Saturday, 17 October 2020

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu


ESP antara produk pilihan para ibu dalam usaha ingin menjayakan tempoh penyusuan kerana ia terbukti berkesan selepas pengambilan yang konsisten sekurang-kurangnya 2 minggu.

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

1. ESP sebagai milkbooster membantu memperbanyakkan susu ibu

2. ESP membantu menghasilkan susu badan yang pekat

3. ESP membekalkan nutrisi untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi

4. ESP membantu membina otot, kesihatan kuku dan rambut yang sihat untuk ibu dan bayi

5. ESP memberi tenaga yang berpanjangan untuk ibu menyusu

6. ESP membantu dalam penghasilan sel-sel kulit yang sihat untuk bayi


Testimoni ESP Untuk Ibu Menyusu

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

"Pengalaman hamil kali kedua dengan ESP. Masa bulan puasa tahun lepas, pregnant 8 bulan + menyusukan si Kakak yang umur 3 tahun. 
Family tak percaya sebab nampak sihat dan bertenaga je, siap boleh puasa penuh walaupun dah sarat dan sibuk dengan kerja-kerja bisnes pada waktu siang " - Aeinna Musa

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
" Saya consume ESP untuk menyusu anak ke 2. Alhamdulillah ESP bantu saya sihat,susah nak demam, bertenaga, susu untuk anak mencukupi dan mengenyangkan anak saya. Dia tidur pun lama. 
Yang paling best, kulit saya pun cerah dan licin.Alhamdulillah, nampaklah kulit saya ni sihat. Saya memang tak boleh miss ESP ni. Kalu termiss sekali rasa tak sedap jer. Rasa tak lengkap hidup."- Puan Noriah
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

" Saya mula consume ESP masa dalam pantang anak no 2. Amik set pantang Shaklee. Masa tu consume pagi je untuk breakfast. Susu meriah dan pekat. 
Tapi bila malam anak kerap bangun nak menyusu,so saya amik before tido. Memang bagus sebab sejak tu anak dah tak kerap bangun lagi untuk menyusu. Sekali je menyusu masa nak tido.Extra berat badan turun jugak sambil dapat kulit cantik. Alhamdulillah." - Ibu Adam Aman

6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu
6 Kelebihan ESP Untuk Ibu Menyusu

"Alhamdulillah,saya syukur sangat-sangat berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya.  
Alkisahnya saya ini jenis tak berapa rajin nak pam susu. Sebelum nak kerja,stok susu saya dalam petisejuk tak sampai 50 oz pun. 
Alhamdulillah sangat, saya amik set menyusu dan ESP, susu jadi pekat dan baby mudah kenyang. Baby pun tak meragam. 
Alhamdulillah syukur dapat full breastfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam".- Puan Irni Suhana



ESP ada di dalam Set Bajet Menyusu Shaklee. Baca lebih info di sini


Ingin dapatkan ESP ini? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)



Location: Taman Batu Tiga, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia

43 comments:

  1. cousin tgh preggy, nanti atie tunjuk article ni dekat dia :)

    ReplyDelete
  2. hai shima.. sy consume ESP semasa peknen #anakno2 dulu tahun 2012.. tahun 2013 mmg zaman kegemilangan sy bersama shaklee... pernah ada blog shaklee jugak tp skrg dh pencen.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kakmim! Wah!Otai Shaklee ini. Terima kasih sudi singgah blog saya :)

      Delete
  3. ESP dengan Ibu Menyusu memang tak dapat dipisahkan 🥰

    ReplyDelete
  4. Pernah consume ESP. Sedap dan bertenaga!

    ReplyDelete
  5. ESP sekarang sedap... rugi kalau tak tak minum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tambah kesedapannya dengan blend sekali dengan buah. Buat smoothies :)

      Delete
  6. my all time favourite drink nih.. x cukup syarat kalau tak ambil :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa tak lengkap kalau tak ambil setiap hari :)

      Delete
  7. Ramai juga kawan-kawan saya yang menyusukananak consume ESP ni. selain dari utk milkbooster dorang kata memang bagi anak sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.ESP sumber protein dari soya yang juga penting tuk tumbesaran anak-anak :)

      Delete
  8. Oh banyak yea kebaikan ESP ni, tengok review tu pon semuanya positive2 belaka yea, that’s great! Keep it up 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Tenkiu Qeela sudi singgah blog sis 😊

      Delete
  9. Boleh la share kepada rakan Rawlins yang mencari penyelesaian untuk menambahkan rezeki untuk anak beliau. Thanks sharing info yang berguna ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ii Rawlins. Terima kasih juga sudi singgah blog sis

      Delete
  10. Memang tak dinafikan, ramai kawan Sis yang ada anak semua amalkan pemakanan ESP Shaklee ni.. meriah air susu katanya, dan cukup zat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ramai yang suka ESP terutama bagi BF mum :)

      Delete
  11. This product looks great for breastfeeding mothers. Thank you for sharing your review on this product with me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome dear. Terima kasih juga sudi singgah blog sis 😊

      Delete
  12. Selalu jugak baca review yang ditumis terutama dari pengedar2 shaklee pasal esp ni tp sy personally lom pernah cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Min boleh cuba ESP n pasti akan jatuh cinta 🥰

      Delete
  13. menarik juga produk ni di samping menambahkan susu badan, banyak juga kebaikan lain yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Tiara. Kiranya ESP ini multipurpose product :)

      Delete
  14. ooo baru tahu kelebihan ESP...sebelum ni hanya pernah dengar je

    ReplyDelete
  15. Tak silap Esp ni pun bagus untuk naikkan berat badan kan? Sebab ada kawan yang consume. Dia underweight

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah LH. Untuk underweight pun boleh ambil ESP Shaklee cuma ubah cara consume :)

      Delete
  16. Esp ni kira produk shaklee yg paling popular ya? Sbb selalu dgr, tp tak pernah try la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah dear! ESP antara 10 produk Shaklee yang popular di Malaysia :)

      Delete
  17. Oh ESP ni produk dari Shaklee juga ye? Makin banyak kan produk under mereka ni.. Banyak positive feedback juga about them... 🤟

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! ESP antara produk dari Shaklee yang jadi feveret ramai :)

      Delete
  18. Tak pernah cuba lagi. Sekarang susu i banyak jugak drop. Dah try milkbooster brand lain tapi biase je ... Xde perubahan drastik sangat. Mungkin kene cuba esp pulak la lepas ni

    ReplyDelete
  19. Bagus sgt ESP ni utk bf mom as nilkbooster lagi2 ibu2 yg bekerja sbb kurang dapat direct latch dari baby. Meriah susu

    ReplyDelete
  20. Produk shaklee bgus juga ya... Esp ni dah ramai pengguna tp kita xserasi sbb soya.. Yg vitamin supplemen lain shaklee semua ok consume.. Hehe

    ReplyDelete
  21. wah dah tukar packaging baru ye? dulu za pun mnum esp ni tapi tak sesuai dengan badan pulak lepas anak kedua ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah za..semua dah tukar baju mulai awal taun ini. Ada juga produk yg ditambah baik lagi.

      Cthnya ESP packaging baru ditambah vit b + calcium. Lebih kaya dengan nutrisi 😊

      Delete
  22. Good info dan juga boleh share ni untuk ibu baru yang tak tahu mana nak cari solusi pada masalah kurang dan tiada susu hehehe nasib kita tak kahwin lagi hehehehe,...

    ReplyDelete
  23. Nanti nak suggest kat sedara yang baru kawin

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.