Saturday, 10 October 2020

Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai

Kak shima pasti kebanyakan ibu ingin memberikan susu ibu pada anak yang baru dilahirkan. Untuk mendapat manfaat sepenuhnya dari susu ibu, penyusuan perlu bermula dari saat bayi dilahirkan  secara ekslusif sehingga usia 6 bulan dan diteruskan sehingga bayi berusia 2 tahun.

Tidak dapat dinafikan susu ibu adalah yang terbaik bagi bayi yang baru lahir. Malah susu ibu telah tersenarai sebagai 10 makanan terbaik di dunia

Baca :


Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai
Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai


Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai

Set ini antara set yang sering menjadi pilihan para ibu yang ingin menyusukan anak mereka. Ianya juga dikenali sebagai set milk booster Shaklee

Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai
Set Menyusu Bajet Shaklee Pilihan Ramai

ESP
  • sumber protein ini dihasilkan oleh soya Non GMO ( tidak diubah genetiknya )
  • protein sangat penting untuk diambil setiap hari dalam diet harian kerana sel-sel tubuh badan kita dibina dari protein 
  • menyokong dalam pertumbuhan dan perkembangan bayi
  • susu ibu jadi pekat dan bayi cepat kenyang
Alfafa
  • terkenal dengan gelaran ' Raja Tumbuhan' disebabkan oleh pelbagai khasiat yang ada dalamnya
  • mengandungi ' galactogag' iaitu penggalak susu dengan cara merangsang tisu payudara dan bekalan susu

Pengalaman Consume Set Menyusu Bajet Shaklee

Kak shima hanya kenal Shaklee semasa mengandungkan anak kedua Nur Aisyah Safiyyah. Memang bertekad mahu menyusukan sampai usia Aisyah 2 tahun. Walaupun semasa abangnya Shaamel kak shima berjaya juga breastfeeding selama 2 tahun, namun agak struggle nak habiskan tempoh tersebut.

Alhamdulillah selepas Aisyah lahir, dengan bantuan Set Menyusu Bajet Shaklee dan ilmu penyusuan yang betul berjaya juga harungi perjalanan breastfeeding anak solehah kak shima ini :)

Semasa menyusukan bayi, boleh amalkan tips ini :
  • Banyak minum air kosong
  • Kerap perah susu
  • Fahami konsep DEMAND & SUPPLY
  • Elak stress
  • Amalkan diet yang seimbang
  • Dapatkan sokongan orang terdekat dalam menguruskan anak-anak yang lain
Ingin dapatkan Set Menyusu Bajet yang jadi Pilihan Ramai ini? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)








 

Location: Lorong Berlian 6, Taman Batu Tiga, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia

16 comments:

  1. semoga journey mereka yang nak menyusukan anak ni smooth je :)

    ReplyDelete
  2. Ini untuk ibu-ibu yang mencari makanan tambahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah NA untuk menyokong perjalanan ibu-ibu yang menyusukan anak :)

      Delete
  3. Alhamdulillah, asbab Set Menyusu Shaklee ni, Fizah dapat meneyusukan semua anak sehingga 3 tahun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama jugak Fizah dapat bf anak. Salute lah :)

      Delete
  4. bagusnya ni ... boleh recommend dekat rakan2 yg tgh preggy now

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh atie untuk persediaan diaorang untuk fully bf baby nanti hehehe :)

      Delete
  5. Alhamdulillah... walaupun keje kat site, anak menyusu, berjaga Malam, masih bertenaga lagi esok pagi...

    ReplyDelete
  6. Susu ibu ni sebenarnya sangat-sangat penting. Susu ibulah yang akan membentuk kesihatan bayi masa akan datang

    ReplyDelete
  7. Bagus Ada set bajet mama yg kurang mampu boleh la Beli

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.