Wednesday, 27 April 2022

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung | Minggu ini minggu terakhir kebanyakan kita bekerja sebelum kedatangan 1 Syawal pada minggu depan. Mesti ramai yang sudah terbayang-bayang suasana hari raya di kampung halaman setelah 2 tahun tidak berpeluang balik kampung disebabkan PKP

Namun begitu, di dalam keseronokan kita ingin pulang ke kampung halaman , jangan lupa untuk menitikberatkan faktor keselamatan untuk mengelak sebarang insiden atau kemalangan yang tidak diingini dari berlaku. Jom kita tengok 10 tips keselamatan yang boleh kita ambil sebelum kita bertolak balik kampung.

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung

1. Pintu dan tingkap dikunci.

Pastikan pintu utama dan pintu belakang rumah anda dikunci dengan menggunakan sistem berkunci yang berkualiti. 

2. Beritahu jiran dan beri nombor telefon untuk dihubungi jika berlaku kecemasan

3. Padlock dipasang di tempat yang mudah dipecah masuk

4. Jangan tinggalkan wang tunai dan barang berharga di dalam rumah

5. Pasang autotimer lampu ( sekiranya perlu )

6. Jangan sembunyikan kunci pendua rumah dalam pasu, bawah alas kaki atau dalam rak kasut di luar rumah

7. Maklumkan ketiadaan anda kepada anggota bertugas di bilik gerakan polis

8. Alat penggera dipasang dan berfungsi dengan baik.

9. Hentikan langganan surat khabar

10. Pastikan rumah bersih & selamat agar tidak dijadikan tempat persembunyian penjenayah

Supplemen Shaklee Untuk Balik Kampung

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung

Ada 3 supplemen Shaklee yang sangat membantu anda kekal cergas bertenaga sepanjang perjalanan walaupun dijangka akan berlaku kesesakan lalulintas luar biasa tahun ini hehehe.

10 Tips Keselamatan Sebelum Balik Kampung

Coq Trol Plus Shaklee

Ambil 1 capsul sebelum memulakan perjalanan untuk kekal aktif dan bertenaga.
  • Penting untuk penghasilan tenaga
  • Menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang oleh digunakan sepanjang hari

Elderberry Tea Mix Shaklee

Campurkan satu sachet ke dalam minuman anda untuk meningkatkan tenaga dan mengekalkan kepekaan
  • Minuman menyegarkan agar anda peka sepanjang perjalanan
  • Mengekalkan tenaga seharian anda untuk sentiasa segar dan cergas
ResV Shaklee

Ambil 1 capsul sebelum memulakan perjalanan untuk mencergaskan hari anda
  • Penuh dengan antioksidan , ia mengoptimumkan prestasi sel supaya tubuh anda bekerja secara optimum
  • Meningkatkan tenaga dan kepekaan untuk perjalanan yang mudah.

Selamat balik kampung dan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua. Semoga dipermudahkan perjalanan balik ke kampung halaman masing-masing yea :)




 

Continue Reading

Monday, 25 April 2022

Promosi Shaklee Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022

Promosi Shaklee Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022 | Tinggal beberapa lagi nak raya. Masih sempat lagi nak tampil dengan kulit yang cantik dan sihat dengan Shaklee di pagi raya. 

Ingin bantu anda semua tampil menawan di pagi raya, Shaklee mengadakan Promosi Youth : Be Beauty Ready For Raya. Untuk makluman anda, Youth merupakan set penjagaan wajah yang dihasilkan oleh Shaklee dan mempunyai 8 tahun kajian klinikal dan saintifik.

Promosi 1

Promosi Shaklee Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022

Promosi Set Youth 1 ini ada :
  • Perfecting Toner
  • Luminous Gel Oil Cleanser
anda boleh dapat :
  • PERCUMA  Advanced Renewal Night Cream - Light ( worth RM 250 )
  • PERCUMA penghantaran ( worth RM 10 )
  • PERCUMA Purple Love paper bag ( RM 2 )
Promosi 2

Promosi Shaklee Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022

Promosi Set Youth 2 ini ada :
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Age Defense Moisturizer - SPF 50
anda boleh dapat :
  • PERCUMA  Advanced Renewal Night Cream - Light ( worth RM 250 )
  • PERCUMA penghantaran ( worth RM 10 )
  • PERCUMA Purple Love paper bag ( RM 2 )
Promosi 3

Promosi Shaklee Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022

Promosi Set Youth yang 3 adalah Youth Activating BB Cream SPF 50. 

Beli mana-mana Youth BB Cream Dou Set :
  • Code 2 + Code 3
  • Code 3 + Code 3
anda boleh dapat :
  • PERCUMA  Shaklee Youth Hexagon Blend Brush
  • PERCUMA penghantaran ( worth RM 10 )
Baca juga :




Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang nak hadiahkan Youth Shaklee untuk orang yang tersayang? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Thursday, 14 April 2022

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Asma

Testimoni Vivix Untuk Asma | Vivix antara produk premium Shaklee yang menjadi kegemaran ramai. Ianya minuman botani yang mengandungi Anggur Muscadine, Ekstrak Elderberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ektrak Lobak Unggu. Ia minuman eksklusif.

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Asma

Testimoni Vivix Shaklee  

" Mak syida seorang pesakit asma. Boleh kata setiap bulan ambik neb. Kalau musim tengkujuh tu boleh kata sangat2 kerap kena pergi neb kat klinik. Sebab mak tak gemar guna alat yang sedut sendiri untuk orang asma tu atau makan ubat asma. Nanti gigil2 badan. Ni cerita sebelum tahun 2013.

Masa syida dah vss kerja, dapat pampasan syida belikan mak vivix almost setiap bulan. Mula2 mak tak makan sebab sayang sangat vivix tu. Mahal katanya..so sayang nak makan. Pastu syida cakap kalau sayang makan la..macam2 gak la bebel. 

Skarang mak tak perlu pergi neb almost setiap bulan lagi. Setahun sekali pun susah nak jumpe setelah almost 10 botol vivix mak makan. Kesan vivix bukan sekejap dapat. Sbb asma dalam badan pun bukan baru ada. Mende dah berpuluh tahun dalam badan.(ni antara point syida bebel kat mak jugak🤣). Berbaloi sangat pelaburan untuk kesihatan mak🥺. Sekarang mak dah pandai. Vivix habis, mak beli. Mak dah start makan resV jugak skarang.

Syukur alhamdulillah sangat dengan kesihstan mak sekarang. Saje syida cerita sbb @⁨Azila ⁩ cakap customer trigger semput. Semoga ada manfaat dari sharing syida.

Masa awal2 tu mak syida stress ke..asma mak syida dtg makin truk ke sbb healing crisis?

Tak de la stress pun. Mak syida healing crisis dia pening dan rasa nak tido je..syukur gak x teruk. Syida suruh teruskan dan minum air secukupnya. Bising gak mak. Asyik nak kena gi toilet😆

Syida cakap kat mak, bagi masa badan serasi 3 bulan. Kalau mak x nak teruskan lepas 3 bulan x pe la..setiap hari doa supaya vivix serasi dan Allah izin asma mak makin baik.Syida pernah tengok mak asma teruk sangat batuk tak berhenti sampai keluar najis. Masa tu Allah je tau perasaan takut Allah ambik mak😭. Time tu sekolah menengah".

Puan Syahida Ali

Untuk lebih penjimatan, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dengan klik sini

Ada yang ini hadiahkan Vivix Shaklee untuk orang yang tersayang? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)







Continue Reading

Tuesday, 5 April 2022

Promosi Shaklee April 2022

Promosi Shaklee April 2022 | Promosi Shaklee bulan ini diadakan sempena kedatangan bulan Ramadhan Al - Mubarak 1443H dengan tema " Jom Berpuasa Dengan Shaklee Semudah 1-2-3.

Promosi Shaklee April 2022

Promosi Shaklee April 2022

Set promosi ini ada :

  • ESP
  • Cinch Chocolate
Setiap pembelian set ini, anda layak dapat :
  • PERCUMA Performance Drink perisa Oren ( worth RM 89 )
  • PERCUMA keahlian ( worth RM 35 )
  • PERCUMA penghantaran ( worth RM 10 )
  • PERCUMA ESP sachet 2x 
  • PERCUMA Shaker Purple 

Boleh baca juga :






Berminat untuk cuba Set Promosi Shaklee bulan April ini? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)

Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.