Wednesday, 3 July 2019

Testimoni Set Kurus Shaklee - Hilang Berat 15kg


Testimoni Set Kurus Shaklee - Hilang Berat 15kg


Assalamualaikum semua. Hari ini kak shima teruja nak kongsikan testimoni Puan Shima yang berjaya hilangkan berat badan sebanyak 15kg dalam masa 9 bulan dengan Set Kurus Shaklee. Memang WOW sangat perubahan yang beliau alami.

Testimoni Set Kurus Shaklee - Puan Shima

" Assalamualaikum. Ni sy share testimoni diri sendiri dengan Set Kurus Shaklee.

Vitamin apa yang awak amal?
Sy ambil herblax, alfalfa, lecithin, omega, esp .

Makan macam mana Shima?
Alfalfa : 5bj siang, 5bj malam
Omega : 3biji malam
Lecithin : 3bj siang, 3bj malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4bj setiap kali
ESP : setiap pagi

Berapa lama ambil, boleh turun banyak macam ini ?
Dari oktober mcm tu, sy ambil esp, lecithin dan alfalfa mmg dari awal . Omega sy selang2 ambil, herblax sy mula lmbat sket dlm bulan 12, sbb sy monitor pengambilan herblax sbb anak tga bf . So far ok alhamdulillah .

Pemakanan jaga yea? Senaman?
Saya share skit ye . Saya suka guna basic dalam principle shakee sndri .

Saya share sikit ye. Saya suka basic dalam principle Shaklee sendiri

1) Exercise regularly
  • saya memang ada exercise cuma agak jarang sebab anak2 kecil lg, cuma dekat rumah kdg2 sy exercise, tak heavy tapi uruskan anak pun dah berpeluh. Kadang2 saya jalan kaki je petang2, saya czer jadi saya berjaga jaga sikit. Yang bagus, praktis lah hari2 ye utk yg mampu.

2) Eat healthy
  • mula2 saya buat IF, tapi cuma bertahan 1 minggu . Haha yang ni sape buat keep it up. Saya memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sebab bf anak (salahkan anak lg) . Cuma lepas saya tak continue IF tu, saya still control nafsu makan, sugar saya cut, minyak2 saya kurangkan, kafein saya stop, kadang2 tercheat tu biasa, paling penting lepas dah telan macam2 saya takkan lupa ambil omega dan herblax .

3) Supplement wisely
  • Yang ni, saya mula2 dlm Oktober ke November, effect lambat sikit, tp saya sangat yakin dengan produk shaklee. 100% yakin, saya takde mix produk lain. Saya konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sangat sangat sangat berkesan dan membantu. Jangan skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong .

- Puan Shima -

Terima kasih Puan Shima sebab sudi berkongsi pengalaman sendiri consume Set Kurus Shaklee

Untuk lebih penjimatan, boleh join jadi ahli. Baca sini untuk Cara Jadi Ahli Shaklee

Ingin kuruskan badan dan kurangkan berat badan seperti Puan Shima, boleh hubungi kak shima di 0122043175 untuk konsultasi lanjut atau boleh klik gambar di bawah









6 comments:

  1. Replies
    1. kan pia..kita tengok pun seronok tengok perubahan positif kawan-kawan

      Delete
  2. ya Allah banyak nya beza, memang power shaklee!

    ReplyDelete
  3. Hebat dia. Disiplin nak kurus. Powered by Shaklee plak tu kan. Memang best 👍🏻

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.