Wednesday, 24 February 2021

Testimoni Kebaikan ResV Shaklee

 ResV merupakan penemuan revolusi terbaru dari Shaklee. Mula dipasarkan di Malaysia pada Mac 2020, ia direka secara saintifik untuk kesihatan dan kehidupan yang lebih bertenaga.

Bagi mereka yang selalu letih dan memerlukan energy booster, boleh amalkan ResV Shaklee setiap hari. Ia berfungsi mempercepatkan penghasilan mitokondria yang penting dalam dalam menjana tenaga tubuh.

Apakah itu Resv Shaklee? 

ResV Shaklee : Manfaat, Keistimewaan Dan Testimoni 

Testimoni Kebaikan ResV Shaklee
Testimoni Kebaikan ResV Shaklee


Alhamdulillah sejak consume ResV tenaga lain macam. Kalau makan malam tak terus tidur , mata cerah je boleh stay up. Kalau makan waktu siang badan rasa bertenaga boleh buat banyak kerja dan tak rasa penat. Alhamamdulillah tak ada lagi mengantuk waktu siang.


Testimoni Kebaikan ResV Shaklee
Testimoni Kebaikan ResV Shaklee

Alhamdulillah, saya dah guna ResV 5 botol. Apa yang paling membantu adalah :

  1. Tenaga - Saya ganti puasa dengan ResV , masyaAllah bertenaga seperti hari biasa. Tak letih langsung , tak melepek dan tak rasa lapar.
  2. Ulser - di bahagian mulut mudah kecut dan kurang rasa sakit. Pengambilan ResV bersama air masak yang cukup, 3 hari dah hilang ulser.
  3. Kulit - kulit saya nampak ketara lebih cerah dan sihat. Liang pori lebih mengecil. Pengambilan bersama Youth dan Collagen membantu dapat effect kulit cantik dengan lebih cepat.

Testimoni Kebaikan ResV Shaklee
Testimoni Kebaikan ResV Shaklee


Alhamdulillah selepas Vivix botol ke 6 dan ResV botol ke 7 Aliya dapat Shaklee effect :
  1. Tenaga - masa berpantang tak rasa penat macam berpantang anak pertama. Kerja 12 jam langsung tak mengantuk. Ambil ResV sebelum tidur, bangun badan rasa segar
  2. Loss / maintain weight - dapat berat asal sebelum pregnant sampai sekarang
  3. Kulit sekata dan tak kusam - belum habis sebotol Vivix tengok cermin kulit dah cerah. Pengambilan dengan supplemen lain collagen / ESP / Vitamin C membantu dapat kulit yang cerah & lebih sekata.

Bulan ini ada Promosi ResV-Vix Set . Setiap belian akan dapat :
  • FREE Membership
  • Nikmati diskaun 20% dari harga runcit dan boleh terus beli pada harga ahli
  • FREE Postage
Boleh beli sendiri di sini - Beli dan join ahliAtau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)


Continue Reading

Tuesday, 23 February 2021

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Kementerian Pendidikan mengumumkan pembukaan sekolah adalah bermula pada 1 Mac 2021. 

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Dalam sidang media oleh Menteri Pendidikan, Datuk Dr. Mohd Radzi Md. Jidin pada 19hb Februari 2021, beliau memberitahu sesi persekolahan mula dibuka untuk pelajar sekolah rendah iaitu pra sekolah, Tahun 1 dan Tahun 2.

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Manakala bagi pelajar Tahun 3 hingga Tahun 6, mereka mula bersekolah mulai 8 Mac ini.

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Bagi pelajar Kolej Vokasional pula mula dibuka pada 1 Mac 2021 dan sekolah antarabangsa semua peringkat dan kategori adalah pada 8 Mac 2021. "Sekolah swasta,sekolah bantuan Kerajaan ( SBK ) dan mana-mana institusi pendidikan yang berdaftar dengan Kementerian Pendidikan akan mengikuti jadual sebagaimana tarikh-tarikh yang ditetapkan itu," ujar beliau dalam sidang media yang diadakan

Tarikh Sekolah Buka Selepas PKP 2.0

Bagaimanapun bagi pelajar sekolah menengah , mereka mula kembali ke sekolah selepas cuti pertengahan penggal iaitu pada 4 April bagi sekolah Kumpulan A ( Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu ) manakala 5 April bagi sekolah Kumpulan B

Pandangan seorang ibu

Sebenarnya bercampur baur perasaan kak shima sebagai seorang ibu yang mempunyai anak berumur 10 tahun dan 7 tahun. 

Gembira sebab :

  • mereka boleh belajar secara bersemuka bersama guru di mana pada pendapat kak shima ini adalah teknik belajar yang terbaik sebab ada interaksi antara guru dan murid-murid
  • mereka boleh berjumpa dengan kawan-kawan, belajar dan bermain bersama-sama
  • mereka boleh menikmati zaman persekolahan sama seperti sebelum adanya wabak covid 19 walau ada SOP yang ketat
  • mak ayah tak perlu dah jadi ' hijau ' hehehe
Risau sebab :
  • kes positif covid 19 masih tinggi terutamanya di Selangor
  • penjarakan sosial yang sukar untuk diamalkan terutamanya mereka yang naik van @ bas sekolah.
Sebagai ibu bapa , kak shima berharap semoga pembukaan sekolah kali ini memberi sinar pada semua terutama pada anak-anak kita agar mereka dapat menuntut ilmu dengan selesa 
dalam suasana baru di era norma baru.

Continue Reading

Tuesday, 16 February 2021

5 Punca Sembelit Ketika Hamil

Punca Sembelit Ketika Hamil
5 Punca sembelit ketika hamil

Sembelit antara gejala biasa yang dialami oleh ibu hamil terutama mereka yang berada di fasa akhir kehamilan. Ianya boleh menjejaskan kualiti hidup bakal ibu dan boleh membawa kepada masalah lain seperti buasir atau kelahiran pra matang jika ianya dibiarkan berterusan.

Ada banyak sebab yang menjadi punca sembelit ketika hamil. Kak shima kongsikan 5 punca sembelit ketika hamil.

Apakah sembelit?

Masalah sembelit boleh dilihat pada bagaimana kekerasan najis. Orang yang mengalami sembelit akan mengadu sukar mengeluarkan najis kerana ianya terlalu keras seperti batu sehingga mungkin menyebabkan pendarahan atau buasir.

Punca Sembelit Ketika Hamil

1. Perubahan Hormon

Ketika hamil, tubuh wanita mengeluarkan hormon progesteron bagi menyokong kehamilan. Ianya akan menyebabkan proses penghadaman makanan di dalam usus menjadi perlahan. 

2. Rahim Semakin Membesar

Rahim yang semakin membesar akan menyebabkan  tekanan pada usus sehingga pergerakan najis menjadi perlahan menuju ke usus besar dan rektum.

3. Dehidrasi

Ibu hamil cenderung kurang  mengamalkan minum air kosong akan mudah mengalami dehidrasi sekaligus mengakibatkan sembelit.

4. Pengambilan Supplemen Zat Besi

Supplemen zat besi dipreskrib oleh doktor kepada ibu hamil adalah untuk menangani masalah HB yang rendah. Namun ianya boleh menyebabkan najis menjadi lebih keras dan antara punca sembelit ketika hamil.

5. Kurang Fiber 

Diet ibu hamil kadang kala tidak menentu disebabkan alahan yang dialami. Sembelit selalunya berpunca dari kurangnya fiber dalam diet harian ibu hamil.

Sembelit pada ibu hamil tidak boleh dibiarkan. Ianya perlu dirawat dan dirujuk pada doktor yang merawat. 

Moga bermanfaat untuk semua :)



Continue Reading

Saturday, 13 February 2021

Testimoni Herbal Blend Cream

Herbal Blend Cream antara ' first aid item ' yang wajib ada dalam setiap rumah. 1 rumah = 1 tiub Herbal Blend Cream

Kak shima sendiri simpan 2 tiub Herbal Blend Cream di rumah. Senang bila ada kecemasan yang ringan. Sesuai untuk bayi dan kanak-kanak.

Jom kita tengok testimoni Herbal Blend Cream

Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Ruam baby dah hilang 

Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Alhamdulillah berkesan sangat krim herbal blend Shaklee tu. Syukur baru masuk 3 hari pakai bersih.Jauh berkesan dari pelbagai krim dan rawatan akak cuba
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Memang bagus sangat cream ini. Anak naik ruam keping-keping merah. Sapu sekejap jah hilang. Tak tinggal parut pulak tu. Ayah Dila sakit gatal-gatal sapu krim ini
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Sejak pakai herbal blend tu, eczema dah berkurang, ruam-ruam merah tu pun berkurang. Masa eczema dengan ruam tu teruk, sehari dalam 5-6 kali sapu herbal blend sebab gatal sangat. Dalam seminggu ruam dengan eczema tu makin berkurang. So tak kisah dah nak pantang makanan laut sebab kalau gatal je boleh letak herbal blend.
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Kesan gigitan serangga hilang dalam 2 hari.
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Tapak kaki halus semula. Lecur minyak elok
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Jerawat  surut dalam 1 hari
Testimoni Herbal Blend Cream
Testimoni Herbal Blend Cream
Ni tangan mak mertua saya terkena air panas. Sapu Herbal Blend Cream je. Tak sampai sebulan dah hilang parut, sapu bahagian yang kering. Kat kulit luar. Bahagian basah lap dulu bagi kering dan kerap sapu.

 

Ingin cuba Herbal Blend Cream krim pelbagai guna ini ? Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 012-2043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)

Untuk dapatkan lebih penjimatan, boleh mendaftar dengan bayaran yuran hanya RM35,  klik di sini untuk cara daftar ahli Shaklee.
 

 













Continue Reading

Tuesday, 9 February 2021

Herbal Blend Cream Krim Pelbagai Guna

Herbal Blend cream antara produk yang sentiasa 'HOT' di Shaklee. Kak shima simpan 2 tiub Herbal Blend Cream krim pelbagai guna ini sebagai 'first aid' di rumah. Bila ada anak kecil di rumah, memang wajib ada krim pelbagai guna ini.

Apa itu Herbal Blend Cream?

  • Herbal Blend cream adalah krim yang telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku dan tapak kaki
  • Ianya dingin, bermenthol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan  termasuk Rosemary, Horse Chestnut, Yarrow dan Sage.

Herbal Blend Cream Krim Pelbagai Guna
Herbal Blend Cream Krim Pelbagai Guna

Ramuan Utama Herbal Blend

Rosemary - ia merupakan sumber zat besi, kalsium dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat. Kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita, ia bukan sahaia merosakkan kulit malah membawa kedutan , tona tak sekata serta kendur

Horse Chestnut - membantu melawan tanda-tanda penuaan pada kulit. ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

Yarrow - Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan. Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar, menyembuhkan luka, luka terbakar, ulser, alahan kulit dan juga bengkak.

Sage - Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan Vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit

Kebaikan Herbal Blend Cream
  • Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin /
  • Melegakan gigitan nyamuk / serangga
  • Merawat kulit yang gatal
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Losyen harian untuk kulit yang kering
  • Merawat luka kesan melecur
  • Merawat luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
  • Menghilangkan parut

Siapa Yang Perlukan Herbal Blend Cream?
  • Bayi
  • Lelaki dan wanita
  • Pesakit ekzema ( masalah kulit )
  • Individu yang inginkan kulit sentiasa lembut
  • Kanak-kanak yang ada masalah gatal-gatal badan
  • Bakal ibu yang ingin menyusukan anak sehingga cukup tempoh 2 tahun
  • Warga emas
Krim ada semestinya :
  • ada kelulusan dari KKM
  • ada mempunyai sijil HALAL
  • tidak mengandungi PARABEN
  • diuji secara KLINIKAL
1 tiub 113gram
RM37 sahaja
Untuk kegunaan berbulan-bulan

Ingin cuba Herbal Blend Cream krim pelbagai guna ini ? 
Atau ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? 
Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)
 

Continue Reading

Friday, 5 February 2021

Promosi Shaklee Februari 2021


Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021

Alhamdulillah dah 5 hari kita melangkah masuk bulan baru bulan Februari. Bulan ini Shaklee menawarkan deretan promosi yang pasti menarik dan jimat untuk anda semua grab.

Jom kita tengok promosi bulan ini.

Promosi Youth Starter Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021 - Youth Starter Set

Dalam set ini ada :
  • Youth Cleanser
  • Youth Toner
  • Youth Age Defense Moisturiser SPF 50
  • Youth Advanced Renewal Night Cream
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Dapat Cash Back RM31

Promosi Best Seller Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021 

Dalam set ini ada :
  • Vit B Compleks
  • Vitamin C
  • ESP
  • Omega Guard
  • Ostematrik
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Promosi Healthy Radiance Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021
Dalam set ini ada :
  • Collagen Plus
  • Vitamin C
  • ESP
  • Vitamin B Compleks
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Promosi Jom Detox Set - Vanilla

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021 

Dalam set ini ada :
  • DTX Compleks
  • Herblax
  • Cinch Vanilla
  • Alfafa Compleks
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Promosi Jom Vivix Set - Vanilla

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021 
Dalam set ini ada :
  • Vivix
  • Cinch Vanilla
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Promosi Energy For Life Set & Active Your Life Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021
Energy For Life Set
Dalam set ini ada :
  • 2 botol Vivix
Active Your Life Set
Dalam set ini ada :
  • 2 botol ResV
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 

Cash Back RM35 ( Twin Vivix ) & RM37 ( Twin ResV )

Promosi ResV-Vivix Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021

Dalam set ini ada :
  • 1 botol ResV
  • 1 botol Vivix
Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :
✅ FREE Membership RM35
✅ FREE Postage RM10
✅ FREE Shaklee Leaves Bag 
Payung Resv-VivixExclusive ( while stocks last )

Cash Back RM38

Promosi New Beginning Set & Joyful Journey Set

Promosi Shaklee Februari 2021
Promosi Shaklee Februari 2021

New Beginning Set ini sesuai untuk ibu hamil. Di dalam set ini ada :

  • Vit B Compleks
  • Vitamin C
  • ESP
  • Ostematrix
  • Omega guard
  • Vitalea Iron
Manakala Joyful Journey Set pula didedikasikan untuk ibu yang baru lepas bersalin. Di dalam set ini ada :

  • Vit B Compleks
  • Vitamin C
  • ESP
  • Ostematrix
  • Omega guard
  • Vitalea Iron
  • Alfafa Compleks ( S )

Dengan setiap pembelian set ini, anda akan dapat :

✅FREE Membership RM35
✅FREE Postage RM10
✅FREE Shaklee Leaves Bag 


Jadi, yang mana satu set promosi yang jadi pilihan anda? 
Boleh pilih sendiri set promosi yang diingini dan isi borang jadi ahli dengan klik sini untuk nikmati FREE MEMBERSHIP Set Promosi. Atau boleh juga wasap di sini untuk kak shima bantu pendaftaran ahli anda 

Ingin dapatkan produk Shaklee yang lain atau sebarang pertanyaan mengenai Shaklee ? Boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)
 




Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.