Friday, 5 June 2020

Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee


Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee

Muka kita semua merupakan antara aset yang penting. Bila tumbuh jerawat waima sebiji pun memang boleh merubah mood seseorang hehehe

Jadi bila muka kita tiba-tiba breakout memang boleh buat kita rasa hilang keyakinan diri. Nak keluar pergi kerja pun malu betul tak?

Pengalaman Fyna breakout ini berpunca dari masalah hormon. Alhamdulillah setelah amalkan produk Shaklee dan penjagaan kulit juga dari Shaklee, kini beliau amat berpuas hati dengan kulit mukanya yang sihat, licin dan semakin cantik.

Jom kita baca sharing dari beliau :)

Pengalaman Fyna Berjaya Rawat Muka Breakout Dengan Shaklee



ESP + VITAMIN C + VIVIX + YOUTH SKINCARE ❤️❤️
#shakleeeffect

Bismillahirahmanirrahim. Hopefully sharing akak ni memberi manfaat.. 🤲🏻🤲🏻

Sebenarnya byk kali tau fikir, nak ke x post pasal ni. Tp Insyaallah post akak ni just nak share ngn korang how shaklee memberi impact yg besar dlm idop akak.

Rasa byk sgt mende nak share smpai x tau nak start yg mana dlu. 😅

Ok back to 2018, masa ni muka akak start teruk, out of no where je tiba2 muka breakout gila2.. masa ni mmg hormon x stable and awal2 prergnant yg no2, but Allah lebih syg kan anak mama, akak miscarriage nak masok 12 weeks. Al-fatihah (dibaca utk anak syurgaku)

Start after miscariage ni mmg lagi teruk! Naik yg smapi nanah2 tu. Even u can see in the left picture. 😖😖 Masa ni akak boleh ckp yg akak xde confident lansung. Zero! Sbb ape tau, I’ve tried clinical skincare beli kat pharmacy time tu but my skin become more worst!

Masa ni dia punya level confident tu mmg kelaot, even nak jumpa kawan rapat pun x nak. I’m avoiding to meet people masa n, Kalau balik KL pun balik rumah parents and in law je..

Igt lagi masa tu, Sbb rindu sgt nak jumpa kawan2, and kebetulan dorg ade arrange event baby shower for one of my close friend jugak, punya lah kakak ngko ni gigih, akak siap hire MUA utk make up tau.. Sbb nak sgt join event tu 1 la kan,,tp more to kepada xrela nak biar org
Tgk muka terok mcm ni. Kalau igt balik mmg rasa mcm hapooo tau.😫😫

So bila dah mcm tu, xkan nak buat jee kan, so akak pun ambil la initiative sendiri, akak start Very basic punya set cantik Shaklee, ESP + VITAMIN C.. akak amek ni consistently tau! Akak ade try vivix lepas kecek husband time tu, tp 1 botol tu akak makan sikit2 lama gilaa..tp mmg ckp Vivix mmg power. Makan sikit2 berbulan2 pun effect dia stilll menjadi! Nampak sgt perubahan..

Nak jadi cerita pulak pasal youth Skincare ni.. akak ni mmg dah lama nau dah usha Youth ni.. dari pada dia start launch lagi, dlm Pertengahan tahun 2017 x silap.. x igt dah.. tp mmg slalu gila la tgk org pakai ni ape semua.. andd kebetulan sgt, masa tgh berakout ni, tgh promo tau 1set yg akak berkenan sgt tu! Ya allah nak cerita punya lah gigih,akak siap main kutu weyh Sbb nak beli punya pasal. Nampak x gigih? Mmg gigih sgt weyh.. Kalau igt balik nak tergelak pun ade. 😂😂

Dah beli set ni masa dpat tu, ya allah aku tenung jap set tu! Haha first time ever I’ve spent a lot of money on skincare! Like a lot of money ok? Hahaha mmg excited sgt nak try!!

And lepas dah guna.. I realise that my money worth every single cents. Betul. Sbb akak amek masa 6 month utk habis kan semua brg yg akak dpt tu. Ade few item mcm moisturizer habis in 3-4 month mcm tu. But still.. berbaloi!!!

Akak every time igt or cerita kat customers on this mesti meremang. Sbb akak ade pengalaman breakout teruk sgt tau.. so I can feel you guys yg ade mslh ni..

Bg akak ape pun before kau rawat yg luaran ni, rawat dlu yg dalaman. Tu bg akak lah.. setiap org kan lain2 pemikiran.. 😊😊

So skrg utk focus on Skin, akak x tinggal dah
ESP + Vitamin C + Vivix and Youth Skincare ❤️❤️

Akak mmg obses dgn Shaklee Sbb sgt membantu dlm my skin healing process tau! Alhamdulillah.. and now shaklee dah tlg
Akak dalam menjana income pulak.. 🥰🥰

Since akak dah mmg in this Shaklee world, akak nak ajak korang ramai2 rasa effect ni! Rasa Sihat with shaklee yg confirm2 Selamat utk semua.. korang nak SEHAT, Nak CANTIK, Nak JANA INCOME, I’m welcoming you guys..

So korang if nak dpt kan Product or nak Cari duit lebih jgn segan2 contact akak k? kakak bantu sehabis baik insyallah.. 😘😘

Testimoni: Fynarashidah Tengku Dyan


Set Kecantikan Dalaman

Vivix 
Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Vivix
Vivix diformulasi dengan antioksidan yang berkuasa polifenol membantu memulihkan sel-sel kulit dari dalam , mengurangkan keradangan akibat bahan kimia berbahaya dalam skincare dan membuatkan kulit lebih berseri.

Baca juga :

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kulit


ESP

Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
ESP

Baca juga :

Testimoni ESP + Vitamin C Puan Akma

ESP kaya dengan protein yang membantu merangsang pembaharuan sel-sel baru. Protein umpama blok asas dalam penghasilan, pertumbuhan dan perkembangan kulit yang sihat.

Vitamin C
Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Sustained Vita-C Plus


Vitamin C diakui peranannya sebagai antioksidan yang penting dalam melindungi kulit. Ianya bertindak dengan merangsang penghasilan kulit baru yang sihat dengan meneutralkan kesan radikal bebas pada kulit, mempercepatkan pemulihan luka dan menggalakkan penghasilan kolagen untuk kulit anjal.

Baca juga :



Set Penjagaan Luaran ( Kulit )

Youth


Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Cara Atasi Muka Breakout Dengan Produk Shaklee
Set penjagaan kulit yang sesuai untuk semua jenis kulit lelaki dan wanita. Diformulasi khusus untuk kulit orang Asia.

Baca juga :



Jika korang ingin rawat masalah kulit muka dengan Set Kecantikan Shaklee , atau ingin cuba produk Shaklee yang lain atau ingin mendaftar keahlian Shaklee untuk nikmati kelebihan sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi kak shima di 0122043175 atau klik saja ikon whatsapp di sebelah kiri bio :)


9 comments:

  1. Saya pula kulit kusam dengan dengan parut jerawat.

    ReplyDelete
  2. SELAMAT HARI RAYA!!! good info
    :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya dik. Done follow back :)

    ReplyDelete
  4. sebab tu tak berani nak pakai macam2...da la kulit jenis sensitif...lagi kena ambil langkah berjaga2..cegah sebelum parah..ah gituu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kena selidik bahan yang tak sesuai untuk muka. Nanti jenuh nak pulihkan balik :)

      Delete
  5. ESP tu memang sedap. Kenyang lama. Speechless tengok testimoni gambar tu. Dari breakout teruk terus jadi cun melecun macam tu kan

    ReplyDelete
  6. ehh dah berwajah lain ye esp tu. hehe. lawa.. saya pun jenis breakout pastu susah nak recover. dah jadi sensitif, kalau beli skincare pun try n error T_T

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen blog kak shima. InsyaAllah kunjung balas akan menyusul nanti :)

Penafian

#Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee yang dikongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit masalah kesihatan.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu

#Maklumat di blog shimajelani.blogspot.com adalah untuk rujukan umum semata. Terima Kasih.