Wednesday, 24 June 2020

Cara Rawat Muka Breakout Secara Selamat Dengan Shaklee

Pada entry kali ini, kak shima kongsikan pengalaman Nani yang mengalami break out teruk akibat dari salah guna produk local yang ada merkuri.


Kisah Nani dengan muka breakout ini terjadi masa dia study diploma. Masa itu kakak beliau belanja makan seafood. Lepas makan itu, kulit slow-slow rosak. At first memang tuduh seafoodlah puncanya. 

Tapi lepas masuk degree baru sedar punca sebenarnya adalah Nani pakai local skincare yang ada merkuri. No need to mention which product sebab banyak brand Nani pakai masa itu.

Menurut Nani, dia tak pernah pergi dermatologists atau klinik kulit ambil ubat makan ke apa ke sebabnya Nani masih lagi student je time tu. Ayah Ummi Nani juga pernah panggil ustaz datang rumah buat rawatan resdung, tu pun dua kali je rasanya lepastu tak buat dah.


" Nani memang tak pernah consume any supplement even vitamin dekat drugstores, sebab dulu Nani fikir risau effect buah pinggang, Nani memang pantang benda benda macam ni sebab takut. So sebelum Nani consume Shaklee, memang Nani tanya ramai orang, Nani google, buat kajian sendiri, sampai suatu hari tu Allah buka hati Nani untuk beranikan diri mencuba produk Shaklee. "

Apa yang Nani amalkan untuk rawat mukanya yang breakout?

Alfafa Complex
bantu detok darah sebab darah yang mengandungi toksin antara penyebab jerawat atau muka breakout tiba-tiba



SR Vitamin C Plus
- Vitamin C memang sinonim dengan kulit yang sihat. Vitamin C penting dalam penghasilan kolagen yang penting untuk kulit.


ESP
- sumber protein yang perlu untuk baiki sel-sel kulit yang rosak.
- untuk dapatkan tona kulit yang sekata juga perlukan bekalan protein yang cukup



Collagen Plus Powder
- kolagen antara komponen yang penting untuk kulit yang anjal dan cantik.
- kandungan kolagen yang mencukupi dalam badan boleh buatkan kulit lebih sihat, flawless, parut jerawat berlubang makin pudar dan boleh terus hilang.



Vitamin B Complex
- bantu lancarkan peredaran darah agar kulit tidak kusam dan berseri-seri




Vitamin E Complex
bantu baikpulih kulit berparut akibat dari jerawat teruk. 
- boleh ambil selepas jerawat dah abis hilang tinggal parut sahaja



Zinc Plus
- bila ada jerawat teruk, Zinc akan bantu kawal dan cegah jerawat termasuk jerawat nanah dan berdarah

Alhamdulillah inilah ikhtiar Nani untuk pulihkan kulit mukanya yang breakout akibat salah memilih produk muka yang banyak bahan kimia.

Untuk korang semua, berhati-hatilah dalam memilih produk kulit yang kita gunakan. Semak dan teliti dulu bahan-bahan yang terkandung dalam produk yang kita beli tu :)

Baca juga :

Haramkan 5 Makanan Ini Jika Mahu Kulit Cantik

Jika korang ingin rawat masalah kulit muka yang breakout dengan Shaklee , 
atau ingin cuba produk Shaklee yang lain atau ingin mendaftar keahlian Shaklee untuk nikmati kelebihan sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)











4 comments:

  1. Hasil perawatannya kelihatan sekali perbedaannya, kulit wajah jadi mulus. Bagus rangkaian perawatannya.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah kulit muka nani dah semakin sihat :)
    terima kasih kepada shaklee :)

    jemput join shima..segmen shida :)
    http://www.duniashida.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  3. Bezanya selepas tu. Nampak lebih sihat dan glowing kulit nani

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.