Tuesday, 29 September 2020

Monday, 28 September 2020

Testimoni Youth Skincare Untuk Kulit Berjerawat

Jerawat kat muka memang musuh utama bagi wanita.  Sebiji jerawat pun boleh boleh buatkan wanita moody tau hehehe. Penggunaan skincare yang betul boleh mengurangkan kebarangkalian tumbuhnya jerawat.

Punca Tumbuhnya Jerawat

Ada banyak punca tumbuhnya jerawat kat muka. Antaranya :

  • perubahan hormon
  • kurang minum air kosong
  • diet harian yang tidak sihat
  • tidur tanpa bersihkan solekan di muka
  • memakai solekan secara berlebihan
  • selalu stress
  • kerap tukar produk
  • alat solekan yang tidak bersih
Kak shima kongsikan dengan korang semua satu jenama penjagaan wajah yang berasaskan sumber semulajadi iaitu Youth Skincare dari Shaklee

Sejak dipasarkan pada Mac 2018, Youth Skincare makin digemari oleh mereka yang mencari 'skincare natural'.

Jom kita tengok testimoni dari pengguna Youth Skincare

Testimoni Youth Skincare Untuk Kulit Berjerawat
Testimoni Youth Skincare Untuk Kulit Berjerawat
Jerawat kasar dekat pipi hilang lepas 2 bulan dengan Youth. Sentuh pipi pun dah tak geli sebab " kerak " atas kulit dah tak ada. Youth makes my skin soft and importantly, it's works. Thanks Youth.
Testimoni Youth Skincare Untuk Kulit Berjerawat
Testimoni Youth Skincare Untuk Kulit Berjerawat

Tak percaya muka makin cerah , tona muka sekata , hilang bekas jerawat hitam yang degil kat muka setelah 25 hari guna Youth. Saya sanggup bangun tidur semula kalau lupa nak pakai Youth sebelum tidur!

Baca :

Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee 

Kenapa perlu pilih Youth Skincare dari Shaklee ?

 Keistimewaan Youth Shaklee :

  • Mempunyai kelulusan dari KKM
  • Skincare organik 100% vegan. 
  • Bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang biasa digunakan dlam skincare
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Hasil kajian klinikal selama 8 tahun
Jika ada yang nak cuba Youth dari Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)








Continue Reading

Friday, 25 September 2020

Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee

Pagi-pagi seronok dapat testimoni dari pengguna setia Youth yang sudi berkongsi pengalamanya guna Youth. Teruja kak shima tengok perubahan beliau. Kulitnya makin cerah selepas setia guna Youth skincare Shaklee.

Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee
Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee

"Saya beli full set tapi tak guna semua. Saya betul-betul guna :
  • Siang
  1. Pencuci - Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Pelembap - Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Malam

  1. Pencuci - Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Krim malam - Advanced Renewal Cream ( Light )
  3. Serum - Activating Serum
  4. Vitamin C & E - Radiance C & E 
Toner , mask tak sempat guna sebab kalut dengan anak-anak." - Puan Fauziah Salleh
Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee
Kulit Cerah Dengan Youth Shaklee

Berbeza sangat kan perubahan Puan Fauziah ini. Kulitnya lebih cerah dan sihat lepas konsisten guna Youth skincare Shaklee selama 2 tahun.

Full Set Youth ada :

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Cream ( Light )
  • Activating Serum
  • Radiance C & E
  • Hydrating Gel Mask
Baca juga :


Keistimewaan Youth Shaklee :
  • Mempunyai kelulusan dari KKM
  • Skincare organik 100% vegan. 
  • Bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya yang biasa digunakan dlam skincare
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Hasil kajian klinikal selama 8 tahun
Youth bukan sahaja mampu meningkatkan kesihatan kulit secara dramatik malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda

Jika ada yang nak cuba Youth dari Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Continue Reading

Wednesday, 23 September 2020

Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit

Herblax agen detox Shaklee yang kini menjadi feberet ramai. Mana taknya rata-rata puas hati Herblax dapat membantu mengatasi masalah sembelit yang selama ini menghantui mereka. Alhamdulillah.

Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit
Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit

Di dalam Herblax ada 9 jenis herba semulajadi yang membantu proses pembersihan usus kita. Bila usus bersih, segala nutrisi yang kita ambil dapat diserap sepenuhnya dan digunakan secara optimum.

Sapa yang selalu susah nak membuang , perut buncit atau selalu 'berangin' , boleh ikhtiar dengan 'dia' nie :)


Testimoni Herblax


Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit
Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit


Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit
Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit


Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit
Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit


Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit
Testimoni Herblax Shaklee Bantu Masalah Sembelit


Harga mampu milik 

RM57.50 | 120 biji

Berminat nak cuba Herblax Shaklee? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :) 



Continue Reading

Monday, 21 September 2020

Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?

Sebenarnya ramai je pengedar sah Shaklee bergelar surirumah. Kebanyakan mereka ingin mempunyai income sendiri supaya mudah nak berbelanja. Malah income Shaklee mereka lebih masyukk berbanding mereka yang bekerjaya.

Jom kita lihat income Shaklee mereka bagi bulan Ogos 2020 :

Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?

Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?


Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?

Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?

Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?


Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?


Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?
Bagaimana Income Shaklee Membantu Kehidupan Saya ?

Dengan bonus Shaklee , mereka dapat :-
  • beli supplemen untuk diri sendiri
  • bayar hutang kad kredit dan loan rumah 
  • beri duit poket kepada ibu dan dapat kumpul tambahan simpanan sendiri
  • kumpul duit untuk beli tanah secara cash dan bina rumah ibu bapa berdekatan rumah sendiri
  • beri elaun min RM500/bulan kepada parent dan bayar yuran sekolah anak
  • buat simpanan di Tabung Haji dan ASB
Apa yang best mengenai bisnes Shaklee?
  • Tak perlu simpan stok
  • Tak perlu keluar rumah untuk pos produk
  • Tak perlu keluarkan modal
  • Gambar & testimoni disediakan
  • Free bisnes kelas
  • Boleh buat bisnes di mana-mana sahaja. Hanya perlukan internet
Ada yang nak buat side income dengan Shaklee? Boleh klik sini untuk whatsapp kak shima dan kak shima akan bantu.

Boleh juga klik sini untuk daftar sendiri online. Pastu klik sini untuk whatsapp kak shima untuk kak shima terangkan step seterusnya.

Jika korang nak cuba produk Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :) 















Continue Reading

Thursday, 17 September 2020

Punca Kulit Kering Dan Cara Mengatasinya


Punca Kulit Kering Dan Cara Mengatasinya
Punca Kulit Kering Dan Cara Mengatasinya


Kulit kering biasanya bersifat sementara contohnya ketika Monsun Timur Laut di Malaysia di mana cuaca panas dan kering pada awal tahun. Antara tanda-tanda kulit kering adalah :
  • kulit terasa kasar 
  • kulit terasa tegang terutama selepas mandi
  • kulit mengelupas dan bersisik
  • kulit kemerah-merahan
  • pengelupas yang teruk hingga kulit berdarah

Punca Kulit Kering

Antara punca yang menjadi penyebab kulit kering adalah :
  • perubahan cuaca 
  • faktor genetik
  • peningkatan usia
  • masalah kulit
  • salah guna produk
  • diet harian yang tidak sihat
  • mandi air panas dalam tempoh yang lama

Cara Mengatasinya

Kak shima senaraikan cara-cara yang boleh kita amalkan untuk mengelak dari masalah kulit kering :
  • Minum banyak air kosong dan kurangkan minum manis
  • Guna skincare ikut jenis kulit
  • Rajin amalkan rejim penjagaan wajah
  • Amalkan pemakanan yang seimbang 
  • Selalu bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
  • Pelembap - cari produk pelembap yang kaya dengan lipid untuk menyokong lapisan penghalang untuk mengurangkan kehilangan air. 


Youth Moisture Lock Day Cream

Punca Kulit Kering Dan Cara Mengatasinya
Youth Moisture Lock Day Cream


Di dalam rangkaian produk Youth , Moisture Lock Day Cream direkacipta untuk atasi masalah kulit kering

Baca juga 


Jika korang nak cuba Youth dari Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)



Continue Reading

Thursday, 10 September 2020

Promosi Youth September 2020


Promosi Youth September 2020
Promosi Youth September 2020

Bagi korang yang tercari-cari skincare berasaskan bahan-bahan organik, boleh cuba Youth skincare dari Shaklee. Mula dipasarkan di Malaysia Mac 2018, Youth semakin menjadi pilihan di kalangan mereka yang pentingkan kecantikan.



Ada 3 produk dalam set ini iaitu :
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner 
  • Advanced Renewal Night Cream - Light / Rich
Apa yang korang dapat dengan beli set ini?
  • FREE membership ( RM35 )
  • FREE postage ( RM10 )
  • Dapat beli pada harga ahli
Total penjimatan RM128



Set ini sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering

Ada 2 produk dalam set ini iaitu :
  • Moisture Lock Day Cream 
  • Advanced Renewal Night Cream -  Rich
Apa yang korang dapat dengan beli set ini?
  • FREE membership ( RM35 )
  • FREE postage ( RM10 )
  • Dapat beli pada harga ahli
Total penjimatan RM99.50




Bagi mereka yang baru ingin mencuba Youth, boleh mula dengan Set Basic + SPF 50

Ada 2 produk dalam set ini iaitu :
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner 
  • Advanced Renewal Night Cream - Light / Rich
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
Apa yang korang dapat dengan beli set ini?
  • FREE membership ( RM35 )
  • FREE postage ( RM10 )
  • Dapat beli pada harga ahli
Total penjimatan RM170

Kenapa perlu pilih Youth Skincare?
  • Lulus KKM
  • 100% Vegan. Dihasilkan dari tumbuhan
  • Bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Diuji oleh Pakar Kulit dan Pakar Mata
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Hasil kajian R & D selama 8 tahun

Idamkan kulit yang sihat dan cantik? Boleh mulakan dengan penjagaan kulit terbaik dari Youth Shaklee. 

Jika korang nak cuba Youth dari Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :) 



Continue Reading

Wednesday, 9 September 2020

Monday, 7 September 2020

Kepentingan Krim Malam Untuk Kulit Cantik




Assalamualaikum semua. Kak shima nak tanya korang suka tak guna krim malam sebelum tidur? 

Sebelum ini kak shima memang jarang sapu krim malam sebelum tidur. Lepas cuci muka dan sapu toner, terus masuk tidur hehehe

Tapi selepas baca kepentingan krim malam ini, terasa ruginya sebelum ini malas sangat nak sapu krim malam sebelum tidur. 

Di sini akak senaraikan pentingnya sapu krim malam sebelum tidur :

Kepentingan Krim Malam Untuk Kulit Cantik

  • Krim malam membekalkan kelembapan kepada kulit wajah yang kekeringan akibat terdedah kepada pencemaran dan cahaya matahari sepanjang hari.

  • Meningkatkan paras kolagen dan mengurangkan kedutan. Kandungan vitamin yang terkandung dalam krim malam membantu meningkatkan keanjalan kulit.

  • Kandungan yang terdapat pada krim malam membantu memperbaiki peredaran darah dan menaikkan seri kulit anda.

  • Penggunaan krim malam juga membantu memperbaharui sel dan menyuburkan kulit. Parut jerawat dan bintik hitam pun semakin berkurangan
  • Penggunaan krim malam yang konsisten juga boleh membuatkan kulit semakin putih berseri.
  • Pemakaian krim malam mampu membantu penambahbaikan sel-sel kulit yang tercemar pada siang hari.


Youth Advanced Renewal Night Cream

Di dalam rangkaian penjagaan kulit muka Youth, terdapat 2 jenis krim malam mengikut 
keperluan kulit :

  • Youth Advanced Renewal Night Cream - Light
  • Youth Advanced Renewal Night Cream - Rich



Boleh baca lebih info di sini

Testimoni Youth Starter Set

Untuk yang baru nak cuba Youth skincare, boleh cuba Youth Starter Set
Youth Starter Set ada 4 produk :
  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50
  • YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light)


Kepentingan Krim Malam Untuk Kulit Cantik
Testimoni Youth Starter Set
Kepentingan Krim Malam Untuk Kulit Cantik
Testimoni Youth Starter Set

Kepentingan Krim Malam Untuk Kulit Cantik
Testimoni Youth Starter Set


Jika korang nak cuba Youth dari Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)






Continue Reading

Wednesday, 2 September 2020

Kak Shima Berjaya Rank Up Supervisor Ogos 2020



Alhamdulillah bulan baru, minggu baru, hari baru. Dan title baru yeay. Officially i'm new Supervisor Shaklee Ogos 2020.


Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Syukur ya Allah :) Terima kasih pada master Nadiah Suhaidi yang selalu beri tunjuk ajar, selalu tunjuk jalan . Terima kasih jugak team #Maestro yang selalu beri inspirasi
Terima kasih dan tahniah to my #fabolousteam atas semua kerja keras. Alhamdulillah sales group Ogos RM10k.
Kak Shima Berjaya Rank Up Supervisor Ogos 2020

Pencapaian ini sebenarnya satu kejayaan yang besar buat kak shima. Dah lama aim nak rank up namun pada bulan kemerdekaan tahun ini baru Allah izinkan. Alhamdulillah :)

Misi bulan ini kak shima ingin bantu lebih ramai lagi pemegang income 3 - 4 angka sebulan.Ada yang ingin buat bisnes dengan Shaklee? Di sini kak shima mengalu-alukan kedatangan anak-anak bisnes baru yang ingin kak shima bantu untuk dapat income sehingga 4 angka dengan Shaklee.


Boleh klik sini untuk jadi ahli Shaklee atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini untuk tahu lebih lanjut mengenai produk Shaklee.

Terima kasih pada yang sudi baca entry ini :)
Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.