Monday, 29 April 2019

TIPS KHATAM AL-QURAN DI BULAN RAMADHAN




TIPS KHATAM AL-QURAN DI BULAN RAMDHAN

TIPS KHATAM AL-QURAN DI BULAN RAMADHAN



TIPS KHATAM AL QURAN DI BULAN RAMADHAN.

 UNTUK 1 KALI KHATAM, JUMLAH YG DIBACA :

1. Solat Subuh     2 helai
2. Solat Zohor      2 helai
3. Solat Asar        2 helai
4. Solat Maghrib  2 helai
5. Solat lsya'         2 helai

UNTUK 2 KALI KHATAM :

1. Solat Subuh    4 helai
2. Solat Zohor     4 helai
3. Solat Asar       4 helai
4. Solat Maghrib 4 helai
5. Solat Isya'        4 helai

UNTUK 3 KALI KHATAM :

1. Solat Subuh    6 helai
2. Solat Zohor     6 helai
3. Solat Asar       6 helai
4. Solat Maghrib 6 helai
5. Solat Isya'        6 helai

 SEBARKAN KEBAIKAN, Rasulullah salllallahu alaihi wasallam bersabda,

 " Barang siapa menunjukkan satu kebaikan, maka baginya pahala seumpama  orang yang mengamalkan  kebaikan tersebut"

HR Muslim


"Bacalah Al-Quran kerana Al-Quran akan datang pada hari kiamat sebagai pemberi syafaat bagi orang yang membacanya"

HR Muslim

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak pada semua pembaca yang sudi singgah blog kak shima. Semoga segala amalan kita di bulan yang penuh keberkatan ini diterima oleh Allah SWT.

Continue Reading

Thursday, 25 April 2019

5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini



5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini


Bila sebut kolagen, kita mesti kaitkan dengan kecantikan. Sebenarnya banyak kebaikan kolagen untuk badan kita. Terdapat 5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini.


5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Adalah Bahan Utama Untuk Kulit Yang Lebih Kukuh

30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama., mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit menjadi lebih kuat.

Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan. Ambil supplemen kolagen dalam menu supplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit melendut dan berkedut!



5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong sendi yang lebih fleksibel.

Kolagen kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif.




5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Membantu Menghasilkan Rambut & Kuku Yang Sihat

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk mendapat kekuatan. Ciri-ciri antioksidannya membantu melawan radikal bebas yang boleh membuat rambut beruban dan kuku menjadi rapuh.

Apabila badan mempunyai kolagen yang mencukupi, ia dapat menghantar nutrien di kulit kepala membuatkan rambut berkilat dan membina semula struktur kuku supaya kuku dapat tumbuh dengan sihat dan kuat.



5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Oh Tidak!! Kolagen Berkurangan Setiap Tahun

Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit , selepas umur 20 tahun penghasilan kolagen berkurangan sebanyak 1% berbanding tahun sebelumnya.

Pengurangan ini membawa kepada garis halus, kedutan dan kulit yang kering serta kusam. Untuk mengurangkan kesan ini, anda perlu mula mengambil kolagen sekarang.


5 Sebab Kenapa Anda Harus Ambil Kolagen Hari Ini

Kolagen Rosak Setiap Hari

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya, sinar UV dan juga pengambilan makanan mencetuskan radikal bebas di bawah kulit anda menyebabkan kerosakan termasuk kolagen.

Pendedahan berterusan kepada pencemaran ini dalam jangka masa yang panjang memberikan kesan buruk kepada kulit kita. Dan kita tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV. Apa yang boleh kita lakukan ialah dengan mula mengambil kolagen secara harian supaya penghasilan kolagen di tahap optimum.


Berminat nak cuba Collagen Powder Shaklee, boleh hubungi kak shima dengan klik dengan di bawah ini :)


















Continue Reading

Wednesday, 24 April 2019

Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka



Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka

Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka

Assalamualaikum semua. Hari ini kak shima ingin kongsikan dengan semua Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka.

Ramai antara kita tidak sedar kepentingan menyapu krim pelindung matahari pada kulit muka  sebelum melakukan aktiviti luar. Kerosakan kulit akibat sinaran matahari termasuklah penuaan pra matang, jeragat, agespot, brownspot, hyperpigmentation, kedutan dan kanser kulit.


Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka
Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka

Ini bukan gambar photoshop yer kawan-kawan. 

Ini rupa seorang pemandu lori bernama William McEllligot yang berusia 69 tahun. Beliau disahkan terkena sindrom Unilateral Dematoheliosis apabila kulit muka beliau sebelah kiri terdedah dengan matahari ( melalui tingkap lori ) lebih 28 tahun.

Apa itu Unilateral Dermatoheliosis?

Unilateral = sebelah sahaja sama ada kiri atau kanan
Dermatoheliosis = proses penuaan kulit disebabkab sinar UV ( photoaging )

Ini bermaksud perubahan kulit akibat proses penuaan oleh kesan sinar matahari yang terjadi pada sebelah bahagian sahaja

Jadi, lindungilah kulit anda dari pancaran Sinar UV dengan memakai sunscreen protector.

Kesan Cahaya Matahari Pada Kulit Muka

Youth Age Defense Moisturizer SPF 50

Youth Age Defense Moisturizer memberi perlindungan untuk kulit daripada sinaran matahari.

Ia direka sebagai pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB

Dihasilkan dari SPF 50, Vital Repair+® Complex dan Muscadine Grape Extract bagi melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.


Berminat nak tau lebih lanjut mengenai Youth Age Defense Moisturizer SPF 50, boleh hubungi kak shima dengan klik gambar di bawah yea :)




Continue Reading

Monday, 22 April 2019

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan


Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan
Dalam pengurusan berat badan, apa yang penting yang perlu diambil kira dalam diet harian kita adalah jumlah pengambilan kalori yang diambil dan yang perlu dibakar. Untuk mendapatkan berat badan yang ideal, kita perlu mengelakkan kehilangan otot  kerana lebih banyak otot bermakna metabolisme yang tinggi. 

Di sini kak shima kongsikan 3 Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan


1. Lebih Banyak Otot = Metabolisme Yang Tinggi


Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Otot memberi badan kita kekuatan, bentuk dan ketegapan. Satu otot boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Oleh itu, semakin banyak otot yang kita miliki, lebih banyak kalori yang akan dibakar dalam sehari.


2. Lebih Banyak Otot = Perlu Lebih Protein + Senaman

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Untuk membina otot, kita perlu mengambil protein yang mencukupi beserta senaman. Sumber protein yang baik membantu membina tisu yang sihat dan pembentukan otot kita. 

Menambah senaman rintangan, kita akan membina jisim otot, meningkatkan metabolisme semulajadi supaya kita mencapai matlamat dengan cara yang lebih berkesan.


3. Leusina Membantu Mengekalkan Dan Membina Otot

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan


Pilih protein yang boleh membantu kita mengekalkan jisim otot apabila kita menguruskan berat badan. Gabungkan leusina ke dalam diet harian kita kerana :

  • Ia adalah asid amino penting yang membantu kita mengurangkan berat badan dengan cara yang betul
  • Ia membantu tubuh mengekal dan membina otot tanpa lemak
  • Ia menyokong metabolisme yang sihat dengan memelihara otot


Di Shaklee, kami mengesyorkan Cinch Shake yang mampu membantu mengekalkan bentuk badan korang dengan mudah. Terdapat 3 perisa yang ditawarkan iaitu Vanilla, Latte dan Coklat.


Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Cara Mudah Untuk Kekalkan Bentuk Badan

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Collagen Powder Shaklee, boleh hubungi kak shima dengan klik gambar di bawah atau klik sini







Continue Reading

Friday, 19 April 2019

7 Kebaikan Kolagen Pada Tubuh Badan Kita





7 Kebaikan Kolagen Pada Tubuh Badan Kita

7 Kebaikan Kolagen Pada Tubuh Badan Kita

 Di sini kak shima kongsikan 7 Kebaikan Kolagen Pada Tubuh Badan Kita

1. Menganjalkan Kulit
- Kolagen menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

2. Meningkatkan Pergerakan
- Kolagen menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

3. Rambut Subur
- Kolagen menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, lebat dan bersinar.

4. Menegangkan 
- Kolagen membantu menegang dan menganjalkan payudara

5. Mencerah
- Kolagen mengurangkan pigmentasi, jeragat dan kulit yang tidak sekata

6. Melembap
- Kolagen melembapkan kulit bagi mengurangi rasa tegang dan gatal pada muka

7. Anti Penuaan
- Kolagen mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis halus.




Untuk sebarang pertanyaan mengenai Collagen Powder Shaklee, boleh hubungi kak shima dengan klik sini
Continue Reading

Thursday, 18 April 2019

Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam



Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam

Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam


Kak Shima kongsikan kegembiraan seorang ibu bila anaknya jarang jatuh sakit. Alhamdulillah.

" Salam semua. rasa belum terlambat untuk saya kongsi bersama anda semua. Hari ini saya nak kongsikan tentang Meal Shakes. Alhamdulillah, setelah sebulan menggunakan Meal Shakes , anak saya jarang dijangkiti selsema, batuk dan demam. Sebelum ini, boleh kata setiap bulan anak saya akan sakit , setiap kali pergi check-up, mesti nurse akan kata anak saya antibodi tak kuat. Sebenarnya , Meal Shakes adalah produk ke 4 yang saya cuba untuk anak saya. Sebelum ini macam-macam sudah guna tapi tak jalan. Tapi setelah diperkenalkan oleh Farah , saya nekad untuk mencuba dan sekarang hasilnya memang amat memuaskan hati. Meal Shakes memang terbaik. Cubalah bagi yang belum mencuba. Tak rugi anda mencuba untuk kesihatan anak anda ".

- Pengakuan ikhlas dari Puan Ek -




Testimoni Meal Shakes : Anak Jarang Selsema, Batuk Dan Demam

Promosi Selamat Berpuasa


Berita baik untuk semua. Shaklee mengadakan Promosi Selamat Berpuasa. 
Beli 2 Meal Shakes dapat diskaun 10% bermula dari 15 April - 30 April 2019



Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes , boleh klik gambar di bawah untuk berwasap dengan Kak Shima :)








Continue Reading

Wednesday, 17 April 2019

Info Produk : Meal Shakes


Setiap kali menyediakan makanan untuk seisi keluarga , ini antara yang berlegar-legar di minda para ibu-ibu : 

  • Hidangan yang mudah disediakan dan berkhasiat
  • Boleh dijadikan kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Lazat dan mampu dibeli
  • Hidangan ideal, rendah kolesterol, lemak dan sodium

Kini semua lebih mudah dengan adanya Meal Shakes dari Shaklee. Boleh dinikmati oleh semua peringkat umur kecuali bayi 1 tahun ke bawah.


Info Produk : Meal Shakes

Meal Shakes  membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk anak kita

Meal Shakes adalah produk Shaklee yang menjadi sumber protein yang kaya dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan kuantiti yang seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan sistem perlindungan yang baik. Malah ia juga mengandungi semua asid amino asli di dalam protein termasuklah asid amino perlu dan asid amino tak perlu.


Info Produk : Meal Shakes

Keistimewaan Meal Shakes


Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes, boleh hubungi kak shima dengan klik sini


Continue Reading

Tuesday, 16 April 2019

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih


Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Sakit Lutut Saya Pulih

Testimoni Pengguna Collagen Powder Shaklee
Puan Tengku Sofia S Aziz ( klik sini untuk link FB )


"Dulu memang tak pandang pun Collagen Powder ni.
Rasanya cukup dah ambil Vitamin C yang dapat membantu penghasilan kolagen dalam badan. Badan pun terasa macam masih banyak kolagen lagi. Yelah, Bella kan kata umur mamanya baru 24 tahun. Tak sedar diri betul!😅
Sehinggalah tiba satu hari di mana lutut Kak Pia terasa sakit yang amat. Sakit giler ok! 😣

Tak boleh naik turun tangga. Ada bunyi pulak tu. Bunyi seperti ensel pintu yang berkarat. Ketat. Kena sembur WD40 . Macam tu lah lebih kurang. Kruk krak kruk krak.
Nak bengkokkan kaki pun menangis 😭
Apatah lagi nak solat.
Hilang sudah nikmat meletakkan dahi di atas sejadah untuk sujud padaNya kerana terpaksa solat duduk di atas kerusi.😭😭😭
Berapa lama entah Kak Pia menahan sakit, barulah Kak Pia ambil inisiatif untuk minum Collagen Powder. Setelah minum beberapa hari mula rasa lega lutut. Belum habis sekotak, lutut pun kembali normal. Dah tak sakit. Dah tak buat bunyi kruk krak dah.
Collagen Powder bagaikan WD40 kepada lutut Kak Pia. Bukan setakat lutut je yang sihat, kulit pun makin baik sebab kolagen yang kurang telah di top up kembali. Dapat efek 2 in 1 gitu.
Lega sekarang Collagen Powder dah kembali berada di pasaran. Kotak baru pulak tu. Isi dan kualiti masih sama 😊
Harga pun masih sama seperti dahulu rm298 sekotak yang mengandungi 15 sachet. Sudah dipakej berasingan agar senang dibancuh.
Pada yang mempunyai masalah sakit sendi lutut seperti Kak Pia bolehlah cuba Collagen Powder ni.
Ingatlah pada orang tersayang yang sentiasa memerlukan kita. Kita perlu sentiasa sihat untuk membantu mereka".

Puan Tengku Sofia S Aziz




Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Collagen Plus Powder Shaklee, klik saja pada gambar di bawah untuk berwasap dengan kak shima




Continue Reading

Monday, 15 April 2019

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !


Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !


Yeay! Alhamdulillah Collagen Powder Shaklee dah ada stok. Dengan nama baru Collagen Plus Shaklee dan berwajah baru. Jika sebelum ini di dalam kotak berbaring , kini Collagen Plus Shaklee direka cantik dalam kotak menegak.


Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Collagen Plus Powder Shaklee Dah Ada Stok !

Kelebihan Collagen Plus Shaklee

  • Ia diformulasikan dengan mengandungi 4,000mg proprietari Kolagen Sisik Ikan Laut ( Ikan Merah )
  • Memberi lebih dari kolagen , ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong kulit yang lebih tegang untuk tampil lebih muda dan kekal jelita
  • Berat molekul rendah untuk kadar penyerapan yang tinggi
  • Pek individu 5g untuk pengambilan segera pada bila-bila masa

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Collagen Plus Powder Shaklee, boleh sahaja klik sini :)

Continue Reading

Friday, 12 April 2019

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih



Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Anak Tidak Sembelit 

So far dia minum saya campurkan dalam susu. Tapi lambat cikit lah dia minum sebab lain rasa agaknya. Alhamdulillah , dah tak sembelit lagi. Dia lawas dah tapi cair sikit-sikit kadang-kadang.

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Pulih

Testimoni MealShakes - Sembelit Anak Dah Ok



Sembelit anak saya dah ok. Alhamdulillah sekarang nih pagi2 dia dah membuang. Ta**  dah xsekeras cam dulu. Sekarang nih boleh dikatakan penuh la pampers dia. Terima kasih banyak-banyak.


Nak tau lebih lanjut mengenai MealShakes Shaklee, boleh klik gambar di bawah untuk berwasap dengan Kak Shima :)





Continue Reading

Wednesday, 10 April 2019

Testimoni YOUTH Ibu Hamil


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil




Semasa hamil, antara kebimbangan ibu adalah penggunaan produk penjagaan wajah yang selamat sepanjang kehamilan.  Kurang yakin dan rasa bimbang dengan keselamatan anak yang dikandung kesan dari salah guna produk menyebabkan ramai ibu mengabaikan penjagaan wajah ketika hamil.

Terbaru Shaklee memperkenalkan YOUTH skincare yang diformulasi 100% vegan. Ianya membawa maksud di mana YOUTH 100% berasaskan tumbuh-tumbuhan dan tiada campuran dari haiwan. Kesemua tumbuh-tumbuhan yang dipilih pula bertaraf premium tau :)

Baca : 8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare


Jom kita tengok apa kata ibu-ibu hamil mengenai YOUTH .


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Hafizah Rashid


" Cik Pijah guna YOUTH throught the pregnancy . 1st trimester ada hormon imbalance sikit, so banyak jerawat halus naik kat dahi. Consistent guna YOUTH..sekarang kulit muka dah jadi clean & clear semula."  - Puan Hafizah Rashid



Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Wan Muliani


" Guna dari awal kehamilan sampai sekarang 32 weeks. Hasil konsisten YOUTH FULL SET selama setahun. 
Setiap pagi wajib cleanser > toner > serum > spf. Vitamin asas pon tak tinggal. Dah 7 tahun konsisten Wellness Set Shaklee tu. "  - Puan Wan Muliani


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Testimoni YOUTH Ibu Hamil - Puan Aeinna Musa



" Saya guna sepanjang kehamilan.  2 pregnancy yang lepas jerawat teruk sangat amat mungkin juga sebab hormon haywire kan.

Alhamdulillah pregnancy ke-3 tahun lepas, kulit berseri je orang tegur. Jerawat pon tak keluar macam sebelum ini. Muka clear dan saya rasa sangat yakin bila kulit sihat, lembap, bebas jerawat dan parut hitam ( sebelum ini ada parut hitam ). "  - Puan Aeinna Musa 



Bulan April ini , ada 2 promo YOUTH yang boleh ibu-ibu hamil grab :)

1. Promo YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Promosi YOUTH Intensive Treatment and Repair Set




Dengan pembelian full set YOUTH ini , korang akan dapat secara PERCUMA YOUTH Travel Set & Travel Case yang bernilai RM285. Sangat comel free gift ini.



Testimoni YOUTH Ibu Hamil

YOUTH Travel Set and Travel Case yang comel



KeUNIKan  YOUTH Travel Set & Travel Case :

- mudah dibawa kemana-mana
- ringan, tak perlu bawa whole set
- Travel Case ini keras jadi Travel Set tak mudah penyek
- didatangkan dalam beg lutsinar
- boleh dibawa masuk dalam penerbangan kerana ianya dalam kuantiti yang kecil 100ml


2 . Promo YOUTH Welcome Set


Testimoni YOUTH Ibu Hamil

Promosi YOUTH Welcome Set 


Harga biasa set ini adalah RM850 ( untuk bukan ahli ) dan RM680 ( untuk ahli )

Istimewa untuk anda , ianya cuma RM612

Dalam 4 item dalam set ini :

1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
2. YOUTH Perfecting Toner
3. YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50
4. YOUTH Advanced Renewal Night Cream ( Light )

Dengan set ini , korang bakal dapat :

1. Diskaun 15 - 20% dari harga runcit ( JIMAT RM170 )
2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa ( JIMAT RM68 )
3. Cash Back RM 29
4. FREE Membership ( JIMAT RM65 )
5. FREE Postage ( JIMAT RM 10 )
6. FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif

Total penjimatan RM 340.00


Boleh hubungi kak shima dengan klik gambar di bawah 










Continue Reading

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare




Baru-baru ini Shaklee mengumumkan YOUTH skincare telah terjual sebanyak 10 000 set di pasaran Malaysia sejak ianya dilancarkan Mac tahun lepas. Banyak tu !

Untuk pengetahuan semua, sewaktu produk ini dilancarkan pada September 2017 stok terus licin pada hari yang sama.

Teringat lagi masa Mac tahun lepas. Bila Youth dah dijual pada umum, dalam maa beberapa hari je stok dah habis. Restok balik, habis jugak. Masing-masing dah kalut sebab ramai yang dok berkenan nak cuba YOUTH skincare ini.

Di sini kak shima kongsikan  8 Sebab Anda Perlu Pilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare


Dihasilkan secara klinkal oleh Pakar Kulit bertaraf antarabangsa. Indeks Usia Kulit memberikan cara untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit berasaskan fakta dan ujian klinikal.




8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

2 dari 3 pengguna YOUTH mengalami perubahan usia kulit sedekad lebih muda

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

100% pengguna YOUTH mengalami kulit yang kelihatan lebih muda dalam 7 hari dan dengan penggunaan yang berterusan



8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

Formulasi YOUTH bebas dari 1,500 bahan pencenar , racun perosak dan bendasing


8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare
8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

YOUTH adalah 100% vegan , berasaskan bahan semulajadi dan tanpa kekejaman



8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

YOUTH tidak menyumbatkan liang pori dan merengsakan mata . Ia telah diuji oleh Pakar Dermatologi dan Pakar Oftalmologi
8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare
YOUTH telah diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru , sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

8 Sebab Anda Perlu Memilih YOUTH Skincare

Kami di Shaklee telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk kami selamat










Continue Reading

Penafian

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan.

Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.