Monday, 26 August 2019

Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang



" Nad share cerita ni sebab kawan Nad, seorang doktor perubatan yang suggest dan cadangkan Nad untuk share. Kata dia, "Share lah Nad. Ramai Ibu mengandung ada cyst/fibroid," 

Baiklah Nad akan share dan kongsi. Semoga ada manfaat untuk semua ibu mengandung yang ada masalah macam Nad. 

Sebelum ni, 3 kali mengandung Nad tak ada masalah pun. Tapi yang keempat ni, Allah uji doktor kesan Nad ada cyst. Terkejut juga. Memang berbeza pregnancy kali ni dengan sebelum ni. Allah uji Nad supaya Nad ada pengalaman dan boleh share dengan orang.

Tapi alhamdulillah dalam masa 6 minggu cyst Nad dah kecut! Sebenarnya kalau ikutkan yang normalnya, bila kita ada cyst masa pregnant ni dalam 2 minggu je dah kecut. Tapi kes Nad lain pula. Huhuhu

Ceritanya begini..


Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Masa scan 8 minggu, saiz cyst around 2cm



Masa pregnant 8 minggu, doktor kata saiz cyst Nad around 2 cm. Doktor dengan sonographer sendiri cakap jangan risau sebab cyst ni akan hilang sendiri dalam masa 2 minggu. Jadi, Nad pun okay je la. Teruskan makan Set Hamil Shaklee macam biasa. Pregnant sebelum ni pun memang Nad consume Set Hamil keluaran Shaklee ni je macam biasa.

Lepas tu, next pemeriksaan masa tu kandungan 12 weeks, cyst makin membesar! Dah naik 1 cm kali ni. Hati dah risau tak keruan. Yela awalnya rileks lagi sebab doktor cakap akan kecut sendiri lepas 2 minggu kan. Sekarang makin besar pula. Tapi tetap doktor kata masih ok lagi selama mana belum lebih dari 5 cm. Lega sikit dengarnya.


Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Masa scan 12 minggu, saiz cyst naik 1cm


Esoknya, lepas balik dari pemeriksaan tadi Nad terus amalkan GLA Complex Shaklee yang memang ada fungsi bahan-bahan dia untuk bantu kecutkan masalah cyst kita ni. Set Hamil Shaklee tu tetap Nad teruskan macam biasa. Nad add on GLA Complex 1 biji sehari.

2 minggu lepas tu Nad buat balik pemeriksaan and alhamdulillah dah makin kecil cyst nya! 4 minggu kemudian, check up sekali lagi dah terus tak ada cyst nya

Testimoni GLA - Cyst Semasa Hamil Hilang

Alhamdulillah,  masa scan 12 minggu cyst dah hilang



Ya Allah syukur tak terkata. Alhamdulillah ya Allah. Lega rasa hati. Baby pun perkembangan seperti usianya. 💓 Sejak confirm dah tak ada cyst, Nad stop berhenti makan GLA Complex tadi dan teruskan macam biasa Set Hamil Shaklee macam biasa."


Boleh baca perkongsiannya di FB: Nadiah Suhaidi.


Untuk maklumat lanjut , boleh hubungi kak shima di nombor ini 0122043175






2 comments:

  1. alhamdulillah....syukur...moga kekal sihat sejahtera hendaknya ya...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.