Sunday, 26 September 2021

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo produk terbaru dari Shaklee dirumus khas untuk kanak-kanak. Ramai yang teruja nak cuba produk ini termasuklah ibu ayah.

Jom kita tengok apa kata mereka mengenai Hero Kiddo 

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

1. Diri sendiri pun konon nak rasa 1 termakan 2 Hero Kiddo

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

2. Rasa sedap rasa anggur. Takde rasa ubat

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

3. Anak-anak suka makan. Menangis nak lagi hehehe

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

4. Anak-anak suka, sedap sangat. Kena kawal nanti cepat habis hihihi

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

4. Tak puas hati makan sehari satu Hero Kiddo je

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo Shaklee ini boleh jadi jajan yang sihat buat anak-anak kita. Ianya gummy berbentuk bear ada Vitamin C, Vitamin D, zink dan elderberry yang bagus untuk kesihatan terutamanya dalam meningkatkan kesihatan kita.

Testimoni Hero Kiddo Shaklee


Untuk dapatkan Hero Kiddo Shaklee pada harga LEBIH JIMAT, boleh join ahli dengan klik sini :)

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)














 

Continue Reading

Sunday, 19 September 2021

Hero Kiddo Produk Shaklee Terbaru Untuk Kanak-Kanak

Hero Kiddo Produk Shaklee Terbaru Untuk Kanak-Kanak

Ramai yang menantikan produk terbaru dari Shaklee ini termasuklah kak shima. Sebab ianya dikeluarkan dalam bentuk gummy bear yang pastinya menarik minat kanak-kanak untuk mengambil vitamin ini sekaligus membantu para ibu bapa dalam melengkapkan nutrisi harian anak-anak tersayang.

Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo Produk Shaklee Terbaru Untuk Kanak-Kanak

Hero Kiddo Shaklee adalah mulvitamin Shaklee yang dirumus khas untuk kanak-kanak. Ianya dihasilkan dalam bentuk gummy bear ( rupa beruang yang comel ) dan rasanya dari buah ceri ( bersama ekstrak elderberri ).

Fungsi utama Hero Kiddo adalah meningkatkan sistem imuniti kanak-kanak seawal umur 4 tahun ke atas ( atau yang boleh mengunyah )

Kandungan Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo Produk Shaklee Terbaru Untuk Kanak-Kanak

Kak shima kongsikan kandungan Hero Kiddo Shaklee
  • Ada ekstrak elderberri yang tinggi oksidan
  • Vitamin C, Vitamin D dan Zinc nutrisi utama yang diperlukan untuk kuatkan sistem imun kanak-kanak
  • Rasa buah ceri semulajadi yang enak, dirumus khas tanpa ada gula. Sesuai sangat untuk anak-anak kita
Keistimewaan Hero Kiddo Shaklee
  • Diformulasikan untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan
  • Gummies berperisa ceri semulajadi yang lazat dalam bentuk beruang
  • Mesra gigi ( tidak merosakkan gigi )
  • Tidak mengandungi gula ( bebas gula )
  • Bahan yang digunakan bukan GMO ( Genetically Modified Organism )
  • Bebas gluten dan vegan ( berasaskan tumbuhan dan buahan )
  • Tidak mengandungi perisa, pemanis atau pengawet
  • Tidak mengandungi Sirap Jagung ( bahan pemanis ).Ia dihasilkan dengan Pektin ( bahan fiber dalam buahan )

3 Kebaikan Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo Produk Shaklee Terbaru Untuk Kanak-Kanak


1.Membekalkan Nutrien Bagi Menyokong " Kekebalan " Tubuh
Mengandungi gabungan nutrien yang menyokong kekebalan tubuh termasuk zink dan vitamin C dan D

2. Menyokong Sistem imun Yang Sihat
Mempunyai antioksidan dan nutrien yang dapat menyokong fungsi imun yang sihat.

3. Mengandungi Bahan Ramuan Mesra Gigi
Manisan dari bahan semula jadi ( berasaskan eritritol dan xylitol ) yang tidak memberi kerosakan gigi terutama kanak-kanak.

Macam Mana Nak Dapatkan Hero Kiddo Shaklee?

Berita baik untuk semua. Hero Kiddo Shaklee mula masuk pasaran Malaysia 1 Oktober nanti. Siap ada promosi lagi.

Setiap pembelian 3 botol Hero Kiddo Shaklee, anda layak dapat :
  • Keahlian percuma ( JIMAT RM35 )
  • Pos percuma ( JIMAT RM10 )
  • Percuma bag non-woden berwarna ungu ( LIMITED EDITION )
Harga runcit RM483.75
Harga Promosi RM387

Untuk lebih penjimatan, boleh join ahli Shaklee dengan klik sini

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog ini:)


Continue Reading

Wednesday, 15 September 2021

Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani

Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani | Overclaim tak? Hehehe. Dalam banyak-banyak orang jual laksa di Shah Alam, kak shima pasti akan beli laksa di sini. Aisyah pun suka makan laksa ini jugak. Laksa yang dijual cukup pakej - pekat, sedap dan murah. 1 bungkus laksa RM5.00

Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani
Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani

Kedai laksa yang kak shima maksudkan adalah Kedai Nurin Rasa. ianya terletak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam.

Sebenarnya banyak lagi menu makanan yang disediakan di sini. Antaranya :
  • Set nasi ayam
  • Set nasi ikan bawal
  • Set nasi ikan keli 
  • Bihun sup
  • Pasembor
  • Laksa
Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani
Menu-menu yang boleh dinikmati di Nurin Rasa

Semua menu ini kak shima dah rasa. Alhamdulillah sedap dan kena dengan tekak kak shima. Harga pun berpatutan.
 
Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani
Laksa Paling Sedap Di Shah Alam Favourite Shima Jelani

Tengok itu Aisyah kusyuk makan laksa. Memang 1 bungkus untuk dia seorang. Dia biasa makan laksa + telur saja. Sayur dan rencah yang lain masuk mangkuk ayahnya. Seorang yang tidak suka makan sayur hehehe

Jadi , jika anda semua terasa nak makan laksa di Nurin Rasa , Padang Jawa ini boleh datang ke kedai ini ikut alamat :

Nurin Rasa ,
642, Jalan Mat Raji,  
Kampung Padang Jawa, 
40200 Shah Alam, Selangor

Okaylah selamat menjamu selera pada semua penggemar laksa yang tercari-cari laksa sedap di Shah Alam.




Continue Reading

Wednesday, 8 September 2021

Punca Dan Gejala Sakit Sendi


Punca Dan Gejala Sakit Sendi
Punca Dan Gejala Sakit Sendi

Punca Dan Gejala Sakit Sendi | Sakit sendi bukanlah penyakit yang serius namun impaknya pada pengidap sangat besar kerana ia boleh menganggu rutin harian.

Kenali Sendi Manusia

Pada setiap hujung tulang manusia terdapat tulang rawan yang lembut. Ia bertindak melicinkan pergerakan dan mengelakkan pergeseran antara tulang yang akan menyebabkan rasa sakit. Pada bahagian tulang bersambung inilah yang dikenali sebagai sendi.

Tulang sendi  boleh ditemui di bahagian kebanyakan bahagian dalam badan seperti bahu, siku, pergelangan tangan, lutut dan jari-jemari.

Apa itu Sakit Sendi?

Kesakitan adalah rasa sensasi yang subjektif untuk ditakrifkan dan ianya bergantung pada penilaian seseorang itu. Ianya boleh terbahagi kepada sakit secara fizikal, mental atau berpunca oleh penyakit lain malah dekripsi mengenainya juga berbeza mengikut lokasi, jangka masa dan ciri-ciri kesakitan yang dialami.

Punca Sakit Sendi

Boleh disimpulkan sakit sendi bukanlah disebabkan oleh kerosakan pada sendi. Ia biasanya berpunca dari lapisan tisu luaran , otot , ligamen atau pangkal saraf. Tulang jarang jadi penyebab kepada sakit sendi.

  • Berat badan berlebihan
  • Kecacatan pada tulang belakang atau tangan dan kaki
  • Kecederaan ( kemalangan , bersukan dan sebagainya )
  • Penyakit sendi seperti arthiritis
  • Penyakit tulang
  • Ketumbuhan
  • Jangkitan kuman
  • Penaykit kronik
  • Ubat-ubatan
Simptom-simptom Sakit Sendi

Gejala dan tanda berkaitan dengan sakit sendi biasanya merangkumi :
  • kemerahan pada sendi
  • bengkak sendi yang berlaku secara tiba-tiba
  • ketidakupayaan dalam menggerakkan sendi
Rawatan Sakit Sendi

Sakit sendi biasanya bukan disebabkan oleh penyakit serius
  • sakit sendi yang ringan akan reda bila dapat rehat secukupnya dan guna 'splint' (pengampu) untuk kurangkan pergerakan.
  • guna ' cold pack ' pada sendi yang cedera sekurang-kurangnya 30 minit untuk kurangkan bengkak dan kemerahan
  • gunakan ubat tahan sakit NSAIDS untuk kurangkan kesakitan
  • kurangkan berat badan
  • gunakan kasut bertumit rendah
  • bijak tangani stress
  • dapatkan nasihat dari pakar perubatan
Sekiranya sakit sendi yang dialami makin serius, anda dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan dari pakar perubatan di klinik atau hospital yang berdekatan

Shima Jelani
Continue Reading

Monday, 6 September 2021

Promosi Shaklee September 2021

Promosi Shaklee September 2021 | Alhamdulillah kita dah masuk minggu kedua bulan September. Cepat betul masa berlalu.

Promosi Shaklee September 2021
Promosi Shaklee September 2021

Bulan September ini Shaklee adakan Promosi Defence Set sesuai dengan keadaan negara kita yang masih belum bebas dari virus Covid 19

Dalam set ini ada :
  • ESP sachet x 2kotak
  • Vitalea iron
  • Omega Guard
Dengan belian set ini , anda layak dapat :
  • FREE Membership ( Jimat RM 35 )
  • FREE Postage ( Jimat RM 10 )
  • FREE Tote Bag yang super cute 
Promosi Shaklee September 2021
Promosi Shaklee September 2021

ESP
Boleh baca juga :



Vitalea
  • Mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting untuk badan
  • Mengandungi 400 mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat.
  • Mudah diserap oleh badan

Omega Guard
  • Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega - 3
  • Mengandungi 546mg EPA , 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi badan
  • Dihasilkan dari minyak ikan berkualiti tinggi
  • Diproses dengan 3 peringkat penyulingan untuk menyingkirkan bahan merbahaya
Boleh baca juga :



Jika ingin lebih PENJIMATAN, boleh daftar sebagai ahli Shaklee dan terus aktifkan keahlian di sini.

Boleh juga hubungi kak shima di 012-2043175 untuk belian atau klik sahaja ikon whatsapp di sebelah kiri blog :)






Continue Reading

Friday, 3 September 2021

Kebaikan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Kebaikan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Kebaikan Omega 3 Untuk Ibu Hamil | Memandangkan 2 tahun pertama bayi merupakan masa kritikal  untuk perkembangan otak bayi, asid lemak Omega 3 DHA & EPA patut menjadi elemen penting dalam pemakanan ibu dan bayi.

Asid lemak Omega 3 DHA berperanan penting dalam membantu membina dan mengembangkan sel saraf dan penglihatan bayi manakala asid lemak Omega 3 EPA pula berfungsi menguatkan sistem imun bayi dan mengurangkan risiko mendapat alahan 

Kepentingan Omega 3 Sebelum Kehamilan

Kebaikan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Sebelum merancang kehamilan, pengambilan Omega 3 yang mencukupi memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang untuk mengandung kerana ia :

Wanita aka ibu

  1. Menyokong pengeluaran dan keseimbangan hormon.
  2. Membantu mengatur kitaran haid
  3. Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung
Lelaki aka ayah 
  1. Meningkatkan kepekatan sperma
  2. Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat.

Kepentingan Omega 3 Semasa Kehamilan

Kebaikan Omega 3 Untuk Ibu Hamil


Apa yang perlu ambil semasa kehamilan menentukan kesihatan bayi. Tambahkan Omega 3 di dalam pemakanan kerana ia :

Ibu 

  • Menurunkan risiko kelahiran pramatang
  • Menggalakkan tempoh kehamilan optimum
  • Mengurangkan risiko komplikasi kehamilan akibat preeklampsia ( tekanan darah tinggi semasa kehamilan )
Anak
  • Menggalakkan pertumbuhan janin yang sihat
  • Memudahkan perkembangan mata dan struktur otak dengan sewajarnya ketika di dalam janin.
  • Menggurangkan risiko bayi mengalami alahan
  • Menggalakkan perkembangan optimum otak, janin, mata, sistem imun dan saraf terutamanya semasa trimester ketiga

Banyak manfaatnya pengambilan asid lemak Omega 3 untuk ibu dan bayi. Ibu yang merancang ingin hamil boleh mengambil asid lemak Omega 3 seawal 3 bulan sebelum hamil dan boleh teruskan pengambilan sehingga tamat tempoh penyusuan kerana manfaatnya secara tidak langung boleh dinikmati oleh bayi. 

Baca juga :


Untuk segala pertanyaan dan order , boleh hubungi kak shima di wasap atau boleh klik saja ikon wasap di sebelah kiri blog.

Continue Reading

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.