini ?
Dari oktober mcm tu, sy ambil esp, lecithin dan alfalfa mmg dari awal . Omega sy selang2 ambil, herblax sy mula lmbat sket dlm bulan 12, sbb sy monitor pengambilan herblax sbb anak tga bf . So far ok alhamdulillah .

Pemakanan jaga yea? Senaman?
Sy share skit ye . Sy suka guna basic dlm principle shakee sndri .

1) Exercise regularly
- sy mmg ada exercise cuma agak jarang sbb anak2 kecil lg, cuma dekat rumah kdg2 sy exercise, tak heavy tp uruskan anak pn dh berpeluh. Kdg2 sy jalan kaki je petang2, sy czer jd sy berjaga jaga skit. Yg bagus, praktis lah hari2 ye utk yg mampu.

2) Eat healthy
- Mula2 sy buat IF, tp cuma bertahan 1 mggu . Haha yang ni sape buat keep it up. Sy memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sbb bf anak (slhkan anak lg) . Cuma lepas sy tak continue IF tu, sy still control nafsu makan, sugar sy cut, minyak2 sy kurangkan, kafein sy stop, kdg2 tercheat tu biasa, plg penting lepas dah telan mcm2 sy takkan lupa ambil omega dan herblax .

3) Supplement wisely
- Yang ni, sy mula2 dlm oktober ke november, effect lambat sket, tp sy sgt yakin dgn produk shaklee. 100% yakin, sy takde mix produk lain. Sy konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sgt sgt sgt berkesan dan membantu. Jgn skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong .

- Puan Shima -

Terima kasih Puan Shima sebab sudi berkongsi pengalaman sendiri consume Set Kurus Shaklee

Untuk maklumat lanjut mengenai Set Kurus Shakkee ini, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau boleh klik gambar di bawah









6 comments:

  1. Replies
    1. kan pia..kita tengok pun seronok tengok perubahan positif kawan-kawan

      Delete
  2. ya Allah banyak nya beza, memang power shaklee!

    ReplyDelete
  3. Hebat dia. Disiplin nak kurus. Powered by Shaklee plak tu kan. Memang best 👍🏻

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.